Azerbajdžan – Nemecko 1:4 (kon.) | San Maríno – Česko 0:6 (kon.) | Arménsko – Kazachstan 2:0 (kon.)
Anglicko – Litva 2:0 (kon.) | Sev. Írsko – Nórsko 2:0 (kon.) | Čierna Hora – Poľsko 1:2 (kon.)
Rumunsko – Dánsko 0:0 (kon.) | Malta – Slovensko sk 1:3 (kon.) | Škótsko – Slovinsko 1:0 (kon.)
koniec
Malta
1:3 (1:2)
Slovensko
Nedeľa 26.03.2017, 20:45 • Ta'Qali National Stadium • Kvalifikácia MS (Európa)
Predzápasové kurzy
     
    Slovenská futbalová reprezentácia zvládla prvý kvalifikačný duel v kalendárnom roku 2017. Na pôde Malty triumfovala 3:1 vďaka gólom Weissa, Greguša a Nemca. Za domácich sa presadil Farrugia, ktorý vyrovnával v úvodnom dejstve na 1:1. Rovnaký hráč mohol zápas poriadne zdramatizovať, keď skóroval aj v druhom dejstve. Pri spracovaní lopty si však pomohol rukou a namiesto radosti z gólu smútil po červenej karte. Od tohto momentu už Malta nehrozila a po presnom zásahu Nemca definitívne stratila šancu bodovať. Jána Kozáka dnes môže tešiť víťazstvo a fakt, že Slovensko poskočilo na druhú priečku tabuľky pred Slovinsko, ktoré prehralo v Škótsku. Nepríjemnou správou je, že pre ďalší kvalifikačný zápas v Litve sa vykartovali Juraj Kucka a Adam Nemec. (22:41:14)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Ján Greguš potiahol akciu stredom ihriska, nacentroval do šestnástky na voľného Mareka Hamšíka a jeho prudký volej preveril pozornosť Hogga.
     
    90+3
    Slovenskí futbalisti držia loptu a čakajú na záverečný hvizd. Zvládli povinnú jazdu, no proti outsiderovi sa poriadne natrápili.
     
    90+2
    V závere prichádza aj tretie maltské striedanie. André Schembri nedohrá duel do konca, pretože ho vymenil Luke Montebello
    90+1. Adam Nemec (SVK)
     
    90+1
    Adam Nemec úplne zbytočne zozadu atakoval v šestnástke protihráča a neunikol pozornosti arbitra. Po druhej žltej dostal červenú kartu a bude nám chýbať v ďalšom dueli proti Litve.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca pridáva na rámec riadneho hracieho času ešte tri minúty.
     
    90
    Marek Hamšík posúval loptu do šestnástky na Michala Ďuriša, ktorý sa nedokázal presadiť. Domáca obrana úspešne zasiahla.
     
    89
    Albert Rusnák skúsil vystreliť spoza šestnástky. Trafil iba pripraveného Clifforda Gatta Baldacchina.
     
    87
    Domáci futbalisti otvorili hru až v úplnom závere riadneho hracieho času. Prehrávajú však o dva góly a hrajú bez vylúčeného Farrugiu.
     
    86
    Ján Kozák vyčerpal všetky svoje striedanie. Uskutočnil výmenu v krídelnom priestore, keď Vladimíra Weissa nahradil Albert Rusnák.
     
    85
    Patrik Hrošovský centroval z ľavej strany do pokutového územia, kde si nabiehal Marek Hamšík. Pri lopte bol skôr Andrew Hogg.
    84. Adam Nemec (SVK) - 1:3
     
    84
    Slovensko dalo gól! Našim futbalistom sa prvýkrát v zápase otvoril priestor na rýchly protiútok a hneď to nevyužili. Marek Hamšík ideálne vysunul ADAMA NEMCA, ktorý odstavil brániaceho hráča a skóroval.
     
    83
    Tomáš Hubočan dostal prihrávku do voľného priestoru na ľavom krídle, ale bol pod tlakom dvoch maltských obrancov a nedokázal nič vymyslieť.
     
    81
    Malta musela vykonať nútené striedanie. Zranený Ryan Camilleri opustil ihrisko a jeho miesto zaujal Clifford Gatt Baldacchino.
     
    80
    Hra je momentálne prerušená. Ryan Camilleri utrpel zranenie v súboji s Michalom Ďurišom a musí byť ošetrený.
     
    79
    Jean Paul Farrugia zožal potlesk domácich fanúšikov. Na hrote útoku odviedol kvalitný prácu, dal jeden gól a takmer sa postaral o vyrovnanie.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 14. J. P. Farrugia – 2. Weiss, 41. Greguš, 84. Nemec

    Karty:   47. J. P. Farrugia (MAL), 56. Camilleri (MAL) – 26. Škrtel (SVK), 40. Nemec (SVK), 70. Kucka (SVK)   78. J. P. Farrugia (MAL) – 90+1. Nemec (SVK)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 0:3. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 17:22.
    Malta: Hogg – Attard, Z. Muscat, Magri, Camilleri (81. Baldacchino), Zerafa – Gambin (73. Kristensen), Sciberras (C), P. Fenech – J. P. Farrugia, Schembri (90+2. Montebello).
    Náhradníci: Bonello – Mifsud, Kristensen, Scerri, S. Pisani, R. Fenech, Baldacchino, Montebello, Borg.

    Slovensko: Kozáčik – Pekarík, Škrtel (C), Škriniar, Hubočan – Hrošovský – Mak (50. Hamšík), Kucka (74. Ďuriš), Greguš, Weiss (86. Rusnák) – Nemec.
    Náhradníci: Novota, Dúbravka – Gyömbér, Kiss, Sabo, Ďuriš, Bero, Holúbek, Rusnák, Hamšík, Saláta.