Portugalsko – Srbsko 2:0 (kon.) | Španielsko – S. Macedónsko 5:0 (kon.)
koniec
Portugalsko
2:0 (1:0)
Srbsko
Sobota 17.06.2017, 18:00 • Stadion im. Zdzisława Krzyszkowiaka, Bydgoszcz, Polsko • Majstrovstvá Európy U21 • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    Držanie lopty: 52 % : 48 %
    Strely na bránku: 3:2
    Strely mimo: 4:4
    Rohy: 1:3
    Ofsajdy: 2:2
    Fauly: 13:17 (19:52:56)
     
    Srbsko dnes nebolo horším mužstvom, dokázalo hrať s Portugalskom vyrovnanú partiu, ale domáci boli dnes efektívnejší, čo rozhodlo zápas. Po dvoch góloch si pripisujú prvé tri body do tabuľky a priblížili sa tak k postupu zo skupiny.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Srbi sa v závere snažia ešte urobiť niečo s výsledkom, ale Portugalsko je dosť skúsené mužstvo, aby si toto víťazstvo už udržalo.
     
    90
    Hlavný rozhodca pridáva 2 minúty.
    88. Bruno Fernandes (POR) - 2:0
     
    88
    Portugalsko dalo gól!

    A už je rozhodnuté! Hviezda Renato Sanches vymyslel geniálny lob ponad obrannú líniu Srbska, za ktorú si zbehol kapitán Bruno Fernandes a rozhoduje o tom, že si jeho tím dnes odnesie tri body!
     
    86
    Striedajúci Iuri Medeiros sa uvoľnil na ľavej strane, prešiel cez Nemanja Antonova, ktorý už má žltú kartu a nechcel faulovať. Portugalský strelec to skúsil obstrelom k vzdialenejšej žrdi, ale lopta len tesne minula bránu Vanja Milinković-Savića. Už sme mohli mať rozhodnuté.
     
    85
    Hra je v posledných momentoch prerušovaná. Kopia sa fauly v strede ihriska, čo viac vyhovuje Portugalsku, ktoré stále vedie o jeden gól.
     
    83
    Dostali sme sa do záverečnej časti zápasu Podarí sa Srbom vyrovnať a odniesť si tak aspoň bod z úvodného zápasu? Portugalci hrajú veľmi ľahkomyseľne. Aby ich to v nasledujúcich minútach nemrzelo.
     
    81
    Portugalsko má problém zastavovať srbské útoky, ktoré sú čoraz nebezpečnejšie. Hráči v červenom sa musia uchylovať riešiť tieto situácie faulom.
     
    80
    Žltú kartu dostáva Bruno Fernandes (Portugalsko).
     
    79
    Žltú kartu dostáva Bruma (Portugalsko).
     
    77
    Srbi zvyšujú obrátky a Portugalci sa zahrávajú s ohňom. Lopta len tesne preletela okolo hlavy Ognjena Ožegovića. Nechýbalo veľa a Bruno Varela mohol mať problémy.
    75. Nemanja Radonjić (SRB)
     
    75
    Rohový kop, ktorý predĺžil jeden z brániacich Portugalcov na zadnú tyč, kde bol osamotený Nemanja Radonjić. Z prvej napálil prepadnutú loptu azda zo 7 metrov, ale nepochopiteľne netriafa bránu! Lopta pohladila brvno a striedajúci Srb sa chytá za hlavu. Bruno Varela si vďaka šťastene drží stále čisté konto.
     
    74
    Nenad Lalatovič urobil posledný zásah do zostavy, keď stiahol kapitána a najlepšieho kvalifikačného strelca.
     
    73
    Striedanie v tíme Srbsko: z ihriska odchádza Uroš Djurděvić, prichádza Ognjen Ožegović.
    71. Nemanja Radonjić (SRB)

    Filip Sabo

    Góly: 37. Guedes, 88. B. Fernandes

    Karty:   19. Semedo (POR), 79. Bruma (POR), 80. B. Fernandes (POR) – 3. Grujić (SRB), 51. Gaćinović (SRB), 56. Antonov (SRB), 70. Gajić (SRB)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 4:4. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:17.
    Portugalsko: Varela – Cancelo, Edgar Ié, Semedo, Rodrigues – João Carvalho (60. Sanches), Neves, B. Fernandes (C) – Guedes, Podence (67. Medeiros), Diogo Jota (46. Bruma).
    Náhradníci: M. Silva, Pereira – Figueiredo, Paciência, Fonseca, Medeiros, Geraldes, Ramos, Sanches, Rebocho, Bruma, R. Horta.

    Srbsko: Milinković-Savić – Gajić, Jovanović, Veljković, Antonov – A. Živković, Grujić (68. Radonjić), Nemanja Maksimović, Gaćinović – Djurděvić (C) (73. Ožegović), Čavrić (46. Plavšić).
    Náhradníci: Nikolić, Manojlović – Radonjić, Ožegović, Ristić, Plavšić, Meleg, Pankov, Milenković, Lukić, Filipović, Bogosavac.

    Rozhodca: Bastien (FRA) – Zakrani (FRA), Haquette (FRA)