Fínsko – Rusko 2:1 (po pr.) | USA – Švédsko 4:3 (po pr.)
koniec po predl.
Fínsko
2:1 (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)
Rusko
Sobota 22.04.2017, 15:35Majstrovstvá sveta U18 • Semifinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní semifinále majstrovstiev sveta hráčov do 18 rokov. V Poprade dnes súboje medzi štvoricou najlepších odštartuje duel Fínov s Rusmi.

    Výsledky Fínska:
    Slovensko – Fínsko 4:5
    Fínsko – Švajčiarsko 5:1
    Lotyšsko – Fínsko 2:7
    Fínsko – Kanada 6:3
    Fínsko – Česko 6:5 pp

    Výsledky Ruska:
    Rusko – Švédsko 3:1
    USA – Rusko 5:4
    Rusko – Bielorusko 4:1
    Česko – Rusko 4:5 pp
    Rusko – Slovensko 3:2 pp

    Oba celky sa vo štvrťfinále poriadne natrápili. Ruskí hokejisti vyzvali domáce Slovensko a duel smeroval za stavu 5:5 do predĺženia, ktoré je menšou lotériou. Slováci dokonca v pridanej desaťminútovke aj skórovali, ale v rozpore s pravidlami, a tak sa napokon z triumfu po individuálnej akcii Slepeca tešili hráči zbornej.

    Fíni nastúpili v prvom kole play-off proti Českej republike. Zdalo sa, že postup majú vo vrecku, keď si ešte v prvej polovici stretnutia vytvorili štvorgólový náskok. Česi ale potom zavelili k obratu a dve minúty pred záverečnou sirénou poslali duel do predĺženia. V jeho samom závere rozhodol o postupe Suomi Virtanen.

     
    Úvodné zostavy:

    Fínsko: Luukkonen (Lehtinen) – Heiskanen, Vaakanainen, E. Teräväinen, Räsänen, Utunen, Anttalainen, Isiguzo, Latvala – Vesalainen, Ikonen (A), Nyman – Ylönen, Virtanen, Talvitie (C) – Kotkaniemi, Koskenkorva (A), Kupari – Aalto, Engberg, Maansaari.

    Rusko: Žukov (Ustimenko) – Dedov, Samorukov (A), Galeňuk, Rubinčik (A), Kalabuškin, Baranov, Pereljajev – Čechovič, Svečnikov, Lipanov (C) – Toropčenko, Bicadze, Alexejev – Slepec, Maximov, Klisunov – Muranov, Marušev, Koltygin – Šaškov.

    Rozhodca: Dipietro, Nikolič – Hancock, Výleta..
     
    Hráči oboch celkov sú už na ľadovej ploche – Fíni v bielych dresoch, Rusi v červených. Duel sa začne s desaťminútovým oneskorením.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:09
    Prvé buly tohto zápasu vyhrali ruskí hokejisti a ihneď ho nahodili na zadný mantinel. Tam si vykorčuľoval Luukkonen, ktorý svojim spoluhráčom pomôže s rozohrávkou.
     
    00:35
    Ruskí hokejisit prenikli do pásma aj po rozohrávke svojho súpera. Z pravej strany to strelecky skúsil Bicadze, ale iba do lapačky fínskeho gólmana, ktorý si pripísal prvý úspešný zákrok.
     
    01:58
    Opäť pokus z ruskej strany. Tentokrát to Baranov skúsil skôr akýmsi nahodením od mantinelu, ale to Luukkonen iba vyrazil do bezpečia a v hre sa pokračuje ďalej.
     
    02:04
    Vylúčenie v tíme Rusko (2 min. – príliš veľa hráčov na ľade). Trest odpyká Andrej Svečnikov.
     
    02:27
    Fíni sa usadili v pásme a medzi kruhy smerovala prihrávka na Nymana. Ten chcel strieľať bez prípravy, ale puk mu preskočil hokejku. Hokejisti Suomi aj napriek tomu útok udržia.
     
    03:04
    Ruskí hokejisti sa napokon dostali k puku a dokázali ho vyhodiť cez všetky čiary. Nasledovať bude striedanie na oboch stranách.
     
    03:40
    Fíni nastrelili puk späť do útočnej tretiny, ale tam pri mantineli vynikajúco zapracoval Toropčenko a ihneď ho vyhodil späť do bezpečia.
     
    04:04
    Rusko sa dokázalo ubrániť a od tejto chvíle hrá v plnom počte.
     
    04:30
    Vylúčenie v tíme Fínsko (Teemu Engberg – 2 min., podrazenie).
     
    05:22
    Skór mohlo byť otvorené! Rusi sa okamžite usadili v pásme a strelou z ľavej strany nepríjemne pohrozil Alexejev. Jeho puk bol ešte nešťastne tečovaný z fínskej strany, ale Luukkonen aj napriek tomu odolal a chytil ho pred čiarou.
    05:22
     
    06:02
    Ďalšia vyložená šanca ruského celku! Rusi museli pásmo na moment opustiť, ale rýchlo sa doň vrátili. Následne si na vnútornej hranici ľavého kruhu prihrávku vypýtal Svečnikov, ale trafil iba Luukkonena.
     
    06:30
    Aj Fíni svoju prvú početnú nevýhodu v zápase zvládli a od tejto chvíle pokračujú v plnom počte.
     
    07:25
    Ikonen si vo vlastnom obrannom pásme pred dobiedzajúcim Rusom sklepol puk do bezpečia a bude rozohrávať spoza bránky.
     
    08:17
    Opäť veľká šanca na ruskej strane! Hokejisti v červených dresoch vymysleli z pravého kruhu prihrávku do medzikružia, odkiaľ bez prípravy strieľal Bicadze, ale iba tesne vedľa.
    08:17
     
    09:05
    Rusi sú strelecky veľmi aktívni a skúšajú to naozaj z každej pozície. Maximov teraz pálil od modrej čiary, ale bránku súpera minul.
     
    10:12
    Hra sa po dlhšom čase prerušuje a nasledovať bude prvá komerčná prestávka. Tréneri oboch celkov počas nej rozdajú niekoľko taktických pokynov.
     
    10:28
    Vylúčenie v tíme Fínsko (Aleksi Anttalainen – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    10:43
    Fíni začali v úvode druhej početnej nevýhody veľmi dobre a puk vyhodili cez všetky čiary. Rusko musí začínať zo svojej obrannej tretiny.
     
    11:24
    Rusi sa do pásma vrátili a Samorukov sa do puku oprel za ľavým kruhom, ale trafil iba hráčov stojacich pred ním a puk sa opäť odrazil do stredného pásma.
     
    11:45
    Fíni teraz dvakrát v rade odolali ruskému pokusu o prechod do pásma a puk napokon vyhodili až za Žukova. Výborná defenzívna hra v podaní Suomi.
     
    12:28
    Vylúčený Anttalainen je späť na ľadovej ploche. Musíme konštatovať, že Fínsko toto oslabenie zvládlo vynikajúco a súpera k ničomu nepustilo.
     
    13:12
    Fíni sa presunuli do tretiny. Puk si tam na hokejke držal Ylönen, povodil súperov a napokon aj vystrelil, ale rozhodcovia hru pre postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku prerušili.
     
    13:12
    Máme tu druhú komerčnú prestávku v tomto zápase. Vhadzovať sa po nej bude v strednom pásme pri útočnej modrej čiare Fínska.
     
    13:22
    Rusi vyhodili puk cez všetky čiary iba na zakázané uvoľnenie. Vhadzovať sa bude po ľavici gólmana Žukova.
     
    13:56
    Vaakanainen si prevzal puk za vlastnou bránkou, počká na prestriedanie spoluhráčov a bude zakladať novä ätočnú akciu.
     
    14:43
    Po súboji pri mantineli skončil puk iba na striedačke fínskeho výberu. Hra sa opäť prerušuje.
     
    15:27
    Slepec sa do útočnej tretiny snažil preniknúť popri ľavom mantineli, ale v strednom pásme bol odstavený telom a padol na ľad.
     
    15:59
    Rusi napokon do pásma prenikli a bola z toho Ďalšia dobrá šanca! Priamo medzi kruhy dostal prihrávku Klisunov a prudko strieľal, ale Luukkonen svojimi betónmi odolal.
    15:59
     
    16:30
    Na opačnej strane z ľavého kruhu vystrelil Nyman, ale jeho pokus Žukov výborne videl a nemohol s ním mať problém.
     
    16:57
    Ruský kapitán Lipanov pretlačil puk do útočného pásma, kde sa ho pokúšal dostihnúť Čechovič, ale ten bol dobre bránený a odtlačený.
     
    17:51
    Fín Nyman teraz sympaticky prešiel popri pravom mantineli až do útočnej tretiny, ale tam o puk prišiel, pretože mu nik zo spoluhráčov nepomohol.
     
    18:09
    Fíni ešte chceli v ofenzívnej snahe pokračovať, ale vystavili sa ofsajdu. Oba celky idú striedať a následne sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    18:27
    Dlho sa nehralo a rozhodcovia opäť prerušujú po fínskom ofsajde. Budeme zvedaví, či sa niekomu podarí v závere tretiny otvoriť skóre.
     
    19:13
    Do tretice za sebou tu máme fínsky ofsajd. Hokejisti v bielych dresoch majú teraz s prechodom do pásma obrovské problémy.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina úvodný presný zásah nepriniesla. Videli sme ale skvelý hokej a objektívne musíme uznať, že Rusi v ňom spálili minimálne ri vyložené šance. Fínsky gólman Luukkonen musel čeliť deviatim streleckým pokusom, zatiaľ čo jeho náprotivok iba trom. Budeme zvedaví, ako sa obom celkom bude dariť po prestávke.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:39
    Rusi v trojici vnikli do útočnej tretiny. Svečnikov puk potiahol po pravej strane a napokon aj z uhla vypálil, ale Luukkonen si priestor pri ľavej žrdi pokryl.
     
    20:59
    Ruskí hokejisti chceli opäť preniknúť do útočnej tretiny popri striedačkách, ale teraz si už fínsky výber dal väčší pozor a nedovolil to.
     
    21:36
    Fíni majú puk na hokejkách za vlastnou bránkou a po prestriedaní budú zakladať novú útočnú akciu.
     
    22:06
    Muranov sa v útoku pokúšal získať puk, ale súpera zhodil na zem a nepodarilo sa mu to. Nebol to nedovolený zákrok, takže hra pokračuje ďalej.
     
    22:59
    Dvaja Fíni sa zrazili na modrej čiare, ale Nyman pokračoval ďalej v akcii a puk potiahol až k bránke Žukova. Rus ale napokon zasahovať nemusel, pretože žiadna strela neprišla.
     
    23:16
    Vylúčenie v tíme Rusko (Pavel Koltygin – 2 min., podrazenie).
     
    23:31
    Vynikajúci začiatok fínskej presilovky! Krátko po vhadzovaní z pravého kruhu vystrelil Talvitie, ale Žukov jeho pokus vyrazil ramenom.
     
    24:33
    Fínsky výber predviedol naozaj súvislý tlak podporený niekoľkými dobrými strelami, ale Žukov teraz s vypätím všetkých síl odolal a hru po dlhej dobe prerušil.
     
    24:50
    Priamo medzi kruhy dostal po výhernom fínskom buly prihrávku Ylönen, ale v rýchlosti namieril iba vedľa.
     
    25:14
    Fínsko dalo gól!
    Žukov čelil počas tejto početnej nevýhody veľkému tlaku a napokon mu podľahol. Jednu zo striel vyrazil iba pred seba, kde bol pripravený JESSE YLÖNEN, ktorý bekhendom zakončil úplne presne. Asistencie: Santeri Virtanen, Jesperi Kotkaniemi.
    25:14 Jesse Ylönen (FIN) - 1:0
     
    25:55
    Fíni si puk prevzali vo svojej obrannej tretine a opäť sa pokúsia zaútočiť. Ruský celok musí byť v defenzíve pozornejší, medzičasom už hrá v plnom počte.
     
    27:02
    Pereljajev vypichol súperovi puk a snažil sa dostať do brejku, ale bol tesne stíhaný. Napokon v osobnom súboji aj spadol a nebezpečná situácia z toho vôbec nebola.
     
    27:54
    Fíni majú puk na hokejkách za vlastnou bránkou a oba celky striedajú. Hráči Suomi budú zakladať útočnú akciu.
     
    28:11
    Ruskí hráči napokon prihrávku súpera prečítali a skúsili to aj strelecky, ale Luukkonen puk podržal a nasledovať bude prvá komerčná prestávka v tejto perióde.
     
    28:50
    Rusi teraz súperovi poriadne znepríjemňujú život. Fíni síce mali puk za svojou bránkou, ale Muranov forčekoval tak aktívne a odhodlane, že úplne znemožnil akúkoľvek rozohrávku.
     
    29:29
    Skvelá šanca ruského výberu! Svečnikov si potiahol puk do pásma po ľavej strane, oklamal obrancu a razom bol až úplne pred bránkou, ale Luukkonen sa ho nezľakol a puk schoval do lapačky.
    29:29
     
    29:35
    Fíni ihneď po buly vyhodili puk iba na zakázané uvoľnenie. Opäť sa bude vhadzovať pred Luukkonenom.
     
    30:03
    Toto vyhodenie bolo už v rámci pravidiel. Žukov si povyšiel k ľavej žrdi a pomohol ruskému tímu s návratom do útoku.
     
    30:46
    Ďalší nepríjemný pokus z ruskej strany. Teraz sa do puku oprel obranca Rubinčik, ale Luukkonen si poradil aj so strelou od modrej čiary. Sledujeme obojstranne veľmi bojovný výkon.
     
    31:32
    Fíni nahodili puk na zadný mantinel, kde si ho však prevzali iba ruskí hráči. Tlak ruskej strany sa v posledných minútach zvyšuje.
     
    32:14
    Fíni to skúšaliešte niekoľkými pokusmi o obstreľovanie bránky Žukova, ale všetky puky skončili iba na zadnom mantineli.
     
    32:28
    Aktívnejší Rusi sa napokon po menšom zovretí dopustili iba zakázaného uvoľnenia. Nasledovať bude vhadzovanie po ľavej ruke Žukova.
     
    32:35
    Puk skončil na fínskej striedačke, hra sa prerušuje a nasledovať bude druhá komerčná prestávka tejto dvadsaťminútovky.
     
    33:53
    Fíni mohli vyhrávať už o dva góly! Somorukov teraz puk vyvážal popred svoju bránku, ale stratil ho. Okamžite sa ho zmocnil Engberg a bolo z toho zakončenie, ktoré Žukov s ťažkosťami vyrazil.
     
    35:09
    Po dlhšom čase prešli do útoku aj Rusi. Skúšal to tam obranca Rubinčik, ale fínsky výber sa výborne ubránil a puk pred Luukkonenom zastavil.
     
    35:56
    Hra sa rýchlo presúva z jednej strany klziska na druhú. Za bránkou Ruska o puk bojoval Engberg, ale neuspel, takže dopredu pôjdu opäť Rusi.
     
    36:47
    Muranov obetavým prístupom pri mantineli vybojoval puk vo svojej útočnej tretine, ale nemal komu prihrať, keďže priestor pred bránkou bol prázdny.
     
    37:30
    Rusi sa chceli do pásma vrátiť, ale bol z toho iba ofsajd na modrej čiare. Hra sa musí prerušiť.
     
    37:52
    Fíni vyhrali buly a od svojej bránky založili útočnú akciu. Na jej konci to ale vôbec nevymysleli dobre, pretože puk iba nahodili na bránku Ruska a Žukov hru prerušil.
     
    38:16
    Medzičasom sa začala posledná dvojminútovka tejto tretiny. Do útoku sa dostali Rusi, ale nahodenie Samorukova nebezpečenstvo neprinieslo.
     
    38:39
    Vylúčenie v tíme Rusko (Michail Bicadze – 2 min., hákovanie).
     
    38:52
    Fíni vyhrali buly a ihneď sa usadili pred bránkou súpera. Pri ľavej žrdi mal priveľa priestoru Vesalainen a prudko vystrelil, ale zlomil pri tom hokejku.
     
    39:20
    Veľký tlak fínskeho tímu pokračoval a mohol z toho byť druhý gól! Prvú ranu ešte Žukov vyrazil, ale potom musel čeliť bekhendovej dorážke Nymana. Ruský gólman mal čo robiť, aby odolal.
     
    39:59
    Obrovský tlak fínskeho celku pokračoval, ale Žukov všetky pokusy povyrážal do bezpečia a sekundu pred koncom tretiny hru napokon prerušil.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine sme videli otvárací gól na strane Fínska, ktoré bolo celkovo oveľa aktívnejšie a na strely vyhráva už 22:19. Musíme pochváliť aj ruského gólmana Žukova, ktorý v samom závere periódy odolal obrovskému preislovkovému tlaku a udržal iba jednogólový rozdiel.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:39
    Rusko záver oslabenia prečkalo a od tejto chvíle pokračuje v plnom počte.
     
    41:37
    Rusko dalo gól!
    Je vyrovnané! Toropčenko puk výborne potiahol po pravej strane a bekhendovou prihrávkou ho poslal pred bránku, kam si nakorčuľoval KIRILL SLEPEC a strelu iba poľahky umiestnil do siete. Asistencie: Alexej Toropčenko, Alexandr Klisunov.
    41:37 Kirill Slepec (RUS) - 1:1
     
    41:56
    V úvode tretej periódy tak duel začína v podstate od nuly. Budeme zvedaví, čo s Fínmi spraví rýchle inkasovanie.
     
    42:20
    Fíni to okamžite skúšajú smerom dopredu. Maansaari puk zaviezol do útoku a poslal ho až priamo pred bránku, ale tam sa najlepšie zorientoval Žukov.
     
    43:20
    Vylúčenie v tíme Rusko (Jaroslav Alexejev – 2 min., faul kolenom).
     
    43:48
    Fíni vyhrali buly a ihneď to skúsili strelecky. Z ľavého kruhu vypálil Teräväinen, ale nebol presný a trafil iba zadný mantinel.
     
    44:06
    Rusom sa dvakrát v rade podarilo puk vyhodiť cez všetky čiary. Fínsko bude musieť začínať až spoza Luukkanena.
     
    44:44
    Výborná práca Toropčenka, ktorý s pukom vo vlastnom oslabení prešiel do útočnej tretiny, povodil tam súperov a napokon aj presne zakončil. Toto sa fínskemu trénerovi nemôže páčiť.
     
    45:20
    Vylúčený Rus je späť na ľadovej ploche. Zbornú musíme pochváliť, pretože túto početnú nevýhodu zvládla veľmi dobre a súpera k ničomu nepustila.
     
    45:53
    Rusko sa dopustilo zakázaného uvoľnenia, vhadzovať sa bude po pravici gólmana Žukova.
     
    46:19
    Fíni sa vrátili do pásma. Z pravého kruhu pálil Heiskanen, ale Rusi odolali. Následne prišlo ešte ďalšie zakončenie, po ktorom všetko zachránil Žukov. Nasledovať bude prvá komerčná prestávka tejto tretiny.
     
    46:40
    Toropčenko opäť predviedol svoju rýchlosť! Rovnako ako pri vyrovnávajúcom góle prihrával po perfektnom prechode bekhendom pred bránku, ale teraz tam nemal spoluhráča.
     
    47:45
    Fíni prešli pred bránku súpera. V medzikruží bol nepokrytý Talvitie, otočil sa okolo svojej osi a strieľal, ale obranný val neprepálil.
     
    48:30
    Ruský celok zaviezol puk na opačnú polovicu klziska, kde oň pri mantineli bojoval Čechovič, ale neúspešne. Dlhšie sa hrá bez prerušenia.
     
    49:17
    Aalto s pukom na hokejke krúžil po útočnom pásme, ale nemal to na strelu. Zo strany Fínska sa teraz zvyšuje tlak.
     
    50:20
    Fíni boli v útoku neúspešní a dopredu prešlo aj Rusko. Koltygin puk zatiahol k ľavému mantinelu, odkiaľ krížne prihrával spoluhráčovi, ale ten v rýchlosti minul bránku.
     
    50:44
    Oba celky striedajú počas hry, pretože sa už dlho hrá bez prerušenia. Puk lieta zo strany na stranu a diváci sa na nezaujímavý hokej rozhodne sťažovať nemôžu.
     
    51:17
    Po dlhej dobe je hra prerušená po aktivite Toropčenka. Ruský gólman Žukov nenechával nič na náhodu a puk schoval vo svojej lapačke.
     
    52:08
    Sledujeme naozaj obojstranne obrovskú snahu. Slepec sa dostal pred bránku súpera a všemožne sa snažil zakončiť, napokon ale spadol a puk napálil len do betónov Luukkonena.
    52:08
     
    52:59
    Teraz zobral všetko do svojich rúk ruský kapitán Lipanov, ale aj jeho pokus skončil iba v pozornej lapačke fínskeho gólmana a nasledovať bude posledná komerčná prestávka riadnej hracej doby.
     
    53:20
    Toropčenko si hodil puk medzi dvojicu fínskych gólmanov, ale nestihol ho dokorčuľovať a strela z toho nebola. Luukkonen hru poľahky prerušil lapačkou.
     
    53:51
    Rusi nahodili puk na bránku súpera a Luukkonen opäť nič neriskoval a hru prerušuje. Záver riadnej hracej doby sa blíži, nikto nechce urobiť rozhodujúcu chybu.
     
    54:10
    F9nsko vyhralo buly a Maansaari sa po ľavej strane ihneď pustil do útoku. Po prechode modrou čiarou zvolil iba ľahkú strelu, ktorú však Žukov pre istotu taktiež podržal.
     
    54:32
    Hra sa bleskovo presunula na opačnú polovicu klziska. O puk tam pri mantineli bojoval Bicadze, ale neuspel.
     
    55:48
    Fínsko mohlo skórovať! Santeri Virtanen sa predviedol vynikajúcou individuálnou akciou – skvelou sťahovačkou sa dostal priamo pred brankára a chcel ho prkvapiť, ale Žukov zázračne odolal.
     
    56:41
    Na opačnej strane to skúsil Lipanov s Čechovičom, ale aj toto zakončenie skončilo v lapačke gólmana. Luukkonen hru prerušil.
     
    56:49
    Hráč na fínskej striedačke sa dotkol puku a rozhodcovia hru prerušujú. Vhadzovať sa bude opäť pred Luukkonenom.
     
    57:45
    Pritvrdilo sa aj pri mantineloch, kde teraz sledujeme niekoľko súbojov. Oba celky dávajú do hry úplné maximum.
     
    58:07
    Vylúčenie v tíme Fínsko (Aleksi Anttalainen – 2 min., krosček).
     
    58:16
    Fíni vyhrali buly a puk okamžite vyhodili za bránku Žukova. Rusko musí založiť novú útočnú akciu.
     
    58:40
    Obrovská šanca Rusov! Čechovič krížne popred bránku prihrával kapitánovi Lipanovi, ale tern trestuhodne minul odkrytú časť bránky.
     
    59:27
    Fínski hráči teraz dvakrát v rade puk vyhodili cez všetky čiary. Rusko musí začínať spoza Žukova.
     
    Koniec tretej tretiny.
     
    Presilovka rozhodnutie nepriniesla, a tak sa o prvom finalistovi rozhodne v predĺžení, alebo až v samostatných nájazdoch!
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:07
    Dohrávaná presilovka Ruska je minulosťou, oba celky teda od tejto chvíle hrajú vo štvoriciach.
     
    60:44
    Rusi to skúsili aj proti plnému početu hráčov súpera. Koltygin pálil z kruhov, no mieril iba vedľa bránky fínskeho tímu.
     
    62:54
    Mohlo byť rozhodnuté! Žukov vyrazil puk po tvrdej strele iba pred seba, kde bol Koskenkorva, ale ten bekendovú dorážku trestuhodne nepodvihol a puk napálil len do betónov ruského gólmana.
     
    63:25
    Fínsko sa presunulo do útoku, ale o puk sa bojuje oba za bránkou pri mantineli. Nikto nechce urobiť rozhodujúcu chybu.
     
    63:50
    Rusi presunuli hru na opačnú stranu, ale tam strelecky neuspel ani Slepec. Sledujeme naozaj rýchly hokej z oboch strán.
     
    64:40
    Samorukov po vynikajúcom napádaní vyrazil rozohrávku svojho súpera a puk okamžite poslal smerom na fínsku bránku, ale Luukkonen pri tom zaváhať nemohol.
     
    65:00
    Prvá polovica predĺženia je za nami. Hra sa skoro vôbec neprerušuje a puk lieta z jednej strany na druhú.
     
    65:57
    Rusko by chcelo rozohrať smerom dopredu. Puk má na hokejke Svečnikov, aleiba v rohu svojej obrannej tretiny.
     
    67:01
    Fínsko dalo gól!
    Fíni sú vo finále! Po skvelom tlaku sa do puku na modrej čiare oprel TONI UTUNEN a poriadne prekvapil Žkova. Asistencia: Aleksi Anttalainen.
    67:01 Toni Utunen (FIN) - 2:1
     
    Koniec zápasu.
     
    Najlepší hráči zápasu:
    Fínsko: Ukko-Pekka Luukkonen
    Rusko: Kirill Slepec
     
    Fínsky tím rozhodol o svojom postupe do finále tesne pred koncom predĺženia a na jeho strane zavládla obrovská radosť. Rusom ostávajú iba oči pre plač a čaká ich súboj o bronzovú medailu. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime. Ďakujeme za pozornosť a prajeme vám príjemný zvyšok dňa. (18:04:57)
    Góly a asistencie: 26. Ylönen (Virtanen, Kotkaniemi), 68. Utunen (Anttalainen) – 42. Slepec (Toropčenko, Klisunov)


    Fínsko: Luukkonen (Lehtinen) – Heiskanen, Vaakanainen, E. Teräväinen, Räsänen, Utunen, Anttalainen, Isiguzo, Latvala – Vesalainen, Ikonen (A), Nyman – Ylönen, Virtanen, Talvitie (C) – Kotkaniemi, Koskenkorva (A), Kupari – Aalto, Engberg, Maansaari.
    Rusko: Žukov (Ustimenko) – Dedov, Samorukov (A), Galeňuk, Rubinčik (A), Kalabuškin, Baranov, Pereljajev – Čechovič, Svečnikov, Lipanov (C) – Toropčenko, Bicadze, Alexejev – Slepec, Maximov, Klisunov – Muranov, Marušev, Koltygin – Šaškov.

    Rozhodca: Dipietro, Nikolič – Hancock, Výleta.