Buffalo – Florida 4:2 (kon.) | NY Islanders – Nashville 1:3 (kon.) | Carolina – Detroit 3:4 (po pr.)
Tampa Bay – Chicago 5:4 (po pr.) | St. Louis – Arizona 4:1 (kon.) | Calgary – Colorado 4:2 (kon.)
koniec
St. Louis Blues
4:1 (0:0, 2:0, 2:1)
Arizona Coyotes
cz Utorok 28.03.2017, 02:10 • Scottrade Center, St. Louis • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    58:11 Vladimir TARASENKO - 4:1
     
    58:11
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Hosté propadli v útočném pásmu a záhy poté je rozhodnuto. Přečíslení tří na jednoho nejprve zakončil Schwartz, avšak kotouč se ještě vrátil k VLADIMIRU TARASENKOVI, jenž v pohodě skóroval do zcela prázdné poloviny brány. Asistence: Jaden Schwartz, Alexander Steen.
     
    51:30
    Arizona však dostává šanci na opětovné snížení. Dvě trestné minuty za nedovolené bránění si totiž odsedí Nail Jakupov (STL).
    50:06 Jaden SCHWARTZ - 3:1
     
    50:06
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Domácí znovu odskakují na rozdíl dvou branek. Tarasenko zadovkou z levé strany našel zcela osamoceného JADENA SCHWARTZE. Ten se zjevil před brankovištěm, několika manévry zmátl hostujícího gólmana a pak bekhendem skóroval pod břevno Smithovy brány. Asistence: Vladimir Tarasenko, Alexander Steen.
     
    44:52
    Po rychlém přechodu do útočného pásma Steen šikovně přihrával před brankoviště, kde se zjevil Schwartz. Domácí útočník puk usměrnil na bránu, nicméně Smith bleskově zavřel mezeru mezi svými betony.
     
    43:05
    Záhy po vhazování přišla další střela, kterou Allen jen vyrazil, a proto musel likvidovat ještě dorážku z bezprostřední blízkosti!
    41:01 Anthony DEANGELO - 2:1
     
    41:01
    Arizona právě vstřelila branku!
    Po obrovských šancích domácích přichází paradoxně snížení. Radim Vrbata se zjevil na pravém kruhu, ale místo střely oslovil ANTHONYHO DEANGELA. Hráč Arizony na středu útočného pásma neváhal a bleskovou střelou puk vyslal přesně nad Allenův beton. Asistence: Radim Vrbata, Alex Goligoski.
     
    40:27
    Následovala gólovka Alexandera Steena, jenž zakončoval k tyči do odkryté části brány. Proti však byla lapačka hostujícího gólmana.
     
    40:15
    V obrovské šanci se pouhých 15 vteřin po zahájení třetí třetiny zjevil Tarasenko, ale Murphy jeho zakončení před bránou dokázal zablokovat a Schwartz pak trefil tyč.
     
    39:28
    Tobias Rieder se s Martinookem zjevil v přečíslení dvou na jednoho. Byl to druhý zmíněný, který před bránou obdržel přihrávku, ale ani nadvakrát nepřekonal skvěle chytajícího Allena.
     
    35:15
    Obrovské šance Arizony. Jake Allen však nejprve vytěsnil bekhendové zakončení do protipohybu a poté se stihl roztáhnou, aby lapačkou zneškodnil Dvorakovu střelu do odkryté brány.
     
    34:43
    Tobias Rieder se toho na druhé straně vůbec nebál, souboj jeden na jednoho zakončil střelou a dobrým zákrokem se musel prezentovat také Allen.
    32:28 Alex PIETRANGELO - 2:0
     
    32:28
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Domácí jdou do dvougólového vedení! Nail Jakupov si to středem namířil přímo na bránu, ale k zakončení neměl prostor a puk proto posunul do strany. U pravého kruhu se do zakončení švihem opřel ALEX PIETRANGELO, který Smithovi nedal ani sebemenší šanci. Asistence: Nail Jakupov, Alexander Steen.
     
    32:10
    Aktivita St. Louis se stupňuje tvrdá střela od modré čáry by sama o sobě nebyla moc nebezpečná, ale po teči Smith musel vytáhnout skvělý zákrok.
    27:53 Jaden SCHWARTZ - 1:0
     
    27:53
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Teď už však domácí konečně otevírají skóre zápasu. Po buly u Smithe se kotouč dostal za jeho bránu, Alexander Steen odolal ataku obránce a poté puk předložil JADENU SCHWARTZOVI. Domácí útočník v pohodě zakončil do odkryté části brány, neboť Smith vůbec nevěděl, kde je kotouč. Asistence: Alexander Steen, Vladimir Tarasenko.
     
    26:07
    Zajímavá situace. Pohotové zakončení Vladimira Tarasenka se u tyče schovalo v lapačce Mikea Smithe, ale sudí Tim Peel po chvíli ukázal, že se jednalo o gól. Ten ale vůbec nepadl a skóre zůstává bezbrankové.
     
    24:30
    Velká šance domácích! Perron přihrávkou od mantinelu oslovil Berglunda, ale tomu zakončení mezi kruhy nejprve nesedlo a poté už přišla střela jen do připraveného Smithe.
     
    16:05
    Nail Jakupov se skvěle uvolnil u pravého kruhu a po rychlé otočce nebezpečně vypálil. Střelou na vzdálenější tyč ale těsně minul!
     
    13:58
    V posledních desítkách vteřin jsou domácí poměrně pasivní. Do obrovské šance se tak dostal Tobias Riedes, který byl úplně sám mezi kruhy, ale střelou provětral jen Allenovu lapačku.
     
    10:10
    Do šance se paradoxně dostali hosté. Únik v oslabení vyústil v přihrávku na rozjetého Joorise, který puk usměrňoval před bránou, ale bohužel pro Arizonu trefil jen připravené Allna.
     
    09:25
    Další vyloučení. Barbašev dobře zabojoval za Smithovou bránou a výsledkem bylo podražení ze strany Lukea Schenna (ARI).
     
    06:51
    Přesilovou hru si tentokrát zahraje Arizona. Ryan Reaves (STL) je vyloučen za sevření kotouče rukou.
     
    01:20
    Reaves byl za bránou Mikea Smithe drsně atakoval Alexem Goligoskim (STL), jenž dostává dvouminutový trest za krosček.

    Lukáš Podleśny

    Góly a asistencie: 28. Schwartz (Steen, Tarasenko), 33. Pietrangelo (Jakupov, Steen), 51. Schwartz (Tarasenko, Steen), 59. Tarasenko (Schwartz, Steen) – 42. DeAngelo (Vrbata, Goligoski)


    St. Louis Blues: Allen (C. Hutton) – Bouwmeester, Pietrangelo (C), Edmundson, Parayko, Gunnarsson, Bortuzzo – Schwartz, Steen (A), Tarasenko (A) – Pääjärvi, Berglund, Perron – Sanford, Barbašev, Jakupov – Upshall, Brodziak, Reaves.
    Arizona Coyotes: M. Smith (Domingue) – Ekman-Larsson (A), C. Murphy, Goligoski (A), DeAngelo, Chychrun, Schenn – Domi, Dvorak, Vrbata (A) – Keller, Burmistrov, Fischer – Perlini, Martinook, Rieder – Crouse, Jooris, J. McGinn.

    Rozhodca: TJ Luxmore, Tim Peel – Derek Amell, Brandon Gawrylet

    Diváci: 19 164