Fínsko – Rusko 2:1 (po pr.) | USA – Švédsko 4:3 (po pr.)
koniec po predl.
Fínsko
2:1 (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)
Rusko
Sobota 22.04.2017, 15:35Majstrovstvá sveta U18 • Semifinále
Predzápasové kurzy
Partner:
    67:01 Toni Utunen (FIN) - 2:1
     
    67:01
    Fínsko dalo gól!
    Fíni sú vo finále! Po skvelom tlaku sa do puku na modrej čiare oprel TONI UTUNEN a poriadne prekvapil Žkova. Asistencia: Aleksi Anttalainen.
     
    62:54
    Mohlo byť rozhodnuté! Žukov vyrazil puk po tvrdej strele iba pred seba, kde bol Koskenkorva, ale ten bekendovú dorážku trestuhodne nepodvihol a puk napálil len do betónov ruského gólmana.
     
    58:40
    Obrovská šanca Rusov! Čechovič krížne popred bránku prihrával kapitánovi Lipanovi, ale tern trestuhodne minul odkrytú časť bránky.
     
    58:07
    Vylúčenie v tíme Fínsko (Aleksi Anttalainen – 2 min., krosček).
     
    55:48
    Fínsko mohlo skórovať! Santeri Virtanen sa predviedol vynikajúcou individuálnou akciou – skvelou sťahovačkou sa dostal priamo pred brankára a chcel ho prkvapiť, ale Žukov zázračne odolal.
    52:08
     
    52:08
    Sledujeme naozaj obojstranne obrovskú snahu. Slepec sa dostal pred bránku súpera a všemožne sa snažil zakončiť, napokon ale spadol a puk napálil len do betónov Luukkonena.
     
    46:19
    Fíni sa vrátili do pásma. Z pravého kruhu pálil Heiskanen, ale Rusi odolali. Následne prišlo ešte ďalšie zakončenie, po ktorom všetko zachránil Žukov. Nasledovať bude prvá komerčná prestávka tejto tretiny.
     
    43:20
    Vylúčenie v tíme Rusko (Jaroslav Alexejev – 2 min., faul kolenom).
    41:37 Kirill Slepec (RUS) - 1:1
     
    41:37
    Rusko dalo gól!
    Je vyrovnané! Toropčenko puk výborne potiahol po pravej strane a bekhendovou prihrávkou ho poslal pred bránku, kam si nakorčuľoval KIRILL SLEPEC a strelu iba poľahky umiestnil do siete. Asistencie: Alexej Toropčenko, Alexandr Klisunov.
     
    39:59
    Obrovský tlak fínskeho celku pokračoval, ale Žukov všetky pokusy povyrážal do bezpečia a sekundu pred koncom tretiny hru napokon prerušil.
     
    39:20
    Veľký tlak fínskeho tímu pokračoval a mohol z toho byť druhý gól! Prvú ranu ešte Žukov vyrazil, ale potom musel čeliť bekhendovej dorážke Nymana. Ruský gólman mal čo robiť, aby odolal.
     
    38:39
    Vylúčenie v tíme Rusko (Michail Bicadze – 2 min., hákovanie).
     
    33:53
    Fíni mohli vyhrávať už o dva góly! Somorukov teraz puk vyvážal popred svoju bránku, ale stratil ho. Okamžite sa ho zmocnil Engberg a bolo z toho zakončenie, ktoré Žukov s ťažkosťami vyrazil.
    29:29
     
    29:29
    Skvelá šanca ruského výberu! Svečnikov si potiahol puk do pásma po ľavej strane, oklamal obrancu a razom bol až úplne pred bránkou, ale Luukkonen sa ho nezľakol a puk schoval do lapačky.
    25:14 Jesse Ylönen (FIN) - 1:0
     
    25:14
    Fínsko dalo gól!
    Žukov čelil počas tejto početnej nevýhody veľkému tlaku a napokon mu podľahol. Jednu zo striel vyrazil iba pred seba, kde bol pripravený JESSE YLÖNEN, ktorý bekhendom zakončil úplne presne. Asistencie: Santeri Virtanen, Jesperi Kotkaniemi.
     
    24:33
    Fínsky výber predviedol naozaj súvislý tlak podporený niekoľkými dobrými strelami, ale Žukov teraz s vypätím všetkých síl odolal a hru po dlhej dobe prerušil.
     
    23:31
    Vynikajúci začiatok fínskej presilovky! Krátko po vhadzovaní z pravého kruhu vystrelil Talvitie, ale Žukov jeho pokus vyrazil ramenom.
     
    23:16
    Vylúčenie v tíme Rusko (Pavel Koltygin – 2 min., podrazenie).
    15:59
     
    15:59
    Rusi napokon do pásma prenikli a bola z toho Ďalšia dobrá šanca! Priamo medzi kruhy dostal prihrávku Klisunov a prudko strieľal, ale Luukkonen svojimi betónmi odolal.
     
    10:28
    Vylúčenie v tíme Fínsko (Aleksi Anttalainen – 2 min., nedovolené bránenie).
    08:17
     
    08:17
    Opäť veľká šanca na ruskej strane! Hokejisti v červených dresoch vymysleli z pravého kruhu prihrávku do medzikružia, odkiaľ bez prípravy strieľal Bicadze, ale iba tesne vedľa.
     
    06:02
    Ďalšia vyložená šanca ruského celku! Rusi museli pásmo na moment opustiť, ale rýchlo sa doň vrátili. Následne si na vnútornej hranici ľavého kruhu prihrávku vypýtal Svečnikov, ale trafil iba Luukkonena.
    05:22
     
    05:22
    Skór mohlo byť otvorené! Rusi sa okamžite usadili v pásme a strelou z ľavej strany nepríjemne pohrozil Alexejev. Jeho puk bol ešte nešťastne tečovaný z fínskej strany, ale Luukkonen aj napriek tomu odolal a chytil ho pred čiarou.
     
    04:30
    Vylúčenie v tíme Fínsko (Teemu Engberg – 2 min., podrazenie).
     
    02:04
    Vylúčenie v tíme Rusko (2 min. – príliš veľa hráčov na ľade). Trest odpyká Andrej Svečnikov.
     
    Hráči oboch celkov sú už na ľadovej ploche – Fíni v bielych dresoch, Rusi v červených. Duel sa začne s desaťminútovým oneskorením.
    Góly a asistencie: 26. Ylönen (Virtanen, Kotkaniemi), 68. Utunen (Anttalainen) – 42. Slepec (Toropčenko, Klisunov)


    Fínsko: Luukkonen (Lehtinen) – Heiskanen, Vaakanainen, E. Teräväinen, Räsänen, Utunen, Anttalainen, Isiguzo, Latvala – Vesalainen, Ikonen (A), Nyman – Ylönen, Virtanen, Talvitie (C) – Kotkaniemi, Koskenkorva (A), Kupari – Aalto, Engberg, Maansaari.
    Rusko: Žukov (Ustimenko) – Dedov, Samorukov (A), Galeňuk, Rubinčik (A), Kalabuškin, Baranov, Pereljajev – Čechovič, Svečnikov, Lipanov (C) – Toropčenko, Bicadze, Alexejev – Slepec, Maximov, Klisunov – Muranov, Marušev, Koltygin – Šaškov.

    Rozhodca: Dipietro, Nikolič – Hancock, Výleta.