Leverkusen – Kolín nad Rýnom 2:2 (kon.) | Schalke – Hamburger 1:1 (kon.) | Mainz – Frankfurt 4:2 (kon.)
Wolfsburg – Mönchengladbach 1:1 (kon.) | Augsburg – Dortmund 1:1 (kon.) | Brémy – Hoffenheim 3:5 (kon.)
Darmstadt – Hertha 0:2 (kon.) | Freiburg – Ingolstadt 1:1 (kon.) | Lipsko – Bayern 4:5 (kon.)
koniec
RB Lipsko
4:5 (2:1)
Bayern Mníchov
Sobota 13.05.2017, 15:30 • Red Bull Arena (Leipzig) • Nemecká Bundesliga • 33. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Dve kolá pred koncom ligy tu máme duel dvoch prvých tímov tabuľky. Zatiaľ čo hostia už nemajú o čo hrať, pretože titul majú vo vrecku, domácim chýba malá poistka k tomu, aby si udržali druhé miesto a postúpili z pozície nováčika senzačným spôsobom do Ligy majstrov.

    RasenBallsport Leipzig

    Pred treťou Borussiou Dortmund má teraz Lipsko náskok šiestich bodov, ale postup do skupinovej fázy Ligy majstrov už istý, nakoľko BVB ho v tabuľke preskočiť už nemôže. RasenBall si teda zápas s Bayernom môže naplno užiť, rovnako tak aj stretnutie proti Frankfurtu v poslednom kole.

    Najlepším strelcom klubu v lige je Timo Werner, ktorý dal až devätnásť gólov a udržať ho bude veľmi ťažké.

    V posledných dňoch zaujal kapitán Dominik Kaiser. Nie však na ihrisku ale tým, čo sa našlo v jeho zmluve. Tam si ešte v čase príchodu do Lipska, keď klub hral štvrtú ligu, zakomponoval položku, že ak RB postúpi do Ligy majstrov, dostane vyplatených 300 000 eur. Vtedy nereálne, teraz je to realita.

    FC Bayern Mníchov

    Zverenci Carla Ancelottiho potvrdili, že sú najlepším klubom v Nemecku a získali ďalší titul už s predstihom. Záver ročníka tak iba dohrávajú a prichádzajú o hráčov.

    Už pred nejakým časom oznámili Xabi Alonso a Phillip Lahm, že končia svoje bohaté kariéry. Len deň pred zápasom bolo oznámené, že v klube nebude pokračovať ani Holger Badstuber, ktorý nedostal novú zmluvu. Otázne je aj zotrvanie dvojice Ulreich – Rafinha.

    Momentálne má Bayern zrazených viac hráčov, najväčšíou stratou je určite brankár Manuel Neuer, ale mimo je aj Javi Martínez, ktorý absolvoval operáciu. Do hry nezasiahne nai Mats Hummels.
     
    Úvodné zostavy:

    RasenBallsport Leipzig: Gulácsi – Ilsanker, Upamecano, Compper, Bernardo – Keïta, Demme (C) – Sabitzer, Forsberg – Y. Poulsen, Werner.
    Náhradníci: Müller – R. Khedira, Franke, Burke, Schmitz, Kaiser, Selke.

    FC Bayern Mníchov: Starke – Lahm (C), J. Boateng, Alaba, Bernat – Kimmich, Alonso – Robben, Th. Alcântara, Ribéry – Lewandowski.
    Náhradníci: Weinkauf – Costa, Rafinha, Arturo Vidal, T. Müller, Coman, Sanches..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Domáci hráči nastúpili v bielych dresoch, hostia z Mníchova, teda favorit zápasu, v šedých.
     
    2
    Tím RB Leipzig práve strelil gól!
    Úžasný štart pre nováčika zápasu. Forsberg poslal presný center zľava, naň si nabehol MARCEL SABITZER a hlavou nechytateľne zakončil.
    2. Marcel Sabitzer (RBL) - 1:0
     
    3
    Domáci pokračujú v skvelom úvode stretnutia a Poulsen sa tlačil do ďalšieho zakončenia, lenže bránu spred päťky trafiť nedokázal.
    3.
     
    5
    Xabi Alonso sa na hranici vlastnej šestnástky dostal do menších problémov, ale tlak dvoch útočníkov súpera dokázal zvládnuť tak, že o loptu neprišiel.
    5.
     
    6
    Prenesenie hry Ribéry na krídle spracovať nedokázal, loptu teda získal hráči Lipska veľmi rýchlo a vyrazili s ňou dopredu.
     
    7
    Tentoraz už Ribéry po krídle prešiel, prihral na Lewandowskeho, ktorý mu aj pri páde vrátil loptu do behu, lenže dobre akciu prerušil Upamecano. Píska sa faul na Poliaka, takže uvidíme priamy kop vhodný na priamu strelu.
     
    8
    Thiago Alcantára to nakoniec skúsil signálom, kde prehodil múr a do pokutového územia poslal Arjena Robbena. Holanďan sa k lopte cez Ilsaknera nedostal.
     
    9
    Prenesenie hry od Upamecana zo stredu poľa našlo iba hlavu Phillipa Lahma, ktorý dokázal prihrať loptu na svojho brankára Ulreicha pred nabiehajúcim Forsbergom.
     
    10
    Počas úvodných desiatich minút sme sledovali najskôr veľký ofenzívny nápor domácich, ktorý okamžite skončil aj gólom, ale postupom času sa hra začína vyrovnávať.
     
    11
    Werner mohol navýšiť vedenie svojho tímu, zakončenie najlepšieho strelca Lipska sa však dotklo len žrde brány Ulreicha.
     
    12
    Hosťom sa podarilo zakombinovať na hranici šestnástky, dokonca prišiel pas na malé vápno a vo veľkej šanci pred Gulácsim sa ocitol Thiago. Všetko zastavil ofsajd.
     
    14
    Bernat sa dostal do pokutového územia z ľavej strany, lenže cez Ilsaknera už neprešiel. Krajný obranca Lipska loptu posunul mimo nebezpečnú zónu.
    14.
     
    16
    Krajný obranca Bernardo zahral vo svojom pokutovom území rukou a tak bude nasledovať penalta pre hostí!
     
    17
    Bayern dal gól!
    ROBERT LEWANDOWSKI nemal s premenením penalty najmenší problém. Loptu poslal do opačnej strany, ako spadol Gulácsi.
    16.
    17. Robert Lewandowski (BAY) - 1:1
     
    18
    Werner sa snažil preniknúť do šestnástky protivníka, lenže po kontakte s Boatengom sa porúčal na zem. Pred šestnástkou Bayernu sa priamy kop nepíska.
     
    19
    Faul v strede poľa vracia loptu na kopačky hráčov v bielych dresoch. Tí môžu ísť dopredu, no akcia založia až od stopérov.
     
    20
    O loptu ale prekvapenie tohto ročníka rýchlo prišlo a navyše sa na krídle faulom previnil Bernardo, takže ju už má Bayern.
     
    21
    Ribéry uvoľnil k centru Bernata na ľavej strane. Španiel ale Lewandowskeho ani iného spoluhráča v pokutovom území nenašiel.
    21.
     
    23
    Sabitzer sa po kombinácii svojich spoluhráčov ocitol úplne osamotený pred bránou súpera. Prudká strela však išla iba do miest, kde bol Ulreich a ten dokázal odkopnúť do bezpečia.
    23.
     
    24
    Domáci získavajú rohový kop, ktorý prichádza rozohrať autor gólovej asistencie Forsberg.
    24. Bernardo (RBL)
     
    25
    Center švédskeho hráča sa síce ešte neujal, no Bernardo si pred šestnástkou dokázal loptu podvihnúť a nožničkami ju poslať k bližšej žrdi. Ulreich musel vytiahnuť dobrý zákrok.
     
    26
    Ribéry sa ocitol pred Gulácsim. Bol síce z uhlu, aj tak však dokázal zakončiť smerom na bližšiu žrď. Tú si ale Maďar postrážil a vyrazil loptu do bezpečia.
     
    27
    Emil Forsberg sa po zisku lopty od jedného zo spoluhráčov dostal k zakončeniu spoza šestnástky. Jeho prudká strela brvno brány Bayernu minula iba o niekoľko centimetrov.
    27.
     
    28
    Žltú kartu dostáva Xabi Alonso (FC Bayern Mníchov).
     
    28
    Xabi Alonso fauloval prenikajúceho Emila Forsberga vo vlastnej šestnástke a tak uvidíme druhú penaltu v zápase!
    28.
     
    29
    Tím RB Leipzig práve strelil gól!
    TIMO WERNER sa nepomýlil, poslal loptu na druhú stranu, ako sa hodil Ulreich a strelil svoj dvadsiaty gól v sezóne.
    29. Timo Werner (RBL) - 2:1
     
    31
    Ďalšia veľká šanca pre domácich hráčov. Ulreich zachránil spoluhráčov, pretože výborne čítal hru, vybehol proti Poulsenovi na center Wernera a lopta ho trafila do nohy, ktorou ju poslal do bezpečia. Toto je zatiaľ naozaj skvelý futbal, aký sa musí páčiť.
     
    32
    RasenBallsport sa snaží držať loptu v strede poľa, kde ho napádajú hráči Bayernu. Zdá sa, že na chvíľu uvidíme úsek, kde si oba tímy budú chcieť od skvelého tempa oddýchnuť.
     
    33
    Lewandowski vypálil spoza šestnástky krížny pokus po zemi, priestor troch žrdí sa mu ohroziť nepodarilo.
     
    34
    Ribéry sa po nešetrnom zákroku Keitu ocitol v strede poľa na zemi. Afričan signalizuje, že najprv zasiahol loptu, no nie je mu to nič platné.
     
    35
    Bayern nevyťažil z rohohrávky priameho kopu nič, center do šestnástky ani neprešiel a tak sa k lopte znova dostali hráči z Lipska.
     
    36
    Ilsakner dostal loptu na pravú stranu, kde mal veľmi veľa priestoru, ale presne odcentrovať do pokutového územia sa mu nepodarilo.
     
    37
    Bayern Mníchov je po druhom inkasovanom góle zatiaľ bezmocný a nedokáže sa dostať do žiadnej vyloženej gólovky.
     
    38
    Kombinácia Bayernu v šestnástke súpera zastavená ofsajdom Ribéryho, ktorý od zlosti odkopol loptu. Žltú kartu, ktorú mal dostať však neprišla.
     
    39
    Franck Ribéry sa ocitol na zemi po tom, ako sa ho jemne dotkol jeden z domácich hráčov. Zdá sa však, že tam utrpela noha, ktorá v tom súboji nebola podstatní. Francúz pravdepodobne zle dostúpil a tak potrebuje ošetrenie.
     
    40
    So skúseným hráčom to nevyzerá vôbec dobre. Takmer bez pohybu leží na trávniku. Carlo Ancelotti už asi rozmýšľa o jeho náhrade. Rozcvičovať sa začal Douglas Costa.
     
    41
    Tak noha to napokon nie je. Pri pohľade na lekárov vidíme, že Ribéryho nohám sa vôbec nevenujú. Predsa to bude niečo v okolí hrude, kde sa ho protivník dotkol.
     
    42
    Už veľmi dlho sa nehrá, čo na tribúnach zaručuje veľký piskot. Ribéry sa až na začiatku tejto minúty zodvihol a pomaly kráča za postrannú čiaru.
     
    43
    Kombinácia Lipska na pravej strane nevyšla, lopta sa dostala na kopačky súpera. Medzitým Ribéry kráča v sprievode lekárov do šatne a bude sa teda striedať.
     
    44
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Franck Ribéry, prichádza Douglas Costa.
     
    45
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas priniesol skvelý futbal, tri góly, dve penalty a prísľub, že aj dva tímy, ktoré majú isté prvé dve priečky budú taktiež v druhom dejstve hľadať dno svojich síl a snažiť sa získať tri body pre seba. Po úvodnej 45-minútovke má k tomu bližšie domáce Lipsko.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Zdá sa, že ani jeden tréner nestriedal a tímy nastupujú v identických zostavách, v akých ukončili prvé dejstvo.

    RasenBallsport Leipzig: Gulácsi – Ilsanker, Upamecano, Compper, Bernardo – Keïta, Demme (C) – Sabitzer, Forsberg – Y. Poulsen, Werner

    FC Bayern Mníchov: Starke – Lahm (C), J. Boateng, Alaba, Bernat – Kimmich, Alonso – Robben, Th. Alcântara, Ribéry (44. Costa) – Lewandowski
     
    47
    Tím RB Leipzig práve strelil gól!
    Rýchla kontra domácich končí tretím presných zásahom, pretože po prihrávke pod seba sa z hranice šestnástky k strele dostal YANNICK POULSEN a aj vďaka teču Xabi Alonsa sa Lipsko dostáva do dvojgólového vedenia krátko po začiatku druhého dejstva.
    47. Yussuf Poulsen (RBL) - 3:1
     
    48
    Bayern Mníchov musí urýchlene reagovať, ak chce teda tento duel dotiahnuť do úspešného konca.
     
    49
    Arjen Robben po krídle vnikol až do vápna, prihral krížom na Douglasa Costu, no jeho zrazená strela končí rohom.
     
    50
    Sabitzerov center síce našiel hlavu Wernera, ale ten loptu iba nadvihol a poslal k Boatengovi, ktorý ju dostal do bezpečia.
     
    51
    Arjen Robben krásnou kolmicou poslal Lewandowskeho do obrovskej šance. Poliak sa ocitol sám pred Gulácsim, no ten skvele vyštartoval, zmenšil strelecký uhol a tak hosťujúci útočník zakončil tesne vedľa brány.
     
    52
    Lahm sa po prihrávke od Robbena dostal k centru z bránkovej čiary, avšak nepodarilo sa mu nájsť pripraveného Lewandowskeho. Pred tým zasiahol stopér Compper.
     
    54
    Forsberg sa pokúsil kľučkou pred šestnástkou súpera dostať cez svojho strážcu "dnu", ale povestný bicykel mu nevyšiel a loptu stratil.
     
    55
    Domáci sa držia v strede poľa s loptou pod svojimi kopačkami. Často majú k dispozícii auty, no hráči Bayernu sa nevedia ujať guľatého nezmyslu.
     
    56
    Hostia sa na chvíľu k lopte dostali, avšak okamžite o ňu prišli, pretože prišla nepresná prihrávka smerom na Lewandowskeho.
     
    57
    Neskutočné bago si domáci zahrali na polovici súpera, kde hráči Bayernu len behali a nevedeli loptu zobrať. Neskutočné, čo si proti Bayernu nováčik dovolil.
     
    58
    Na pravej strane sa domáci nedostali k centru, pretože sa zrazili a navyše dostali do postavenia mimo hry.
     
    60
    Bayern dal gól!
    Po hodine hry hostia získali hostia rohový kop. Ten ešte nedopadol dobre, ale následný center sa odrazil k voľnému THIAGOVI ALCANTAROVI na hranici malého vápna a ten nemal problém doraziť do prázdnej časti brány.
    60. Thiago Alcântara (BAY) - 3:2
     
    61
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Xabi Alonso, prichádza Arturo Vidal.
     
    62
    Arjen Robben sa dostal k svojej obľúbenej strele ľavačkou spoza šestnástky. Našiel však len priestor nad bránou brankára Gulácsiho.
     
    63
    Po faule Upamecana na krídle nasledoval priamy kop pre Bayern, lenže center do šestnástky presný ani zďaleka nebol.
     
    64
    Žltú kartu dostáva Arturo Vidal (FC Bayern Mníchov).
     
    65
    Žltú kartu dostáva Thiago Alcântara (FC Bayern Mníchov).
     
    65
    Tím RB Leipzig práve strelil gól!
    Prestrelka pokračuje, mladík TIMO WERNER strieľa svoj druhý presný zásah v zápase, keď sa po kontre domácich dostal aj so šťastím cez dvoch hráčov súpera pred Ulreicha. Dokonca bol z veľkého uhlu, no pomedzi brankárove nohy rozvlnil sieť.
    65. Timo Werner (RBL) - 4:2
     
    67
    Phillip Lahm poslal skvelý pas sprava, tesne nad zemou, na hranicu malého vápna, kde si nabehol Lewandowski a trafil žrď brány Lipska.
     
    67
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Joshua Kimmich, prichádza Thomas Müller.
     
    68
    Bayern sa po neúspešne skončenej veľkej šanci dostal k rohovému kopu, lenže nerozohral ho vôbec dobre a dopredu vyrazili domáci.
     
    69
    Striedanie v tíme RasenBallsport Leipzig: z ihriska odchádza Marcel Sabitzer, prichádza Benno Schmitz.
     
    70
    Začalo posledných dvadsať minút a Bayern musí znova naháňať dvojgólovú stratu. Podarí sa mu to do konca stretnutia?
     
    71
    Douglas Costa rozohral priamy kop z diaľky po faule Keitu len do náruče brankára Gulácsiho, ale pre nejaký dôvod sa exekúcia bude opakovať.
     
    72
    Čo sa teraz stalo naozaj? Hlavný arbiter za nejaké slová dal žlrú kartu Thiagovi Alcantárovi, lenže ten už jednu mal spred pár minút. Na vlastné oči sme mohli vidieť ako hlavný arbiter kartičku spomínanej farby ukázal v dvoch prípadoch. Červenú však teraz nevytiahol. Čo sa to deje?
     
    72
    Žltú kartu dostáva Thiago Alcântara (FC Bayern Mníchov).
     
    72
    Po pase do šestnástky sa k zakončeniu dostal Robert Lewandowski a dokonca loptu poslal do siete za prekonaného Gulácsiho, avšak strela prišla z ofsajdovej pozície.
     
    74
    Domáci sa previnili faulom tesne pred vlastným pokutovým územím a tak budú mať hráči Bayernu k dispozícií veľmi zaujímavý priamy kop.
     
    75
    K rozohrávke sa postavil Alaba, lenže namieril len do miest, kde bol pripravený Gulácsi a ten dokázal dostať loptu do bezpečia.
     
    76
    Striedanie v tíme RasenBallsport Leipzig: z ihriska odchádza Yussuf Poulsen, prichádza Davie Selke.
     
    77
    Žltú kartu dostáva Jérôme Boateng (FC Bayern Mníchov).
     
    78
    Selke sa v šestnástke súpera neprebil do zakončenia, pretože sa dostal medzi niekoľkých hráčov protivníka a o loptu prišiel.
     
    79
    Ofenzívny faul Bayernu končí akciu hostí, ktorá ani netrvala nijako dlho. Gulácsi sa pri rozohrávke ponáhľať nikam nebude.
     
    80
    Striedanie v tíme RasenBallsport Leipzig: z ihriska odchádza Timo Werner, prichádza Rani Khedira.
     
    82
    Phillip Lahm sa po prihrávke Thiaga už chystal na center pred bránu Gulácsiho, lenže to mu znemožnil rozhodca, ktorý odpísal ofenzívny faul spomínaného Španiela.
     
    83
    Arjen Robben spadol po faule Demmeho na krídle vedľa šestnástky súpera. To v praxi znamená, že bude nasledovať priamy kop.
     
    84
    Bayern dal gól!
    Ešte to bude poriadne dramatické, pretože Arjen Robben po zrazenom centri napálil brvno a odrazená lopta našla hlavu ROBERTA LEWANDOWSKEHO, ktorý ju usmernil do prázdnej brány.
    84. Robert Lewandowski (BAY) - 4:3
     
    85
    Poľský útočník Lewandowski mohl uzatvoriť hattrick, ale to by musel hlavičku z hranice malého vápna zmestiť medzi tri žrde brány protivníka.
     
    86
    Znova v akcii Lewandowski. Tentoraz padol tesne pred rohom šestnástky a získal priamy kop, ktorý bude chcieť aj sám hlavou po centri spoluhráča zakončiť.
     
    87
    Douglas Costa sa oprel do lopty ľavačkou a myslel to veľmi dobre smerom do päťky, kde poslal prudký nákop, niečo medzi strelou a centrom. Gulácsi guľatý nezmysel vyrazil do bezpečia.
     
    88
    Keita sa pokúsil prejsť do protiútoku, lenže v strede poľa ho faulom zastavil Lewandowski. Dokonca sa Afričanovi vyzula kopačka a ten tak ostáva na trávniku a zbiera čas. Navyše, ukazuje, že si poranil nohu.
     
    89
    Lewandowski spadol po zákroku Keitu pár metrov pred šestnástkou súpera. Je to veľmi dobrá pozícia na priame ohrozenie brány. Pri lopte Alaba.
     
    90
    Nadstavuje sa 5 minút.
     
    90+1
    Bayern dal gól!
    DAVID ALABA šokuje Lipsko skvele rozohraným priamym kopom, pretože jeho strela ľavačkou skončila nechytateľne v rohu Gulácsiho brány.
    90+1. David Alaba (BAY) - 4:4
     
    90+2
    Robben vnikol z krídla do šestnástky a mohol ísť aj do veľkej šance, lenže jeho zakončenie napokon neprišlo. Bol z toho len nepresný center.
     
    90+4
    Muller dokázal hlavou predĺžiť v šestnástke súpera dlhý pas do Boatenga, ale Gulácsi prekvapený neostal. Loptu dokázal skryť v rukaviciach.
     
    90+5
    Bayern dal gól!
    Nemám slov... ARJEN ROBBEN predviedol svoju genialitu, keď sa ohromnou rýchlosťou dostal z krídla až pred brankára súpera cez dvoch hráčov a rozhodol o víťazstve hostí. Bayern strelil za polhodinu štyri góly a z prehratého zápasu berie všetky tri body.
    90+5. Arjen Robben (BAY) - 4:5
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    What a game?! Skvelý prvý polčas bol len predkrmom pred neuveriteľným druhým dejstvom. Lipsko po prestávke strelilo ďalší gól a viedlo už 3:1, o pár minút a 4:2, lenže Thiago po hodine hry znížil a tam začal skvelý obrat. Ešte šesť minút pred vypršaním riadnej hracej doby vyhrávali domáci, lenže Lewandowski upravil skóre na rozdiel jediného gólu a nadstavený čas patril Bayernu. Alaba krásnou strelou z priameho kopu vyrovnal, aby Arjen Robben rozhodol v posledných sekundách o výhre mníchovského veľkoklubu.
     
    Myslím si, že s čistým srdcom môžeme tento duel označiť za najlepší zápas sezóny 2016/17 v Bundeslige! (17:27:42)

    Matej Kubove

    Góly: 2. Sabitzer, 29. Werner (pen.), 47. Y. Poulsen, 65. Werner – 17. Lewandowski, 60. Th. Alcântara, 84. Lewandowski, 90+1. Alaba, 90+5. Robben

    Karty:   28. Alonso (BAY), 64. Arturo Vidal (BAY), 65. Th. Alcântara (BAY), 72. Th. Alcântara (BAY), 77. J. Boateng (BAY)


    RB Lipsko: Gulácsi – Ilsanker, Upamecano, Compper, Bernardo – Keïta, Demme (C) – Sabitzer (69. Schmitz), Forsberg – Y. Poulsen (76. Selke), Werner (80. R. Khedira).
    Náhradníci: Müller – R. Khedira, Franke, Burke, Schmitz, Kaiser, Selke.

    Bayern Mníchov: Starke – Lahm (C), J. Boateng, Alaba, Bernat – Kimmich (67. T. Müller), Alonso (61. Arturo Vidal) – Robben, Th. Alcântara, Ribéry (44. Costa) – Lewandowski.
    Náhradníci: Weinkauf – Costa, Rafinha, Arturo Vidal, T. Müller, Coman, Sanches.