Portugalsko – Mexiko 2:2 (kon.) | Kamerun – Čile 0:2 (kon.)
koniec
Kamerun
0:2 (0:0)
Čile
Nedeľa 18.06.2017, 20:00 • Otkrytie arena, Moskva • Pohár konfederácií • Skupina B
    90+2. Eduardo Vargas (CLE) - 0:2
     
    90+2
    Chile dalo gól!
    Je rozhodnuté, Damir Skomina ukazuje do stredového kruhu, a tak gól Čile platí. Ako sme už spomínali, Alexis Sánchez sa dostal za obrannú líniu súpera a obišiel brankára. Jeho strelu do prázdnej brány ešte zblokoval jeden z hráčov Kamerunu, no loptu napokon dopravil do siete EDUARDO VARGAS.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca Damir Skomina opäť posudzuje situáciu podľa videa. Alexis Sánchez dostal skvelý pas za obranu, sám síce neuspel, no loptu napokon dostal do siete Eduardo Vargas. Bude platiť tento gól?
     
    89
    Teraz sa na ihrisku chvíľu nehralo, pretože bol ošetrovaný André-Frank Zambo Anguissa. Ten napokon aj opúšťa hraciu plochu a nahradzuje ho Georges Mandjeck.
     
    86
    Prvýkrát v dnešnom zápase strieda aj kamerunský tréner. Na ihrisko prichádza Nicolas Ngamaleu, ktorý vymenil pomerne nevýrazného Sébastiena Sianiho.
    81. Arturo Vidal (CLE) - 0:1
     
    81
    Chile dalo gól!
    Tak napokon sa favoritovi zápasu podarilo streliť vytúžený vedúci gól. V plnej paráde sa teraz ukázali najväčšie hviezdy tímu z Južnej Ameriky. Alexis Sánchez centroval z ľavej strany a hlavičkou prekonal brankára súpera ARTURO VIDAL. Hráč mníchovského Bayernu si nabehol medzi stopérov a nedal Fabriceovi Ondoaovi šancu.
     
    72
    Obrovská šanca na strane Čile. Po rohovom kope Leonarda Valenciu prepadla lopta až na zadnú žrď. Tam si skvelo nabehol obranca Mauricio Isla, ale z tesnej blízkosti poslal loptu tesne vedľa brány.
     
    71
    Ešte pred rohovým kopom budeme svedkami posledného striedania hráčov Čile. Charles Aránguiz končí v dnešnom dueli a na jeho miesto prichádza Francisco Silva.
     
    66
    Damir Skomina prvýkrát z vrecka vyťahuje žltú kartu. Vincent Aboubakar si pred pokutovým územím robil priestor a len za cenu faulu a kartového trestu ho zastavil Gonzalo Jara.
     
    64
    Druhé striedanie na strane Čile. José Fuenzalida mal už v tretej minúte veľkú gólovú šancu, no dnes už viac futbalového umenia neukáže. Polhodinu pred koncom duelu ho totiž strieda Leonardo Valencia.
     
    58
    Dlho očakávané striedanie je tu. Alexis Sánchez prichádza posilniť ofenzívu juhoamerického šampióna a na lavičku náhradníkov už smeruje Edson Puch.
    45+1. Tesný ofsajd v podaní Eduarda Vargasa.
     
    45+1
    Tak pozor! Opäť zaúradovala moderná technika a zachránila Kamerun od inkasovaného gólu. Arturo Vidal krásnym pasom vysunul Eduarda Vargasa. Ten síce prekonal brankára súpera, no videorozhodcovia správe zachytili ofsajdové postavenie útočníka Čile.
     
    40
    Futbalisti Čile teraz krásne oklamali brániach hráčov Kamerunu. Eduardo Vargas dostal skvelý pas za obranu, bol v jasnej gólovej šanci, no loptu trestuhodne poslal vysoko nad bránu afrického mužstva.
     
    17
    Damir Skomina teraz výrazne vstupuje do dnešného zápasu. Po priamom kope poslal loptu hlavičkou do siete Michael Ngadeu, no slovinsky rozhodca gól neuznal pre útočný faul Vincenta Aboubakara.
     
    11
    Obrovská šanca aj na strane Kamerunu. Hostia zbytočne stratili loptu v strede poľa a Afričania vyrazili do brejku. Celú akciu zakončil Vincent Aboubakar, no reflexívnym zákrokom zneškodnil jeho pokus Johnny Herrera.
    3. José Fuenzalida (CLE)
     
    3
    Čile je od úvodu zápasu veľmi aktívne. Fabrice Ondoa mal teraz opäť čo robiť, aby si poradil so strelou Josého Fuenzalidu, ktorý vbehol do šestnástky a pohotovo zakončil.
     
    1
    Úvodný výkop zápasu mali zverenci Juana Antonia Pizziho. Čile sa v prvej minúte usadilo na útočnej polovici a takmer sa dostalo do vedenia. Eduardo Vargas strieľal z pravej strany, no po jeho zakončení lopta skončila na žrdi.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 81. Arturo Vidal, 90+2. E. Vargas

    Karty:   66. G. Jara (CLE)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 5:9. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 11:8.
    Kamerun: Ondoa – Fai, Teikeu, Ngadeu, Mabouka – Djoum, Zambo Anguissa (89. Mandjeck), Siani (86. Ngamaleu) – Moukandjo (C), Aboubakar, Bassogog.
    Náhradníci: Bokwé, Onana – Boumal, Toko Ekambi, Guihoata, Mandjeck, Ngamaleu, Ngwem, Owona, També, Zoua.

    Čile: Herrera – Isla, Beausejour, Medel (C), G. Jara, Fuenzalida (64. L. Valencia) – Aránguiz (71. F. Silva), M. Díaz, Arturo Vidal – Puch (58. Alexis Sánchez), E. Vargas.
    Náhradníci: Bravo, Toselli – P. Díaz, Gutiérrez, Rodríguez, P. Hernández, Mena, Roco, Sagal, Alexis Sánchez, F. Silva, L. Valencia.

    Rozhodca: Damir Skomina – Jure Praprotnik, Robert Vukan (SLO)