Švédsko – Slovensko sk 31:17 (kon.)
koniec
Švédsko
31:17 (14:7)
Slovensko
Sobota 17.06.2017, 17:15 • Sparbanken Lidköping Arena • Kvalifikácia ME
Predzápasové kurzy
     
    Kvalifikácia o postup na ME 2018 v hádzanej mužov sa pre slovenské farby skončila. Zverenci Martina Liptáka dlho bojovali o postup, no tesné prehry v Čiernej Hore či doma s Ruskom ich vyradili z postupovej hry. Dnes už prakticky o nič nešlo. Švédi od začiatku kontrolovali zápas, presadzovali z rýchlych brejkov, z krídelných priestorov a napokon vyhrali zaslúžene 31:17. Švédski brankári mali 50-percentnú úspešnosť zákrokov, čo je skvelá vizitka. Z našej strany treba pochváliť Mateja Mikitu či Patrika Hruščáka, ktorí dosiahli po štyri góly. Severania spoločne s Čiernou Horou postupujú na európsky šampionát, k čomu im samozrejme gratulujeme. Slovensko sa najbližšie predstaví v kvalifikácii o postup na MS 2019, ktoré budú hostiť Dánsko a Nemecko. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa. Online prenosom vás sprevádzal Miroslav Kováčik. (18:51:43)
     
    Koniec zápasu. (31:17)
     
    60
    Posledný útok v dnešnom zápase malo domáce Švédsko. Naši chlapci ešte zabojovali a domácich nepustili do zakončenia. Čas vypršal a už nie je potrebné, aby sa rozohrávala záverečná deviatka. (31:17)
    59
    Teodor Paul predviedol ďalší výborný zákrok, tentokrát ho neprekonal Markus Olsson. Na druhej strane sa gólovo presadil Vladimír Guzy a možno uzatvoril gólový účet Slovenska v celej kvalifikácii. (31:17)
     
    58
    Linus Arnesson predviedol pekný podstrel z hranice deviatich metrov, no Teodor Paul sa zaskvel skvelým zákrokom. Vďaka nemu sme tak neinkasovali a môže ísť dopredu. (31:16)
     
    57
    Zápas sa pomaličky dohráva a je jasné, že Švédsko si pripíše na konto piate víťazstvo. Po nevydarenom zápase v Čiernej Hore dnes pristúpilo k zápasu pokornejšie a vyhrá komfortným rozdielom. (31:16)
    56
    Martin Straňovský zápas dohráva na pozícii ľavej spojky a teraz sa mu podarilo trošku upraviť skóre zápasu. Dravým prienikom sa dostal až na bránkovisko a trafil presne do horného rohu švédskej brány. (31:16)
    55
    Teraz to vyzeralo tak, akoby sa našim hráčom ani nechcelo brániť. Markus Olsson prešiel našou obranou ako nôž maslom a poľahky prekonal Mariána Žernoviča. (31:15)
     
    54
    Tobias Thulin sa teraz zaskvel úspešným zákrokom pri strele Radoslava Antla. Náš skúsený matador v dnešnom dueli gólovo mlčí. Na druhej strane sme mali šťastie, že Švédi trafili pravú žrď. (30:15)
    53
    Radosť pozerať na technické zakončenia Niclasa Ekberga. Hráč nemeckého THW Kiel si na svoje konto pripisuje už piaty gól v zápase – opäť z priestoru pravého krídla. (30:15)
    52
    Do streleckej listiny sa prvýkrát zapísal aj Marcus Dahlin. Medzitým sme videli zmenu vo švédskej bráne, kde Mikaela Aggeforsa nahradil Tobias Thulin. (29:15)
     
    51
    Teraz sme videli góly na oboch stranách. Švédi hrali v oslabení bez brankára, čo dokázal po úspešnom zákroku využiť náš gólman Marián Žernovič. Na jeho gól cez celé ihrisko ale reaguje z ľavého krídla Emil Frend Öfors. (28:15)
    50
    Náš tím už nehrá v oslabení, pretože na trestnú lavicu smeroval aj jeden z domácich hráčov. Využiť to dokázal Martin Straňovský, ktorý z kroku prekonal Mikaela Aggeforsa. (27:14)
    49
    Dlho to ani netrvalo. Simon Jeppsson si naskočil k strele z hranice deviatich metrov a náš brankár nemal šancu. Nehráme dobre v obrane a zaváňa to poriadnym debaklom. (27:13)
     
    48
    Slovensko bude hrať prvýkrát v oslabení. Na dve minúty oslabuje náš tím po taktickom zákroku Matej Mikita. Uvidíme, či Švédi dokáže ešte viac zvýšiť svoj náskok. (26:13)
    47
    Švédsko opäť vedie dvojnásobným gólovým rozdielom. Naši chlapci si útoku nerozumeli, Niclas Ekberg sa dostal do brejku a ďalšou peknou strelou prekonal Mariána Žernoviča. (26:13)
    46
    Simon Jeppsson si dravým prienikom prešiel až na bránkovisko. Naši hráči ho nedokázali zastaviť, a tak inkasujeme už 25. gól v poslednom kvalifikačnom dueli o účasť na ME 2018 v Chorvátsku. (25:13)
    46
    Patrik Hruščák predviedol opäť svoju čarovnú ľavačku. Treba povedať, že po oddychovom čase sme hrali v útoku veľmi aktívne, vytvorili sme si pozíciu na strelu a skórujeme. (24:13)
    45
    Skúsený Niclas Ekberg v prvom polčase nehral, no druhé dejstvo si užíva peknými technickými strelami z pravého krídla. Švédsko vedie už o dvanásť gólov, a slovenský tréner Martin Lipták si berie oddychový čas. (24:12)

    Miroslav Kováčik

    Švédsko: Aggefors, Thulin – Tollbring, Frend Öfors, Nielsen, Pettersson, Darj, Ekberg, Zachrisson, Olsson, Nilsson, Jeppsson, Gottfridsson, Arnesson, Lagergren, Dahlin.
    Slovensko: Paul, Žernovič – Rábek, Dudáš, Guzy, Hruščák, Volentics, Petro, Ďuriš, T. Urban, L. Urban, M. Straňovský, Antl, J. Mikita, Páleš, M. Mikita.

    Rozhodca: Igor Covalciuc, Alexei Covalciuc (MDA)