Wolfsburg – Darmstadt 1:0 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Hertha 4:2 (kon.) | Augsburg – Freiburg 1:1 (kon.)
Brémy – Lipsko 3:0 (kon.) | Hoffenheim – Leverkusen 1:0 (kon.) | Frankfurt – Hamburger 0:0 (kon.)
koniec
1. FC Kolín nad Rýnom
4:2 (3:0)
Hertha BSC
Sobota 18.03.2017, 15:30 • RheinEnergieStadion • Nemecká Bundesliga • 25. kolo
Predzápasové kurzy
     
    89
    Fantastický Timo Horn! Vladimír Darida znova našiel hlavu Jonathana Brooksa a gólman Kolína vytiahol ďalší neuveriteľný zákrok!
     
    81
    Maximilian Mittelstädt vymyslel veľmi nebezpečný prudký center pred Tima Horna a Vedad Ibišević nemôže uveriť tomu, čo teraz domáci brankár chytil!
     
    77
    Miloš Jojić má pre dnešok odpracované. Na posledné momenty zápasu ho prichádza nahradiť Frederik Sørensen.
     
    76
    Sami Allagui prišiel do súboja s Jonasom Hectorom príliš neskoro, nešetrne ho zasiahol a vidí žltú kartu.
     
    73
    Genki Haraguči pre dnešok dohral. Na jeho miesto prichádza dnešný narodeninový oslávenec Maximilian Mittelstädt.
    69. John Anthony Brooks (HER) - 4:2
     
    69
    Hertha dala gól! Tak konečne to Vladimírovi Daridovi vyšlo. Pekným centrom na bližšiu žrď našiel JONATHANA BROOKSA, ten sa zavesil do vzduchu a nekompromisnou hlavičkou strieľa svoj prvý gól v sezóne.
    63. Anthony Modeste (KLN) - 4:1
     
    63
    Kolín nad Rýnom dal gól! Tak a z tohto sa už budú hostia spamätávať asi len ťažko. Vladimír Darida nezachytil prihrávku Genkiho Haragučiho, Marco Höger našiel krásnym pasom ANTHONYHO MODESTEHO, ten sa zbavil Jonathana Brooksa a krásnou umiestnenou strelou k bližšej žrdi završuje dnešný hetrik a zaznamenáva svoj 22. gól v sezóne!
     
    62
    Striedajú aj domáci. Na ihrisku v záverečnej polhodine už neuvidíme Simona Zollera, naopak, svoje umenie nám predvedie Marco Höger.
     
    52
    Ďalšia žltá karta pre domácich a znova v tom má prsty Mitchell Weiser. Ten zrýchlil okolo Matthiasa Lehmanna a kapitánovi Kolína už nezostávalo nič iné ako poslať Weisera k zemi.
    50. Vedad Ibišević (HER) - 3:1
     
    50
    Hertha dala gól! K lopte sa postavil kto iný ako VEDAD IBIŠEVIĆ, napálil ju do stredu brány a znižuje na rozdiel dvoch gólov. Tento zápas napokon predsa len môže priniesť drámu.
     
    50
    Niklas Stark skákal do súboja s Timom Hornom, domáci brankár si nedal pozor a zasiahol súpera do hlavy! Pokutový kop pre Herthu!
    49. Timo Horn (KLN)
     
    49
    Dominic Maroh poslal nešetrným zákrokom k zemi Samiho Allaguiho. Vidí žltú kartu a je z toho veľmi zaujímavá štandardná situácia pre hostí.
     
    47
    Hertha vstúpila do druhého polčasu aktívne. Marvin Plattenhardt to na ľavej strane skúsil už trikrát kombináciou s Mitchellom Weiserom. Po jeho treťom centri sa musel mať na pozore Timo Horn, ktorý loptu vyboxoval spod brvna na rohový kop.
     
    46
    Podľa očakávania prichádza k zmene v základnej zostave hostí. Pál Dardai z ihriska pred druhým polčasom stiahol Pera Skjelbreda a na jeho miesto poslal Samiho Allaguiho.
     
    45+1
    Mitchell Weiser bude v poriadku. Teraz sa poľahky dostal cez Jonasa Hectora a naservíroval loptu pre Vedada Ibiševića, ktorý ale jeho center tesne minul.
     
    41
    Sebastian Langkamp zahral v súboji s Jujom Osakom vysokou nohou, za čo vidí žltú kartu.
    37. Anthony Modeste (KLN) - 3:0
     
    37
    Kolín nad Rýnom dal gól! Tak to je šokujúci priebeh prvého polčasu tohto stretnutia! Marvin Plattenhardt stratil loptu na polovici domácich, tá sa dostala k Milošovi Jojićovi, ktorý vymyslel nádherný pas za obranu Herthy na ANTHONYHO MODESTEHO a francúzsky kanonier pridáva už tretí gól svojho tímu!
    35. Anthony Modeste (KLN) - 2:0
     
    35
    Kolín nad Rýnom dal gól! Kolínčania hrajú veľmi trpezlivo a to im prináša ovocie v podobe už druhého gólu. Juja Osako sa tentokrát premenil na nahrávača, prihrávkou pod seba našiel na hranici pokutového územia ANTHONYHO MODESTEHO, ktorý triafa presne k ľavej žrdi Runeho Jarsteina a zaznamenáva svoj 20. gól v sezóne.
     
    32
    V 32. minúte vidíme aj prvú žltú kartu zápasu, ktorou je "odmenený" Japonec v tíme Berlína Genki Haraguči.
     
    31
    Mohlo byť vyrovnané! Vladimír Darida trafil svoj center z ľavej strany presne tam, kde stál Vedad Ibišević a Timo Horn musel proti Bosniakovej hlavičke vytiahnuť reflexívny zákrok.
     
    30
    Už po polhodine hry tu máme prvé striedanie v tíme hostí. Je vynúteného charakteru a podľa očakávania po nepríjemnom zákroku Olkowského spred pár minút nebude môcť v zápase pokračovať Salomon Kalou, ktorého strieda Mitchell Weiser.
     
    21
    Genki Haraguči roztiahol hru doprava, kde bol Peter Pekarík, a ten poslal svoj typický prudký prízemný center "do ohňa", kde si ho do vlastnej brány takmer zrazil kapitán Kolínčanov Matthias Lehmann. Po zásahu Tima Horna má Hertha k dispozícii ďalší rohový kop.
     
    16
    Rýchly protiútok Kolína. Christian Clemens sa tentokrát ocitol na ľavej strane, prenikol do pokutového územia, kde ponúkal loptu ako na podnose Anthonymu Modestemu, no tomu v dosiahnutí 20. gólu v sezóne zabránil Rune Jarstein.
    6. Juja Osako (KLN) - 1:0
     
    6
    Kolín nad Rýnom dal gól! Nádherný futbalový moment! JUJA OSAKO si prebral prihrávku na hranici asi 25 metrov od brány, nevymýšľal a napálil ju priamo do ľavého horného rohu zaskočeného gólmana Jarsteina!
     
    5
    Anthony Modeste ukazuje, prečo je jedným z najlepších strelcov Bundesligy. V tejto chvíli napriahol zo vzdialenosti približne 20 metrov, mieril to k pravej žrdi, no Rune Jarstein vytiahol skvelý zákrok.

    Jakub Kocourek

    Góly: 6. Osako, 35. Modeste, 37. Modeste, 63. Modeste – 50. Ibišević (pen.), 69. Brooks

    Karty:   49. Maroh (KLN), 52. Lehmann (KLN) – 32. Haraguči (HER), 41. Langkamp (HER), 76. Allagui (HER)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 1:2. Rohy: 2:9. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:12.
    1. FC Kolín nad Rýnom: Horn – Olkowski, Maroh, Subotić, Hector – Clemens, Jojić (77. F. Sørensen), Lehmann (C), Zoller (62. Höger) – Osako, Modeste.
    Náhradníci: Müller – F. Sørensen, Höger, Rudņevs, S. Özcan, Klünter, Hartel.

    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík, Langkamp, Brooks, Plattenhardt – Skjelbred (46. Allagui), Stark – Haraguči (73. Mittelstädt), Darida, Kalou (30. Weiser) – Ibišević (C).
    Náhradníci: Kraft – Esswein, Allagui, Stocker, Allan, Weiser, Mittelstädt.

    Rozhodca: Marco Fritz