Portugalsko – Mexiko 2:2 (kon.) | Kamerun – Čile 0:2 (kon.)
koniec
Kamerun
0:2 (0:0)
Čile
Nedeľa 18.06.2017, 20:00 • Otkrytie arena, Moskva • Pohár konfederácií • Skupina B
     
    Prvý zápas B-skupiny sa napokon končí očakávaným víťazstvom juhoamerického majstra. Čile v druhom polčase možno nebolo také dominantné, no zaslúžene si do tabuľky pripisuje tri body. Zápas zlomilo až v samotnom závere, keď v 81. minúte presne hlavičkoval Arturo Vidal a v nadstavenom čase uzavrel gólový účet zápasu Eduardo Vargas. Opäť sme boli svedkami situácii, ktoré sa museli riešiť aj na videu. Možno to nie je úplne najrýchlejší proces, no buďme radi za to, že v dnešnom programe na Pohári konfederácii FIFA neplatili dva "ofsajdové" góly, ktoré by inak rozhodcovia uznali. Program prestížneho turnaja pokračuje aj zajtra, a tak si nenechajte ujsť ani zápas medzi Nemeckom a Austráliou. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (22:02:00)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
    90+2. Eduardo Vargas (CLE) - 0:2
     
    90+2
    Chile dalo gól!
    Je rozhodnuté, Damir Skomina ukazuje do stredového kruhu, a tak gól Čile platí. Ako sme už spomínali, Alexis Sánchez sa dostal za obrannú líniu súpera a obišiel brankára. Jeho strelu do prázdnej brány ešte zblokoval jeden z hráčov Kamerunu, no loptu napokon dopravil do siete EDUARDO VARGAS.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca Damir Skomina opäť posudzuje situáciu podľa videa. Alexis Sánchez dostal skvelý pas za obranu, sám síce neuspel, no loptu napokon dostal do siete Eduardo Vargas. Bude platiť tento gól?
     
    90
    Čiľania sa dostali do rýchleho brejku, ale Eduardo Vargas individuálne neuspel. Napokon pálil z veľkej diaľky Marcelo Díaz, ale jeho zakončenie nebolo presné. Hlavný rozhodca nadstavuje ešte štyri minúty.
     
    89
    Teraz sa na ihrisku chvíľu nehralo, pretože bol ošetrovaný André-Frank Zambo Anguissa. Ten napokon aj opúšťa hraciu plochu a nahradzuje ho Georges Mandjeck.
     
    88
    Ernest Mabouka teraz zapracoval v obrane a odvrátil loptu na rohový kop. Ten zahral z ľavej strany Leonardo Valencia, no hlavička Alexisa Sáncheza nebola presná.
     
    86
    Prvýkrát v dnešnom zápase strieda aj kamerunský tréner. Na ihrisko prichádza Nicolas Ngamaleu, ktorý vymenil pomerne nevýrazného Sébastiena Sianiho.
     
    85
    Teraz sme boli svedkami nepresného centru z ľavej strany, o ktorý sa postaral Christian Bassogog. Lopta je síce ešte na ihrisku, no Čiľania ju upratali do bezpečia.
     
    84
    Hlavný rozhodca Damir Skomina píska nedovolený zákrok Alexisa Sáncheza. Pri lopte tak zostane mužstvo, ktorá má ešte približne desať minút na vyrovnanie skóre.
     
    83
    Po rohovom kope sa levy nepresadili, no ich akcia pokračovala ďalej. Z ľavej strany centroval Collins Fai, ale pohotová hlavička Andrého-Franka Zambo Anguissa mierila vedľa brány.
     
    82
    Kamerun sa ale rozhodne nechce zmieriť s prehrou v dnešnom zápase. Po inkasovanom góle má výhodu rohového kopu a patrí sa pripomenúť, že po jednej štandardnej situácii už takmer Afričania skórovali.
    81. Arturo Vidal (CLE) - 0:1
     
    81
    Chile dalo gól!
    Tak napokon sa favoritovi zápasu podarilo streliť vytúžený vedúci gól. V plnej paráde sa teraz ukázali najväčšie hviezdy tímu z Južnej Ameriky. Alexis Sánchez centroval z ľavej strany a hlavičkou prekonal brankára súpera ARTURO VIDAL. Hráč mníchovského Bayernu si nabehol medzi stopérov a nedal Fabriceovi Ondoaovi šancu.
     
    80
    Kamerun sa teraz veľmi dobre bráni. Čile sa nedokáže dostať do šance, Alexis Sánchez je vypojený z hry a vyzerá to, že to tak, že Afričania smerujú za bodovým ziskom.
     
    79
    Veľmi dobre teraz zasiahol Gonzalo Jara, ktorý zastavil prienik jedného z hráčov Kamerunu z pravej strany. Rozhodne by v týchto chvíľach ale malo viac útočiť Čile, ktoré je favoritom na postup zo skupiny a dva body by mu mohli chýbať.
     
    78
    Takmer dve minúty sa teraz Kamerunčania držali pred pokutovým územím súpera. Mali snáď štyri vhadzovania, ale po poslednom centri situáciu upokojil Johnny Herrera.
     
    76
    Aj Kamerunčania sa teraz dostali pred pokutové územie súpera. Collins Fai teraz lieta po celom ihrisku, no vybojoval len autové vhadzovanie pre svoj tím.
     
    75
    Alexis Sánchez sa šikovným pasom snažil vysunúť do pravého krídla Mauricia Islu. Collins Fai sa ale stihol vrátiť do defenzívy a prerušil akciu futbalistov z Južnej Ameriky. Nasledovať bude len vhadzovanie.
     
    74
    Collins Fai sa teraz vybral na útočný výlet. Dostal sa takmer až pred pokutové územie súpera, no tam nemal dostatočnú podporu svojich spoluhráčov a o loptu prišiel.
     
    73
    Aktivita na strane Čile pomaly narastá. Leonarda Valencia po ďalšom obrannom zákroku hráčov Kamerunu kopal rohový kop aj z pravej strany, no tento raz z toho nebola taká šanca ako pred pár sekundami.
    73. Mauricio Isla zahodil stopercentnú gólovú šancu.
     
    72
    Obrovská šanca na strane Čile. Po rohovom kope Leonarda Valenciu prepadla lopta až na zadnú žrď. Tam si skvelo nabehol obranca Mauricio Isla, ale z tesnej blízkosti poslal loptu tesne vedľa brány.
     
    71
    Ešte pred rohovým kopom budeme svedkami posledného striedania hráčov Čile. Charles Aránguiz končí v dnešnom dueli a na jeho miesto prichádza Francisco Silva.
     
    70
    Čile predviedlo peknú akciu po pravej strane. Po prízemnom centri sa na hranici šestnástky dostal k strele Eduardo Vargas, ale po bloku Adolpheho Teikeua bude nasledovať rohový kop.
     
    69
    Johnny Herrera teraz neodkopol loptu práve najlepšie. Po jeho zaváhaní sa snažil zabojovať o loptu Christian Bassogog, ale podľa slovinského arbitra si počínal nedovolene.
     
    68
    Nepresná rozohrávka hráčov Čile. Alexis Sánchez sa šikovným oblúčikom snažil nájsť spoluhráča na ľavej strane, no nasledovať bude len odkop od brány.
     
    67
    Exekútorom priameho kopu bol technicky zdatný Benjamin Moukandjo. Pekne obstrelil početný múr Čile, no loptu nasmeroval niekoľko centimetrov od pravej žrde brány Johhnyho Herreru.
     
    66
    Damir Skomina prvýkrát z vrecka vyťahuje žltú kartu. Vincent Aboubakar si pred pokutovým územím robil priestor a len za cenu faulu a kartového trestu ho zastavil Gonzalo Jara.
     
    65
    Alexis Sánchez je po svojom príchode na trávnik zatiaľ neviditeľný. Aj tréner Čile sa snaží dať impulz svojim zverencom, no striedania zatiaľ nemajú správny efekt.
     
    64
    Druhé striedanie na strane Čile. José Fuenzalida mal už v tretej minúte veľkú gólovú šancu, no dnes už viac futbalového umenia neukáže. Polhodinu pred koncom duelu ho totiž strieda Leonardo Valencia.
     
    63
    Ernest Mabouka sa presadil do pravej strane, no jeho center nenašiel v pokutovom území Vincenta Aboubakara. Následne Čile vyrazilo do brejku, no dobre čítal hru Fabrice Ondoa.
     
    62
    Čiľania teraz trošku prepadli v stredovej formácii. Mám pocit, že to bol Benjamin Moukandjo, kto skúsil vystreliť spoza šestnástky. Aj sa mu to podarilo, no trafil len brániaceho obrancu Čile.
     
    60
    Máme za sebou hodinu hry a podstatne nespokojnejší sú s aktuálnym stavom Čiľania. V druhom polčase ale zatiaľ nie sú tak nebezpeční ako v prvom dejstve. Zmení to príchod Alexisa Sáncheza?
     
    59
    Teraz sme videli veľký počet nepresností. Trošku hluchý úsek hry zakončuje faul Artura Vidala, ktorý lakťom zasiahol Benjamina Moukandja. Čiľan môže byť rád, že nedostal žltú kartu.
     
    58
    Dlho očakávané striedanie je tu. Alexis Sánchez prichádza posilniť ofenzívu juhoamerického šampióna a na lavičku náhradníkov už smeruje Edson Puch.
     
    57
    Čiľania tentokrát neuspeli, a tak sa bude odkopávať opäť od brány Kamerunu. Brankár Fabrice Ondoa sa v prvom dejstve zaskvel niekoľkými zákrokmi a aj vďaka nemu je stav bezgólový.
     
    56
    André-Frank Zambo Anguissa centroval z ľavej strany a po zákroku Johnnyho Herreru mali domáci výhodu rohového kopu. Ten zahral z pravej strany Benjamin Moukandjo, ale našiel len pripraveného brankára Čile.
     
    55
    Čile kombinuje opäť len na polovici ihriska. Teraz sme si dokonca mohli všimnúť, že všetci hráči Kamerunu boli sformovaní na vlastnej obrannej polovici.
     
    54
    Tréner Čile si možno predstavoval jednoduchší vstup do turnaja, no bude nútený poslať na trávnik aj Alexisa Sáncheza. Najlepší ligový strelec londýnskeho Arsenalu sa už pomaly rozcvičuje.
     
    53
    Benjamin Moukandjo potiahol útočnú akciu afrického šampionáta. K strele z druhej vlny sa dostal Arnaud Djoum, ale jeho pokus bol zblokovaný Garym Medelom.
     
    52
    Marcelo Díaz sa teraz snažil presadiť cez pravú stranu, no obrancovia Kamerunu boli pozorní. Čiľan prechádzal okolo postrannej čiary, ale napokon nevybojoval ani roh.
     
    51
    Ruská réžia nám po nepresnom centri jedného z hráčov Kamerunu opäť ponúkla pohľad na kontroverznú situáciu z konca prvého polčasu. Skutočne išlo o ofsajd a Kamerun môže byť rád, že na tomto turnaji je povolená moderná technika.
     
    50
    Kamerun sa od začiatku druhého polčasu snaží byť o niečo aktívnejší. Zatiaľ má miernu územnú prevahu, no aj on v druhom dejstve čaká na nebezpečnejšie zakončenie.
     
    49
    Kamerun stratil loptu v strede poľa a takmer za to pykal. Po dlhom pase dopredu sa lopty zmocnil Arturo Vidal, ale jeho strieľaný center odvrátil jeden z domácich obrancov.
     
    48
    O prvé zakončenie druhého polčasu sa postaral Arturo Vidal. Jeho pokus ľavačkou ale nebol presný, a tak bude nasledovať odkop od brány kamerunského brankára.
     
    47
    Náznak šance v podaní hráčov Kamerunu. Ernest Mabouka z majstrovského tímu MŠK Žilina poslal pekný center do šestnástky súpera, ale Benjamin Moukandjo napokon na loptu nedosiahol.
     
    46
    Do druhého polčasu vstúpili obe mužstvá v nezmenených zostavách. Výkop mal Kamerun, no hneď po pár sekundách prišiel o loptu a musel sa sformovať opäť do defenzívneho postavenia.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas zatiaľ výborného zápasu máme za sebou. Aktívnejším tímom bolo jednoznačne Čile, ktoré už v prvej minúte trafilo žrď súperovej brány. Takisto si vytváralo ďalšie šance, no občas vyrobilo aj chybu v defenzíve. Po jednej z nich mal veľkú šancu Vincent Aboubakar, ale jeho strelu vyrazil Johnny Herrera. Zaujímavý moment sme videli aj v závere prvého dejstva. Eduardo Vargas prekonal brankára súpera, no spomalené zábery ukázali, že v momente prihrávky bol v ofsajde. Artuto Vidal sa poriadne čertil, no rozhodnutie Damira Skominu po porade s videorozhodcami bolo správne.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
    45+1. Tesný ofsajd v podaní Eduarda Vargasa.
     
    45+1
    Tak pozor! Opäť zaúradovala moderná technika a zachránila Kamerun od inkasovaného gólu. Arturo Vidal krásnym pasom vysunul Eduarda Vargasa. Ten síce prekonal brankára súpera, no videorozhodcovia správe zachytili ofsajdové postavenie útočníka Čile.
     
    45
    Benjamin Moukandjo dostal dobrú loptu za obrannú líniu súpera. Na hranici pokutového územia sa snažil nájsť svojho spoluhráča, no jeho úmysel obrancovia Čile dokázali prečítať.
     
    44
    Damir Skomina teraz trošku musí krotiť vášne na oboch stranách. Medzičasom sme sa dostali k záveru prvého polčasu, ktorý sa zrejme napriek viacerým šanciam skončí bez gólov.
     
    43
    Čiľania mali teraz na pravej strane pomerne veľa priestoru, ale Mauricio Isla ho nedokázal využiť. K centru sa nedostal a napokon svoju aktivitu ukončil útočným faulom.
     
    42
    Rohový kop zahral od pravej rohovej zástavky Benjamin Moukandjo. Pekne poslal loptu na hlavu obrancu Andrého-Franka Zamba Anguissu, no jeho zakončenie minulo bránu Johnnyho Herreru.
     
    41
    Vincent Aboubakar vybojoval pre svoj tím druhý rohový kop v dnešnom dueli. Pri rohovej zástavke boli v početnej prevahe súperovi obrancovia, a tak to bolo najlepšie, čo útočník tureckého Besiktasu mohol vymyslieť.
     
    40
    Futbalisti Čile teraz krásne oklamali brániach hráčov Kamerunu. Eduardo Vargas dostal skvelý pas za obranu, bol v jasnej gólovej šanci, no loptu trestuhodne poslal vysoko nad bránu afrického mužstva.
     
    39
    Christian Bassogog je zrejme po predošlých súbojoch trošku otrasený, a tak bude musieť byť ošetrovaný za postrannou čiarou. Čile tak na malú chvíľu hrá v početnej výhode.
     
    38
    Slovinskí rozhodcovia sa teraz zhodli a zastavujú akciu Christiana Bassogoga. Ten sa dostal s loptou až do pokutového územia Čile, no predtým si pomohol nedovoleným zákrokom.
     
    37
    Kamerun troška lepšie bráni ako v úvodnej štvrťhodine. Snaží sa napádať rozohrávku súpera a ten sa tak ľahko už nedostáva pred brankára Fabricea Ondou.
     
    36
    Televízna grafika ukazuje, že Čile má loptu na kopačkách 68% hracieho času. Aj teraz zostane pri lopte, keďže Mauricia Islu fauloval pri autovej čiare Collins Fai.
     
    35
    Aktivita Čile trošku upadla, no fanúšikom v ruskej Moskve to nevadí. Tí sa bavia napriek tomu a štadiónom sa preháňa jedna mexická vlna za druhou.
     
    34
    Nestalo sa to Čile po prvýkrát v dnešnom dueli. Juhoameričania lacno stratili loptu, Vincent Aboubakar spoza šestnástky vystrelil cez Garyho Medela a hostia mali šťastie, že netrafil bránu.
     
    33
    Kamerun veľmi dobre napádal rozohrávku súpera. Brankár Johnny Herrera bol pod tlakom, ale napokon poslal loptu do bezpečného priestoru.
     
    32
    Čile malo výhodu priameho kopu, ktorý zahral Charles Aránguiz. Ten neposlal vôbec zlý center do šestnástky súpera, no jeho spoluhráči sa nepresadili. Následne akcia pokračovala, zastavil ju ofsajdový verdikt postranného rozhodcu.
     
    31
    Kamerun teraz trošku prepadol v strede poľa, no rýchly protiútok Čile bol zbrzdený. Následne bol faulovaný Arturo Vidal, ale slovinský rozhodca napriek protestom žltú kartu neudeľuje.
     
    30
    Prvú tretinu hracieho času máme za sebou. Pre niekoľkými sekundami bol v ofsajde Vincent Aboubakar, no teraz sa rovnakým spôsobom previnil voči pravidlám aj José Fuenzalida.
     
    28
    Po rohovom kope sa hostia nepresadili. Zahrali ho nakrátko, no strelecký pokus Edsona Pucha bol zblokovaný brániacim hráčom súpera. Celú akciu ukončil nepresný pas na Jeana Beausejoura.
     
    27
    Ďalšia pekná akcia zo strany Čile. José Fuenzalida vbehol do pokutového územia, prebral si prihrávku od svojho spoluhráča, no brankár Kamerunu pravou rukou vytesnil jeho zakončenie na rohový kop.
     
    26
    Vysoké tempo neutícha, čomu sme samozrejme veľmi radi. Hrá sa z jednej strany na druhú a gól doslova visí na vlásku. Grafika ukazuje, že už sme videli celkovo osem streleckých pokusov.
     
    25
    Edson Puch zobral zodpovednosť na seba a vystrelil spoza pokutového územia. Jeho prudká strela mierila do stredu brány, a tak ju bez väčších problémov vyrazil brankár Fabrice Ondoa.
     
    24
    Sébastien Siani si na svoje konto pripisuje nedovolený zákrok, keď poslal na trávnik Charlesa Aránguiza. Čiľan si pýtal pre súpera aj žltú kartu, no tak vážne to rozhodne nebolo.
     
    23
    Čiľania to teraz vyskúšali šikovnou narážačkou. Edson Puch sa ale v momente prihrávky ocitol v postavení mimo hry, čo neušlo pozornému oku postranného rozhodcu.
     
    22
    Televízne kamery si teraz vybrali pohľad na Alexisa Sáncheza, ktorý sedí len na lavičke náhradníkov. Zrejme ho bolo vidno aj na svetelnej tabuli a z reakcie fanúšikov je jasné, že si prajú vidieť aj na trávniku.
     
    21
    Kamerun mal teraz výhodu rohového kopu po dobrom zákroku Garyho Medela. Z tejto výhodu ale nedokázali Afričania nič vyťažiť a celé ich snaženie ukončuje útočný faul.
     
    20
    Gary Medel teraz trošku zazmätkoval v rozohrávke, no napokon situáciu ustál. Kamerunčania sa mierne vysunuli, otvorili priestor na pravej strane, ale center Eduarda Vargasa kryje Fabrice Ondoa.
     
    19
    Arturo Vidal sa teraz snažil presunúť loptu na pravú stranu. Svojim centrom hľadal Mauricia Islu, no ten už loptu nedokázal zachytiť na hracej ploche. Odkopávať tak bude Fabrice Ondoa.
     
    18
    Územnú prevahu má zatiaľ jednoznačne Čile. Teraz ale kombinuje len na polovici ihriska, čo je až príliš ďaleko od priestoru, odkiaľ by mohlo skórovať.
     
    17
    Damir Skomina teraz výrazne vstupuje do dnešného zápasu. Po priamom kope poslal loptu hlavičkou do siete Michael Ngadeu, no slovinsky rozhodca gól neuznal pre útočný faul Vincenta Aboubakara.
     
    16
    Artuto Vidal sa previnil nedovoleným zákrokom, keď poslal na trávnik Arnauda Djouma. Kamerun tak pomerne lacno dostáva výhodu priameho kopu z približne 25 metrov.
     
    15
    Máme za sebou úvodných pätnásť minút a musíme konštatovať, že góly sme mohli vidieť na oboch stranách. O niečo aktívnejšie je ale Čile, ktoré aj teraz kombinuje na polovici ihriska.
     
    14
    Hrá sa skutočne vo vysokom tempe. Tento raz pre zmenu zaútočilo nebezpečne Čile a brankár Fabrice Ondoa musel zasahovať po strieľanej prihrávke Mauricia Islu z pravého krídla.
     
    12
    Po predošlej situácii mali Kamerunčania ešte výhodu rohového kopu. Na ten sa pomerne dlho čakalo, pretože Damir Skomina si robil poriadky v šestnástke Čile. Napokon zakončoval Michael Ngadeu, ale jeho hlavička mierila nad bránu.
     
    11
    Obrovská šanca aj na strane Kamerunu. Hostia zbytočne stratili loptu v strede poľa a Afričania vyrazili do brejku. Celú akciu zakončil Vincent Aboubakar, no reflexívnym zákrokom zneškodnil jeho pokus Johnny Herrera.
     
    10
    Obrancovia africkej krajiny si teraz dokázali poradiť s útočným výpadom súpera. Eduardo Vargas dostal loptu do pravého krídla, no následne bol jeho pokus o center zmarený.
     
    9
    Johnny Herrera mal teraz problém v rozohrávke, ale napokon si poradil s napadajúcimi hráčmi Kamerunu. Brankár Čile na poslednú chvíľu nahradil Claudia Brava, ktorý si z klubovej sezóny odniesol zranenie.
     
    8
    Slovinskí rozhodcovia boli teraz veľmi pozorní. Jean Beausejour dostal síce peknú loptu do priestoru ľavého krídla, no v momente prihrávky bol v postavení mimo hru.
     
    7
    Fabrice Ondoa teraz spacifikoval dve centrované lopty zo strany hráčov z Južnej Ameriky. Najskôr zľava centroval Jean Beausejour a následne aj Arturo Vidal.
     
    6
    Čiľania hrajú vynikajúco. Teraz sa Eduardo Vargas krásne vyhol ofsajdovej pasci, dostal sa s loptou do pokutového územia, no trošku zbytočne namiesto strely zvolil prihrávku na obsadeného spoluhráča.
     
    5
    Z veľkej diaľky skúsil svoje šťastie Arturo Vidal. Hviezda mníchovského Bayernu ale ľavačkou minula bránu súpera, a tak bude nasledovať ďalší odkop od brány Fabricea Ondou.
     
    4
    Čile drží loptu na svojich kopačkách a súpera ešte k ničomu nepustilo. Kamerun prakticky ešte nemal loptu v moci a môže byť rád, že od úvodu zápasu neprehráva.
    3. José Fuenzalida (CLE)
     
    3
    Čile je od úvodu zápasu veľmi aktívne. Fabrice Ondoa mal teraz opäť čo robiť, aby si poradil so strelou Josého Fuenzalidu, ktorý vbehol do šestnástky a pohotovo zakončil.
     
    2
    Po rohovom kope sa už Juhoameričania do zakončenia nedostali. Po nepresnom centri z ľavej strany tak bude nasledovať len odkop od brány Fabricea Ondou.
     
    1
    Úvodný výkop zápasu mali zverenci Juana Antonia Pizziho. Čile sa v prvej minúte usadilo na útočnej polovici a takmer sa dostalo do vedenia. Eduardo Vargas strieľal z pravej strany, no po jeho zakončení lopta skončila na žrdi.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Kamerun: Ondoa – Fai, Teikeu, Ngadeu, Mabouka – Djoum, Zambo Anguissa, Siani – Moukandjo (C), Aboubakar, Bassogog.
    Náhradníci: Bokwé, Onana – Boumal, Toko Ekambi, Guihoata, Mandjeck, Ngamaleu, Ngwem, Owona, També, Zoua.

    Chile: Herrera – Isla, Beausejour, Medel (C), G. Jara, Fuenzalida – Aránguiz, M. Díaz, Arturo Vidal – Puch, E. Vargas.
    Náhradníci: Bravo, Toselli – P. Díaz, Gutiérrez, Rodríguez, P. Hernández, Mena, Roco, Sagal, Alexis Sánchez, F. Silva, L. Valencia.

    Rozhodcovia: Damir Skomina – Jure Praprotnik, Robert Vukan (SLO).
     
    Vážení čitatelia, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z Pohára konfederácie FIFA. Druhý hrací deň ukončí zápas medzi futbalistami Kamerunu a Čile. Úvodný výkop slovinského arbitra Damira Skominu zaznie o 20:00 hod.

    KAMERUN

    Futbalisti Kamerunu sa kvalifikovali na Pohár konfederácie tretíkrát. Naposledy sa tak stalo v roku 2003, keď dokonca siahali na celkové prvenstvo. V piatich dueloch inkasovali jediný gól, o ktorý sa postaral Francúz Thierry Henry. Legenda londýnskeho Arsenalu skórovala v 97. minúte a rozhodla finálové stretnutie. Kamerun si účasť v Rusku vybojoval vďaka triumfu na Africkom pohári národov. Ten sa konal vo februári tohto roka a zverenci Huga Broosa zdolali vo finále Egypt 1:2. Hrdinom zápasu sa stal Vincent Aboubakar a práve on by mal byť najväčšou hviezdou tímu. V 57 reprezentačných zápasoch dosiahol útočník tureckého majstra Besiktas Istanbul 17 presných zásahov a v ostatných zápasoch ukázal dobrú streleckú formu. V poslednom prípravnom dueli svojmu tímu chýbal a aj preto Kamerun prehral s Kolumbiou 0:4. Výsledky afrického zástupcu budú určite zaujímať aj priaznivcov Fortuna ligy, keďže za „levov“ nastúpia Ernest Mabouka zo Žiliny či Robert Tambe zo Spartaku Trnava.

    ČILE

    Futbalisti Čile sa predstavia na prestížnom turnaji po prvý raz. Miestenku si vybojovali vďaka triumfu na Copa América, ktoré sa konalo ešte v roku 2015. Vo finále zdolali nešťastných Argentínčanov, ktorí opäť raz nezvládli finálový duel a v penaltovom rozstrele nepremenili dva z troch pokusov. Čiľania počas júnového asociačného termínu odohrali až tri prípravné duely. Postupne zdolali Burkinu Faso 3:0, remizovali v Rusku 1:1 a na záver prehrali v Rumunsku 3:2. Lídrami mužstva by mali byť Alexis Sánchez a Eduardo Vargas. To duo dokopy strelilo v reprezentačnom drese 70 gólov, čo je obdivuhodné číslo. Na poslednú chvíľu vypadol z nominácie Claudio Bravo, ktorý sa stal reprezentačnou stálicou v bráne Čile na vrcholných podujatiach. V dnešnom zápase budú hostia miernym favoritom a ich minimálnym cieľom je postup zo skupiny. S Kamerunom si zmerali sily naposledy v roku 1998, keď sa na MS vo Francúzsku zrodila remíza 1:1.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:00.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 81. Arturo Vidal, 90+2. E. Vargas

    Karty:   66. G. Jara (CLE)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 5:9. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 11:8.
    Kamerun: Ondoa – Fai, Teikeu, Ngadeu, Mabouka – Djoum, Zambo Anguissa (89. Mandjeck), Siani (86. Ngamaleu) – Moukandjo (C), Aboubakar, Bassogog.
    Náhradníci: Bokwé, Onana – Boumal, Toko Ekambi, Guihoata, Mandjeck, Ngamaleu, Ngwem, Owona, També, Zoua.

    Čile: Herrera – Isla, Beausejour, Medel (C), G. Jara, Fuenzalida (64. L. Valencia) – Aránguiz (71. F. Silva), M. Díaz, Arturo Vidal – Puch (58. Alexis Sánchez), E. Vargas.
    Náhradníci: Bravo, Toselli – P. Díaz, Gutiérrez, Rodríguez, P. Hernández, Mena, Roco, Sagal, Alexis Sánchez, F. Silva, L. Valencia.

    Rozhodca: Damir Skomina – Jure Praprotnik, Robert Vukan (SLO)