Frankfurt – Brémy 2:2 (kon.)
koniec
Eintracht Frankfurt
2:2 (0:2)
Werder Brémy
Piatok 07.04.2017, 20:30 • Commerzbank-Arena, Frankfurt • Nemecká Bundesliga • 28. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Vitajte pri piatkovej predohrávke 28.kola nemeckej Bundesligy medzi tímami, ktoré ešte môžu prehovoriť do boja o Európsku ligu. Domáci Eintracht Franfurkt privíta na svojom štadióne Werder Brémy. Máme sa na čo tešiť.
     
    Eintracht Frankfurt sa nachádza na siedmom mieste, keď v doterajšom priebehu sezóny dokázal nazbierať 37 bodov. Len tri body stráca na piatu, respektíve šiestu priečku, ktorá zaručuje mužstvám miestenku do európskeho pohára. V tomto ročníku je stred tabuľky doslova prehustený. Na jednom konci boj o Európsku ligu, ale keď sa pozrieme, tak na zónu zostupu majú zverenci trénera Kovaca malý náskok, aby mohli byť pokojný. Hlavne pri ich súčasnej forme. V lige nevyhrali už od piateho februára, keď zdolali doma posledný Darmstadt – 2:0. Za ten čas si pripísali šesť prehier a dve bezgólové remízy. Alarmujúce je najmä to, že v týchto stretnutiach dokázali streliť len jeden gól! Frankfurt má celkovo problémy so strieľaním gólov. V 27 zápasoch – 26 strelených gólov je žalostne málo. Je prekvapením, že sú v tabuľke tak vysoko. Nemalý úspech má na tom dobrá obrana, ktorá inkasovala len 28 gólov. V Commerzbank-Arene majú zatiaľ bilanciu 6-5-2 so skóre 17:11. No už štyri zápasy nedokázali doma získať plný počet bodov. Najlepším strelcom je len s piatimi gólmi Meier. Chorvátsky lodivod s ním bohužiaľ v tomto zápase nemôže počítať. Podobne ako s trojicou Hasebe – Medojevic – Regasel. Otázny sú Varela a Blum. Podarí sa už domácim vyhrať pred domácimi fanúšikmi?
     
    Werder Brémy sú v tabuľke hneď za svojiím dnešným protivníkom, teda na ôsmom mieste. Doposiaľ nazbierali len o dva body menej, konkrétne 35. Takže stále môžu pomýšlať na Európsku ligu, no musia myslieť aj na to, že od zóny zostupu ich delí približne rovnaký počet bodov. Čo je najdležitejšie, Brémy majú obrovskú formu. Veď v posledných siedmych zápasoch si pripísali až 19 bodov! Vynikajúce je aj skóre – 19:4! Dôležité je, že už vyše dva mesiace neprehrali a až 4 zápasy odohrali na ihriskách súperov. Tam majú celkovú bilanciu 4-4-5 so skóre 21:28. Werder narozdiel od svojho súpera nemá problémy v útoku. Celkové skóre hovorí skôr o opaku – 42:46. Ak by tím vedený manažérom Nuorim mal po celú sezónu lepšiu obranu, určite by bojoval o vyššie priečky. Najlepším strelcom tímu je Gnabry, ktorý už strelil desať gólov, ale je dlhodobo zranený. Dobre ho zastupuje Kruse, ktorý dal len o dva menej. Chýbať by v dnešnom stretnutí mala aj trojica Hajrovic – Fritz – Bargfrede. Neistý štart má Junuzovič. V tíme pôsobí aj dobre známy český reprezentant Gebre Selassie, na ktorého sa môžu tešiť všetci fanúšikovia z Česka. Určite by mal zasiahnuť do akcie. Podarí sa jemu a jeho spoluhráčom potvrdiť skvelú formu z posledného obdobia?
     
    Posledný vzájomný zápas lepšie zvládol Frankfurt, keď si po víťazstve 1:2 odniesol všetky body. Werder Brémy vyhrali u svojho dnešného súpera naposledy v roku 2009 vysoko 0:5. Ale odvtedy prišli štyri prehry a dve remízy. Čo nás čaká v tomto zápase? Společne sa na to pozrieme, teším sa na Vás!
     
    Úvodné zostavy:

    Eintracht Frankfurt: Hradecky – D. Abraham, Russ (C), Ordóñez – Chandler, Mascarell, Gaćinović, Oczipka – Fabián, Rebić – Hrgota.
    Náhradníci: Lindner – Blum, Seferović, M. Hector, Stendera, M. Wolf, Barkok.

    Werder Brémy: Wiedwald – Veljković, N. Moisander, Caldirola – Gebre Selassie, Grillitsch, M. Eggestein, Junuzović (C), Santiago García – Bartels, M. Kruse.
    Náhradníci: Drobný – Kainz, Jóhansson, C. Pizarro, Eilers, Zander, U. García.

    Rozhodca: Dankert B.
     
    Všetko už je pripravené na dnešný zápas, zostavy sú známe a o pár minút nás čaká výkop. Tak sa pohodlne usaďte a vychutnajte si tento zápas!
     
    V akcii bude aj český reprezentant vo farbách Werderu Brém – Gebre Selassie. Na lavičke sa nachádza aj brankár Drobný.
     
    Výkop zaobstarajú hosťujúci hráči. Frankfurt nastúpi v bieločiernych dresoch, hostia z Brém v zelenej kombinácii.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Hneď v úvode sa pískal faul domácich hráčov.
     
    2
    V úvode vidíme mnoho nepresností na oboch stranách a bojuje sa hlavne v strede ihriska.
     
    3
    Oczipka sa prebojoval až do šestnástky súpera, ale tam nenašiel žiadneho spoluhráča a hosťujúca obrana v kľude odvracia.
     
    4
    Ďalší faul v strede ihriska na domácej strane, ktorý si od začiatku zápasu nedávajú pozor a dosť často faulujú.
     
    5
    Dobrý pokus z diaľky predviedol Kruse, ale jeho strela nemala gólové parametre, keď letela do stredu brány a domáci brankár si dal pozor.
     
    6
    Werder Brémy so všetkými hráčmi pod loptou a čakajú, čo vymyslia domáci, ktorý sa nevedia presadiť smerom dopredu.
     
    7
    Žltú kartu dostáva Miloš Veljković (Werder Brémy).
     
    8
    Dlhý nákop do šestnástky hostí po faule Veljkovica. Brankár Wiedwald si dal pozor a dobrým vybehnutím sťahuje loptu zo vzduchu.
     
    10
    Abraham takmer zbúral bránu! Napriahol asi z hranice 25 metrov a opečiatkoval brvno. Lopta síce smerovala do stredu brány, no brankár hostí akoby zaváhal s myslením, že lopta letí mimo brány. Krásna strela!
    10. David Abraham (FRN)
     
    11
    Domáci opäť v akcii. Za loptou sa načahoval v šestnástke súpera Rebic, ale chýbal mu asi krok, aby poslal loptu do prázdnej brány.
    11. Branimir Hrgota (FRN)
     
    12
    Frankfurt zahrával roh, ale hlavička Abrahama letí mimo bránu. Domáci dobre vstúpili do zápasu a sú jednoznačne aktívnejší.
     
    14
    Na ihrisku ostal ležať domáci Chandler, ktorý sa stretol v súboji s Junuzovičom. Zdá sa, že bude môcť v zápase pokračovať.
     
    15
    Po úvodnej štvrťhodine vidíme zaujímavý zápas, no žiaľ bezgólový. Domáci sú jednoznačne aktívnejší, ale skórovať sa im nepodarilo.
     
    16
    Junuzovič sa snažil odcentrovať po zemi z pravej strany, ale dobre sa mu vrhol pod nohy domáci obranca. Tam to trochu zaváňalo rukou, no rozhodca nepíska a hra pokračuje.
     
    17
    Chandler sa dostal do zakončenia hlavou po rohovom kope, ale lopta letí vysoko nad bránu. Brankár Wiedwald očami kontroluje a bude rozohrávať.
     
    19
    Stále sme svedkami hry jedného tímu, keď hostia sú stále pod loptou a pozorne bránia.
     
    20
    Eggestein čisto zobral loptu domácemu hráčovi, ktorý sa hnevá na hlavného rozhodcu. Ten necháva hru pokračovať.
     
    22
    Vejlkovič predvádza faul v strede ihriska. Musí si dať pozor, nakoľko už jednu žltú kartu má. Rozhodca to ešte necháva tak a rieši to dohovorom. Obranca hostí by si mal dať pozor. Je vidieť, že je premotivovaný a môže sa stať, že pôjde pod sprchy.
     
    23
    Chandler to skúša centrom z pravej strany. Toto nemôže byť problém pre brankára hostí, ktorý pohodlne kryje a posiela dlhý výkop na spoluhráčov.
     
    24
    Theo Gebre Selassie teraz zbúral v strede ihriska Rebica. Paradoxne budú rozohrávať Brémy.
     
    25
    Zdá sa, že hostia budú striedať a premotivovaný Vejlkovič pôjde dole z hracej plochy.
     
    26
    Rebič poslal dobrý, no trochu dlhý center do šestnástky, kde sa k hlavičke dostal Chandler. Jeho pokus však letí mimo bránu. Domáci obranca je od úvody veľmi aktívny smerom dopredu.
     
    27
    Neskutočné! Brankár Wiedwald podržal svoj tím hneď dvakrát. Najprv vychytal v šanci Gacinovica , ktorý sa ho snažil obstreliť a následne zlikvidoval aj dorážku, o ktorú sa pokúsil Hrgota.
     
    28
    Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Miloš Veljković, prichádza Florian Kainz.
     
    30
    Tréner Nouri radšej stiahol z ihriska srbského obrancu, ktorý odchádza naštvaný. Nie je sa čomu čudovať, dnes bol zrelý na červené kartu.
     
    31
    Hrgota teraz predviedol škaredý šľapák na Garcíu a ešte sa aj hnevá na rozhodcu.
     
    32
    Zo strany hostí je to bez pohybu a mali by na svojej hre niečo zmeniť. Každá lopta sa hneď vracia na ich bránu.
     
    33
    Vejlkovič nebol jediný, kto je dnes premotivovaný. Chorvát Hrgota by mal tiež krotiť svoj temperament.
     
    34
    Gebre Selassie bol faulovaný na hranici pokutového územia po bežeckom súboji na pravej strane s Oczipkom. Všetko však prerušuje postranný rozhodca, ktorý videl postavenie mimo hry.
     
    37
    Werder Brémy dali gól! Gól strelil ZLATKO JUNUZOVIĆ.
    Fantastická akcia hostí. Striedajúci Kainz na ľavej strane vycvičil dvoch domácich hráčov a poslal loptu do šestnástky. Tam sa od svojho strážcu odpútal kapitán Zlatko Junuzovič a krásnym volejom otvára skóre. Domáci brankár si ešte na loptu siahol, no nedokázal ju vyraziť až nad bránu. Striedanie vyšlo na výbornú.
    37. Zlatko Junuzović (BRM) - 0:1
     
    39
    Domáci Gacinovic padá v šestnástke po súboji s obrancom a pýta si penaltu. Kontakt tam síce bol, no nie až taký, aby rozhodca musel fúknuť do píšťaľky.
     
    41
    Marko Russ ostáva ležať na hracej ploche, keď mu Eggestein pristupil pravú ruku. Nebolo to úmyselné a hosťujúci obranca sa mu ihneď ospravedlňoval.
     
    43
    Werder Brémy dali gól! Gól strelil FIN BARTELS.
    Hostia dávajú krásny gól do šatne! Bartels oblúčikom prekonáva domáceho brankára a navyšuje náskok svojho tímu. Naozaj jednoduchá a krásna akcia.
    43. Fin Bartels (BRM) - 0:2
     
    45
    Wiedwald opäť podržal svoj tím! Gacinovic to skúsil dobrou strelou a brankár mal čo robiť.
     
    45
    Hrať budeme o jednu minútu dlhšie.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Werder Brémy kráča k zisku troch bodov. Po prvom polčase je vo vedení už o dva góly, keď sa najprv presadil kapitán Junuzovič a tesne pred prestávkou oblúčikom prekonal brankára aj Bartels. Pred začiatkom druhého polčasu sa opäť prihlásime.
     
    Hráči už prichádzajú na hraciu plochu. Druhý polčas sa začne o pár sekúnd.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Marco Russ, prichádza Danny Blum.
     
    47
    Domáci s jednou zmenou do druhého dejstva. Russ mal s pristupenou rukou asi vačšie problémy ako sme si mysleli.
     
    48
    Dobrá dlhá lopta na domáceho útočníka, ale ešte lepší obranný zákrok. Bude to rohový kop.
     
    48
    Frankfurt dal gól! Gól strelil MIJAT GAĆINOVIĆ.
    Frankfurt doslova vyletel na súpera v úvode druhého polčasu a po rohovom kope znižuje na rozdiel jedného gólu. Abraham sa dostal k hlavičke a pred brankárom ešte doklepol loptu kolenom do siete Gacinovic. Zápas bude ešte veľmi dramatický.
    48. Marco Fabián (FRN) - 2:2
     
    50
    Hostia budú musieť asi striedať. Na hracej ploche ostáva Caldirola a vôbec to nevyzerá dobre.
     
    52
    Žltú kartu dostáva Ante Rebić (Eintracht Frankfurt).
     
    53
    Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Luca Caldirola, prichádza Ulisses García.
     
    54
    Hra sa nám trochu rozkúskovala a tlak domácich z úvodu druhého polčasu už vyprchal.
     
    56
    Werder Brémy sa už oklepali z inkasovaného gólu. Junuzovič poslal loptu na stranu, kde operoval Grillitsch, ale jeho strelu zrazil do autu domáci obranca obetavým zákrokom.
     
    57
    Po ľavej strane teraz viedla akcia domácich, ale center, ktorý vyslal Oczipka nenašiel adresáta a lopta letí von zo šestnástky hostí.
     
    59
    Zápas má náboj a domáci sa nevzdávajú. Stále bojujú a nechcú sa zmieriť s ďalšou prehrou. Ešte uvidíme dramatickú polhodinku.
     
    60
    Frankfurt zatlačil hostí do svojho pokutového územia a nechce pustiť hostí k lopte. Hráči domáceho tímu hrajú ako vymenený.
     
    61
    Hrgota sa zbytočne rozčuľuje, naozaj stál v ofsajde. Dobrý postreh postranného rozhodcu.
     
    63
    Zlé spracovanie lopty v podaní Grilitscha a bude to vhadzovanie pre domácich.
     
    64
    Bartels si teraz nerozumel so svojími spoluhráčmi. Loptu získavajú domáci hráči a vyrážajú do útoku.
     
    66
    Fabian zostrelil striedajúceho Kainza, ktorý si vypýtal faul. Na opačnom konci ihriska ostáva ležať domáci Ordóñez a nevyzéra to dobre. Lavička Frankfurtu už sa rozcvičuje.
     
    67
    Zdá sa, že striedanie je potrebné. Uvidíme, kto pôjde do hry.
     
    68
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Anderson Ordóñez, prichádza Marius Wolf.
     
    69
    Domáci sa rútili do prečíslenia. Blum adresoval zlú prihrávku na Rebiča, ktorý ešte dokázal vysunúť Hrgotu, ten si ale loptu zabudol pod nohami a akcia končí neúspechom.
     
    70
    Žltú kartu dostáva Fin Bartels (Werder Brémy).
     
    71
    Frankfurt útočí najmä po svojej ľavej strane. Prihrávka na Gacinovica je dobrá, ale ten stojí v ofsajde.
     
    72
    Bola nariadená penalta.
    72. Branimir Hrgota (FRN)
     
    73
    Frankfurt dal gól! Autorom gólu z pokutového kopu je MARCO FABIÁN.
    Zápas, ktorý vyzeral už ako stratený a my vidíme stav, ktorý nikto nečakal. Hrgota odviedol skvelú prácu, keď si v šestnástke vypýtal faul a Fabian zobral zodpovednosť na seba. Brankára poslal do opačnej strany a začíname odznova. Ale na koni sú domáci hráči.
     
    74
    Žltú kartu dostáva Marco Fabián (Eintracht Frankfurt).
     
    76
    Grillitsch to skúsil koníčkom po zmätkoch v šestnástke domácich, ale brankár Hradecky ešte stihol loptu vyraziť. Na čiare mu ešte pomohol jeden z obrancov.
    76. Florian Grillitsch (BRM)
     
    77
    Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Fin Bartels, prichádza Claudio Pizarro.
     
    78
    Hostia sa po dvoch inkasovaných góloch nechcú zmieriť s remízou a vrhajú všetky sily do útoku.
     
    80
    Blum mohol dokonať perfektný obrat. Sám presne na hranici šestnástky strieľa vysoko nad. Hráč, ktorý hrá Bundesligu musí dať z takejto šance jednoznačne gól.
     
    81
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Branimir Hrgota, prichádza Haris Seferović.
     
    82
    Domáci sú opäť aktívny po ľavej strane, ale ich snahu zastavuje postavenie mimo hry.
     
    83
    Obrovská šanca domácich. Fabian centroval veľmi zle, ale Wiedwaldovi lopta vypadla a nastal súboj medzi Seferovicom a domácimi obrancami. Všetko to skončilo strelou asi zo 4 metrov do bočnej siete. Piaty gól vysí vo vzduchu.
     
    84
    Frankfurt bude zahrávať rohový kop.
     
    85
    Blum netrafil loptu ideálne a k lopte sa dostali hráči Brém.
     
    86
    Čas sa nám kráti a výsledok je stále nerozhodný. Kto strhne víťazstvo na svoju stranu v posledných minútach?
     
    87
    Blum fauloval Eggesteina a bude to štandardka s dobrej pozície. Pri lopte kapitán Zlatko Junuzovič.
     
    88
    Hradecky dobre čítal hru a loptu vo výskoku chytá. Veľmi tvrdý dopad nasledoval po zrážke s útočníkom.
     
    89
    Mascarell teraz v strede ihriska zostrelil Pizarra. Taktický faul zo strany Frankfurtu.
     
    90
    Kruse sám na jedenástke! Strela ako z kanóna končí nad bránou a bude to rohový kop. Abraham sa vrhol do strely a zachránil domácich od jasného gólu.
     
    90
    Hlavný rozhodca nastavuje 3 minúty.
     
    90+1
    Bežia nám posledné minúty a stále nepoznáme víťaza. Ani jedno z mužstiev sa nechce zmieriť s remízou.
     
    90+2
    Kruse to skúsil z uhlu, ale jeho strela letí o dosť mimo.
     
    90+3
    Už sa toho asi moc nestane. Na ihrisku zbiera sekundy jeden z domácich hráčov.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Držanie lopty: 58 % : 42 %.
    Strely na bránu: 7:4. Strely mimo: 8:1. Rohové kopy: 4:1. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 19:8.
     
    Boli sme svedkami dvoch rozdielnych polčasov. V prvom hostia dvoma gólmi zaskočili domácich a nečakane sa dostali do trháku. Lenže hráči Frankfurtu vleteli do druhého polčasu ako výchor a takisto sa im podarilo dvakrát skórovať. V závere zápasu sme videli tuhý boj o tri body, ale remíza je zaslúžená. Bláznivý piatkový zápas je predzvesťou programu, ktorý nás ešte len čaká. Ja Vám ďakujem za pozornosť a teším sa na Vás zasa zajtra, napríklad pri zápase Hamburg SV – TSG 1899 Hoffenheim. Dobrú noc! (22:25:07)

    Filip Sabo

    Góly: 48. Gaćinović, 73. Fabián (pen.) – 37. Junuzović, 43. Bartels

    Karty:   52. Rebić (FRN), 74. Fabián (FRN) – 7. Veljković (BRM), 70. Bartels (BRM)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 8:1. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 19:8.
    Eintracht Frankfurt: Hradecky – D. Abraham, Russ (C) (46. Blum), Ordóñez (68. M. Wolf) – Chandler, Mascarell, Gaćinović, Oczipka – Fabián, Rebić – Hrgota (81. Seferović).
    Náhradníci: Lindner – Blum, Seferović, M. Hector, Stendera, M. Wolf, Barkok.

    Werder Brémy: Wiedwald – Veljković (28. Kainz), N. Moisander, Caldirola (53. U. García) – Gebre Selassie, Grillitsch, M. Eggestein, Junuzović (C), Santiago García – Bartels (77. C. Pizarro), M. Kruse.
    Náhradníci: Drobný – Kainz, Jóhansson, C. Pizarro, Eilers, Zander, U. García.

    Rozhodca: Dankert B.

    Diváci: 51 000