Azerbajdžan – Sev. Írsko 0:1 (kon.) | Kazachstan – Dánsko 1:3 (kon.) | Škótsko – Anglicko 2:2 (kon.)
Slovinsko – Malta 2:0 (kon.) | Nemecko – San Maríno 7:0 (kon.) | Nórsko – Česko 1:1 (kon.)
Čierna Hora – Arménsko 4:1 (kon.) | Poľsko – Rumunsko 3:1 (kon.) | Litva – Slovensko sk 1:2 (kon.)
koniec
Slovinsko
2:0 (1:0)
Malta
Sobota 10.06.2017, 18:00 • Stadion Stožice - Ljubljana • Kvalifikácia MS (Európa)
Predzápasové kurzy
     
    Po krátkej odmlke opäť pokračuje kvalifikačný cyklus na Majstrovstvá sveta vo futbale 2018 v Rusku. V základnej skupine F dnes na seba narazia reprezentácie Slovinska a Malty. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 18:00!

    Slovinsko:
    Domáca reprezentácia patrí medzi celky, ktoré by sa mali pobiť popri Anglicku o druhé miesto. Zatiaľ tak tomu naozaj je, avšak momentálne má Slovinsko na svojom konte 8 bodov a nachádza sa na treťom mieste, na druhé Slovensko stráca len jeden bod a má lepší vzájomný zápas. V tomto zápase musí Slovinsko jednoznačne vyhrať, ak chce držať krok s druhým miestom. V poslednom zápase sa Slovinsko predstavilo na pôde Škótska a prehrali 1:0!

    Malta:
    Hostia sú úplným outsiderom tejto skupiny a zatiaľ tomu tak aj naozaj je. Malta nemá na svojom konte žiaden bod a tak s 5 prehrami sa nachádza na poslednom 6. mieste. Malta bojuje hlavne vždy o čo najlepší výsledok a s tým určite pôjde aj do toho zápasu. V poslednom kvalifikačnom zápase hrali doma proti Slovensku a podľahli našej reprezentácii 1:3! Do pozornosti však treba dať ich senzačné víťazstvo 1:0 nad Ukrajinou v priateľskom zápase.

    Favorit:
    Táto úloha patrí jednoznačne domácim, hostia však vedia poriadne vytrápiť. Slovinsko potrebuje z toho zápasu získať všetky body, nás na Slovensku by však zakopnutie konkurenta určite potešilo.
     
    Úvodné zostavy:

    Slovinsko: Oblak – Skubic, Delamea Mlinar, M. Mevlja, Jokić (C) – Kurtić, Krhin – Bezjak, Iličić, Verbič – Berić

    Náhradníci: Koprivec, Sorčan – Krajnc, Širok, Omladič, Novaković, Blažič, Rotman, Zajc, Majer, Palčič, Sikošek

    Malta: Hogg – A. Muscat, Z. Muscat, Agius, S. Borg, Failla – S. Pisani, Kristensen, R. Fenech – Effiong, Schembri (C)

    Náhradníci: Bonello – Magri, Zerafa, Mifsud, Gambin, D. Camilleri, J. Bezzina, Beerman, Camilleri

    Rozhodca: Lee Evans – Philip Thomas, Daniel Beckett – Iwan Arwel Griffith (všetci WAL)
     
    Príjemný podvečer všetkým, ktorí klikli na tento on-line textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Do začiatku zápasu už veľa času neostáva, zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch mužstiev.

    Zápas z pozície rozhodcov povedú páni Lee Evans – Philip Thomas, Daniel Beckett – Iwan Arwel Griffith.

    Po úvodnom výkope tak môžme začať, prajem príjemný športový zážitok.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali domáci.
     
    2
    Prvá útočná akcia v tomto zápase patrila domácim, Berić sa však ocitol vo ofsajde a tak je tento útok prerušený.
     
    3
    Sledovali sme ďalší útok domácej reprezentácie, Bezjak získal loptu na pravej strane, ale jeho prihrávka presná nebola a loptu bude od svojej brány odkopávať brankár Hogg.
     
    4
    Pri lopte sú od začiatku zápasu častejšie domáci, hostia však predvádzajú vysoké napádanie a domácim to robí značné problémy.
     
    5
    Slovinci po faule zahrávali priamy kop, lopta od Iličića však nikoho z jeho spoluhráčov nenašla a tak sa Malta ubránila bez problémov.
     
    6
    Na obraze hry sa nič nemení, pri lopte aj naďalej domáci futbalisti, avšak nedarí sa im prekonať pozornú defenzívu svojho dnešného súpera.
     
    7
    Za obranu Malty smerovala dlhá lopta na Berića, ten sa však opäť ocitol iba v ofsajde. Ani teraz tak neprišlo zakončenie na bránu hostí.
     
    8
    Domáci teraz dostali svojho súpera pod tlak, napokon sme sledovali center od Jokića, avšak lopta končí len za postrannou čiarou. Malta sa tak aj teraz ubránila bez problémov.
     
    9
    Malta sa však musí aj naďalej brániť, stále však statočne odoláva útokom domácej reprezentácie. Zrejme je len otázkou času, kedy sa to Slovinsku podarí zlomiť.
     
    10
    Hostia sa dostali do ojedinelého útoku a po faule na Muscat budú zahrávať priamy kop. Domáci sa tak sťahujú na svoje územie.
     
    11
    Priamy kop napokon zahrával Agius, avšak nič zaujímavého nepriniesol a domáca reprezentácia sa bez problémov ubránila. Dopredu tak teraz ide Slovinsko.
     
    12
    Malta však zachytila loptu a skúšala ísť do rýchleho brejku, Slovinci však faulovali a tak hostia budú zahrávať ďalší priamy kop.
     
    13
    Lopta napokon z priameho kopu smerovala len na brankára Oblaka a ten ju pohodlne prebral do svojej moci. Slovinsko sa pokúšalo o rýchly brejk, ale opäť sa previnilo ofsajdom.
     
    14
    Napokon prvú strelu na bránu vyslali hostia! Failla to však skúsil z veľkej vzdialenosti a jeho strele chýbala patričná presnosť.
     
    15
    To brankár Hoog na druhej strane už zasahovať musel, avšak včas vybehol zo svojej brány a prihrávku smerujúcu na Berića si postrážil. Snáď sa dočkáme oživenia v tomto zápase.
     
    16
    Slovinsko z ďalšieho útoku vybojovalo rohový kop, ale nič zaujímavého táto situácia nepriniesla. Domáci však ostávajú na útočnej polovičke.
     
    17
    Aj domácim sa už podarilo ohroziť strelou bránu svojho dnešného súpera, Iličićov pokus však brankár Hoog pohodlne kryje.
     
    18
    Slovinci však ostali aj naďalej na útočnej polovičke a získavajú ďalší rohový kop. Obrana Malty tak zatiaľ úspešne odoláva.
     
    19
    Ani tento rohový kop nič zaujímavého nepriniesol a Malta odkopáva loptu do bezpečia. Slovinsko si po loptu musí až k svojmu brankárovi Oblakovi.
     
    20
    Pri lopte je teraz Malta, ktorá kombinuje na útočnej polovičke. Zrejme málokto čakal takýto obraz hry, Slovinsko sa musí teraz brániť.
     
    21
    Veľa nechýbalo a hostia mohli ísť pri troške šťastia aj do vedenia! Muscata dostal výbornú prihrávku za obranu domácich, už sa rozbiehal sám na brankára Oblaka, avšak Jokić výborným obranným sklzom loptu posiela na rohový kop!
     
    22
    Rohový kop následne žiadnu zaujímavú situáciu nepriniesol, Slovinsko zakladá rýchly protiútok.
     
    23
    Napokon aj domáca reprezentácia zahrávala rohový kop, avšak ani ten nič prevratného nepriniesol a Malta pohodlne vyviezla loptu do bezpečia. Hostia navyše pomaličky vystrkujú rožky.
     
    24
    Moje slová sa teraz potvrdili, keď domáci faulovali Effionga a ten pre svoj tím vybojoval priamy kop. Slovinsko sa tak bude musieť teraz opäť brániť.
     
    25
    Hosťom ale nevyšla táto situácia a Slovinsko ihneď vyráža do útoku. Malta sa však už stihla vrátiť späť na svoju polovičku.
     
    26
    Sledovali sme ďalší rohový kop domácich, aj teraz sa Malte podarilo loptu odvrátiť do bezpečia, domáci však ostávajú pred bránou svojho súpera.
     
    27
    Berić sa po výbornom centri dostal do hlavičkového zakončenia, lopta len tesne minula bránu hostí! Na tvári domáceho útočníka je vidieť frustrácia.
     
    28
    Domáci teraz doslova zavreli hostí na svojej polovičke, Malta však predvádza jeden úspešný defenzívny zákrok za druhým. Slovinsko tak ani teraz nedokázalo prekonať hradby hostí.
     
    30
    Loptu si už na svoje kopačky vybojovali hostia a skúšajú to aj smerom dopredu. Zvolili však pomalý a postupný útok na bránu domácich.
     
    31
    Je za nami už približne pol hodina hry, Malta zatiaľ drží krok s favoritom zápasu a zakladá aj nebezpečné protiútoky. Domáci to tak zatiaľ majú v tomto zápase veľmi ťažké.
     
    32
    Hra sa teraz na chvíľu prerušila, na trávniku ostáva ležať jeden z hráčov Malty. Oba tímy sa tak zatiaľ môžu občerstviť.
     
    34
    Čo teraz zahodil Verbič! Obrana Malty teraz zaváhala, nechala až dvoch hráčov domácich preniknúť pred svoju bránu, následne Verbič po skvelej prihrávke postupoval sám na brankára Hogga, ale jeho zakončenie bolo veľmi nepresné!
    34. Benjamin Verbič (SLV)
     
    35
    Domáca reprezentácia však útočí aj naďalej, hostia sa však bránia stále úspešne. Keby z predchádzajúcej situácie padol gól, domácich by to určite upokojilo.
     
    37
    Žltú kartu dostáva Steve Pisani (Malta).
     
    38
    Po priamom kope prišiel pád Delameu-Mlinara po kontakte s Effiongom v pokutovom území Malty, hlavný rozhodca však penaltu nepíska!
     
    39
    Aj naďalej sledujeme obliehanie brány hostí, domácemu celku sa však v zakončení nedarí. Malta tak aj naďalej drží krok s veľkým favoritom tohto zápasu.
     
    41
    Ani po tomto centri nič zaujímavého neprišlo, Malta opäť dostala loptu do bezpečia a Slovinsko ju po chybe napokon aj stráca.
     
    42
    Malta aj naďalej odráža všetky útoky domácej reprezentácie, domáci začínajú byť už troška nervózni. Pomaly sa totižto blíži záver prvého polčasu.
     
    43
    Teraz však obrana hostí zaváhala, ku nebezpečnej hlavičke sa dostal Verbič, brankár Hogg len s ťažkosťami vyrazil loptu pred seba, domáci následne ešte skúšali zakončenie ale previnili sa faulom!
     
    45
    Nastavený čas v prvom polčase: 3 minúty!
     
    45+1
    Žltú kartu dostáva Alfred Effiong (Malta).
     
    45+2
    Slovinsko dalo gól!
    Napokon to predsa len domácim futbalistom vyšlo ešte v prvom polčase! Na pravú stranu po rýchlom útoku dostal loptu JOSIP ILIČIĆ a krásnou strelou prekonal brankára hostí – 1:0!
    45+2. Josip Iličić (SLV) - 1:0
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Od začiatku zápasu hrali aktívnejšie domáci futbalisti, avšak hostia úspešne vzdorovali a navyše zakladali aj nebezpečné protiútoky. Keď už sa zdalo, že oba tímy pôjdu na prestávku za bez gólového stavu tak krásnym gólom poslal domácich do vedenia 1:0 Iličić!

    Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý sa začne približne o 19:04!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Malta: z ihriska odchádza Bjorn Kristensen, prichádza Luke Gambin.
     
    47
    Druhý polčas je už v plnom prúde, výkopom začala Malta. Hostia spravili jednu zmenu v základnej zostave.
     
    48
    Na prvú stranu dostal loptu Skubic, ale jeho prihrávku pred bránu Malty zobral pohodlne do svojich rukavíc brankár Hoog.
     
    49
    Aj v druhom polčase sú častejšie pri lopte domáci futbalisti, zatiaľ sa však do žiadnej streleckej príležitosti nedostali. Vyhrávajú však o jeden gól a tak môžu hrať pokojnejšie.
     
    50
    Oblak teraz výborne čítal hru a včas vybehol zo svojej brány aby dostal loptu do bezpečia pred Effiongom. Veľa nechýbalo a hráč Malty sa mohol dostať do veľkej príležitosti!
     
    51
    Pri lopte sú však teraz hostia a držia domácich na ich polovičke. Malta nemá čo stratiť a tak skúša útočiť aj vo väčšom počte, domáci sa tak musia aj brániť.
     
    53
    Dlhší nápor hostí napokon nepresnou strelou zakončil Gambina, brankár Oblak si tak pripísal bez problémov úspešný zákrok. Slovinsko tak už môže vyraziť do útoku.
     
    54
    Verbić sa dostal ku lopte, ale jeho strela z prvej nenarobila brankárovi Malty žiadne problémy. Hostia tak opäť vyrážajú do útoku a tak sa domáci musia mať na pozore.
     
    55
    Slovinci sa dostali do rýchleho protiútoku, avšak zakončenie im napokon prekazil ofsajd. Útoky sa tak čoraz častejšie striedajú na oboch stranách.
     
    56
    Malte sa vydaril rýchly prechod do útoku, avšak napokon sme sledovali len veľmi nepresnú strelu s ktorou brankár Oblak problémy nemal.
     
    57
    Hostia teraz nepustili domácich do žiadneho zakončenia a získali loptu na svoje kopačky. Slovinci sa tak vracajú späť na svoju polovičku.
     
    58
    Verbić padol v pokutovom území na zem, Faillov zákrok však hlavný rozhodca nevyhodnotil ako penaltový.
     
    59
    Striedanie v tíme Slovinsko: z ihriska odchádza Roman Bezjak, prichádza Nik Omladič.
     
    60
    Pri lopte sú aktuálne futbalisti Malty, avšak nedarí sa im prekročiť útočnú polovičku. Druhý polčas je tak zatiaľ vyrovnaný z oboch strán.
     
    62
    Striedanie v tíme Malta: z ihriska odchádza André Schembri, prichádza Michael Mifsud.
     
    63
    Domáca reprezentácia sa postupne presúvala pred bránu hostí a po faule získava nebezpečný priamy kop. Malta sa tak bude musieť teraz brániť.
     
    64
    Striedanie v tíme Slovinsko: z ihriska odchádza Robert Berić, prichádza Milivoje Novaković.
     
    65
    Priamy kop však žiadnu zaujímavú situáciu nepriniesol, lopta skončila len na dobre postavenom múre hostí.
     
    65
    Žltú kartu dostáva Clayton Failla (Malta).
     
    66
    Malta založila nebezpečný útok, lopta smerovala napokon aj do pokutového územia domácich, Slovinsko však celú situáciu vyriešilo úspešne.
     
    67
    Verbič mal na kopačke druhý gól domáceho tímu! Po výbornej prihrávke pred pokutovým územím sa dostal ku strele, jeho pokus však brankár Hogg výborným zákrokom vyrazil na rohový kop!
     
    68
    Rohový kop napokon žiadnu zaujímavú situáciu nepriniesol a Malta dostala loptu pohodlne do bezpečia.
    68. Benjamin Verbič (SLV)
     
    69
    Ďalšia gólová príležitosť na strane domácich! Nový muž na ihrisku Omladič sa dostal v pokutovom území ku lopte, z dobrej príležitosti však napokon zakončil len do bočnej siete!
     
    70
    Malta sa však stále nevzdáva a po zisku lopty zakladá nebezpečné protiútoky. Slovinsko im zatiaľ úspešne vzdoruje, uvidíme či to vydrží až do konca zápasu.
     
    71
    Pri lopte sú aj naďalej hostia, zatiaľ však kombinujú len na svojej polovičke. Do konca zápasu ešte nejaký ten čas ostáva a sme určite zvedaví, čo príde ešte nejaká zaujímavá situácia.
     
    72
    Medzičasom sa skóre menilo v Škótsku, Anglicko sa dostáva do vedenia 1:0. Zatiaľ tak favoriti naplňujú svoje úlohy.
     
    74
    Novaković mohol pridať druhý gól svojho tímu! Po vydarenom centri sa dostal sám pred brankára Hogga, ten však predviedol vynikajúci zákrok a drží tak svoj tím stále nad vodou!
    74. Milivoje Novaković (SLV)
     
    75
    Po rohovom kope sa Novaković ocitol v ďalšej šanci, jeho hlavička však tesne minula bránu hostí. Malta tak odolala aj ďalšiemu tlaku domácich futbalistov.
     
    76
    Lopta je aj naďalej na kopačkách domácich futbalistov, ale nedarí sa im zakladať úspešné útoky. Malta čaká na chybu svojho súpera aby mohla vyraziť do rýchleho útoku.
     
    77
    Obraz hry sa stále nemení, častejšie sú pri lopte domáci futbalisti, ale nedarí sa im prenikať na útočnú polovičku. Čas tohto zápasu sa už začína pomaly napĺňať.
     
    79
    Žltú kartu dostáva Ryan Fenech (Malta).
     
    80
    Domáci po faule zahrávali priamy kop, ale žiadnu zaujímavú situáciu im to neprinieslo. Dopredu to tak už skúšajú futbalisti Malty.
     
    81
    Netrvalo dlho a domáci skúšali opäť zaútočiť, ale Skubic sa ocitol v postavení mimo hru.
     
    82
    Pre hostí sa už čas začína rýchlo krátiť a nič nenasvedčuje tomu, žeby sa im podaril nejaký ten zvrat. Domáci zatiaľ držia situáciu pevne vo svojich rukách a skúšajú hrať na súperovej polovičke.
     
    84
    Slovinsko dalo gól!
    A je definitívne rozhodnuté! Slovinsko sa dostalo do rýchleho útoku, pred bránu dostal výbornú prihrávku MILIVOJE NOVAKOVIĆ a ten pohodlne poslal loptu do brány hostí – 2:0!
    84. Milivoje Novaković (SLV) - 2:0
     
    85
    Žltú kartu dostáva Milivoje Novaković (Slovinsko).
     
    86
    Pri lopte sú aj naďalej domáci futbalisti a pohodlne kontrolujú samotný záver tohto zápasu. Malta síce ešte skúša vysoko napádať rozohrávku, ale neprináša to potrebné ovocie.
     
    88
    Striedanie v tíme Slovinsko: z ihriska odchádza Nejc Skubic, prichádza Matej Palčič.
     
    89
    Čakáme už aj na údaj o nastavenom čase, zrejme to už hlavný rozhodca nebude moc naťahovať. Skóre sa napokon menilo aj v Škótku, domáca reprezentácia vyrovnala na 1:1!
     
    89
    Striedanie v tíme Malta: z ihriska odchádza Steve Borg, prichádza Sam Magri.
     
    90
    Nastavený čas v druhom polčase: 3 minúty!
     
    90+1
    Aj v nastavenom čase sú pri lopte domáci futbalisti a držia sa pred bránou hostí. O osude je tak už dávno rozhodnuté, otázkou už len je, či sa domácim podarí pridať ešte jeden gól.
     
    90+2
    Už sa nič zaujímavého nedeje, zápas sa v podstate len dohráva. Dôležitá správa však prichádza zo Škótska, domácim sa podaril otočiť na 2:1!
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase si domáci už víťazstvo ustrážili, aj keď sa to nerodilo ľahko. Napokon však Novaković pridal druhý gól a o osude už bolo rozhodnuté, domáci vyhrávajú tento zápas 2:0!

    Od 20:45 nezabudnite sledovať aj zápas našej reprezentácie, ktorá nastúpi v Litve.

    Ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera! (19:55:24)

    Miroslav Revaj

    Góly: 45+2. Iličić, 84. Novaković

    Karty:   85. Novaković (SLV) – 37. S. Pisani (MAL), 45+1. Effiong (MAL), 65. Failla (MAL), 79. R. Fenech (MAL)


    Slovinsko: Oblak – Skubic (88. Palčič), Delamea Mlinar, M. Mevlja, Jokić (C) – Kurtić, Krhin – Bezjak (59. Omladič), Iličić, Verbič – Berić (64. Novaković).
    Náhradníci: Koprivec, Sorčan – Krajnc, Širok, Omladič, Novaković, Blažič, Rotman, Zajc, Majer, Palčič, Sikošek.

    Malta: Hogg – A. Muscat, Z. Muscat, Agius, S. Borg (89. Magri), Failla – S. Pisani, Kristensen (46. Gambin), R. Fenech – Effiong, Schembri (C) (62. Mifsud).
    Náhradníci: Bonello – Magri, Zerafa, Mifsud, Gambin, D. Camilleri, J. Bezzina, Beerman, Camilleri.

    Rozhodca: Lee Evans – Philip Thomas, Daniel Beckett – Iwan Arwel Griffith (všetci WAL)