Azerbajdžan – Sev. Írsko 0:1 (kon.) | Kazachstan – Dánsko 1:3 (kon.) | Škótsko – Anglicko 2:2 (kon.)
Slovinsko – Malta 2:0 (kon.) | Nemecko – San Maríno 7:0 (kon.) | Nórsko – Česko 1:1 (kon.)
Čierna Hora – Arménsko 4:1 (kon.) | Poľsko – Rumunsko 3:1 (kon.) | Litva – Slovensko sk 1:2 (kon.)
koniec
Škótsko
2:2 (0:0)
Anglicko
Sobota 10.06.2017, 18:00 • Hampden Park, Glasgow • Kvalifikácia MS (Európa)
Predzápasové kurzy
     
    Dámy a páni, tak toto bol fantastický záver prestížneho zápasu. Leigh Griffiths doma excelentne zahranými priamymi kopmi otočil vývoj zápas a vyzerá to tak, že to domáci dotiahnu do úspešného konca. Jednu z posledných akcií ale nezvládli, nepostrážili si Harryho Kanea a ten pohotovým volejom udržal anglickú kvalifikačnú neporaziteľnosť. Škóti sú teraz veľmi smutní, no remíza s Anglickom je nepochybne cenná. Ja vám ďakujem za pozornosť a pozývam vás sledovať aj zápas našej reprezentácie, ktorá o 20:45 hod. nastúpi v litovskom Vilniuse. (20:05:14)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
    90+3. Harry Kane (ENG) - 2:2
     
    90+3
    Anglicko dalo gól!
    Neskutočný záver v glasgowskom Hampden Parku. Domáci futbalisti si nepostrážili center z ľavej strany, ktorého autorom bol Raheem Sterling. Škótom nevyšla ofsajdová pasca, do šance sa dostal HARRY KANE a pohotovým volejom vyrovnáva skóre zápasu.
     
    90+2
    Tak ešte neodpisujme Albion. Hostia budú mať výhodu priameho kopu z 18 metrov. Exekútorom priameho kopu bude s najväčšou pravdepodobnosťou Eric Dier.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca dnešného zápasu nadstavuje ešte štyri minúty. Anglicko senzačne prišlo o svoje víťazstvo a vyzerá to tak, že zo Škótska odíde bodovo naprázdno.
    90. Leigh Griffiths (SCO) - 2:1
     
    90
    Škótsko dalo gól! Tak toto je neuveriteľný záver dnešného stretnutia. LEIGH GRIFFITHS je hrdinom domáceho tímu, pretože v priebehu troch minút sa blysol dvoma nádhernými priamymi kopmi. Škótsko senzačne otáča priebeh zápasu a je veľmi blízko k zisku cenných troch bodov.
     
    89
    Domáci budú mať výhodu podobného priameho kopu ako pred niekoľkými sekundami. Tentokrát je to takmer z centrálnej pozície a loptu si opäť berie do svojich rúk Leigh Griffiths.
     
    88
    Angličania sa snažili presadiť dlhým pasom za obrannú líniu, no celú situáciu vyriešil dobrým zákrokom brankár Craig Gordon.
    87. Leigh Griffiths (SCO) - 1:1
     
    87
    Škótsko dalo gól! Domácim futbalistom sa to podarilo. LEIGH GRIFFITHS trafil loptu krásne ponad múr a presnou strelou ľavačkou prekonal Joea Harta. Anglicko vôbec prvýkrát v tejto kvalifikácii inkasuje gól a zrejme dnes príde o mimoriadne cenné víťazstvo.
     
    86
    S rozohraním priameho kopu sa ešte musí počkať. Hlavný rozhodca upravuje postavenie múru, no vyzerá to tak, že exekútorom štandardnej situácie bude Leigh Griffiths.
     
    85
    Domáci futbalisti budú mať výhodu priameho kopu približne z hranice 25 metrov. Gary Cahill si počínal hneď v dvoch súbojoch a to s Chrisom Martinom a Ryanom Fraserom.
     
    84
    Gareth Southgate posiela na trávnik druhého čerstvého hráča. Je ním Raheem Sterling, ktorý nahradí dnes pomerne neviditeľného Deleho Alliho.
     
    83
    Škóti sa dostali na dostrel, no namiesto priamej strely zvolili center z pravej strany. Ten preletel celým pokutovým územím a následne hostia loptu upratali do bezpečia.
     
    82
    Craig Gordon sa musel mať na pozore. Spoza pokutového územia vystrelil Adam Lallana, no jeho strele chýbala väčšia razancia a tiež presnosť.
     
    81
    Spomínaný príchod Chrisa Martina je tu. Hráč, ktorý svojim gólom rozhodol o marcovom triumfe nad Slovinskom nahradil už poriadne unaveného Ikechiho Anyu.
     
    80
    Po viac ako minútovej pauze pokračujeme v dnešnom dueli. Angličania kontrolujú priebeh stretnutia a smerujú za piatym kvalifikačným víťazstvom.
     
    79
    Na trávniku sa teraz nehrá, pretože musí byť ošetrovaný Ikechi Anya. Na lavičke náhradníkov sa už pripravuje Chris Martin a zrejme dostane šancu v záverečných minútach duelu.
     
    78
    Leigh Griffiths sa dostal do zakončenia z hranice pokutového územia. Zakončoval z kroku, nemal prakticky žiadny náprach a možno aj preto minul bránu súpera.
     
    77
    Škóti sa snažia niečo vymyslieť, no obranné rady Anglicka fungujú aj šiesty kvalifikačný zápas na výbornú. Joe Hart nemusel zasahovať veľmi dlhú dobu.
     
    76
    Angličania mohli domácim zasadiť rozhodujúci úder. Alex Oxlade-Chamberlain vystihol ich rozohrávku, po pravej strane sa dostal k centru, no hlavička Adama Lallanu mierila nad bránu.
     
    75
    Po priamom kope Ryana Bertranda sa dostal do zakončenia Eric Dier. Ten bol však chrbtom k bráne a aj preto jeho pokus mieril vysoko nad domácu bránu.
     
    74
    Scott Brown teraz nekompromisne poslal na zem Deleho Alliho. Angličania budú mať tak výhodu priameho kopu, no ešte predtým bude ošetrovaný jeden z hráčov Škótska, ktorý zrejme dostal kŕče.
     
    73
    Domáci hráči to teraz skúsili centrom z ľavej strany. Leigh Griffiths číhal na dobré hlavičkové zakončenie, ale kvalitným obranným zákrokom sa zaskvel Gary Cahill.
     
    72
    Tak toto je možno trošku kruté pre domácich futbalistov. Angličania toho skutočne smerom dopredu veľa nepredviedli, no z ojedinelej akcie sa dostávajú do vedenia.
     
    70
    Anglicko dalo gól!
    Gareth Southgate mal šťastnú ruku pri striedaní. Pred niekoľkými minútami poslal na trávnik ALEXA OXLADEA-CHAMBERLAINA a ten sa mu za dôveru odvďačil streleným gólom. Kanonier z Londýna sa presadil cez troch hráčov súpera a trošku so šťastím prestrelil aj Craiga Gordona.
     
    69
    Chris Smalling fauloval v okolí stredového kruhu, no Škóti to využili na zahranie priameho kopu. Stuart Armstrong centroval do šestnástky, ale tam sa hráči v modrých dresoch nepresadli.
     
    68
    Futbalisti Škótska sa teraz dobre bránia pred vlastným pokutovým územím. Súper bude len vhadzovať, konkrétne sa o to postará krajný obranca Ryan Bertrand.
     
    67
    Anglicko sa z ničoho nič dostalo do veľkej šance. Ryan Bertrand centroval z ľavej strany, presným pasom našiel medzi obrancami súpera Harryho Kanea, ale jeho hlavičku reflexívne vyrazil Craig Gordon.
     
    66
    Robert Snodgrass svoje strelecké suchoty neprelomí ani dnes. Práve v týchto sekundách schádza z ihriska a na zvyšné minúty ho nahradí Ryan Fraser.
     
    65
    Príchod spomínaného útočníka Arsenalu na trávnik je realitou. Alex Oxlade-Chamberlain prichádza na hraciu plochu, keď nahradzuje mladého Marcusa Rashforda.
     
    64
    Scott Brown sa snažil preniesť hru na Ikechiho Anyu. Ten už ale loptu nezachytil na hracej ploche, a tak budú môcť založiť útočnú akciu Angličania. Medzitým sa na trávnik chystá Alex Oxlade-Chamberlain.
     
    63
    Leigh Griffiths vypomohol svojim spoluhráčom pri bránení a vybojoval faul na svoju osobu. Proti pravidlám sa previnil Eric Dier, ktorý už jednu žltú kartu má.
     
    62
    Anglicko je teraz zatvorené na vlastnej polovici ihriska. Domáci sa trošku snažia vyrovnať hru, hoci sa po väčšinu dnešného zápasu trpezlivo a pozorne bránia.
     
    61
    Škóti teraz zvýšili aktivitu a veľmi aktívne napádajú rozohrávku súpera. V tomto smere je aktívny najmä Leigh Griffiths, no po jeho zákroku bude vhadzovať Ryan Bertrand.
     
    60
    Po hodine hry evidujeme ďalšie kartové napomenutie. Potrestaným hráčom je Eric Dier, ktorý bude musieť vynechať ďalšie kvalifikačné stretnutie Anglicka na pôde Malty.
     
    59
    V pokutovom území domáceho tímu si spracoval loptu Harry Kane, no jeho následná prihrávka nikam neviedla. Obrancovia škótskeho tímu si opäť poradili.
     
    58
    Pekná akcia na strane Škótska. Leigh Griffiths si spracoval loptu a na hranici šestnástky našiel osamoteného spoluhráča. Bol ním Andrew Robertson, ale jeho projektil mieril nad bránu Joea Harta.
     
    57
    Adam Lallana teraz poriadne prebrúsil Jamesa McArthura. Tento zákrok si rozhodne zaslúžil žltú kartu pre hráča FC Liverpool, no taliansky rozhodca do svojho vrecka nesiaha.
     
    56
    Teraz sme sledovali pomerne hluchý úsek hry. Angličania kombinovali na polovici súpera, no dlho sa nevedeli k ničomu dostať. Napokon to skúsili stredom šestnástky, no loptu má v moci Craig Gordon.
     
    54
    Na druhej strane si domáci fanúšikovia pýtali pokutový kop. Leigh Griffiths po súboji s Kyleom Walkerom, no myslím si, že hlavný rozhodca urobil správne rozhodnutie.
     
    53
    Angličania to teraz prekombinovali. Adam Lallana pekne posunul loptu na Deleho Alliho a ten rozhodne mal strieľať z hranice šestnástky. Namiesto toho ale hľadal spoluhráča, čo nebola dobrá voľba.
     
    52
    Po predošlej situácii mali hostia výhodu rohového kopu, tentokrát z ľavej strany. Marcus Rashford poslal prudkú loptu do ohňa, ale nebezpečenstvo zažehnal dobrým zákrokom Craig Gordon.
    51. Tečovaná strela Jakea Livermorea skončila na ľavej žrdi.
     
    51
    Anglicko sa po rohovom kope nepresadilo, no zostalo v blízkosti pokutového územia. K strele zo 16 metrov sa dostal Jake Livermore, jeho pokus bol tečovaný a Craig Gordon mal šťastie, že lopta narazila do ľavej žrde.
     
    50
    Harry Kane si prešiel po loptu mimo pokutového územia. Odcentrovať sa mu síce nepodarilo, ale po obrannom zákroku Stuarta Armstronga bude nasledovať anglický roh.
     
    49
    Začiatok druhého polčasu sa odohráva snáď v slabšom tempe ako celé úvodné dejstvo. Angličania kombinujú v strede poľa a všetci Škóti sú sformovaní na vlastnej polovici.
     
    48
    Andrew Robertson sa vybral na útočný výlet, no po jeho snažení bude nasledovať len odkop od brány Joea Harta. Svoje obranné povinnosti si totiž do bodky splnil Kyle Walker.
     
    47
    Anglickí obrancovia si teraz trošku nerozumeli. Gary Cahill nedostal práve najlepšiu prihrávku a aj preto musel situáciu hasiť obranným sklzom proti Leighovi Griffithsovi.
     
    46
    Do druhého polčasu nastúpil domáci tím s jednou zmenou v zostave. Na trávnik prišiel James McArthur a na lavičke náhradníkov zostal zrejme pre zdravotné problémy James Morrison.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Hlavný rozhodca Paolo Tagliavento k prvému polčasu nepridal ani sekundu. Nebolo to potrebné, keďže sa hralo bez väčších prerušení. Gólových šancí však bolo ako šafránu. Za zmienku stojí spomenúť nepresný strelecký pokus Harryho Kanea, či drobné zaváhanie Craiga Gordona, ktorý zbytočne vybehol a mohol byť rád, že ho zastúpil jeden z jeho spoluhráčov. Dúfajme, že v druhom polčase uvidíme lepší futbal.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    V predposlednej minúte prvého polčasu vidíme ďalšie kartové napomenutie. Hlavný rozhodca Paolo Tagliavento udeľuje žltú kartu Jakeovi Livermoreovi.
     
    43
    Jake Livermore sa akoby nemohol pozerať na bezradnosť svojich spoluhráčov. Zobral to na seba, vystrelil spoza pokutového územia a Craig Gordon jeho pokus vyrazil len na rohový kop.
     
    42
    Teraz sa na trávniku prakticky nič zaujímave nedeje. Anglickí obrancovia si vymieňajú loptu a príliš sa teda dopredu nehrnú. Stále však platí, že Albion v kvalifikácii neinkasoval.
     
    41
    Prvý polčas sa blíži do svojej záverečnej fázy. Angličania sa po rohovom kope nepresadili a na druhej strane takisto neuspel so svojim centrom Kieran Tierney.
     
    40
    Angličania sa dostali do zaujímavej šance a prvýkrát musel zasahovať aj Craig Gordon. Toho strelou z ťažkého uhla zamestnal Adam Lallana, no po tejto situácii bude nasledovať len rohový kop.
     
    39
    Teraz sa črtala šanca na prečíslenie v podaní Škótov, no mám pocit, že to bol Eric Dier, kto sa veľmi dobre stihol vrátiť a zachytil prihrávku smerujúcu na Stuarta Armstronga.
     
    38
    Dnešný zápas sa zmenil na menšiu šachovú partiu. Angličania kombinujú na polovici súpera, no zatiaľ je to príliš ďaleko od brány skúseného Craiga Gordona.
     
    37
    Po dlhej dobe sa trošku osmelili aj domáci. Na útočný výlet sa vybral Kieran Tierney, no jeho center z ľavej strany spacifikoval pozorný Joe Hart. Ten kvôli prudkému slnku chytí so šiltovkou.
     
    36
    Teraz sa hostia dostali do brejku, no situáciu troch proti trom nevyriešili dobre. Marcus Rashford až príliš dlho váhal a napokon podľa hlavného rozhodcu fauloval Kierana Tierneyho.
     
    35
    Angličania sú v tejto fáze jasne aktívnejší, o čom svedčí aj takmer 65-percentné držanie lopty. Zatiaľ sa ale nevedia presadiť a streliť svoj deviaty kvalifikačný gól.
     
    34
    Eric Dier šikovným oblúčikom hľadal v pokutovom území Harryho Kanea. Akcia dvoch londýnskych kohútov ale nevyšla, a tak má loptu vo svojej moci Craig Gordon.
     
    33
    Domáci trošku prepadli v strede poľa, čo ich súper okamžite využil. Adam Lallana centroval z ľavej strany a veľa nechýbalo k tomu, aby sa k hlavičke dostal číhajúci Dele Alli.
     
    32
    Domáci sa po sympatickom úvode stiahli do defenzívnej obrannej ulity. Často odkopávajú loptu ďaleko od svojej brány, no smerom dopredu sú v týchto chvíľach prakticky bezzubí.
     
    31
    Škótsky obranca napokon nemusel byť ošetrovaný a pokračuje v zápase. Po rozhodcovskej lopte sa Škóti oslobodzujú, no Angličania zakladajú ďalšiu útočnú akciu.
     
    30
    Na konci polhodiny hry rozohrávali hostia rohový kop. Po centri Marcusa Rashfroda z pravej strany zostal na trávniku ležať obranca Charlie Mulgrew, a tak musela byť hra prerušená.
     
    29
    Craig Gordon teraz poriadne zazmätkoval. Zbytočne vybehol z brány a mal šťastie, že zakončenie Adama Lallanu vyhlavičkoval jeden z jeho spoluhráčov spred bránkovej čiary. Akcia Albionu pokračovala ďalej, no strela Marcusa Rashforda bola zblokovaná.
     
    28
    Tak snáď prvýkrát v zápase spomíname nejakú individuálnu snahu Deleho Alliho. Hráč londýnskeho Tottenhamu postupoval smerom do pokutového územia, no pred ním ho zostavil Andrew Robertson.
     
    26
    Škóti trošku prepadli na svojej pravej strane po tom, čo vysoko napádali rozohrávku súpera. Adam Lallana to ale nedokázal využiť a celú akciu svojho tímu zbrzdil.
     
    25
    Po rohovom kope sa hostia nepresadili. Od pravej rohovej zástavky centroval Marcus Rashford, ale lopta preletela celým pokutovým územím súpera.
     
    24
    Kyle Walker dostal na pravej strane trošku viac priestoru, a tak poslal prízemný center do šestnástky súpera. Kieran Tierney ale pohotovo zasiahol, a tak bude nasledovať rohový kop.
     
    23
    Prvý polčas sa nám prehupol do svojej druhej časti. Doposiaľ sme videli len jednu priamu strelu na bránu, o ktorú sa postaral domáci kanonier Leigh Griffiths.
     
    22
    Adam Lallana si teraz spracoval loptu v pokutovom území, no strela mu nesadla. Brankár Craig Gordon spravil menšiu chybu, no mal šťastie, že jeho kiks nepotrestal otváracím gólom Harry Kane.
     
    21
    Tempo hry skutočne nie je také, na aké sme z Britských ostrovov zvyknutí. Škóti veľmi pozorne bránia a Albion sa podobne ako v predošlých vonkajších kvalifikačných duelov presadzuje len sporadicky.
     
    20
    Druhú desaťminútovku zápasu končí nedovolený zákrok na Scotta Browna. Škótsky kapitán už dostáva loptu, a tak rozohrá akciu domáceho tímu zo stredovej čiary.
     
    19
    Angličania teraz dlhšie kombinovali na útočnej polovici súpera. Do zakončenia sa ale nedostali, keďže pred Harrym Kaneom veľmi dobre zakročil domáci brankár.
     
    18
    Prvá veľká šanca dnešného zápasu. Harry Kane si spracoval pekný pas za obranu súpera. Šikovným spracovaním v šestnástke oklamal aj Kierana Tierneyho, ale jeho zakončenie smerovalo vysoko nad bránu Craiga Gordona.
     
    17
    Domáci teraz dobre napádali rozohrávku súpera. Leigh Griffiths dostal pod tlak Joea Harta, no anglický brankár si poradil na jednotku a rozohral akciu svojho tímu.
     
    16
    Na tribúnach je skutočne výborná atmosféra, no tempo hry zatiaľ zaostáva za očakávaniami. Najmä zo strany Anglicka to skutočne nie je žiadna sláva.
     
    15
    Úvodnú štvrťhodinu dnešného prestížneho merania síl máme za sebou. Marcus Rashford nezachytil loptu na hracej ploche, a tak bude môcť odkopávať Craig Gordon.
     
    14
    Domáci futbalisti sa teraz snažili presadiť dlhou loptou za obranu, no situáciu má pod kontrolou Joe Hart. Ten sa dnes vrátil na Britské ostrovy, keďže od predošlej sezóny pôsobí v FC Turín.
     
    13
    Hostia nemôžu pokračovať vo svojej akcií. Paolo Tagliavento totiž píska nedovolený zákrok jedného z hráčov v červenom drese. Všetko sa to ale udialo ešte na polovici ihriska.
     
    12
    Po trošku neohrabanom zákroku Kylea Walkera dostali domáci výhodu už štvrtého rohového kopu. Ten opäť zahral Leigh Griffiths, ale lopta po jeho centri preletela celým pokutovým územím Anglicka.
     
    11
    Škótsko teraz prevzalo iniciatívu do svojich rúk. Jeho najlepší kvalifikačný strelec Robert Snodgrass centroval z ľavej strany, ale našiel len pripraveného Ryana Bertranda.
     
    10
    Leigh Griffiths v priebehu niekoľkých sekúnd rozohrával dva rohové kopy z ľavej strany. V oboch prípadoch si ale s jeho centrami poradil stopér Chris Smalling.
     
    9
    Angličania kombinovali v strede poľa, no ich snaženie k ničomu neviedlo. Adam Lallana nezachytil loptu na hracej ploche, a tak budú môcť založiť novú akciu domáci futbalisti.
     
    8
    Albion sa dostal na dostrel, ale Marcus Rashford sa nepresadil proti presile brániach obrancov Škótska. Čerstvý víťaz Európskej ligy vystrelil, no lopta ku Craigovi Gordonovi nedošla.
     
    7
    Škóti sa teraz snažili presadiť cez ľavú stranu. Stuart Armstrong ale nemohol hrať, keďže bol zrejme v postavení mimo hru. Nasledovať tak bude len vhadzovanie hráčov v červených dresoch.
     
    6
    Dele Alli zblokoval center z pravej strany, a tak mali domáci výhodu prvého rohového kopu. Nezahrali ho najlepšie, no k odrazenej lopte sa dostal Leigh Griffiths. Ten okamžite vystrelil, no Joe Hart si s jeho pokusom poradil.
     
    5
    Ikechi Anya sa na pravej strane nepresadil. Veľmi dobre vypomohol anglickým obrancom Adam Lallana a zastavil domáceho futbalistu v jeho snažení.
     
    4
    V prvých minútach zápasu majú drobnú územnú prevahu Angličania, ktorí vyhrali posledné tri vzájomné zápasy. Dnes ich ale v dejisku finále Ligy majstrov z roku 2001 nečaká nič jednoduché.
     
    3
    Hlavný rozhodca Paolo Tagliavento si zjednáva poriadok od úvodných minút. Na začiatku zápasu vyťahuje žltú kartu, ktorú po faule na Deleho Alliho dostáva domáci kapitán Scott Brown.
     
    2
    James Morrison zviedol osobný súboj s Kyleom Walkerom. Obranca Albionu mu trošku pristúpil nohu, no domáci záložník bude môcť v zápase pokračovať bez ošetrenia.
     
    1
    Ako prvý sa v zápase dotkol lopty Adam Lallana, ktorý sa postaral o úvodný výkop. Od začiatku sa hrá vo fantastickej atmosfére, o ktorú sa starajú domáci fanúšikovia.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Ešte pred úvodným výkopom si v Glasgowe hráči i fanúšikovia minútou ticha uctia pamiatku obetí nedávnych teroristických útokov v Manchestri a Londýne.
     
    Úvodné zostavy:

    Škótsko: C. Gordon – Tierney, Berra, Mulgrew, Robertson – Brown (C), J. Morrison – Anya, Armstrong, Snodgrass – Griffiths.
    Náhradníci: Hamilton, Marshall – Martin, Reynolds, Bannan, D. Fletcher, McArthur, Cairney, Fraser, Forrest, Ch. Martin, Naismith.

    Anglicko: Hart – Walker, Cahill, Smalling, Bertrand – Dier, Livermore – Lallana, Alli, Rashford – Kane (C).
    Náhradníci: Forster, Butland, Heaton – B. Gibson, Stones, P. Jones, Cresswell, Trippier, Oxlade-Chamberlain, Lingard, Sterling, Defoe.

    Rozhodcovia: Paolo Tagliavento – Alessandro Costanzo a Matteo Passeri (ITA).
     
    Vážení čitatelia, vítam vás pri sledovaní online priameho prenosu z futbalovej kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska. V našej skupine sa dnes odohrá veľký šláger, keďže v škótskom Glasgowe sa predstaví líder tabuľky Anglicko. Zápas sa začína o 18:00 hod.

    ŠKÓTSKO

    Futbalisti Škótska sú v tabuľke F-skupiny až na štvrtom mieste. Môže za to najmä nevydarená jeseň minulého roka, počas ktorej len remizovali s Litvou a trojgólové prehrali utŕžili na pôde Slovenska a Anglicka. V marcom asociačnom termíne zvládli úlohu favorita a v Hampden Parku vyhrali nad Slovinskom najtesnejším rozdielom. Podobne ako v zápase s Litvou sa zachránili gólom až zo záverečných minút, o ktorý sa postaral presnou ľavačkou Chris Martin. Treba však uznať, že zverenci Gordona Strachana mali veľké množstvo gólových šancí a pokojne mohli vyhrať aj vyšším gólovým rozdielom. Celkovo sú Škóti oveľa silnejší v domácom prostredí. Z posledných ôsmich domácich kvalifikačných duelov vyhrali až päť a nebodovali len proti Nemecku (2:3). Najlepším strelcom tímu je s troma gólmi Robert Snodgrass, ale vo svojom klube sa mu vôbec nedarilo. V drese West Hamu sa nepresadil viac ako šesť mesiacov, a tak sa domáci budú skôr spoliehať na kanoniera Celticu – Leigha Griffithsa.

    ANGLICKO

    Angličania ráznym krokom smerujú na budúcoročný svetový šampionát. V piatich dueloch neprehrali ani raz a pred druhým Slovenskom majú štvorbodový náskok. Zaujímavosťou je, že Albion ešte neinkasoval, čo sa nepodarilo žiadnemu inému tímu. Vonku odohral v rámci rozbehnutej kvalifikácie dva duely, no presvedčivé výkony nepodal. V Trnave sa dlho trápil proti nášmu výberu a vyhral až šťastným gólom Adama Lallanu z nadstaveného času. Na pôde Slovinska už zverenci Garetha Southgata neboli takí úspešní a uhrali len bezgólovú remízu. Anglicko má veľkú útočnú silu, a to do dnešného zápasu ešte nezasiahne Jamie Vardy. Najväčší pozor si obrana Škótska bude musieť dávať na Harryho Kanea, ktorý sa stal najlepším strelcom Premier League. Angličania vyhrali proti svojmu rivalovi posledné tri súťažné zápasy. Naposledy vyhrali vo Wembley 3:0, hoci pri 64-percentnom držaní lopty vyslali na bránu súpera len tri strelecké pokusy.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 87. Griffiths, 90. Griffiths – 70. Oxlade-Chamberlain, 90+3. Kane

    Karty:   3. Brown (SCO) – 44. Livermore (ENG), 60. Dier (ENG)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:9. Střely mimo: 4:3. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 7:9.
    Škótsko: C. Gordon – Tierney, Berra, Mulgrew, Robertson – Brown (C), J. Morrison (46. McArthur) – Anya (81. Ch. Martin), Armstrong, Snodgrass (66. Fraser) – Griffiths.
    Náhradníci: Hamilton, Marshall – Martin, Reynolds, Bannan, D. Fletcher, McArthur, Cairney, Fraser, Forrest, Ch. Martin, Naismith.

    Anglicko: Hart – Walker, Cahill, Smalling, Bertrand – Dier, Livermore – Lallana, Alli (84. Sterling), Rashford (65. Oxlade-Chamberlain) – Kane (C).
    Náhradníci: Forster, Butland, Heaton – B. Gibson, Stones, P. Jones, Cresswell, Trippier, Oxlade-Chamberlain, Lingard, Sterling, Defoe.

    Rozhodca: Paolo Tagliavento – Alessandro Costanzo a Matteo Passeri (ITA)