Azerbajdžan – Nemecko 1:4 (kon.) | San Maríno – Česko 0:6 (kon.) | Arménsko – Kazachstan 2:0 (kon.)
Anglicko – Litva 2:0 (kon.) | Sev. Írsko – Nórsko 2:0 (kon.) | Čierna Hora – Poľsko 1:2 (kon.)
Rumunsko – Dánsko 0:0 (kon.) | Malta – Slovensko sk 1:3 (kon.) | Škótsko – Slovinsko 1:0 (kon.)
koniec
Malta
1:3 (1:2)
Slovensko
Nedeľa 26.03.2017, 20:45 • Ta'Qali National Stadium • Kvalifikácia MS (Európa)
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    V závere prichádza aj tretie maltské striedanie. André Schembri nedohrá duel do konca, pretože ho vymenil Luke Montebello
    90+1. Adam Nemec (SVK)
     
    90+1
    Adam Nemec úplne zbytočne zozadu atakoval v šestnástke protihráča a neunikol pozornosti arbitra. Po druhej žltej dostal červenú kartu a bude nám chýbať v ďalšom dueli proti Litve.
     
    86
    Ján Kozák vyčerpal všetky svoje striedanie. Uskutočnil výmenu v krídelnom priestore, keď Vladimíra Weissa nahradil Albert Rusnák.
    84. Adam Nemec (SVK) - 1:3
     
    84
    Slovensko dalo gól! Našim futbalistom sa prvýkrát v zápase otvoril priestor na rýchly protiútok a hneď to nevyužili. Marek Hamšík ideálne vysunul ADAMA NEMCA, ktorý odstavil brániaceho hráča a skóroval.
     
    81
    Malta musela vykonať nútené striedanie. Zranený Ryan Camilleri opustil ihrisko a jeho miesto zaujal Clifford Gatt Baldacchino.
     
    78
    Teraz nás zachránil hlavný rozhodca. Jean Paul Farrugia využil nedorozumenie medzi Kozáčikom a Škriniarom, bol sám pred prázdnou bránou a poslal loptu do siete. Pomohol si však rukou a po druhej žltej karte dostal červenú.
     
    74
    Ján Kozák takisto reaguje zmenou. Trávnik opustil žltou kartou potrestaný Juraj Kucka, ktorého nahradil Michal Ďuriš.
     
    73
    Domáci tréner urobil prvé striedanie. Na lavičku smeruje Luke Gambin, do hry naopak prichádza Bjorn Kristensen.
     
    70
    Juraj Kucka išiel do zbytočne ostrého sklzu proti Camillerimu a neušiel žltej karte z rúk hlavného rozhodcu. Ján Kozák nebude môcť počítať so stredopoliarom AC Miláno v nasledujúcom kvalifikačnom dueli proti Litve.
     
    57
    Slováci dlho váhali s rozohraním štandardnej situácie. Hamšík napokon našiel hlavu Adamu Nemca, ktorý zakončoval z ofsajdu do brvna.
     
    56
    Jurajovi Kuckovi vyšla individuálna akcia. V strede poľa sa zbavil brániacich hráčov, potiahol loptu bližšie k bráne a navyše získal štandardku. Za cenu žltej karty ho fauloval Ryan Camilleri.
     
    50
    Ján Kozák urobil prvú zmenu v zostave. Z ihriska odchádza doteraz nevýrazný Róbert Mak a na jeho miesto prišiel Marek Hamšík.
     
    49
    Adam Nemec dostal výbornú prihrávku do behu na ľavej strane, natlačil sa do šestnástky súpera, ale potom namieril nad bránu.
     
    47
    Jean Paul Farrugia išiel veľmi ochotne na zem v šestnástke na pýtal si penaltu. Hlavný rozhodca ocenil jeho hereckú vložku žltou kartou.
    41. Ján Greguš (SVK) - 1:2
     
    41
    Slovensko dalo gól! Do šestnástky sa nám nedarí preniknúť, no už druhýkrát sme udreli z diaľky. JÁN GREGUŠ skúsil vypáliť spoza pokutového územia, jeho strelu jemne tečoval domáci obranca a Andrew Hogg nedokázal úspešne zasiahnuť.
     
    40
    Adam Nemec chcel vybojovať stratenú loptu, no sklz proti Zerafovi mu vôbec nevyšiel a domáceho obrancu zložil na trávnik iba za cenu žltej karty.
     
    26
    Martin Škrtel je prvým hráčom, ktorý dnes uvidel žltú kartu. Slovenský kapitán už dostal od rozhodcu varovnanie a teraz bol právom potrestaný po faule na Schembriho.
    14. Jean Paul Farrugia (MAL) - 1:1
     
    14
    Malta dáva gól! Domáci futbalisti využili chybu nášho tímu. Milan Škriniar poslal nepresnou prihrávkou do samostatného úniku JEANA PAULA FARRUGIU, ktorý zoči-voči Kozáčikovi nezaváhal.
    2. Vladimír Weiss (SVK) - 0:1
     
    2
    Slovensko dalo gól! Naši futbalisti zakombinovali v strede ihriska, VLADIMÍR WEISS si vymenil loptu s Adamom Nemcom a spoza šestnástky zamieril priamo pod brvno.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 14. J. P. Farrugia – 2. Weiss, 41. Greguš, 84. Nemec

    Karty:   47. J. P. Farrugia (MAL), 56. Camilleri (MAL) – 26. Škrtel (SVK), 40. Nemec (SVK), 70. Kucka (SVK)   78. J. P. Farrugia (MAL) – 90+1. Nemec (SVK)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 0:3. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 17:22.
    Malta: Hogg – Attard, Z. Muscat, Magri, Camilleri (81. Baldacchino), Zerafa – Gambin (73. Kristensen), Sciberras (C), P. Fenech – J. P. Farrugia, Schembri (90+2. Montebello).
    Náhradníci: Bonello – Mifsud, Kristensen, Scerri, S. Pisani, R. Fenech, Baldacchino, Montebello, Borg.

    Slovensko: Kozáčik – Pekarík, Škrtel (C), Škriniar, Hubočan – Hrošovský – Mak (50. Hamšík), Kucka (74. Ďuriš), Greguš, Weiss (86. Rusnák) – Nemec.
    Náhradníci: Novota, Dúbravka – Gyömbér, Kiss, Sabo, Ďuriš, Bero, Holúbek, Rusnák, Hamšík, Saláta.