Manchester City – Leicester 2:1 (kon.) | Bournemouth – Burnley 2:1 (kon.) | Middlesbrough – Southampton 1:2 (kon.)
Sunderland – Swansea 0:2 (kon.) | Stoke City – Arsenal 1:4 (kon.)
koniec
Stoke City FC
1:4 (0:1)
Arsenal FC
Sobota 13.05.2017, 18:30 • Bet365 Stadium, Stoke on Trent • Anglická Premier League • 37. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Arsenal vyhral na pôde doma silného Stoke City a využil možnosť dotiahnuť sa na štvrtú pozíciu. Momentálne je síce stále piaty, ale strata na Liverpool je len jednobodová. (20:23:12)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Zápas sa už len dohráva, všetci vedia, ako to dnes skončí.
     
    90+2
    Je sympatické, že Stoke sa ešte snaží s týmto zápasom niečo urobiť, ale jeho snaha je už zbytočná a nakoniec aj neúspešná.
     
    90
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    89
    Žltú kartu dostáva Peter Crouch (Stoke City FC).
     
    88
    Man of the match: Alexis Sánchez
     
    87
    Hostia znova vymysleli famóznu kombináciu, ale ponuka Walcotta pre Welbecka neprešla. Butland sa postavil do trajektórie a vyrazil guľatý nezmysel do bezpečia.
     
    85
    Center Pietersa síce Mustafi odvrátil zo šestnástky preč, ale našiel len nohu Camerona, ktorý sa do toho oprel z voleja a Čech musel predviesť veľmi dobrý zákrok, aby loptu nepustil do siete.
     
    84
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Olivier Giroud, prichádza Theo Walcott.
     
    83
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Mesut Özil, prichádza Danny Welbeck.
     
    82
    Striedanie v tíme Stoke City FC: z ihriska odchádza Marko Arnautović, prichádza Ramadan Sobhi.
    80. Olivier Giroud (ARS) - 1:4
     
    80
    Arsenal FC dal gól!
    Domáci to po treťom inkasovanom góle otvorili a to sa im stáva osudným. Ramsey zvládol náročný súboj s Johnsonom v šestnástke, prihral medzi dvoch protihráčov do malého vápna kam si nabehol OLIVER GIROUD a ten strieľa pravdepodobne rozhodujúci poisťovací zásah. Alebo, že by sa Stoke presadilo ešte aspoň trikrát?
     
    79
    Holding zrazil na zem Arnautoviča, ktorý potrebuje ošetrenie, pretože veľmi zle dopadol na svoju pravú ruku. Pri ošetrení sa normálne klepal a tak uvidíme, či bude pokračovať.
     
    78
    Žltú kartu dostáva Rob Holding (Arsenal FC).
     
    78
    Novic Aaron Ramsey sa mohol okamžite po príchode zapísať medzi strelcov, pretože na hranici šestnástky mal veľmi veľa priestoru. Loptu si preto naviezol do streleckej pozície, ale nechal vyniknúť Butlanda.
     
    77
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Alexis Sánchez, prichádza Aaron Ramsey.
    76. Alexis Sánchez (ARS) - 1:3
     
    76
    Arsenal FC dal gól!
    ALEXIS SÁNCHEZ dáva aj so zrazením presný zásah. Ošetriť ho nebolo kedy, pretože hra sa neprerušovala, ale teraz dostal tento šikovný útočník pred šestnástkou veľmi veľa priestoru, potiahol si loptu do vápna a presnou strelou sa trafil do žrde, od ktorej loptu putovala do siete.
     
    75
    Kontra domácich mala parametre štyroch na dvoch, avšak bola pokazená, pretože prihrávka na Arnautoviča našla nohu Holdinga.
     
    74
    Alexis Sánchez signalizuje k lavičke, že nie je dobre. Navyše si kľakol, no hra plynie ďalej. Čiľan však potrebuje ošetrenie.
     
    73
    Stopér Shawcross si nabehol do krídla, kde dostal aj prihrávku, ale tú na aut odkopol Mustafi. Rýchlo vhodené vhadzovanie spoluhráča na hranici šestnástky nenašlo.
     
    72
    Nemec ale stále signalizuje, že má zdravotné problémy, zatiaľ čo Alexis bojuje na polovici súpera. V posledných minútach je to veľmi vyhrotené, čomu pomáhajú aj fanúšikovia na Bet365 Stadium.
     
    71
    Domáci hrali ďalej a Mustafi sa zo šestnástky súpera podvihol až o necelú minútu neskôr, takže chýbal pri bránení. Nakoniec prišla iba jednoduchá strela do náruče Čecha.
     
    70
    Po centri od Ozila zakončenie hostí neprišlo. Na zem spadol jeden z hráčov Arsenalu, faul sa nepíska a Stoke ide dopredu po krídle. Tam však všetko zastavil Bellerín.
     
    69
    Alexis Sánchez padá na polovici súpera po tom, ako ho na zem usmernil Glen Johnson, ktorý si ešte musel vypočuť pár slov od hlavného rozhodcu.
    67. Peter Crouch (STK) - 1:2
     
    67
    Stoke City FC dalo gól!
    Vynikajúcu prácu na ľavej strane odviedol Marko Arnautovič, ktorý poslal prudký center do malého vápna. Petr Čech si bol takmer istý, že loptu bude mať, lenže PETER CROUCH pred neho vložil hlavu a rozvlnil sieť, čím tento duel dramatizuje ešte viac.
     
    66
    Rohový kop sa hráčom Arsenalu vôbec nepodaril, pretože center smeroval na hranicu šestnástky, odkiaľ loptu do bezpečia poslal Berahino.
     
    65
    Alexis Sánchez schytal nepríjemný úder do nohy. Bude to asi tzv. "koňar", no Čiľan by to mal rozchodiť.
     
    64
    Peter Crouch sa dostal k lopte po ďalšom rohu, nasmerovať ju medzi tri žrde sa mu nepodarilo. Stoke však po dvojitom striedaní súpera zavrela v jeho šestnástke a malo niekoľko dobrých možností.
     
    63
    Do obrovskej šance sa prepracoval Martins Indi. Toho si našla lopta na hranici malého vápna, Čech vyrazil nad brvno.
     
    63
    Pieters poslal veľmi pekný pas na vzdialenejšiu stranu malého vápna súpera. Pred dvomi hráčmi Stoke na roh odvrátil Monreal.
     
    62
    Prudký nákop na zadnú tyč znova hľadal Croucha, pred ním veľmi dobre jednou rukou loptu posunul brankár Čech.
     
    62
    Crouch sa hneď po príchode na ihrisko zapísal do hry, pretože zakončoval rohový kop. Po teči príde aj druhý a dokonca i tretí.
     
    61
    Striedanie v tíme Stoke City FC: z ihriska odchádza Mame Diouf, prichádza Saido Berahino.
     
    60
    Striedanie v tíme Stoke City FC: z ihriska odchádza Joe Allen, prichádza Peter Crouch.
     
    59
    Arnautovič vnikol do šestnástky, poslal prihrávku do malého vápna, kde našiel hlavu Dioufa, avšak ten to celé pokazil. Ako keby nebol pripravený zakončiť, lopta ho vlastne trafila a odrazila sa vedľa troch žrdí.
     
    58
    Shawcross nebezpečne vletel do súboja s Giroudom, ktorého tvrdo lakťom trafil do hlavy a ešte sa aj čuduje, že Francúz ostal na zemi.
     
    57
    Mame Biram Diouf je zatiaľ málo nebezpečný, v podstate je úplne mimo hry. Momentálne bol v takej pozícii aj doslova, keďže sa ocitol v ofsajde.
    55. Mesut Özil (ARS) - 0:2
     
    55
    Arsenal FC dal gól!
    MESUT ÖZIL dostal skvelý pas od Alexisa do šestnástky cez dvoch obrancov, takže Nemec sa razom ocitol pred Butlandom úplne sám, čo využil na presný zásah.
     
    54
    Nacho Monreal sa dostal k centru, nasmeroval ho len do hráčov Stoke a tí loptu bez problémov odkopli smerom od vlastnej šestnástky.
     
    53
    Po rohu na krátko poslal center smerom k prednej žrdi Alexis Sánchez, okolo Girouda bolo niekoľko hráčov súpera a tí loptu odvrátili do bezpečia.
     
    52
    Po centri do šestnástky Arsenalu priame zakončenie neprišlo, lopta sa však nebezpečne odrazila smerom na brankár Petra Čecha, ktorý musel skrotiť pred hráčmi súpera.
     
    50
    Cameron sa dostal do súboja s Coquelinom neskoro a tak je americkému reprezentantovi pískaný faul. Koľko sme ich už dnes videli?!
     
    49
    Bellerín po zákroku jedného z domácich padá v strede poľa, Arsenal dostáva loptu do svojej moci. Avšak, po krátkej chvíli o ňu prichádza.
     
    48
    Shaqiri sa dostal k centru zľava, ktorý dokázal poslať aj cez vracajúceho sa Bellerína, lenže Dioufa na zadnej žrdi nenašiel. Ten sa ešte zrazil s Monrealom.
     
    47
    Koscielny sa v hlavičkovom súboji previnil faulom, Stoke bude rozohrávať priamy kop takmer z polovice ihriska. Center pred Čecha síce prišiel, bude to len odkop od brány.
     
    46
    Ani jeden z trénerov nestriedal, oba tímy tak začínajú v zostavách, v akých odštartovali celý zápas.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V prvom polčase to bol veľký boj, ale ak mal nejaký tím navrch, tak to bol jednoznačne Arsenal. Nacho Monreal trafil tyč, ale Giroud v závere sieť za Butlandom, takže hostia vedú.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45
    Začala sa posledná minúta úvodného dejstva. Uvidíme, koľko hlavný arbiter nadstaví.
     
    43
    Presný zásah do šatne musel Wengera potešiť, ale ten stále sedí zamračený na svojom mieste. Výkon sa mu asi nepozdáva, no niekde v hĺbke srdca ho tento gól určite zahrial.
    42. Olivier Giroud (ARS) - 0:1
     
    42
    Arsenal FC dal gól!
    OLIVER GIROUD ostal úplne zabudnutý pred prázdnou bránou Stoke, kde mu loptu po peknej kombinácii prihral Bellerín. Francúz iba nastavil nohu a rozvlnil sieť.
     
    41
    Začala posledná päťminútovka úvodného dejstva a je len na hráčoch, či uvidíme gól ešte do polčasu. Zatiaľ je to však len boj a nie futbal.
     
    40
    Pas na ľavé krídlo sa hosťom už niekoľkýkrát nepodaril, preto mohol vhadzovať Johnson. Hneď na to bol faulovaný Shaqiri, previnil sa Monreal.
     
    38
    Giroud sa stretol v súboji rameno na rameno s Indim pri bránkovej čiare, lepšie si počínal obranca Stoke. Bude to odkop od brány.
     
    37
    Arnautovič sa na krídle ocitol v ofsajde, jeho akcia bola preto veľmi rýchlo zastavená a rakúsky útočník pokračoval v hre nemohol.
     
    36
    Allen sa po odrazenej lopte pokúšal zakončovať z voleja, hostia poslali loptu ďalej do bezpečnej zóny a nakoniec všetko nákopom vedľa brány ukončil Johnson.
     
    35
    Joe Allen uvoľnil k centru švajčiarskeho reprezentanta Shaqiriho, lenže ten túto úlohu nezvládol a spoluhráčov nenašiel. Napriek tomu uvidíme rohový kop.
     
    34
    Alexis Sánchez vystrelil po zemi k bližšej žrdi cez obrancu z hranice šestnástky. Butland sa za loptou hodil, Čiľan našiel iba bočnú sieť.
     
    33
    Rohový kop sa domácim podarilo ubrániť bez nejakých väčších problémov, ale Glen Johnson loptu radšej poslal dopredu odkopom.
     
    32
    Alexis si síce pekne našiel voľný priestor na strane šestnástky, no prihrať sa mu nepodarilo. Cez Pietersa získal aspoň rohový kop.
     
    31
    Joe Allen dostal skvelú prihrávku z krídla do šestnástky. Holdinga síce oklamal, lenže Mustafiho už nie a Nemec mu preto loptu odkopol čo najďalej do bezpečia.
     
    30
    Po polhodine musíme konštatovať, že gól sme ešte nevideli a preto naň musíme naďalej čakať. Toto konštatovanie chcel zmeniť Özil, dlhý pas poslal k Butlandovi.
     
    29
    Marko Arnautovič sa postavil k rozohrávke priameho kopu spred šestnástky Arsenalu. Bola to naozaj veľmi dobrá pozícia, Rakúšan však namieril tesne nad priestor troch žrdí.
     
    28
    Žltú kartu dostáva Shkodran Mustafi (Arsenal FC).
     
    27
    Nákop dopredu sa však nepodaril, pretože Johnson dobre čítal hru a poslal malú domov hlavou k svojmu brankárovi, ktorý rýchlo rozohráva.
     
    26
    Prechod Stoke dopredu skončil na pozorných obrancoch londýnskeho celku, ktorí loptu získali a začali kombinovať medzi sebou.
     
    25
    Coquelin v strede poľa prišiel o loptu, tú mu zobral Adam. V posledných minútach je to veľký boj o stred poľa, žiadna ofenzívna hra ako napríklad v úvodnom dnešnom stretnutí.
     
    24
    Shaqiri sa pri snahe odobrať loptu súperovi a sám vyraziť do protiútoku previnil faulom, guľatý nezmysel sa teda vráti na kopačky hráčov Arsenalu.
     
    23
    Teraz mal byť práve Mesut Özil adresátom prihrávky na pravej strane ofenzívnej hry Arsenalu, ale ani on si neporadil so spracovaním ťažkej lopty.
     
    22
    Prenesenie hry sa Ozilovi nepodarilo, pretože pas na hranicu šestnástky pre Monreala ideálny nebol. Španiel poďakoval a vrátil sa dozadu.
     
    21
    Arsenal sa s loptou na kopačkách usadil v strede poľa, kde sa snaží prihrávať si a kombinovať, aby postupne dostal až do šestnástky súpera.
     
    20
    Alexis mal k nákopu za obranu Stoke ďaleko, pretože si celú situáciu postrážil Butland, ktorý nechal prejsť loptu za bránkovú čiaru.
     
    19
    Bellerín napriek svojej rýchlosti nedokázal zachytiť pas na svoju osobu, po pravej strane sa mu teda preniknúť nepodarilo a loptu získali domáci.
     
    17
    Bellerín centrom sprava našiel na zadnej strane malého vápna Nacha Monreala, ten hlavou opečiatkol žrď brány Butlanda.
     
    16
    Shaqiri sa doň aj dostal, lenže pas alebo strela, o čo sa pokúsil, skončila na Holdingovi. Ruka sa nepíska, aj keď si to Švajčiar želal.
     
    15
    Stoke City teraz drží loptu v strede poľa a pomaly sa snaží posúvať k pokutovému územiu súpera.
     
    14
    Center do šestnástky Arsenalu zľava Dioufa nenašiel, ale registrovali sme aspoň prvý náznak šance hráčov Stoke, ktorí sa pred Čecha dostali vôbec premiérovo.
     
    13
    Nacho Monreal si nabehol do šestnástky súpera, dostal presný pas na hranicu malého vápna, ale lopta mu odskočila a preto nenamieril presne.
     
    11
    Arsenal sa natlačil k šestnástke protivníka, lenže tam o loptu jeho hráči prišli. Stoke sa ubránilo len odkopom na polovicu súpera.
     
    10
    Desať minút za nami, tímy sa okukali a už vidíme poriadny zápas Premier League so šancami, tempom a súbojmi.
     
    9
    Arsenal získal ďalší rohový kop, ale tentoraz to už bolo veľmi nebezpečné, pretože hlavička Mustafiho z hranice malého vápna smerovala pod brvno. Butland fantasticky vyrazil do bezpečia.
     
    7
    Ten zakončením neskončil, nakoľko Özil rozohral na krátko a následný pas späť už nikoho z hráčov Arsenalu nenašiel.
     
    6
    Nacho Monreal sa na krídle dostal k centru, ktorý však zablokoval Shaqiri a tak sa hostia dostali k rohovému kopu.
     
    5
    Alexis Sánchez síce dostal skvelý pas za obranu zo stredu poľa, Čiľan sa dokonca ocitol pred Butlandom, lenže ten loptu chytil a útočník hostí navyše stál v ofsajde.
     
    4
    Allen v strede poľa loptu stratil a hostia hru otočili doľava, kde sa však Monreal prejsť smerom vpred neodhodlal.
     
    3
    "Gunners" stále pokračujú vo svoje aktivite, lenže následne sa lopty zmocnil Diouf a snažil sa sám prejsť až do zakončenia. Dvoch súperov oklamal, tretieho už nie.
     
    2
    Arsenal sa zmocnil lopty a usadil sa s ňou v strede poľa, kde začína kombinovať a núti hráčov súpera behať bez nej.
     
    1
    Domáci hráči sa po výkope stretnutia snažia priblížiť k šestnástke súpera po ľavej strane autovými vhadzovaniami, táto snaha nevychádza.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Stoke City FC: Butland – Johnson, Shawcross, Martins Indi, Pieters – Cameron, Whelan – Shaqiri, Allen, Arnautović – Diouf.
    Náhradníci: Grant – Muniesa, Berahino, Adam, Walters, Crouch, Sobhi.

    Arsenal FC: Čech – Holding, Mustafi, Koscielny – Bellerín, Coquelin, Xhaka, Monreal – Alexis Sánchez, Giroud, Özil.
    Náhradníci: Ospina – Gabriel, Ramsey, Walcott, Iwobi, Welbeck, Elneny..
     
    Stoke City FC

    "Hrnčiari" sú na trinástom mieste, zostúpiť už nemôžu a tak si užívajú záver ročníka, ktorý im stačí už len dohrať. Zápas s Arsenalom bude bodkou na domácom štadióne počas tejto sezóny. V poslednom kole sa Stoke predstaví na pôde Southamptonu, kde pôjde o konečné presné umiestnenie v tabuľke. Ligovým strelcom klubu kraľuje šesťgólová dvojica Marko Arnautović a Joe Allen.

    Posledných päť zápasov

    Stoke City – Liverpool 1:2
    Stoke City – Hull City 3:1
    Swansea City – Stoke City 2:0
    Stoke City – West Ham United 0:0
    Bournemouth – Stoke City 2:2

    Arsenal FC

    Výhrou 2:0 na pôde Southamptonu sa "Gunners" vrátili do boja o Ligu majstrov. Zostáva im odohrať ešte tri stretnutia a na Manchester City pred sebou, nachádzajúci sa na štvrtom mieste, strácajú tri body. Nad Manchestrom United majú zas zverenci Arsénea Wenger náskok jedného jediného. Do konca ligy sa ešte okrem tohto duelu predstavia už len doma. Najskôr proti poslednému Sunderlandu a nakoniec budú čeliť Evertonu. Dokážu získať všetkých možných deväť bodov?

    Posledných päť duelov

    Middlesbrough – Arsenal 1:2
    Arsenal – Leicester 1:0
    Tottenham Hotspur – Arsenal 2:0
    Arsenal – Manchester United 2:0
    Southampton – Arsenal 0:2
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Matej Kubove

    Góly: 67. Crouch – 42. Giroud, 55. Özil, 76. Alexis Sánchez, 80. Giroud

    Karty:   89. Crouch (STK) – 28. Mustafi (ARS), 78. Holding (ARS)


    Stoke City FC: Butland – Johnson, Shawcross, Martins Indi, Pieters – Cameron, Whelan – Shaqiri, Allen (60. Crouch), Arnautović (82. Sobhi) – Diouf (61. Berahino).
    Náhradníci: Grant – Muniesa, Berahino, Adam, Walters, Crouch, Sobhi.

    Arsenal FC: Čech – Holding, Mustafi, Koscielny – Bellerín, Coquelin, Xhaka, Monreal – Alexis Sánchez (77. Ramsey), Giroud (84. Walcott), Özil (83. Welbeck).
    Náhradníci: Ospina – Gabriel, Ramsey, Walcott, Iwobi, Welbeck, Elneny.