Portugalsko – Srbsko 2:0 (kon.) | Španielsko – S. Macedónsko 5:0 (kon.)
koniec
Portugalsko
2:0 (1:0)
Srbsko
Sobota 17.06.2017, 18:00 • Stadion im. Zdzisława Krzyszkowiaka, Bydgoszcz, Polsko • Majstrovstvá Európy U21 • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    90
    Hlavný rozhodca pridáva 2 minúty.
    88. Bruno Fernandes (POR) - 2:0
     
    88
    Portugalsko dalo gól!

    A už je rozhodnuté! Hviezda Renato Sanches vymyslel geniálny lob ponad obrannú líniu Srbska, za ktorú si zbehol kapitán Bruno Fernandes a rozhoduje o tom, že si jeho tím dnes odnesie tri body!
     
    86
    Striedajúci Iuri Medeiros sa uvoľnil na ľavej strane, prešiel cez Nemanja Antonova, ktorý už má žltú kartu a nechcel faulovať. Portugalský strelec to skúsil obstrelom k vzdialenejšej žrdi, ale lopta len tesne minula bránu Vanja Milinković-Savića. Už sme mohli mať rozhodnuté.
     
    80
    Žltú kartu dostáva Bruno Fernandes (Portugalsko).
     
    79
    Žltú kartu dostáva Bruma (Portugalsko).
    75. Nemanja Radonjić (SRB)
     
    75
    Rohový kop, ktorý predĺžil jeden z brániacich Portugalcov na zadnú tyč, kde bol osamotený Nemanja Radonjić. Z prvej napálil prepadnutú loptu azda zo 7 metrov, ale nepochopiteľne netriafa bránu! Lopta pohladila brvno a striedajúci Srb sa chytá za hlavu. Bruno Varela si vďaka šťastene drží stále čisté konto.
     
    73
    Striedanie v tíme Srbsko: z ihriska odchádza Uroš Djurděvić, prichádza Ognjen Ožegović.
    71. Nemanja Radonjić (SRB)
     
    71
    Striedajúci Nemanja Radonjić dostal loptu na ľavej strane, potiahol si loptu do vnútra ihriska a vyslal delovku, ktorá preletela ponad bránu Bruna Varelu. Razancia dobrá, umiestnenie už bolo horšie.
     
    70
    Žltú kartu dostáva Milan Gajić (Srbsko).
     
    68
    Striedanie v tíme Srbsko: z ihriska odchádza Marko Grujić, prichádza Nemanja Radonjić.
     
    67
    Striedanie v tíme Portugalsko: z ihriska odchádza Daniel Podence, prichádza Iuri Medeiros.
     
    60
    Striedanie v tíme Portugalsko: z ihriska odchádza João Carvalho, prichádza Renato Sanches.
    58. Marko Grujić (SRB)
     
    58
    Čo teraz zahodil Marko Grujić! Nádherný center od Andrija Živkovića, ktorý dnes rozdáva milimetrové prihrávky poslal loptu na hlavu Marka Grujića, ktorý sám azda z piatich metrov nedokázal vyrovnať! Toto mal byť gól, ale lopta ani len nesmerovala medzi tri tyče. Veľké zlyhanie zakončujúceho hráča.
     
    56
    Žltú kartu dostáva Nemanja Antonov (Srbsko).
     
    54
    Bruno Varela si vychutnal zákrok pri strele z diaľky, ktorú vyslal Marko Grujić. Z týchto miest sa Srbom vyrovnať nepodarí.
     
    51
    Žltú kartu dostáva Mijat Gaćinović (Srbsko).
     
    46
    Striedanie v tíme Srbsko: z ihriska odchádza Aleksandar Čavrić, prichádza Srdjan Plavšić.
     
    46
    Striedanie v tíme Portugalsko: z ihriska odchádza Diogo Jota, prichádza Bruma.
    37. Gonçalo Guedes (POR) - 1:0
     
    37
    Portugalsko dalo gól!
    Gól strelil GONÇALO GUEDES.
    Veľmi smolná situácia pre Srbsko. Diogo Jota poslal center z ľavej strany, ktorý vyrazil brankár Vanja Milinković-Savić rovno na hlavu Gonçala Guedesa. Ten už nemal problém upratať loptu do prázdnej bránky. Videli sme prvý gól ešte pred polčasovou prestávkou, stav je 1:0.
     
    30
    Sám na bránu sa rútil Aleksandar Čavrić po krásnom vysunutí od kapitána Uroša Djurděvića, ale opäť podržal Portugalsko brankár Bruno Varela. Výborne čítal hru a vybehnutím mimo šestnástky zastavil črtajúcu sa šancu.
    27. Uroš Djurděvić (SRB)
     
    27
    Svedomie si môže spytovať kapitán Uroš Djurděvić! Brilantnú prihrávku vymyslel Andrija Živković, ktorý videl pohyb svojho spoluhráča v šestnástke. Ten si nabehol spolu s obrannou líniou, lopta z pravej strany mu pristála rovno na kopačke. Strela z prvej však letí mimo brány. Bruno Varela vybehnutím chcel zmenšiť strelecký uhol, čo sa mu nakoniec aj podarilo. Škoda, že sa to neskončilo úvodným gólom.
     
    19
    Žltú kartu dostáva Rúben Semedo (Portugalsko).
    12. João Cancelo (POR)
     
    12
    V prvej vážnejšej šanci sa ocitli aj hostia, keď center z pravej strany našiel v šestnástke voľného Marka Grujića, ale jeho strela z hranice značky pokutového kopu bola zablokovaná. Perfektný sklz predviedol jeden z obrancov domácich.
    5. Rúben Neves (POR)
     
    5
    Takmer sme sa dočkali úvodného gólu! Krásna lopta na prvého hráča v nábehu, ktorý hlavou predĺžil na zadnú tyč, kde bol nikým nestrážený Neves, ale jeho prízemná strela z tesnej blízkosti končí na tyči! Veľmi kvalitne zahraná štandardka.
     
    3
    Žltú kartu dostáva Marko Grujić (Srbsko).

    Filip Sabo

    Góly: 37. Guedes, 88. B. Fernandes

    Karty:   19. Semedo (POR), 79. Bruma (POR), 80. B. Fernandes (POR) – 3. Grujić (SRB), 51. Gaćinović (SRB), 56. Antonov (SRB), 70. Gajić (SRB)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 4:4. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:17.
    Portugalsko: Varela – Cancelo, Edgar Ié, Semedo, Rodrigues – João Carvalho (60. Sanches), Neves, B. Fernandes (C) – Guedes, Podence (67. Medeiros), Diogo Jota (46. Bruma).
    Náhradníci: M. Silva, Pereira – Figueiredo, Paciência, Fonseca, Medeiros, Geraldes, Ramos, Sanches, Rebocho, Bruma, R. Horta.

    Srbsko: Milinković-Savić – Gajić, Jovanović, Veljković, Antonov – A. Živković, Grujić (68. Radonjić), Nemanja Maksimović, Gaćinović – Djurděvić (C) (73. Ožegović), Čavrić (46. Plavšić).
    Náhradníci: Nikolić, Manojlović – Radonjić, Ožegović, Ristić, Plavšić, Meleg, Pankov, Milenković, Lukić, Filipović, Bogosavac.

    Rozhodca: Bastien (FRA) – Zakrani (FRA), Haquette (FRA)