NY Rangers – Ottawa 4:1 (kon.)
koniec
New York Rangers
4:1 (1:0, 2:0, 1:1) Stav série: 2:2
Ottawa Senators
cz Piatok 05.05.2017, 01:41 • Madison Square Garden, New York • Play-off NHL • Semifinále V. konferencie
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:37
    Na straně Ottawy je opět o jedno vyloučení více. Alexandre Burrows (OTT) dostává dvě trestné minuty za sekání a desetiminutový osobní trest, Marc Methot (OTT) dvě TM za hrubost a stejně dopadl ještě Viktor Stålberg (OTT).
     
    59:37
    Z domácích řad je vyloučen Nick Holden (NYR) a společně s ním i J. T. Miller (NYR). Oba dostávají dvě trestné minuty za hrubost a Chris Kreider (NYR) k tomu desetiminutový osobní trest.
     
    59:37
    No tak teď je na ledě opravdu plno emocí. Znovu velká šarvátka, tentokrát při buly ve středním pásmu.
     
    59:34
    Dvouminutové tresty za hrubost navíc dostává také dvojice Oscar Lindberg (NYR) – Mark Stone (OTT).
     
    59:34
    Tresty jsou následující: Tanner Glass (NYR) – 5 minut za bitku, Kyle Turris (OTT) – 2 minuty za hrubost, 5 minut za bitku.
     
    57:51
    V oslabení teď ujel Jean-Gabriel Pageau, nicméně jeho únik s pokusem o zakončení mezi Lundqvistovy nohy nebyl úspěšný.
     
    57:32
    Bobby Ryan (OTT) se teď hodně ohradil proti Girardimu, kterého nejprve trochu osekával a poté ho povalil na led. Obránce Rangers vůbec nereagoval. Ryan každopádně dostává trest na 2+10 minut a dnes už ho neuvidíme.
     
    57:16
    Zajímavý pokus hostujícího trenéra. Mike Condon je odvolán na střídačku a Ottawa hraje se šesti hráči v útočném pásmu.
     
    55:58
    J. T. Miller (NYR) si zbytečně dělal prostor seknutím do Turrisovy hokejky. Vyplývá z toho dvouminutové vyloučení.
     
    54:42
    Nyní je však vyloučen Ben Harpur (OTT), který si v souboji s Zuccarellem pomohl nedovoleným bráněním.
     
    53:45
    K vidění byla šarvátka. Brendan Smith (NYR) si to rozdal s Dionem Phaneufem (OTT), ale byl to hostující obránce, kdo byl v bitce aktivnější. Každopádně oba dostávají pětiminutový trest za bitku a dvouminutový trest za držení protihráče.
    53:34 Kyle TURRIS - 4:1
     
    53:34
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Ani dneska si Lundqvist nepřipíše čisté konto. Zack Smith totiž kotouč posunul k útočné modré čáře, kde se zjevil KYLE TURRIS. Hostující útočník sjel blíže k mantinelu a fantastickou střelou se trefil přesně pod břevno brány domácího gólmana. Asistence: Zack Smith, Ben Harpur.
    50:45 Chris KREIDER - 4:0
     
    50:45
    Rangers právě vstřelili branku!
    Přesilová hra je bleskově využita. Hned po vhazování se domácí usadili v útočném pásmu, McDonagh si na modré čáry vyměnil puk se Stepanem a poté ho poslal na Condona. Ten kotouč vyrazil, avšak dorážkou mezi gólmanovy nohy to rychle ztrestal dobře postavený CHRIS KREIDER. Troufnu si říct, že utkání je definitivně rozhodnuto. Asistence: Ryan McDonagh, Derek Stepan.
     
    50:32
    Přesilová hra ve prospěch domácího týmu. Clarke MacArthur (OTT) si pomohl hákováním.
     
    48:50
    Úplně osamocený byl před Condonem Vesey, nicméně ten u po otočce nedokázal zakončit do prostoru mezi třemi tyčemi. Kotouč šel těsně vedle.
     
    45:48
    Mark Stone byl úplně sám mezi kruhy, neváhal se zakončením, avšak Lundqvist bleskově reagoval a kotouč vykopnul pravým betonem.
     
    44:33
    Lundqvist si teď poradil s tečovaným nahozením Viktora Stålberga a následně odolal i Smithově zakončení z bezprostřední blízkosti!
     
    43:18
    Jean-Gabriel Pageau se dostal k usměrnění kotouče na hranici brankovišti, ale svým pokusem rozvlnil jen boční síť!
     
    40:01
    Máme tady změnu v brankovišti Ottawy. Poprvé v play-off 2017 si zachytá Mike Condon, který nahradil Craiga Andersona. Navíc na střídačce Sens není Erik Karlsson. Zdá se, že kouč Guy Boucher už tento zápas odepsal a šetří síly svých opor.
    35:54 Oscar LINDBERG - 3:0
     
    35:54
    Rangers právě vstřelili branku!
    Zničehonic přichází třetí trefa domácího celku. Po dobré Glassově práci se kotouč podél mantinelu dostal až na hůl OSCARA LINDBERGA. Domácí útočník puk zleva poslal na Andersona, jenž jedovatou střelu minul lapačkou a potřetí kapituloval. Asistence: J. T. Miller, Tanner Glass.
     
    35:18
    Šance domácích. Rick Nash se dostal k puku na levém kruhu, elegantně se vyhnul Stoneovi, ale poté vypálil jen do připraveného Andersona.
     
    33:45
    Zdálo se, že počet sil na ledě se vyrovná, ale s Matsem Zuccarellem (NYR) je vyloučen také Erik Karlsson (OTT). Oba jsou vyloučení za vzájemné držení.
     
    32:21
    Marc Methot (OTT) neudržel nervy na uzdě a po minikonfliktu s Zuccarellem dostává dvě trestné minuty za hrubost.
     
    26:21
    Také na druhé straně jsme viděli obrovskou šanci. Přečíslení dvou na jednoho zakončil Rick Nash, nicméně jeho střela z pravého vyústila ve skvělý zákrok hostujícího gólmana.
     
    25:46
    Až teď se Senátoři dostali do velké šance. Methotovu střelu Lundqvist pouze vyrazil a Pageau dorážel z hranice brankoviště. Proti snížení byl levý beton švédského gólmana.
     
    22:33
    Krosčekem se u zadního mantinelu provinil Brendan Smith (NYR), Přísné vyloučení, ale Ottawa si zahraje přesilovou hru.
    22:01 Oscar LINDBERG - 2:0
     
    22:01
    Rangers právě vstřelili branku!
    A je to 2:0! Hosté propadli na útočné modré čáře, což zapříčinilo bleskovou akci dvou na gólmana. Přihrávkou celou situaci řešil Grabner, který oslovil zprava najíždějícího OSCARA LINDBERGA a ten se trefil přesně za záda přesunujícího se Andersona. Asistence: Michael Grabner, Tanner Glass.
     
    19:00
    Domácí si zahrají přesilovou hru. Brady Skjei (NYR) sice dostal dvouminutový trest za hrubost, ale Zack Smith (OTT) byl v šarvátce aktivnější a inkasoval trest na 2+2 minuty.
    14:04 Nick HOLDEN - 1:0
     
    14:04
    Rangers právě vstřelili branku!
    Opakované vhazování v útočném pásmu vyhráli hosté, ale po jejich nepřesném zakončení byl založen bleskový útok domácích. Byl to NICK HOLDEN, který nejprve získal puk a poté si najel na přihrávku od Hayese. Tak se obránce Rangers zjevil sám před Andersonem, kterého překonal šikovným zakončením k tyči. Asistence: Kevin Hayes.
     
    11:09
    Po nenápadném založení útoku se v dobré příležitosti zjevil Hayes, který puk zavezl až k Andersonovi. Domácí útočník byl trochu rozhozen a zřejmě i proto na gólmana nevyzrál.
     
    01:18
    Velká šance domácích. Michael Grabner vystihl nepřesnou kombinaci soupeře, od vzdálenější modré čáry postupoval na Andersona, ale střelou na vyrážečku neuspěl.

    Lukáš Podleśny

    Góly a asistencie: 15. Holden (K. Hayes), 23. Lindberg (Grabner, T. Glass), 36. Lindberg (J. T. Miller, T. Glass), 51. Kreider (McDonagh, Stepan) – 54. Turris (Z. Smith, Harpur)


    New York Rangers: Lundqvist (Raanta) – McDonagh (C), Girardi (A), M. Staal, Holden, Skjei, Br. Smith – T. Glass, Stepan, Rick Nash (A) – Kreider, Zibanejad, Zuccarello – Grabner, K. Hayes, Fast – Vesey, Lindberg, J. T. Miller.
    Ottawa Senators: C. Anderson (41. Condon) – Methot, E. Karlsson (C), Phaneuf (A), Ceci, Ch. Wideman, Harpur – Stålberg, Turris (A), Mark Stone – MacArthur, Brassard, B. Ryan – Hoffman, Pageau, Burrows – Pyatt, Z. Smith, Dzingel.

    Rozhodca: Francis Charron, Wes McCauley – Shane Heyer, Brad Kovachik

    Diváci: 18 006
    NY Rangers 2 4 Ottawa
    #1 Piatok 28.04.2017 • 01:10
    Ottawa - NY Rangers 2:1
    #2 Sobota 29.04.2017 • 21:20
    Ottawa - NY Rangers 6:5 koniec po predl.
    #3 Streda 03.05.2017 • 01:00
    NY Rangers - Ottawa 4:1
    #4 Piatok 05.05.2017 • 01:41
    NY Rangers - Ottawa 4:1
    #5 Sobota 06.05.2017 • 21:00
    Ottawa - NY Rangers 5:4 koniec po predl.
    #6 Streda 10.05.2017 • 01:40
    NY Rangers - Ottawa 2:4