Jarná klasika: Scheldeprijs 2017 sk 1. Marcel Kittel (Quick-step Floors) (kon.)
koniec udalosti
Jarná klasika: Scheldeprijs 2017

1. Marcel Kittel (Quick-step Floors)

(2. Elia Viviani (Team Sky), 3. Nacer Bouhanni (Cofidis))

Streda 05.04.2017, 13:00Cyklistika
     
    Víťazom 105. ročníka jarnej klasiky Scheldeprijs sa podľa papierových predpokladov stal jazdec tímu Quick-step Floors Marcel Kittel, ktorý na týchto pretekoch zaznamenal už piate víťazstvo. V záverečnom špurte nedal šancu Eliovi Vivianimu ani Nacerovi Bouhannimu. Peter Sagan záver dnešných pretekov vypustil. Sústreďuje sa na nedeľu, kedy ho čaká Paríž-Roubaix, francúzske Peklo severu. z ktorého vám tež prinesieme náš online prenos. Pre dnešok sa s vami lúči dvojica Miroslav Kováčik a Jakub Kocourek. Prajeme ešte pekný zvyšok dňa! (17:25:12)
     
    CIEĽ
    105. ročník cyklistickej klasiky Scheldeprijs sa skončil!
     
    O výsledkoch slovenských pretekárov ani Čecha Zdenka Štybara stále nemáme žiadne informácie. Čo však vieme, ani jeden z nich sa do záverečného špurtu nezapojil.
     
    Za Boru Hansgrohe napokon špurtoval Pascal Ackermann. Mladý Nemec si viedol veľmi slušne, keď obsadil 5. pozíciu.
     
    CIEĽ
    Na druhom mieste skončil šprintér tímu Sky Elia Viviani. Ten dlho vzdoroval Marcelovi Kittelovi, no napokon ho predstihnúť nedokázal. Tretia priečka sa ušla Nacerovi Bouhannimu, z francúzskeho Cofifdisu.
     
    CIEĽ
    Nemecký cyklista MARCEL KITTEL to opäť dokázal a víťazí na Scheldeprijs 2017! Dokonale ťažil z výbornej tímovej práce a piatykrát triumfuje na najstaršej belgickej klasike.
     
    0,5 km
    Posledný polkilometer! Veľmi dobre ide Marcel Kittel. Dotiahne to k piatemu víťazstvu na Scheldeprijs?
     
    0,7 km
    Na čele pelotónu stále vidíme dresy Bory, ale aj Quick-step. Najmä belgický tím to má veľmi dobre rozohrané pre nemeckého špurtéra Marcela Kittela.
     
    1 km
    Posledný kilometer!
     
    2 km
    Posledné dva kilometre do cieľa. Na pád, ktorý sa odohral pred pár desiatkami sekúnd, napokon nepriamo doplatil aj André Greipel, ktorý tak takisto vzdal svoj boj o dnešné víťazstvo.
     
    3 km
    Zaujímavá situácia na čele. Peter Sagan si odstúpil z čela a dnes o víťazstvo napokon bojovať nebude. Dočkáme sa dnes špurtu niekoho z dvojice Erik Baška-Michael Kolář?
     
    4 km
    Tak pozor! Štyri kilometre do cieľa sa na zemi ocitol takmer celý tím Sunweb, vidíme tam aj dresy DimensionData. Zdá sa tak, že Američan Tyler Farrar dnes o víťazstvo bojovať nebude.
     
    5
    Na hranici 5 kilometrov do cieľa podľa očakávania čelo pelotónu jasne ovláda favorizovaný tím Quick-step Floors. Za ním sú zoradení jazdci v dresoch FDJ, Sky a na našu radosť sa tam postupne predierajú dopredu aj cyklisti zoskupenia Bora Hansgrohe.
     
    7 km
    Tak jazdci tímu Quick-step sú dnes evidentne hladní po víťazstve. Marcel Kittel sa teší veľkej podpore svojich kolegov na ceste za svojim už piatym víťazstvom na najstaršej belgickej klasike Scheldeprijs.
     
    9 km
    V tejto chvíli Naesena na čele vystriedal Zdeněk Štybar z Quick-step Floors, ktorý pomáha dvojici Tom Boonen a Marcel Kittel. Štybarove chvíle by mohli prísť pravdepodobne v nedeľu na Paríž-Roubaix.
     
    10 km
    Posledných 10 kilometrov do cieľa. Skvelú robotu pre svoj tím AG2R dnes odvádza Oliver Naesen, ktorý sa na čele pelotónu objavuje už peknú porciu kilometrov.
     
    13 km
    Z pelotónu začínajú postupne odpadávať prví cyklisti, ktorí už majú pre dnešok odpracované a pre svojich lídrov odviedli veľké penzum roboty. Nohy však z pedálov zvesil ja Lars Boom z Lotto NL – Jumbo, ktorý berie dnešok len ako prípravu na nedeľné Peklo severu.
     
    15 km
    Na úplnom čele pretekov naďalej vidíme niekoľko dresov tímov Kaťuša, Lotto Soudal, či AG2R. Všetko to však kontrolujú aj spolujazdci Petra Sagana zo zoskupenia Bora Hansgrohe.

    Miroslav Kováčik

    Jakub Kocourek