Azerbajdžan – Sev. Írsko 0:1 (kon.) | Kazachstan – Dánsko 1:3 (kon.) | Škótsko – Anglicko 2:2 (kon.)
Slovinsko – Malta 2:0 (kon.) | Nemecko – San Maríno 7:0 (kon.) | Nórsko – Česko 1:1 (kon.)
Čierna Hora – Arménsko 4:1 (kon.) | Poľsko – Rumunsko 3:1 (kon.) | Litva – Slovensko sk 1:2 (kon.)
koniec
Škótsko
2:2 (0:0)
Anglicko
Sobota 10.06.2017, 18:00 • Hampden Park, Glasgow • Kvalifikácia MS (Európa)
Predzápasové kurzy
     
    Dámy a páni, tak toto bol fantastický záver prestížneho zápasu. Leigh Griffiths doma excelentne zahranými priamymi kopmi otočil vývoj zápas a vyzerá to tak, že to domáci dotiahnu do úspešného konca. Jednu z posledných akcií ale nezvládli, nepostrážili si Harryho Kanea a ten pohotovým volejom udržal anglickú kvalifikačnú neporaziteľnosť. Škóti sú teraz veľmi smutní, no remíza s Anglickom je nepochybne cenná. Ja vám ďakujem za pozornosť a pozývam vás sledovať aj zápas našej reprezentácie, ktorá o 20:45 hod. nastúpi v litovskom Vilniuse. (20:05:14)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
    90+3. Harry Kane (ENG) - 2:2
     
    90+3
    Anglicko dalo gól!
    Neskutočný záver v glasgowskom Hampden Parku. Domáci futbalisti si nepostrážili center z ľavej strany, ktorého autorom bol Raheem Sterling. Škótom nevyšla ofsajdová pasca, do šance sa dostal HARRY KANE a pohotovým volejom vyrovnáva skóre zápasu.
     
    90+2
    Tak ešte neodpisujme Albion. Hostia budú mať výhodu priameho kopu z 18 metrov. Exekútorom priameho kopu bude s najväčšou pravdepodobnosťou Eric Dier.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca dnešného zápasu nadstavuje ešte štyri minúty. Anglicko senzačne prišlo o svoje víťazstvo a vyzerá to tak, že zo Škótska odíde bodovo naprázdno.
    90. Leigh Griffiths (SCO) - 2:1
     
    90
    Škótsko dalo gól! Tak toto je neuveriteľný záver dnešného stretnutia. LEIGH GRIFFITHS je hrdinom domáceho tímu, pretože v priebehu troch minút sa blysol dvoma nádhernými priamymi kopmi. Škótsko senzačne otáča priebeh zápasu a je veľmi blízko k zisku cenných troch bodov.
     
    89
    Domáci budú mať výhodu podobného priameho kopu ako pred niekoľkými sekundami. Tentokrát je to takmer z centrálnej pozície a loptu si opäť berie do svojich rúk Leigh Griffiths.
     
    88
    Angličania sa snažili presadiť dlhým pasom za obrannú líniu, no celú situáciu vyriešil dobrým zákrokom brankár Craig Gordon.
    87. Leigh Griffiths (SCO) - 1:1
     
    87
    Škótsko dalo gól! Domácim futbalistom sa to podarilo. LEIGH GRIFFITHS trafil loptu krásne ponad múr a presnou strelou ľavačkou prekonal Joea Harta. Anglicko vôbec prvýkrát v tejto kvalifikácii inkasuje gól a zrejme dnes príde o mimoriadne cenné víťazstvo.
     
    86
    S rozohraním priameho kopu sa ešte musí počkať. Hlavný rozhodca upravuje postavenie múru, no vyzerá to tak, že exekútorom štandardnej situácie bude Leigh Griffiths.
     
    85
    Domáci futbalisti budú mať výhodu priameho kopu približne z hranice 25 metrov. Gary Cahill si počínal hneď v dvoch súbojoch a to s Chrisom Martinom a Ryanom Fraserom.
     
    84
    Gareth Southgate posiela na trávnik druhého čerstvého hráča. Je ním Raheem Sterling, ktorý nahradí dnes pomerne neviditeľného Deleho Alliho.
     
    83
    Škóti sa dostali na dostrel, no namiesto priamej strely zvolili center z pravej strany. Ten preletel celým pokutovým územím a následne hostia loptu upratali do bezpečia.
     
    82
    Craig Gordon sa musel mať na pozore. Spoza pokutového územia vystrelil Adam Lallana, no jeho strele chýbala väčšia razancia a tiež presnosť.
     
    81
    Spomínaný príchod Chrisa Martina je tu. Hráč, ktorý svojim gólom rozhodol o marcovom triumfe nad Slovinskom nahradil už poriadne unaveného Ikechiho Anyu.
     
    80
    Po viac ako minútovej pauze pokračujeme v dnešnom dueli. Angličania kontrolujú priebeh stretnutia a smerujú za piatym kvalifikačným víťazstvom.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 87. Griffiths, 90. Griffiths – 70. Oxlade-Chamberlain, 90+3. Kane

    Karty:   3. Brown (SCO) – 44. Livermore (ENG), 60. Dier (ENG)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:9. Střely mimo: 4:3. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 7:9.
    Škótsko: C. Gordon – Tierney, Berra, Mulgrew, Robertson – Brown (C), J. Morrison (46. McArthur) – Anya (81. Ch. Martin), Armstrong, Snodgrass (66. Fraser) – Griffiths.
    Náhradníci: Hamilton, Marshall – Martin, Reynolds, Bannan, D. Fletcher, McArthur, Cairney, Fraser, Forrest, Ch. Martin, Naismith.

    Anglicko: Hart – Walker, Cahill, Smalling, Bertrand – Dier, Livermore – Lallana, Alli (84. Sterling), Rashford (65. Oxlade-Chamberlain) – Kane (C).
    Náhradníci: Forster, Butland, Heaton – B. Gibson, Stones, P. Jones, Cresswell, Trippier, Oxlade-Chamberlain, Lingard, Sterling, Defoe.

    Rozhodca: Paolo Tagliavento – Alessandro Costanzo a Matteo Passeri (ITA)