Rusko – Belgicko 3:3 (kon.) | Estónsko – Chorvátsko 3:0 (kon.) | Albánsko – Bosna 1:2 (kon.)
Portugalsko – Švédsko 2:3 (kon.) | Holandsko – Taliansko 1:2 (kon.) | Rakúsko – Fínsko 1:1 (kon.)
Írsko – Island 0:1 (kon.) | Francúzsko – Španielsko 0:2 (kon.)
koniec
Rusko
3:3 (1:3)
Belgicko
cz Utorok 28.03.2017, 18:00 • Olympijský stadion Fišt, Soči • Medzinárodný prípravný zápas • Priateľský zápas
Predzápasové kurzy
     
    Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek večera. (19:53:36)
     
    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 3:5. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 12:9.
     
    Tři nastavené minuty uběhly a zápas končí. Po prvním poločase se zdálo, že Belgie otočila zápas na svou stranu a druhá pětačtyřicetiminutovka bude v její režii. Rusové ale vstoupili do druhého poločasu velmi aktivně a dočkali se snížení po parádní akci Mirančuka, který byl na trávníku dvě minuty. Po sérii střídaní na obou stranách tempo hry opadlo, ale nakonec se ruská reprezentace v samotném závěru dočkala vyrovnání. Belgičané zaváhali na pravé straně a toho využil Bucharov, který tak udal konečný výsledek zápasu.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+2. BUCHAROV - 3:3
     
    90+2
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové se ve druhé minutě nastavení nakonec dočkali vyrovnání. ALEXANDR BUCHAROV si naběhl z pravé strany do pokutového území a střelou mezi nohama rozvlnil síť.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Vermaelen, přichází Boyata.
     
    90
    Teď se Rusové nedomluvili při rychlém protiútoku. Hned čtyři se dostali do brejku, ale Golovin se doslova srazil při postupu na branku s Bucharovem a akce končí bez zakončení.
     
    89
    Lukaku výborně sklepl dlouhý centr na nabíhajícího Carrasca. Lukaku ještě dostal míč zpět, ale střelou k tyči proti Akinfejevovi neuspěl.
     
    87
    Mignolet musel před dotírajícím Golovinem rychle odkopnout míč ze svého vápna. Vše nakonec dopadlo pro Belgii bez komplikací.
     
    86
    Kombarov si šel na levém kraji pro faul a ten také získal na nově příchozím Hazardovi. Rusové se tak dostali k centru, ale v obraně Belgie je vynikající hlavičkách Vermaelen.
     
    85
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Dembelé, přichází Hazard.
     
    84
    Na druhé straně pálil z nepřipravené pozici Carrasco. Po jeho dělovce ze střední vzdálenosti mohl být gólman moskevského CSKA naprosto v klidu. Balon míří jen na tribunu.
     
    83
    A Rusové jdou do tlaku. Po několika přesných přihrávkách na pravé straně se dostal k centru Bucharov, který našel na hranici vápna Samedova. Ten ale Mignoleta střelou po zemi nepřekvapil.
     
    82
    Posledních zhruba deset minut pro oba týmy. Především tedy pro Rusko, které ztrácí v koncovce zápasu jednu branku.
     
    81
    A další centr Belgie. Akinfejev musel být připraven na zásah, ale nakonec si jen lehce zpracoval nepřesný centr v náručí.
     
    80
    Lukaku si chtěl najít volný míč na pravé straně, ale je mu odpískán ofsajd. Rusové se tak zadarmo dostávají k balonu.
     
    79
    Belgie si bude muset ještě hlídat závěr zápasu. Domácí hráči se pokoušejí ještě vyrovnat a jsou nyní aktivnější.
     
    77
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Benteke, přichází Lukaku.
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Chadli, přichází Carrasco.
     
    76
    Střídání v týmu Rusko: ze hřiště odchází Jerochin, přichází Glušakov.
    75. MIRANČUK - 2:3
     
    75
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Parádní akce domácí reprezentace. ALEXEJ MIRANČUK přišel před malou chvíli na trávník a hned se zapisuje mezi střelce dnešního zápasu. Mirančuk získal míč ve středu pole, následně s ním došel až do pokutového území, kde se ještě stačil narazit s Golovinem a poté už jen dopravil balon do prázdné branky.
     
    74
    Belgie měli k dispozici další rohový kop. Chadli centroval od rohového čtvrtkruhu před Akinfejeva, tam se dostal k hlavičce Benteke, ale opět se mezi tři tyče netrefil.
     
    73
    Střídání v týmu Rusko: ze hřiště odchází Ozdojev, přichází Mirančuk.
     
    72
    Bucharov výrazně oživil hru domácího týmu. Na pravé straně si poradil s Chadlim, následně ale fauloval střelce první branky a vše musí uklidňovat až hlavní rozhodčí.
     
    70
    Také druhý střídající hráč Belgie Axel Witsel byl ve hře. Na pravé straně společně s Bentekem vykombinovali soupeře, ale přesný centr už nepřidali.
     
    69
    Na druhé straně upaloval do útoku střídající Mertens. Ihned z druhého doteku posílal míč před Akinfejeva, ale ani jeden jeho spoluhráč se k hlavičce nedostal.
    68. Neuznaná branka pro ofsajd
     
    68
    Bucharov se dostal do samostatného úniku. Zakončil přesnou střelou přes Mignoleta, ale jeho branka nemůže být uznána pro ofsajd.
     
    66
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Tielemans, přichází Witsel.
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Mirallas, přichází Mertens.
     
    65
    Belgičané se dostali do mírného tlaku. Nic však z akce na pravé straně nevytěžili a pokračovat mohou s míčem Rusové.
     
    63
    Střídání v týmu Rusko: ze hřiště odchází Poloz, přichází Golovin.
     
    62
    Igor Akinfejev si po dlouhé době sáhl na balon. Po centru z levého kraje si vyskočil pro nepřesný centr.
     
    61
    Na druhé straně vedl útok Belgie Chadli. Alderweireld si nabíhal mezi obránce, ale Rusové dostatečně uzavřeli prostor u lajny.
     
    60
    I po hodině hry stále vedou Belgičané o dva branky. Nyní se však mohli domácí dostat do přečíslení. Vše zastavuje až za cenu faulu Tielemans.
     
    59
    Rusové se nemohou před pevnou obranu hostů dostat k ohrožení Mignoleta. Naopak útočníci Belgie jsou stále v pohybu. Benteke si hledal trochu místa mezi obránci, ale hned jak na něj přiletěla přihrávka, tak je obrán o balon.
     
    57
    Neustädter si našel prostor ve středu pole, ale nepřihrál přesně a vytvořit tak možnost pro soupeře. Chadli hledal z pravé strany Dembelého, ale také nebyl přesný.
     
    56
    Také před Mignoletem mohlo být horko. Zobnin s Jerochinem si vytvořili místo ke střele, ale právě záložník Spartaku Moskva napálil jen soupeře před sebou.
     
    55
    Benteke si zabíhal za posledního obránce, ale to, že míč k němu projde už nečekal. Akinfejev tak chytá odražený míč od Bentekeho.
     
    54
    I Rusko to umí dopředu. Po pravé straně se dostal k centru střídající Bucharov. Jeho přízemní pas ale nenašel Poloze v pokutovém území.
     
    53
    Chadli skvěle vybojoval míč ve středovém kruhu na Jerochinovi. Dostal míč až do pokutového území a ještě hledal zpětnou přihrávkou jednoho z dvojice Benteke – Dembelé. Dva útočníci si však dávali přednost a příležitost tak promarnili.
     
    52
    Rusové jsou hluboko zasunutí až před brankářem. Toby Alderweireld se dostal z pozice obránce až do zakončení, ale nebyl přesný.
     
    51
    Belgičané se vysunuli s napadáním až téměř k pokutovému území soupeře. Míč však získali až na vlastní půli a mohou jít od svého kapitána Vertonghena do útoku.
     
    49
    Centr od rohového praporku končí jen u Mignoleta. Brankář Liverpoolu neměl žádné problémy s vysokým míčem do pokutového území.
     
    48
    Do zakončení se dostal po odraženém míči z volného přímého kopu Alexandr Samedov. Tvrdou ránou trefil jen stojícího Bentekeho, který odrazil míč na rohový kop.
     
    47
    Domácí reprezentace rozehráli druhý poločas. Ozdojev se dostal do třech hráčů soupeře, ale nakonec vybojoval faul na svou osobu.
     
    46
    Střídání v týmu Rusko: ze hřiště odchází Kanunnikov, přichází Bucharov.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:02.
     
    Hlavní rozhodčí nenastavil v prvním poločase ani sekundu navíc. Po první pětačtyřicetiminutovce tak vede favorizovaná Belgie 3:1. Už ve čtvrté minutě se však prosadil po standardní situaci Viktor Vasin, který trochu zaskočil Belgičany. Následně se ale rozjel kvalitnější tým a přidal tři branky. Z pokutového kopu vyrovnal Kevin Mirallas. V závěru poté přidal dva slepené góly Christian Benteke a Rusové tak ztrácejí o poločase dva zásahy.
     
    45
    První poločas skončil.
    45. BENTEKE - 1:3
     
    45
    Belgie právě vstřelila branku!
    CHRISTIAN BENTEKE je před koncem první půle k nezastavení. Po dalším centru z levého kraje přidává třetí branku. Chadli našel přesně hlavu útočníka Crystal Palace, který z výskoku umisťuje míč k pravé tyči.
     
    45
    Chadli měl chuť přidat ještě před koncem první půle ještě jednu branku. Přihrávku na něj ale nedokázal zastavit na hrací ploše a vykopávat tak může Akinfejev.
    43. BENTEKE - 1:2
     
    43
    Belgie právě vstřelila branku!
    A právě po rohovém kopu se mohou podruhé radovat hráči Belgie. Nejdříve ještě stačil Akinfejev vyrazit hlavičku Dembelého, ale na lehkou dorážku CHRISTIANA BENTEKEHO už neměl. Hosté tak otáčejí před koncem poločasu vedení na svou stranu.
     
    42
    Tielemans se proletěl vzduchem po nepříjemném střetu s Jerochinem. Chadli tak mohl poslat míč z volného přímého kopu do vápna. Je z toho jen rohový kop.
     
    41
    Jerochin se dostal k hlavičce po rohovém kopu. Byl však rozhozen obráncem a nedostal tak balon mezi tři tyče.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému konci. Kanunnikov byl v obležení soupeřů, ale velmi rychle napálil bránícího Mirallase a získal autové vhazování.
     
    39
    Nyní to zkoušel u pravé postranní lajny Chadli. Podél čáry však nebyl žádný prostor a tak musel zvolit přihrávku zpět na obránce.
     
    38
    Už znovu kontrolují hru Belgičané. Vermaelen si několikrát vyměnil přihrávku s Vertonghenem, ale ani po několika sekundách se nikdo z hostů nenabídl ke kombinaci a tak Belgičané ztrácí balon.
     
    37
    Také domácí reprezentace po dlouhé době zahrozila. Poloz si tentokrát pohlídal ofsajdové postavení a ještě navíc dokázal přidat i rohový centr do pokutového území. Skluzem se pokoušel zakončovat Kanunnikov, ale nakonec na balon nedosáhl.
     
    36
    Rusové se hnali ve třech do rychlého útoku, ale po přihrávce po lajně byl přichycen v ofsajdovém postavení Poloz.
     
    34
    Byl z toho ale rohový kop. Na první tyči se zjevil zcela sám Vermaelen, ale jeho hlavička jde jen nad branku.
     
    33
    Hostující hráči byli velmi blízko druhé brance. Benteke si doběhl pro přihrávku do pokutového území, ale už nestačil vrátit balon a hráče z druhé vlny.
     
    32
    Chadli s Foketem byli u zrodu útoku hostů. První jmenovaný si našel prostor na pravé straně, ale po jeho centru se však nikdo z jeho spoluhráčů nedostal k hlavičce.
     
    31
    Ani další útočná akce domácího týmu nekončí přesnou střelou. Poloz ještě stačil zastavit míč na hrací ploše, ale z úhlu trefil jen boční síť.
     
    30
    Přesně po půlhodině hry si našel balon u pravé postranní lajny Samedov. Hned troji Belgičanů se však k němu stáhla, ale míč mu neodebrala. Samedov dokázal ještě přihrát střídajícímu Ozdojevovi, který pálil na Mignoleta.
     
    29
    Nianggolan si chtěl narazit míč s Dembelém. Druhý jmenovaný ale nevyslyšel náběh spoluhráče a raději podržel míč. Následně se přihlásil o přihrávku střelec první branky Belgie Mirallas. Dostal přihrávkou proti noze, ale tentokrát nebyl přesný.
     
    28
    Ruský celek se nedokáže dlouhé sekundy dostat k míči. Belgičané si posouvají balon ze strany na stranu a čekají na vhodný moment k útoku.
     
    27
    Samedov si dal na čas s rozehrávkou autového vhazování. Následně se ale domácí nedostali k míči a do útoku se hnal Dembelé. Míč ale na hrací ploše neudržel.
     
    25
    Chadli si výborně poradil se soupeřem, následně chtěl mezi obránce nabídnout šanci Bentekemu. Kudrjašov stačil ještě jako poslední obránce zasáhnout.
     
    24
    Tempo hry po dvou vstřelených brankách lehce upadá. Ani jedna reprezentace se vyloženě netlačí do útočení.
     
    23
    Po pravém kraji rozehrál akci hostů Foket. Našel volného Nianggolana ve středu pole, ten ale velmi rychle přihrává rozběhnutému Bentekemu. Před útočníkem Crystal Palace však chytá míč Akinfejev.
     
    21
    Rusové se po první vstřelené brance zatáhli do defenzivy a nyní v ní pokračují. To vyhovuje hostům, kteří mohou bez problémů kombinovat.
     
    20
    Belgičané pokračují v aktivní hře směrem dopředu a nyní musel dokonce až Akinfejev zachraňovat situaci před napadajícím Bentekem.
     
    18
    Střídání v týmu Rusko: ze hřiště odchází Dzagojev, přichází Ozdojev.
    18. MIRALLAS - 1:1
     
    18
    Belgie právě vstřelila branku!
    Faul na Bentekeho potrestal trochu se štěstím KEVIN MIRALLAS. Právě záložník Evertonu si postavil míč na pokutový bod a střelou pod padajícím Akinfejevem poslal míč do sítě.
    17. Pokutový zákrok
     
    17
    Pokutový kop pro Belgii.
     
    17
    Tielemans si vyměňoval míč ve středu pole s Chadlim. Druhý jmenovaný si poradil s obráncem a najednou byl až v pokutovém území. Tam ho ale čistě zastavil Vasin.
     
    16
    Aktivita Ruska směrem dopředu se výrazně snížila. Hru ovládají hosté, ale na větší šanci stále čekají.
     
    15
    Nacer Chadli měl trochu prostoru na pravé straně. S přihrávkou však příliš dlouho čekal a doslova daroval rychlý protiútok Rusku. Poloz si šel pro míč, ale dříve u něj byl Mignolet.
     
    14
    Tentokrát nenadělal hostům centr do pokutového území žádné problémy. Hned první hráč Belgie dokázal hlavou odpravit balon z vápna.
     
    13
    Kanunnikov si naběhl do vápna na průnikovou přihrávku, ale jeho střelu z úhlu dokázal odrazit na rohový kop Alderweireld.
     
    12
    Belgičané byli natlačeni na šestnáctce soupeře, ale poté přišla nepřesná nahrávka a hosté se museli rychle vracet do obrany. Vše vyřešil až taktickým faulem Chadli.
     
    11
    Po úvodním tlaku domácí reprezentace se nyní přesunula hra na ruskou polovinu. Belgičané se však zatím nemohou dostat ke střele.
     
    10
    V úvodních deseti minutách jsou více u míče hosté, ale do vedení šli už ve čtvrté minutě zápasu Rusové.
     
    9
    Kevin Mirallas to zkusil individuálně. Od levé postranní lajny si to namířil až do pokutového území. Tam ho možná trochu sporně poslal k zemi Kudrjašov, ale pokračuje se ve hře.
     
    8
    Belgická ofenziva zatím není nejpřesnější. Benteke si sice naběhl do volného prostoru na pravé straně, ale Dembelé ho nenašel přihrávkou vzduchem.
     
    7
    Rusové vstoupili do zápasu velmi aktivně. Napadají rozehrávkou favorizovaného týmu a chtějí přidat další branku.
     
    6
    Belgický národní tým je zaskočen vedoucí brankou Ruska. Nyní to zkoušel středem trávníku Nianggolan, ale na soupeře si nepřišel a ztrácí balon.
    4. VASIN - 1:0
     
    4
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Velmi překvapivé vedení domácí reprezentace. Po centru do pokutového území se dostal až na zadní tyči k míči Kombarov, který ještě přesunul nebezpečí před Mignoletem na VIKTORA VASINA a ten už jen nastavil pravou kopačku a posílá domácí do vedení.
     
    4
    Dmitrij Poloz si vzal míč ve středu pole, velmi rychle s ním doběhl až před pokutové území a tam se nechává chytře faulovat.
     
    3
    Hosté to zkoušeli po pravé straně, ale Chadli si s Foketem nerozuměl a k míči se dostávají také Rusové.
     
    2
    Belgičané měli k dispozici úvodní rozehrávku ze středového kruhu. Míč se však dostal jen k obráncům. Celou akci tak musel rozjet až Vermaelen.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Přátelský zápas tak může za několik okamžiků začít.
     
    Úvodní sestavy:

    Rusko: Akinfejev – Samedov, Kudrjašov, Neustädter, Vasin, Kombarov – Kanunnikov, Zobnin, Jerochin, Dzagojev – Poloz
    Náhradníci: Bělenov, Džanajev, Guilherme – Bucharov, Glušakov, Golovin, Kutěpov, Mirančuk, Ozdojev, Semjonov, Šiškin, Žirkov

    Belgie: Mignolet – Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen – Foket, Chadli, Nianggolan, Tielemans, Mirallas – Dembelé, Benteke
    Náhradníci: Sels, Casteels – Batsuayi, Boyota, Dendocker, Hazard, Lukaku, Mertens, Origi, Witsel.
     
    Poslední vzájemné zápasy

    22.06. 2014 Belgie – Rusko 1:0
    17.11. 2010 Rusko – Belgie 0:2
    14.06. 2002 Belgie – Rusko 3:2
     
    Belgie

    Belgie se na rozdíl od svého dnešního soupeři musí vypořádávat s kvalifikací. Po pěti zápasech ve skupině H však jen jednou ztratili. Právě v posledním zápase před domácím publikem jen remizovala Belgie s Řeckem. Bod za remízu 1:1 dokázal pro domácí reprezentaci vybojovat až minutu před koncem Romelu Lukaku. Stále však belgický národní tým vede tabulku a má nakročeno na šampionát.
     
    Rusko

    Rusové pořádají závěrečný turnaj Mistrovství světa a tak nemusí absolvovat kvalifikační zápasy. Proto od posledního zápasu loňského evropského šampionátu hrají jen přátelské utkání. Před týdnem odehráli přátelské utkání na domácí půdě proti Pobřeží slonoviny. Rusové měli míč déle na kopačkách vystřelili více střel, ale proti africkému týmu nedokázali zvítězit. Co víc, nedokázali ani vstřelit branku, naopak dvě inkasovali. V Krasnodaru tak domácí reprezentace podlehla výběru Pobřeží slonoviny 0:2.
     
    Krásný úterní večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Dnes se zaměříme na přátelský zápas mezi domácí Ruskem a mírným favoritem Belgií.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Vít Schück

    Góly: 4. Vasin, 75. Mirančuk, 90+2. Bucharov – 18. Mirallas (pen.), 43. Benteke, 45. Benteke


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 3:5. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 12:9.
    Rusko: Akinfejev (C) – Samedov, Kudrjašov, Neustädter, Vasin, Kombarov – Kanunnikov (46. Bucharov), Zobnin, Jerochin (76. Glušakov), Dzagojev (18. Ozdojev, 73. Mirančuk) – Poloz (63. Golovin)
    Náhradníci: Bělenov, Džanajev, Guilherme – Bucharov, Glušakov, Golovin, Kutěpov, Mirančuk, Ozdojev, Semjonov, Šiškin, Žirkov

    Belgicko: Mignolet – Alderweireld, Vermaelen (90. Boyata), Vertonghen (C) – Foket, Chadli (77. Carrasco), Nainggolan, Tielemans (66. Witsel), Mirallas (66. Mertens) – Dembelé (85. T. Hazard), Benteke (77. Lukaku)
    Náhradníci: Sels, Casteels – Batsuayi, Boyota, Dendocker, Hazard, Lukaku, Mertens, Origi, Witsel