Boston – Nashville 4:1 (kon.) | Philadelphia – Ottawa 3:2 (1:0 po s.n.) | Carolina – Detroit 4:1 (kon.)
Columbus – Buffalo 3:1 (kon.) | NJ Devils – Winnipeg 3:4 (0:1 po s.n.) | Toronto – Florida 3:2 (kon.)
Montreal – Dallas 4:1 (kon.) | Minnesota – Washington 4:5 (po pr.) | Edmonton – LA Kings 2:1 (kon.)
Vancouver – Anaheim 1:4 (kon.) | San Jose – NY Rangers 5:4 (po pr.)
koniec
Columbus Blue Jackets
3:1 (2:0, 0:1, 1:0)
Buffalo Sabres
cz Streda 29.03.2017, 01:05 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Hezký pozdní večer či brzké ráno všem příznivcům dobrého hokeje. Srdečně vás vítám u sledování textového přenosu z dalšího zápasu pomalu končící základní části NHL, ve kterém Columbus Blue Jackets hodinu po půlnoci změří síly s Buffalem Sabres. To si nemůžete nechat ujít!
     
    COLUMBUS BLUE JACKETS

    Parta Johna Tortorelly se překvapivě stále drží v boji o čelo tabulky, která by Columbusu zajistila výhodnější výchozí pozici do play-off. Jackets jsou momentálně druhým týmem Metropolitní divize se ztrátou tří bodů na vedoucí Washington. V posledních třech zápasech Columbus vstřelil jen čtyři góly, tuto prachbídnou bilanci ale skvělými výkony balancuje obrana Blue Jackets. V posledním utkání ohijský celek udolal Philadelphii fotbalovým výsledkem 1:0.

    Nejproduktivnější hráči:
    Cam Atkinson, 60 bodů (33+27)
    Alexander Wennberg, 55 bodů (13+42)
    Brandon Saad, 49 bodů (21+28)

    Československá stopa:
    Lukáš Sedlák, 13 bodů (7+6)
     
    BUFFALO SABRES

    Buffalo sice vyhrálo čtyři zápasy z posledních pěti, v poslední době se ale podobně daří i přímým konkurentům Sabres. Svěřenci Dana Bylsmy jsou tak navzdory dobré formě ve Východní konferenci třetí od konce a na postup do play-off ztrácejí už osm bodů, což se zdá jako nesmazatelná ztráta. V noci na dnešek celek ze západní části státu New York porazil poměrem 4:2 Floridu, jak se Bylsmově družině povede dnes na ledě silného Columbusu?

    Nejproduktivnější hráči:
    Jack Eichel, 55 bodů (24+31)
    Ryan O'Reilly, 51 bodů (19+32)
    Sam Reinhart, 47 bodů (11+30)

    Československá stopa:
    -
     
    Úvodní sestavy:

    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – Werenski, S. Jones, J. Johnson, D. Savard, Quincey, Nutivaara – N. Foligno (C), Wennberg, Saad – Jenner (A), Dubinsky (A), Atkinson – W. Karlsson, Sedlák, Calvert – Hartnell, Gagner, J. Anderson.

    Buffalo Sabres: A. Nilsson (Lehner) – McCabe, D. Kulikov, Austin, Bogosian, Gorges (A), Falk – Ennis, R. O'Reilly (A), Okposo – M. Foligno, Eichel, Reinhart – E. Kane, Rodrigues, B. Gionta (C) – Moulson, Girgensons, Carrier.

    Rozhodčí: Watson, Morton – B. Gawryletz, Racicot.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:27
    Rozehrávka Blue Jackets doletěla až na zakázané uvolnění, vhazovat se tak bude před Sergejem Bobrovským.
     
    01:11
    S Dubinskyho nahozením z pravého kruhu si Anders Nilsson poradil, nyní už míří kupředu hráči Buffala.
     
    02:04
    V úvodu utkání se hraje prakticky bez přerušení, ani jednomu týmu se totiž nedaří pořádně rozehrát.
     
    02:58
    Zemgus Girgensons to vzal na sebe a po pravém křídle se prodral až ke střele z ostrého úhlu, tu ale Bobrovskij snadno zlikvidoval.
     
    03:45
    Před Sergejem Bobrovským teď vznikl další nepřehledný závar, nikdo v bílém dresu se ale nakonec do zakončení neprodral.
     
    04:31
    Zach Werenski napřáhl z levého kruhu dvakrát v krátkém časovém sledu. První projektil proletěl mimo, s tím druhým si Nilsson poradil.
     
    04:53
    Sabres jsou v úvodu hodně nepříjemní. William Carrier se teď po parádní individuální akci prokousal až před Bobrovského, který ale buffalského forvarda následně vychytal!
     
    05:50
    Girgensonsovo nahození od levého mantinelu skryl domácí brankář ve své výstroji a přerušil hru, následovat bude komerční přestávka.
     
    06:25
    Brandon Dubinsky (CBJ) vyfasoval dvouminutový trest za hákování, Buffalo si tak zahraje svou první přesilovku.
     
    07:10
    Hosté teď sami sebe vyhnali z útočného pásma a Dmitrij Kulikov musí zakládat další akci až od Anderse Nilssona.
     
    07:48
    Eichelovo nahození do předbrankového prostoru nikoho v bílém dresu nenašlo a Jackets poté opět vyhodili kotouč do bezpečí.
     
    08:30
    Už v plném počtu hrající Blue Jackets se musí nadále bránit, přesilovkový tlak Sabres ještě pokračuje.
     
    08:46
    Nakonec z toho pramenila střela zkušeného Gorgese od modré, se kterou si ale Sergej Bobrovskij snadno poradil a přerušil hru.
     
    09:12
    Saad to zkusil z otočky, po obkroužení buffalské svatyně mu ale puk sjel z hokejky a svěřenci Dana Bylsmy už zakládají protiakci.
     
    09:53
    Ennis s Kanem se daleko nedostali, prvního jmenovaného čistým způsobem zastavil Seth Jones. Jackets poté založili rychlý protiútok, na jehož konci stál Anderson a jeho střela z pravé strany, kterou Nilsson zlikvidoval.
     
    10:40
    Čtvrtá lajna Columbusu nakonec o puk v útočném pásmu přišla a na druhou stranu už rychle vyráží zkušený Matt Moulson.
     
    10:58
    Eichelovo nahození bylo zblokováno až do ochranné sítě, před námi je další komerční přestávka.
     
    11:52
    Aktivně napadající William Karlsson připravil zadáky Buffala o puk, z následného tlaku Jackets v útočném pásmu ale nakonec pramenil jen propagační pokus Jonese.
     
    12:29
    Tentokrát už byla střela Setha Jonese o poznání prudší a přesnější, Anders Nilsson si ale nakonec poradil navzdory teči v podání Sedláka.
     
    13:05
    Nepovedená rozehrávka Sabres skončila až na zakázaném uvolnění, hra se tak vrátí zpět před Anderse Nilssona.
     
    13:44
    V Nationwide Areně zatím kdovíjak atraktivní hokej nesledujeme, oba týmy se dostávají do šancí spíše sporadicky a na první skutečně gólovou šanci stále čekáme.
     
    14:29
    Jake McCabe to zkusil od modré, i s tímto pokusem si ale Sergej Bobrovskij poradil, a následovat tak bude další komerční brejk.
     
    14:47
    Columbus právě vstřelil branku!
    Domácí se dostávají do vedení! Po nepovedené rozehrávce McCabea se ve velké šanci ocitl Cam Atkinson, kterému se sice zakončit nepodařilo, kotouč se ale poté dostal až k napřaženému KYLEOVI QUINCEYMU, jenž propálil vše, co mu stálo v cestě! Bez asistence.
    14:47 Kyle QUINCEY - 1:0
     
    15:40
    Columbuští hokejisté jsou i nadále aktivnějším týmem a momentálně sledujeme jejich kombinaci ve středním pásmu.
     
    16:29
    Buffalo má sice mírnou střeleckou převahu, domácí ale mají vše pod kontrolou a nyní svého soupeře jasně přehrávají.
     
    17:48
    Columbus právě vstřelil branku!
    No a už je to o dva góly! Seth Jones zavezl puk do útočného pásma a poté ho posunul na pravou stranu, kam si sjel CAM ATKINSON a jeho střela z ostrého úhlu propadla Nilssonovi až do sítě! Asistence: Seth Jones a Alexander Wennberg.
    17:48 Cam ATKINSON - 2:0
     
    18:44
    Důrazný Josh Anderson se postaral o další závar na buffalském brankovišti, Nilsson však nakonec dokázal přerušit hru.
     
    19:16
    Čtvrtá lajna Buffala ale dostala puk do bezpečí a William Carrier navíc jednoduchým nahozením vybojoval buly v útočném pásmu.
     
    19:25
    Evander Kane (BUF) vyfasoval dvouminutový trest za hákování, v samotném závěru první třetiny si Jackets zahrají přesilovou hru.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Hosté ale na začátku tohoto oslabení odpálili puk do bezpečí a první třetina poté skončila. Hráči obou týmů se dostávali do tempa pozvolna, po úvodní oťukávané ale Columbuští jako blesk z čistého nebe dvakrát v rozmezí tří minut udeřili, a díky trefám Quinceyho s Atkinsonem tak vedou 2:0. Změní na tom něco druhá třetina? To začneme zjišťovat ve 2:05.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:41
    Nilsson vyrazil nahození Hartnella od modré jen před sebe, domácí hokejisté tak ještě mohou pokračovat v kombinaci v útočném pásmu.
     
    21:37
    Už v plném počtu hrající Buffalo se musí stále bránit. Brandon Saad tvrdě vypálil z levého kruhu, Nilsson ale včas vytasil svou vyrážečku.
     
    22:30
    Hosté se sice dostali do útočného pásma, do zakončení ale nikoliv. O kotouč se nyní svádí lítá bitva u levého mantinelu.
     
    23:12
    Bývalý Modrokabátník Justin Falk tvrdě vypálil od modré, jeho projektil ovšem zaduněl jen o Bobrovského nastavený beton.
     
    24:01
    I s pokusem Evandera Kanea z mezikruží si strážce domácí svatyně poradil, načež Columbuští vyhodili touš na zakázané uvolnění.
     
    24:01
    John Tortorella si netradičně už v úvodu druhé třetiny vybral oddechový čas, aby si unavená pětice Jackets alespoň na chviličku odpočinula.
     
    24:54
    Brady Austin (BUF) zatáhl za záchrannou brzdu a podržel unikajícího Nicka Foligna, Columbus si tak zahraje další přesilovku.
     
    25:33
    Saad s Jennerem se nešťastně srazili na útočné modré a svěřenci Dana Bylsmy poté odpálili volný kotouč až k Bobrovskému.
     
    26:14
    Hráči ohijského celku se však okamžitě poté vrátili do útočného pásma, z čehož pramenila dělovka Jonese od modré, kterou ovšem Nilsson dokázal zlikvidovat.
     
    27:50
    Hra byla po dlouhé době přerušena, načež hlasatel v Nationwide Areně ohlásil další komerční přestávku.
     
    28:13
    Marcus Foligno objel Bobrovského svatyni a z otočky vystřelil, columbuský brankář si ale bez potíží připsal už svůj dvacátý zákrok.
     
    29:21
    Buffalo si zahraje přesilovku, na trestné lavici už sedí Josh Anderson (CBJ) na dvě minuty za hákování.
     
    30:05
    To byla šance jako hrom. Kane měl na hokejce kontaktní gól, z bezprostřední blízkosti ale skvělého Bobrovského nepřekonal!
     
    30:53
    Sabres právě vstřelili branku!
    Nakonec to ale Buffalu v této přesilovce vyšlo, a máme tak sníženo! Ryan O'Reilly parádně přenesl hru na levou stranu, kde číhal napřažený EVAN RODRIGUES, jehož nenápadná střela skončila až v síti. Asistence: Ryan O'Reilly a Jake McCabe.
    30:53 Evan RODRIGUES - 2:1
     
    32:06
    David Savard to zkusil z ostrého úhlu, jeho nahození ale bylo zblokováno. Před námi je nyní další komerční přestávka.
     
    32:58
    Sledujeme hlušší pasáž hry, ani jednomu týmu se nedaří kloudně rozehrát a oba brankáři jsou prakticky bez práce.
     
    33:50
    Anders Nilsson po Saadově nahození z nulového úhlu přerušil hru a je tu další komerční brejk.
     
    34:44
    Jack Eichel to zkusil z mezikruží, ale jeho střela postrádala razanci a Bobrovskij si bez sebemenších problémů poradil.
     
    35:30
    Tlak Sabres ještě pokračoval a z otočky to následně zkusil Nicolas Deslauriers, také proti jeho střele měl ale domácí brankář relativně snadnou úlohu.
     
    36:28
    Snížení vlilo hostům čerstvou krev do žil, svěřenci Dana Bylsmy jsou nyní jasně lepší a jejich tlak graduje.
     
    37:21
    Nakonec z toho ale byla jen nepřesná střela Bogosiana od modré, domácí nyní mají spoustu času na rozehrávku.
     
    38:15
    Napadající Boone Jenner dostal rozehrávající beky Buffala do problémů, Jackets se už ale v závěru druhé třetiny nikam neženou.
     
    39:09
    Sergej Bobrovskij teď předvedl bleskurychlé reflexy, když dokázal přerušit hru po nahození O'Reillyho, které ještě na poslední chvíli změnilo směr po kontaktu s Harringtonem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině se hra vyrovnala a Buffalu se zásluhou Evana Rodriguese podařilo snížit na rozdíl jediného gólu. Sabres dokonce vedou na střely v poměru 27:19, Columbus ale díky skvěle chytajícímu Bobrovskému stále vede. Třetí třetina začne ve 2:57, tak si to nenechte ujít!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:58
    Cam Atkinson nabil do mezikruží zcela nepokrytému Quinceymu, jehož dělovku z první ale Anders Nilsson dokázal vyrazit!
     
    41:42
    A opět Kyle Quincey, tentokrát už ale střela velezkušeného obránce tak nebezpečná nebyla a Nilsson si připsal snadný zákrok.
     
    42:39
    Deslauriers si od zadního mantinelu povyjel do palebné pozice, jeho následné nahození ale skončilo jen u bránícího Werenskiho.
     
    43:29
    Anders Nilsson nic nevymýšlel a Sedlákovo nahození vyrazil do rohu kluziště. O chvilku později se ještě dostal ke střele Josh Anderson, buffalský gólman ale jeho pokus z vrcholu kruhů dokázal zlikvidovat.
     
    44:20
    Evan Rodrigues se zmocnil odraženého kotouče a bez váhání vystřelil od pravého mantinelu, Bobrovskij si ale snadno poradil.
     
    44:58
    V zajímavé palebné pozici se teď ocitl Brandon Saad, jemuž ale střela nevyšla zcela podle představ, a Nilsson si tak dokázal poradit.
     
    45:15
    Jack Eichel (BUF) vyfasoval dvě minuty za držení, Jackets si tak zahrají další přesilovku.
     
    45:58
    Ve vlastním oslabení se vydal do rychlé protiakce Ryan O'Reilly, jehož střelu z pravého kruhu však Bobrovskij snadno polapil.
     
    46:42
    Svěřenci Dana Bylsmy se opět osvobozují, to už se Eichelův trest začíná chýlit ke svému konci.
     
    47:21
    V uplynulé přesilovce Columbuští ani jednou nevystřelili a Evander Kane už zakládá další protiakci Buffala.
     
    48:20
    Ryan O'Reilly nabral rychlost ve středním pásmu a proklestil si cestu až před Bobrovského, vystřelit se mu ale nakonec ze skvělé pozice nepodařilo!
     
    48:59
    Savard obětavě zblokoval Eichelovo nahození do předbrankového prostoru, načež byla hra přerušena a následovat bude komerční přestávka.
     
    49:50
    Sam Gagner z nadějné pozice nezamířil přesně, Anders Nilsson tentokrát zasahovat nemusel.
     
    50:35
    Třetí třetina už se přehoupla do své druhé poloviny a Columbuští stále drží těsný náskok, v posledních minutách jsou navíc mírně aktivnější.
     
    51:09
    Cam Atkinson už mohl střílet, místo toho ale ještě hledal Dubinskyho, což se mu nakonec vymstilo a na druhou stranu se okamžitě vydal Jack Eichel, jemuž se podařilo vybojovat buly před Bobrovským.
     
    52:20
    Po trmě-vrmě v prostoru před Nilssonem se dostal ke střele z mezikruží Boone Jenner, který si ale na strážce buffalské svatyně nepřišel.
     
    52:39
    Brandon Dubinsky šikovně tečoval Savardovo nahození od modré a opět přerušil hru.
     
    53:32
    Ryan O'Reilly zavezl puk do útočného pásma a poté ho přenechal lépe postavenému Kaneovi, jehož pokus z levého kruhu ale Bobrovskij dokázal zlikvidovat.
     
    53:57
    Třetí třetina už se začíná chýlit ke svému konci a zatímco třeba Evander Kane už strávil na ledě téměř 21 minut, Sam Reinhart se nedostal do akce ani na jedno střídání!
     
    54:36
    Hra byla ve středním pásmu přerušena, před námi je nyní poslední komerční přestávka.
     
    55:30
    Svěřenci Johna Tortorelly aktivně napadají a pořádně ztěžují hostům rozehrávku, Sabres se čas začíná pomalu krátit.
     
    56:13
    Columbuští už poněkolikáté v krátkém časovém sledu vyhodili puk na zakázané uvolnění, vhazovat se tak bude opět před Bobrovským.
     
    57:09
    Evander Kane ujel po levém křídle a natlačil se do předbrankového prostoru, Sergej Bobrovskij si ale dokázal poradit!
     
    57:57
    Novokuzněcký rodák pro jistotu přerušil hru po nebezpečném pokusu Jacka Eichela z pravé strany, to už do konce třetí třetiny zbývají jen dvě minuty.
     
    58:26
    Anders Nilsson pádí na střídačku, Buffalo to zkouší v šesti!
     
    58:55
    Columbus právě vstřelil branku!
    Minutu před koncem se zdá, že je rozhodnuto. Josh Anderson vybojoval puk ve vlastním pásmu a poté vyslal na zteč rozjetého BRANDONA SAAD, který neměl problém poslat kotouč do odkryté buffalské svatyně. Asistence: Josh Anderson.
    58:55 Brandon SAAD - 3:1
     
    59:29
    Nilsson je stále na střídačce, čas ale hraje v neprospěch hostů a puk je nyní navíc ve středním pásmu.
     
    Konec zápasu.
     
    Je hotovo, Columbus nakonec udolal houževnaté Buffalo 3:1 a připsal si už 49. výhru v sezóně! Pokračuje také obdivuhodná šňůra Sergeje Bobrovského, který vychytal alespoň bod už 12krát po sobě. Ve třetí třetině mělo Buffalo několik šancí na vyrovnání, ty ale nedokázalo proměnit a minutu před koncem Brandon Saad přidal definitivní pojistku na výhru Jackets.
     
    TŘI HVĚZDY ZÁPASU:

    1. Sergej Bobrovskij (CBJ) 41 zák., 1 gól, úsp. 97,6 %
    2. Kyle Quincey (CBJ) 1+0
    3. David Savard (CBJ) 0+0
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA:

    Lukáš Sedlák (CBJ) 0+0, +0, 1 střela, čas na ledě 13:18
     
    To je z mé strany již vše, příště na počtenou! (03:40:54)

    Vojtěch Balon

    Góly a asistencie: 15. Quincey, 18. Atkinson (S. Jones, Wennberg), 59. Saad (J. Anderson) – 31. Rodrigues (R. O'Reilly, McCabe)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – Werenski, S. Jones, J. Johnson, D. Savard, Quincey, Harrington – N. Foligno (C), Wennberg, Saad – Jenner (A), Dubinsky (A), Atkinson – W. Karlsson, Sedlák, Calvert – Hartnell, Gagner, J. Anderson.
    Buffalo Sabres: A. Nilsson (Lehner) – McCabe, D. Kulikov, Austin, Bogosian, Gorges (A), Falk – Ennis, R. O'Reilly (A), Deslauriers – M. Foligno, Eichel, Reinhart – E. Kane, Rodrigues, B. Gionta (C) – Moulson, Girgensons, Carrier.

    Rozhodca: Watson, Morton – B. Gawryletz, Racicot