Leverkusen – Kolín nad Rýnom 2:2 (kon.) | Schalke – Hamburger 1:1 (kon.) | Mainz – Frankfurt 4:2 (kon.)
Wolfsburg – Mönchengladbach 1:1 (kon.) | Augsburg – Dortmund 1:1 (kon.) | Brémy – Hoffenheim 3:5 (kon.)
Darmstadt – Hertha 0:2 (kon.) | Freiburg – Ingolstadt 1:1 (kon.) | Lipsko – Bayern 4:5 (kon.)
koniec
RB Lipsko
4:5 (2:1)
Bayern Mníchov
Sobota 13.05.2017, 15:30 • Red Bull Arena (Leipzig) • Nemecká Bundesliga • 33. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Myslím si, že s čistým srdcom môžeme tento duel označiť za najlepší zápas sezóny 2016/17 v Bundeslige! (17:27:42)
     
    What a game?! Skvelý prvý polčas bol len predkrmom pred neuveriteľným druhým dejstvom. Lipsko po prestávke strelilo ďalší gól a viedlo už 3:1, o pár minút a 4:2, lenže Thiago po hodine hry znížil a tam začal skvelý obrat. Ešte šesť minút pred vypršaním riadnej hracej doby vyhrávali domáci, lenže Lewandowski upravil skóre na rozdiel jediného gólu a nadstavený čas patril Bayernu. Alaba krásnou strelou z priameho kopu vyrovnal, aby Arjen Robben rozhodol v posledných sekundách o výhre mníchovského veľkoklubu.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
    90+5. Arjen Robben (BAY) - 4:5
     
    90+5
    Bayern dal gól!
    Nemám slov... ARJEN ROBBEN predviedol svoju genialitu, keď sa ohromnou rýchlosťou dostal z krídla až pred brankára súpera cez dvoch hráčov a rozhodol o víťazstve hostí. Bayern strelil za polhodinu štyri góly a z prehratého zápasu berie všetky tri body.
     
    90+4
    Muller dokázal hlavou predĺžiť v šestnástke súpera dlhý pas do Boatenga, ale Gulácsi prekvapený neostal. Loptu dokázal skryť v rukaviciach.
     
    90+2
    Robben vnikol z krídla do šestnástky a mohol ísť aj do veľkej šance, lenže jeho zakončenie napokon neprišlo. Bol z toho len nepresný center.
    90+1. David Alaba (BAY) - 4:4
     
    90+1
    Bayern dal gól!
    DAVID ALABA šokuje Lipsko skvele rozohraným priamym kopom, pretože jeho strela ľavačkou skončila nechytateľne v rohu Gulácsiho brány.
     
    90
    Nadstavuje sa 5 minút.
     
    89
    Lewandowski spadol po zákroku Keitu pár metrov pred šestnástkou súpera. Je to veľmi dobrá pozícia na priame ohrozenie brány. Pri lopte Alaba.
     
    88
    Keita sa pokúsil prejsť do protiútoku, lenže v strede poľa ho faulom zastavil Lewandowski. Dokonca sa Afričanovi vyzula kopačka a ten tak ostáva na trávniku a zbiera čas. Navyše, ukazuje, že si poranil nohu.
     
    87
    Douglas Costa sa oprel do lopty ľavačkou a myslel to veľmi dobre smerom do päťky, kde poslal prudký nákop, niečo medzi strelou a centrom. Gulácsi guľatý nezmysel vyrazil do bezpečia.
     
    86
    Znova v akcii Lewandowski. Tentoraz padol tesne pred rohom šestnástky a získal priamy kop, ktorý bude chcieť aj sám hlavou po centri spoluhráča zakončiť.
     
    85
    Poľský útočník Lewandowski mohl uzatvoriť hattrick, ale to by musel hlavičku z hranice malého vápna zmestiť medzi tri žrde brány protivníka.
    84. Robert Lewandowski (BAY) - 4:3
     
    84
    Bayern dal gól!
    Ešte to bude poriadne dramatické, pretože Arjen Robben po zrazenom centri napálil brvno a odrazená lopta našla hlavu ROBERTA LEWANDOWSKEHO, ktorý ju usmernil do prázdnej brány.
     
    83
    Arjen Robben spadol po faule Demmeho na krídle vedľa šestnástky súpera. To v praxi znamená, že bude nasledovať priamy kop.
     
    82
    Phillip Lahm sa po prihrávke Thiaga už chystal na center pred bránu Gulácsiho, lenže to mu znemožnil rozhodca, ktorý odpísal ofenzívny faul spomínaného Španiela.

    Matej Kubove

    Góly: 2. Sabitzer, 29. Werner (pen.), 47. Y. Poulsen, 65. Werner – 17. Lewandowski, 60. Th. Alcântara, 84. Lewandowski, 90+1. Alaba, 90+5. Robben

    Karty:   28. Alonso (BAY), 64. Arturo Vidal (BAY), 65. Th. Alcântara (BAY), 72. Th. Alcântara (BAY), 77. J. Boateng (BAY)


    RB Lipsko: Gulácsi – Ilsanker, Upamecano, Compper, Bernardo – Keïta, Demme (C) – Sabitzer (69. Schmitz), Forsberg – Y. Poulsen (76. Selke), Werner (80. R. Khedira).
    Náhradníci: Müller – R. Khedira, Franke, Burke, Schmitz, Kaiser, Selke.

    Bayern Mníchov: Starke – Lahm (C), J. Boateng, Alaba, Bernat – Kimmich (67. T. Müller), Alonso (61. Arturo Vidal) – Robben, Th. Alcântara, Ribéry (44. Costa) – Lewandowski.
    Náhradníci: Weinkauf – Costa, Rafinha, Arturo Vidal, T. Müller, Coman, Sanches.