USA – Fínsko 0:2 (kon.) | Rusko – Česko 3:0 (kon.) | Kanada – Nemecko 2:1 (kon.)
Švajčiarsko – Švédsko 1:3 (kon.)
koniec
Kanada
2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Nemecko
Štvrtok 18.05.2017, 20:15 • LANXESS Arena • Majstrovstvá sveta • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:15.
     
    Vážení čitatelia, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji. Do štvrťfinálových bojov sa s odretými ušami dostala domáca nemecká reprezentácia, no teraz jej stojí v ceste mimoriadne silný výber Kanady.

    KANADA

    Hokejisti Kanady ťahajú na svetových šampionátoch skutočne úctyhodnú sériu. V riadnom hracom čase vyhrali 25 z posledných 27 zápasov a smerujú za ziskom zlatého hattricku. Po roku 2000 sa už o niečo podobné snažili, no pred dvanástimi rokmi prehrali vo viedenskom finále s Českom 0:3. Kolíska hokeja sa predstavila v parížskej hale Bercy. Pomerne suverénne ju ovládla, hoci si slabšiu chvíľku vybrala pri prehre so Švajčiarskom 2:3pp. V siedmich zápasoch nastrieľala 32 gólov, čo predstavuje druhú najlepšiu ofenzívu na šampionáte. Naposledy si zverenci Jona Coopera poradili s Fínskom 5:2, keď zažiaril najmä dvojgólový supertalent Mitch Marner. Po kurióznom zranení Tysona Barrieho preberá pozíciu najproduktívnejšieho obrancu mužstva Colton Parayko. Po vypadnutí St. Louis prišiel posilniť národný výber a v troch zápasoch dosiahol bilanciu 3+2. Streleckým lídrom je naďalej Nathan MacKinnon, no jedným dychom musíme dodať, že naposledy skóroval ešte v treťom zápase proti Bielorusku. Kanada má 48-percetnú úspešnosť v presilových hrách a inkasovala len v troch z 23 oslabení. Sila Kanady je obrovská a to na premiérový gól na šampionáte stále čakajú hráči ako Wayne Simmonds, Sean Couturier či Travis Konecny.

    NEMECKO

    Domáca reprezentácia má pred štvrťfinálovým zápasom miernu výhodu. V základnej skupine síce skončila až na štvrtom mieste, no napriek tomu sa museli do Lanxess Arény sťahovať Kanaďania. Nemeckí hokejisti mali skvelý vstup do turnaja, keď zdolali USA 2:1. Následne síce stratili body so Slovenskom i Dánskom, no po výhre nad Talianskom dotiahli v tabuľke dovtedy štvrté Lotyšsko. V utorok večer tak Nemci a Lotyši zviedli neľútostný súboj o postup do vyraďovacích bojov. Po prvej tretine zverenci Marca Sturma viedli 2:0, ale napokon aspoň remízu musel zachraňovať 33 sekúnd pred koncom Felix Schütz. O rozhodnutie sa následne postaral Frederik Tiffels, ktorý ako jediný uspel v nájazdovej lotérii. Teraz je pred Nemcami nová výzva – zdolať javorové listy. Posledných päť duelov na scéne MS v hokeji prehrali, pričom dvakrát dostali dvojciferný počet gólov. Nemecko organizovalo svetový šampionát aj v roku 2010 a práve vtedy naposledy prešlo cez štvrťfinálové brány. V náročnom štvrťfinále však bude chýbať zranený Tobias Reider.
     
    Úvodné zostavy:

    Kanada: Pickard (Ch. Johnson) – Parayko, Vlasic (A), Demers, de Haan, Morrissey, Matheson, Lee – MacKinnon, Skinner, Scheifele – Simmonds, Giroux (C), R. O'Reilly – Duchene (A), Couturier, Killorn – B. Schenn, Konecny, Marner – Point.

    Nemecko: Grubauer (Greiss) – Reul, Ehrhoff (C), D. Seidenberg (A), Müller, Abeltshauser, Hördler, Krueger – Kink (A), Y. Seidenberg, Kahun – Draisaitl, Reimer, Ehliz – Macek, Plachta, Hager – Schütz, Wolf, Tiffels – Fauser.

    Rozhodca: Hribik (CZE), Stricker (SUI) – Ritter (USA), Suominen (FIN).
     
    LANXESS Arena sa pomaly zapĺňa, ale vyzerá to tak, že ani druhý štvrťfinálový duel v Kolíne nebude vypredaný. Domáca reprezentácia pritom narazí na Kanadu, ktorá je sama o sebe veľkým lákadlom pre fanúšikov.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:13
    Kanada odštartovala aktívne a ihneď sa vydala do útočného pásma. Z pravého krídla vystrelil Colton Parayko, no Grubauer bol pripravený.
     
    01:08
    Nemci prvýkrát dokázali opustiť vlastné obranné pásmo, ale zle rozohrali a dopustili sa zakázaného uvoľnenia.
     
    01:27
    Calvin Pickard poslal puk priamo na hokejku voľného Yannica Seidenberga, ale ten nebol v ideálnom streleckom uhle a trafil iba kanadského brankára.
     
    01:46
    Matthias Plachta skúšal zakončenie z úrovne bránkovej čiary, ale puk namieril do priestoru, kde bol pripravený Calvin Pickard.
     
    02:03
    Philipp Grubauer sa takisto postaral o rozruch zlou rozohrávkou spoza vlastnej brány. Kanaďania však jeho zaváhanie nevyužili.
     
    02:54
    Nemci v úvode podľa očakávania hýria aktivitou, ale doplácajú na nepresnosti v prechode do útoku.
     
    03:18
    Kanada mohla ísť do vedenia. Ryan O'Reilly zostal voľný v tesnej blízkosti brány, mal pred sebou takmer odkrytú sieť, ale Philippa Grubauera zachránila žŕdka.
     
    03:57
    Colton Parayko kvalitne vypálil od modrej čiary. Jeho príklep však smeroval priamo na hruď nemeckého brankára Grubauera.
     
    04:14
    Brayden Point nedokázal zachytiť puk pri mantineli a telom ho poslal na striedačku Nemecka. Hra sa presúva do stredného pásma.
     
    04:43
    Jason Demers zaviezol puk po pravom krídle do útočného pásma, prihrával ho pred bránu voľného Alexovi Killornovi, ale ten zblízka trafil iba Grubauera.
     
    05:23
    Nemcom sa otvoril priestor na prečíslenie troch proti dvom. Christian Ehrhoff prenechal puk Felixovi Schützovi, no ten stroskotal na Pickardovi.
     
    06:33
    Moritz Müller podporil nemeckú ofenzívu, keď bol voľný na ľavom krídle. Jeho strela švihom skončila v lapačke Pickarda.
     
    07:06
    Marc-Édouard Vlasic vystrelil od modrej čiary, Claude Giroux puk tečoval tesne pred bránou, ale Philipp Grubauer zneškodnil pokus útočníka Philadelphie Flyers.
     
    07:40
    Mark Scheifele zakončoval pohotovo bekhendom z otočky. Nemecký brankár puk iba sledoval, pretože letel tesne vedľa.
     
    08:30
    Kanada je podľa očakávania aktívnejšia a hokejovejšia. Nemci poctivo bránia a vyčkávajú na prípadné protiútoky.
     
    09:20
    Leon Draisaitl dostal nemecký výber do útočného pásma, ale potom posunul puk spoluhráčom, ktorí oň rýchlo prišli.
     
    10:05
    Nemeckí fanúšikovia ožili, pretože domáci tím sa konečne dostal do tlaku. Od modrej čiary nebezpečne zakončoval Moritz Müller.
     
    10:40
    Mitchell Marner strieľal švihom spomedzi kruhov. Z dobrej pozície však trafil iba spoluhráča stojaceho pred Grubauerom.
     
    11:01
    Claude Giroux nedokázal zachytiť puk na modrej čiare. Ušiel mu pár centimetrov do stredného pásma, a tak rozhodcovia odpískali ofsajd.
     
    11:27
    Nathan MacKinnon strieľal švihom z pravého krídla. Philipp Grubauer puk úspešne vyrazil do bezpečia.
     
    12:05
    Frederik Tiffels sa prezentoval podobným zakončením na opačnom konci klziska. Calvin Pickard takisto ukázal svoju pripravenosť.
     
    12:40
    Kanada sa pripravila o výhodu útočného pásma. Jason Demers nespracoval na modrej čiare prihrávku od Seana Couturiera.
     
    13:27
    Philipp Grubauer musel na dvakrát riešiť strelu od modrej čiary, pretože mu puk vypadol. Pálil Colton Parayko.
     
    14:16
    Michael Matheson prenikol z pravého krídla na os klziska. Švihom kvalitne vystrelil, ale Philipp Grubauer vytiahol pozornú lapačku.
     
    15:20
    Kanada je v doterajšom priebehu duelu lepšia, ale ťažko sa dostáva do gólových príležitostí. Nemci súpera vytláčajú do rohov.
     
    15:52
    Nemeckým hokejistom nevyšiel prechod do útočného pásma. Nepresná prihrávka znamená zakázané uvoľnenie.
     
    16:15
    Prvé vylúčenie zápasu bude na nemeckej strane. Patrick Reimer dostal dve trestné minúty za hákovanie.
     
    17:11
    Kanada dala gól! Javorové listy takmer minútu zvierali domácich hokejistov pred bránou. Ryan O'Reilly napokon našiel bekhendovou prihrávkou voľného MARKA SCHEIFELEHO, ktorý napol prvýkrát sieť. Asistencie: Ryan O'Reilly, Mitchell Marner.
    17:11 Mark SCHEIFELE - 1:0

     
    17:40
    Nemeckí fanúšikovia už tlačili puk do brány, no nestalo sa tak. Calvin Pickard odolal snahe domácich reprezentantov.
     
    18:32
    Frank Hördler chcel pomôcť svojmu tímu, ale nedokázal chytiť do rukavice puk letiaci od modrej čiary a dokonca ho tečoval smerom na brankára Grubauera.
     
    19:06
    Nemeckí hokejisti mali problém s prechodom do útočného pásma. Séria nepresností vyvrcholila ofsajdom.
     
    19:33
    Jason Demers tvrdo vypálil od modrej čiary a Philipp Grubauer puk neudržal vo svojej moci. Následne prišla kanadská snaha o dorážku, ktorá nebola úspešná.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Kanadskí hokejisti v úvodnej časti hry potvrdili úlohu favorita. Diktovali tempo a vypracovali si viacero možností na skórovanie, z ktorých premenili iba jednu. V presilovej hre sa presadil spred brány Mark Scheifele. Domáci hrozili prevažne z protiútokov a sústredili sa predovšetkým na defenzívu.
     
    Strely na bránu: 15 – 7.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:45
    Kanaďania poriadne zamotali hlavy nemeckým hráčom krížnymi prihrávkami cez celé pásmo. Napokon strieľal z ľavej strany Matt Duchene.
     
    21:12
    Wayne Simmonds zakončoval spred brány, ale puk netrafil ideálne a v páde trafil iba mantinel za Grubauerom.
     
    22:10
    Nemci zatiaľ nemajú nárok v útočnej tretine. Ak sa dostanú do blízkosti kanadskej brány, sú vytlačení do rohov.
     
    23:00
    Brayden Point si pýtal prihrávku medzi kruhy a Travis Konecny mu ihneď posielal puk. Nemci však túto situáciu prečítali.
     
    23:42
    Colton Parayko pohodlne prešiel cez stredné pásmo až do útočného. Strelou švihom preveril Grubauera a získal vhadzovanie v blízkosti nemeckej brány.
     
    23:52
    Michael Matheson nabil na ľavý kruh voľného Claudovi Girouxovi, ktorého príklep našiel iba pozorného Philippa Grubauera.
     
    24:07
    Nemci mali veľkú šancu na vyrovnanie. Konrad Abeltshauser zakončoval rýchly protiútok, ale jeho strelu výborne zblokoval jeden z Kanaďanov.
     
    24:30
    Hneď o pár sekúnd nebezpečne zakončoval spomedzi kruhov Wayne Simmonds. Nemcov zase podržal gólman Grubauer.
     
    25:38
    Sean Couturier posielal prudkú prihrávku pred nemeckú bránu do priestoru, kde stál jeden jeho spoluhráč. Puk však preletel až do rohu.
     
    26:22
    Kanada na chvíľu stratila útočné pásmo, ale puk rýchlo získala a dostala sa do šance. Jeff Skinner zakončil zblízka iba do Grubauera.
     
    26:22
    Vylúčenie na nemeckej strane. Jeff Skinner bol v šanci faulovaný a dve trestné minúty za hákovanie dostal Leon Draisaitl.
     
    26:41
    Christian Ehrhoff prihrával za seba naslepo, ale našiel iba pred bránou stojaceho Clauda Girouxa, ktorého delovka skončila na Grubauerovi.
     
    27:10
    Nemci sa oslobodili spod tlaku vyhodením puku a mohli vystriedať. Kanada sa však rúti späť do pásma.
     
    27:46
    Colton Parayko neprešiel modrou čiarou v súlade s pravidlami. Kanada sa dostala do ofsajdu a nasleduje vhadzovanie v strednom pásme.
     
    27:56
    Kanadská presilovka sa končí, pretože dve trestné minúty za nebezpečnú hru vysokou hokejkou dostal Mitchell Marner.
     
    28:22
    Vylúčený Leon Draisaitl sa vrátil na ľadovú plochu. Nemci majú k dispozícii presilovú hru a ich fanúšikovia tlieskajú v stoji.
     
    29:10
    Nemci hrajú s veľkou chuťou, ale robia zbytočné chyby. Po jednej z nich mohol skórovať Sean Couturier, ktorý bol úplne sám pred bránou domáceho výberu.
     
    29:56
    Nemcom nevyšla prvá presilovka v zápase. Nedokázali sa ani len usadiť v útočnom pásme a ohroziť bránu Calvina Pickarda.
     
    30:15
    Mitchell Marner naskočil do hry z trestnej lavice a ihneď mal šancu na zvýšenie náskoku. Zblízka však trafil iba Grubauerov betón.
     
    31:09
    Kanaďania urobili podľa čiarového rozhodcu úmyselný ofsajd, takže sa hra presunie do útočného pásma Nemcov.
     
    31:34
    Wayne Simmonds posielal prihrávku pred bránu, kde sa snažil puk tečovať Ryan O'Reilly. K úspechu mu chýbalo pár centimetrov.
     
    32:40
    Jeff Skinner sa natlačil medzi kruhy, odkiaľ zakončoval bekendom, no puk poslal výrazne vedľa nemeckej brány.
     
    33:21
    Michael Matheson nahodil puk od modrej čiary a Philipp Grubauer ho schoval v lapačke. Nasleduje reklamná prestávka.
     
    34:01
    Nemci sa dostali spod menšieho tlaku súpera iba za cenu vyhodenia puku cez všetky čiary. Hra sa sťahuje späť pred Grubauera.
     
    35:00
    Nemeckí hokejisti prakticky vôbec neprichádzajú do útočného pásma. Ak aj áno, neohrozujú bránu Pickarda. Kanadský gólman je v druhej tretine bez zákroku.
     
    35:14
    Vylúčenie v kanadskom tíme. Claude Giroux dostal dve trestné minúty za zdržiavanie hry.
     
    36:35
    Kanada absolútne kontroluje hru aj vo vlastnom oslabení. Najskôr sa dostala do brejku a potom pokryla rýchle prečíslenie súpera.
     
    37:14
    Presne v poslednej sekunde presilovky sa dostal odrazený puk na modrú čiaru k voľnému Dennisovi Seidenbergovi, ktorého delovka minula kanadskú bránu.
     
    37:54
    Jeff Skinner nepríjemne dobiedzal pred nemeckou bránou, keď sa snažil zasunúť puk za čiaru. Philipp Grubauer bol pripravený.
     
    38:08
    Kanada dala gól! Javorové listy zaslúžene zvyšujú svoje vedenie. Michael Matheson nahodil puk od modrej čiary, Philipp Grubauer ho iba vyrazil a JEFF SKINNER poľahky skóroval z dorážky. Asistencie: Michael Matheson, Mark Scheifele.
    38:08 Jeff SKINNER - 2:0

     
    39:15
    Zámorský výber kontroluje hru a drží puk v bezpečnej vzdialenosti od vlastnej brány, aby už v záverečných sekundách neinkasoval.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Prostredné dejstvo sa hrala doslova na jednu bránu, pretože kanadský gólman čelil jedinej priamej strele, ktorá prišla pár sekúnd pred koncom zo stredného pásma. Naopak, hráči z kolísky hokeja jasne dominovali a mohli viackrát zvýšiť svoj náskok. Pridali však iba jeden gól, keď sa presadil z dorážky Jeff Skinner.
     
    Strely na bránu: 35 – 8.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:08
    Alex Killorn napriahol z ľavého krídla a jeho delovka skončila priamo na hrudi nemeckého brankára Grubauera.
     
    41:05
    Kanaďania od začiatku kontrolujú puk na svojich hokejkách a súperovi nič nedovoľujú. Nemci nemajú zatiaľ nárok.
     
    41:23
    Claude Giroux nebezpečne zakončoval z pravého krídla, nemeckí hokejisti rýchlo vyhodili puk cez všetky čiary.
     
    42:24
    Nemci stratili puk pri rozohrávke a do šance mohol ísť Jeff Skinner. Kanadský útočník bol však atakovaný pri zakončení a neohrozil Grubauera.
     
    42:57
    Calvin Pickard sa dočkal prvého zákroku v tretej tretine oveľa skôr ako v druhom dejstve, no bez problémov si drží čistý štít.
     
    43:16
    Kanadskému výberu nevyšla prihrávka na útočnú modrú čiaru, kde nezachytil puk Nathan MacKinnon.
     
    44:06
    Leon Draisaitl pripravil výbornú streleckú pozíciu pre kapitána Christiana Ehrhoffa, ktorý spomedzi kruhov poslal puk nad bránu.
     
    44:35
    Marc-Édouard Vlasic sa dostával do samostatného úniku na nemeckú bránu, ale Philipp Grubauer mu vypichol puk ešte pred zakončením.
     
    45:03
    Veľká príležitosť nemeckého výberu. Felix Schütz pálil švihom spomedzi kruhov, no trafil iba masku kanadského brankára Calvina Pickarda.
     
    45:17
    Vylúčenie na nemeckej strane. David Wolf dostal dve trestné minúty za napadnutie oblasti hlavy a krku, ku ktorým mu hlavný rozhodca automaticky pridal desať minút.
     
    46:10
    Nathan MacKinnon prihral na ľavý kruh voľnému Ryanovi O'Reillymu, ktorého pohotová koncovka sa obtrela o brvno nemeckej brány.
     
    46:40
    Jeff Skinner výborne vystrelil švihom z pravého krídla. Philipp Grubauer zlikvidoval jeho pokus maskou.
     
    47:02
    Kanadská presilovka sa skončila. Brayden Schenn dostal dve trestné minúty za nedovolené bránenie.
     
    47:17
    Nemci hrajú v plnom počte a majú k dispozícii takmer kompletné dve minúty klasickej presilovky piatich proti štyrom.
     
    47:36
    Domáci výber si skomplikoval situáciu zlou rozohrávkou, keď nechal dvakrát nebezpečne zakončovať Alexa Killorna.
     
    48:15
    Nemeckí hokejisti sú dnes absolútne bez šance. Ich hre chýba nápad aj presnosť, a tak sa Kanada pohodlne bráni aj v početnej nevýhode.
     
    49:02
    Záver presilovky bol v podaní Nemcov o niečo lepší, ale chýbala tomu priama strela na Calvina Pickarda, ktorý si drží čisté konto.
     
    49:21
    Hra sa kúskuje, čo neprospieva ani jednému z tímov. Po reklamnej prestávke prišlo ďalšie rýchle prerušenie.
     
    49:45
    Nemeckí hokejisti stroskotali na útočnej modrej čiare, ktorou neprešli podľa pravidiel. Rozhodcovia videli ofsajd.
     
    50:05
    Patrick Hager nepríjemne vystrelil švihom spoza hráča a Calvin Pickard neudržal puk vo svojej moci. Následnú dorážku si však postrážil.
     
    50:05
    Nemecký tím dostáva výhodu presilovky. Po prerušení hry fauloval Alex Killorn, ktorý inkasoval dve minúty za hrubosť.
     
    51:00
    Domáca reprezentácia nedokáže získať ani len útočné pásmo. V presilovkách hrá príliš zbrklo a zbavuje sa puku.
     
    51:32
    Mohlo byť rozhodnuté. Vo vlastnom oslabení sa dostal do samostatného nájazdu Sean Couturier, ale Philipp Grubauer ho vychytal.
     
    51:50
    Sean Couturier bol v ďalšej gólovej šanci. Kanadský útočník stál pred bránou, získal odrazený puk a posielal ho do siete. Na poslednú chvíľu zasiahol jeden z Nemcov.
     
    52:01
    Nemci budú hrať v oslabení, pretože si nedali pozor na striedanie a hrali šiesti. Dve trestné minúty odpyká Frederik Tiffels.
     
    53:21
    Nemecko dalo gól! Domáci fanúšikovia jasajú, pretože dokázali znížiť vo vlastnom oslabení. Kanadská defenzíva si nedala pozor na YANNICA SEIDENBERGA, ktorý využil samostatný nájazd a prekonal Calvina Pickarda úspešným blafákom. Asistencia: Christian Ehrhoff.
    53:21 Yannic SEIDENBERG - 2:1

     
    54:01
    Kanada mohla v presilovke rozhodnúť, ale paradoxne inkasovala a zdramatizovala zápas. Nemci na tribúnach aj na ľade výrazne ožili.
     
    54:27
    Philipp Grubauer skrotil neposedný puk pred bránou a schoval ho do lapačky. Nasleduje posledná reklamná prestávka v zápase.
     
    55:04
    Nemeckí fanúšikovia by chceli vidieť vyrovnanie svojho tímu, ale Kanada kontroluje puk a nepúšťa súpera ani do útočného pásma.
     
    55:38
    Jason Demers vypálil bez prípravy príklepom, ale Philipp Grubauer jeho úmysel prečítal a úspešne zasiahol.
     
    55:50
    Väčšina ľudí v kolínskej hale stojí a netrpezlivo sleduje posledné sekundy tretej tretiny. Nemci však majú problém vôbec získať puk.
     
    56:36
    Kanadskí reprezentanti majú všetko pod kontrolou a postupne ukrajujú sekundy. Nemeckým hokejistom sa kráti čas na vyrovnanie.
     
    57:33
    Kanada mohla rozhodnúť, ale Alex Killorn nedokázal zblízka prekonať vynikajúco chytajúceho Philippa Grubauera.
     
    58:40
    Philipp Grubauer chcel už dávnejšie opustiť bránu, ale jeho spoluhráči nedokázali dostať puk z vlastného pásma.
     
    59:20
    Kanada drží puk v okolí nemeckej bránky a eliminuje snahu domáceho tímu o prípadné vyrovnanie stavu.
     
    59:40
    Sean Couturier sa prebojoval do útočného pásma a spomedzi kruhov preveril Grubauera. Nemci si zobrali oddychový čas, ale vhadzuje sa pred ich bránou a času je málo.
     
    Koniec zápasu.
     
    Najlepší hráči zápasu: Mark Scheifele (Kanada) – Philipp Grubauer (Nemecko).
     
    Strely na bránu: 50 – 20.
     
    Najlepší hráči Nemecka na turnaji: Christian Ehrhoff, Dennis Seidenberg, Leon Draisaitl.
     
    Kanadská reprezentácia skompletizovala zoznam štvrťfinalistov svetového šampionátu. Javorové listy od začiatku duelu diktovali tempo a mali jasnú hernú prevahu. V koncovke však zlyhávali na výbornom Philippovi Grubauerovi, ktorý pustil za svoj chrbát iba strelu Marka Scheifeleho a dorážku Jeffa Skinnera. Nemci hrozili len sporadicky a v závere znížili vďaka úspešnému brejku Yannica Seidenberga. Na viac ale nemali a museli sa zmieriť s tesnou prehrou. (22:36:01)

    Tomáš Lengyel

    Góly a asistencie: 18. Scheifele (R. O'Reilly, Marner), 39. Skinner (Matheson, Scheifele) – 54. Y. Seidenberg (Ehrhoff)


    Kanada: Pickard (Ch. Johnson) – Parayko, Vlasic (A), Demers, de Haan, Morrissey, Matheson, Lee – MacKinnon, Skinner, Scheifele – Simmonds, Giroux (C), R. O'Reilly – Duchene (A), Couturier, Killorn – B. Schenn, Konecny, Marner – Point.
    Nemecko: Grubauer (Greiss) – Reul, Ehrhoff (C), D. Seidenberg (A), Müller, Abeltshauser, Hördler, Krueger – Kink (A), Y. Seidenberg, Kahun – Draisaitl, Reimer, Ehliz – Macek, Plachta, Hager – Schütz, Wolf, Tiffels – Fauser.

    Rozhodca: Hribik (CZE), Stricker (SUI) – Ritter (USA), Suominen (FIN).