Jarná klasika: Scheldeprijs 2017 sk 1. Marcel Kittel (Quick-step Floors) (kon.)
koniec udalosti
Jarná klasika: Scheldeprijs 2017

1. Marcel Kittel (Quick-step Floors)

(2. Elia Viviani (Team Sky), 3. Nacer Bouhanni (Cofidis))

Streda 05.04.2017, 13:00Cyklistika
     
    CIEĽ
    Na druhom mieste skončil šprintér tímu Sky Elia Viviani. Ten dlho vzdoroval Marcelovi Kittelovi, no napokon ho predstihnúť nedokázal. Tretia priečka sa ušla Nacerovi Bouhannimu, z francúzskeho Cofifdisu.
     
    CIEĽ
    Nemecký cyklista MARCEL KITTEL to opäť dokázal a víťazí na Scheldeprijs 2017! Dokonale ťažil z výbornej tímovej práce a piatykrát triumfuje na najstaršej belgickej klasike.
     
    1 km
    Posledný kilometer!
     
    4 km
    Tak pozor! Štyri kilometre do cieľa sa na zemi ocitol takmer celý tím Sunweb, vidíme tam aj dresy DimensionData. Zdá sa tak, že Američan Tyler Farrar dnes o víťazstvo bojovať nebude.
     
    20 km
    Z dnešných pretekov zostáva pelotónu odjazdiť už len posledných 20 kilometrov a to, čo sme čakali už v posledných desiatkach kilometrov, sa stáva realitou. Únik dňa je práve v tejto chvíli minulosťou. Na čele pelotónu sa začína bojovať o čo najlepšiu pozíciu.
     
    50 km
    Vedúci sedemčlenný únik práve po prvý raz prešiel priestorom cieľa, do cieľa im však ešte zostávajú tri okruhy a 50 kilometrov. Menšie problémy s bicyklom mal jeden z favoritov na víťazstvo André Greipel.
     
    58 km
    Tak pozor. V tomto momente registrujeme v pelotóne prvý hromadný pád, keď v jednej z pravotočivých zákrut spravil jazdeckú chybu Timo Roosen z tímu Lotto NL Jumbo. Ten so sebou stiahol aj niekoľko ďalších konkurentov. Čo je však dôležité pripomenúť, pádu sa vyhol Peter Sagan, ktorý sa v tom čase rovnako nachádzal v zadnej časti pelotónu.

    Miroslav Kováčik

    Jakub Kocourek