Lotyšsko – Kanada 1:4 (kon.) | Bielorusko – USA 0:7 (kon.) | Rusko – Švédsko 3:1 (kon.)
Slovensko – Fínsko 4:5 (kon.)
koniec
Slovensko
4:5 (0:1, 4:3, 0:1)
Fínsko
Štvrtok 13.04.2017, 19:40 • Zimný štadión mesta Poprad • Majstrovstvá sveta U18 • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Tretia tretina bola naozaj dramatická. Začala sa za stavu 4:4 a o všetkom následne rozhodol jediný gól z 53. minúty. Skóroval Talvitie a Fínsko si vedenie udržalo. Slovenskí hokejisti napriek skvelému výkonu neberú ani bod. Škoda.

    Ďakujeme za pozornosť. (21:55:24)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:26
    Naši hráči majú problém lepšie sa usadiť, Fíni sa bránia úspešne.
     
    59:00
    Naši to budú skúšať v šestici, vhadzuje sa v obrannom pásme Finska.
     
    59:00
    Oddychový čas pre Slovensko!
     
    58:38
    Slováci sa usadili v útočnom pásme. Nemali však puk úplne pod kontrolou, iba si ho posúvali po mantineli a odtiaľ nebezpečenstvo nehrozilo.
     
    57:48
    Slovenskí hokejisti vkladajú všetky svoje sily do ofenzívy. Fíni sa zubami-nechtami bránia. Je to stále o jednom góle.
     
    56:54
    Diváci na popradskom štadióne neustále pískajú a nie sú spokojní s rozhodnutím hlavných arbitrov, ktorí neuznali gól Slovenska.
     
    56:30
    Slovenskí hokejisti síce strelili gól, no neskončilo sa to dobre. Adam Žiak pálil od modrej čiary, jeho delovka skončila v bráne, no hlavný rozhodca presný zásah neuznal!
     
    55:38
    Ružička v súboji v rohu klziska zachytil puk, natlačil sa pred bránku, ale ani na trikrát nedokázal prekonať brankára Luukkonena.
     
    54:45
    Fínski hokejisti bránia tento stav. Naši zatiaľ hľadajú akýkoľvek recept na fínsku defenzívu, ktorá je momentálne veľmi dobre zorganizovaná.
     
    53:08
    Hrehorčák ešte stihol zachytiť puk v útočnom pásme. Hneď však pri ňom bola dvojica fínskych hokejistov, ktorí ho prakticky ihneď odzbrojili.
     
    52:46
    Žiak tentokrát nie veľmi úspešne rozohral. Puk skončil na hokejke fínskych hokejistov. Od Kupariho sme mohli sledovať strelu, ktorá však skončila na Sklenárovi.
    52:17 Miro Heiskanen (FIN) - 4:5
     
    52:17
    Fínsko dalo gól!
    Fínski hokejisti sa dostávajú opäť do vedenia! Heiskanen potiahol akciu po ľavom kruhu. Šikovne prihral pred bránkovisko AARNEMU TALVITIEMU, ktorý bekhendom tečoval prihrávku a je z toho gól.
    Asistencia: Miro Heiskanen.
     
    51:54
    Krivošík si zasekol puk na modrej čiare. Nahadzoval ho však následne iba do rohu klziska.
     
    51:04
    Fíni v týchto chvíľach výrazne zvierajú našich hráčov, ktorí potrebujú urýchlene prestriedať.
     
    50:03
    Fínski hokejisti sa ocitli v útočnom pásme, no nepodarilo sa im ohroziť gólmana Sklenára. Slovenský brankár však musel byť aj tak pozorný.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 30. Hrehorčák, 32. Hrehorčák (Miloš Roman), 36. Kupec (Žiak), 37. Stacho (Fehérváry) – 10. Vesalainen (Ikonen), 24. Talvitie, 29. Vesalainen, 39. Ylönen (Virtanen), 53. Talvitie (Heiskanen)


    Slovensko: Sklenár (Kostelný) – Ivan, Fehérváry (C), Kupec (A), Žiak, Korenčík, Dúžek, Demo – Ružička, Liška (A), Pospíšil – Miloš Roman, Krivošík, Hrehorčák – Fafrák, Köver, Urbánek – Stacho, Havrila, Regenda.
    Fínsko: Luukkonen (Lehtinen) – Utunen, Heiskanen, E. Teräväinen, Isiguzo, Anttalainen, Latvala – Vesalainen, Ikonen (A), Kupari – Virtanen, Talvitie (C), Ylönen – Santeri, Engberg, Maansaari – Kotkaniemi, Koskenkorva (A).

    Rozhodca: Garon, Sewell – Hancock, Ondráček