Wolfsburg – Darmstadt 1:0 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Hertha 4:2 (kon.) | Augsburg – Freiburg 1:1 (kon.)
Brémy – Lipsko 3:0 (kon.) | Hoffenheim – Leverkusen 1:0 (kon.) | Frankfurt – Hamburger 0:0 (kon.)
koniec
1. FC Kolín nad Rýnom
4:2 (3:0)
Hertha BSC
Sobota 18.03.2017, 15:30 • RheinEnergieStadion • Nemecká Bundesliga • 25. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Vážení fanúšikovia!

    Vítam vás pri sledovaní online textového prenosu z nemeckej Bundesligy. Tá má počas tohto víkendu na programe zápasy 25. kola. Spoločne sa pozrieme do Kolína, kde domáci 1. FC privíta Herthu Berlín. Stretnutie sa začína o 15:30.

    1.FC KOLÍN NAD RÝNOM

    Kolín je jedným z príjemných prekvapení aktuálnej sezóny Bundesligy. Capkom totiž po 24 kolách patrí pekná 7. priečka a stále sú tak v boji o pohárové miestenky. V doterajšom priebehu ročníka nazbierali už 34 bodov. Kolínčania sa môžu pochváliť najmä veľmi kvalitnou defenzívou, keď inkasovali zatiaľ len 27 gólov. Lepšie sú na tom v tomto ukazovateli už len štyri tímy. Ani v ofenzíve to však so zverencami Petra Stögera nevyzerá vôbec zle. Súperových brankárov prekonali už 33-krát. Najväčšiu zásluhu na tom má francúzsky kanonier Anthony Modeste, ktorý svojimi 19 presnými zásahmi konkuruje aj dvojici najlepších kanonierov súťaže Aubameyang-Lewandowski. Aktuálna forma Die Geißböcke však nie je vôbec dobrá. Na víťazstvo čakajú už od 4. februára, keď doma zdolali Wolfsburg. Odvtedy v šiestich získali len dva body za remízy so Schalke 04 a zachraňujúcim sa Ingolstadtom. Tréner Peter Stöger nebude môcť v tomto dueli počitať s potrestaným Dominiqueom Heintzom ani zraneným triom Thomas Kessler, Konstantin Rausch, Marcel Risse.

    HERTHA BERLÍN

    Hertha aj v tomto ročníku nadväzuje na pomerne vydarený vlaňajšok a v súčasnosti sa nachádza na 5. mieste. So ziskom 40 bodov z 24 zápasov je v kontakte aj so súpermi na vyšších priečkach. Berlínčania sú na tom v ukazovateli skóre veľmi podobne ako ich dnešný súper. Avšak na to, na akej pozícii v tabuľke sa nachádzajú, je 32 strelených gólov pomerne nízke číslo. Najlepším strelcom mužstva je bosniansky zakončovateľ Vedad Ibišević s 10 gólmi. Naopak, zverenci trénera Pála Dardaia inkasovali v priebehu tohto ligového ročníka 26-krát, čo je o jeden gól menej ako Kolín. Aktuálna forma Herthy je ako na hojdačke, keď z posledných piatich duelov dvakrát vyhrala, dvakrát remizovala a raz prehrala. Naposledy Berlínčania ale zvládli mimoriadne náročný duel na vlastnom štadióne proti Borussii Dortmund, ktorú po dobrom taktickom výkone zdolali 2:1. Tréner Pál Dardai to v aktuálnej sezóne nemá so skladaním zostavy vôbec jednoduché. Viacerých jeho zverencov trápia zdravotné problémy. Výnimkou nie je ani predsezónna posila slovenský reprezentant Ondrej Duda. Ten síce po nekonečných problémoch s kolenom nastúpil na dva zápasy, no aktuálne ho trápi svalové zranenie stehna a dátum jeho návratu je otázny. Okrem neho dnes Herthe nepomôžu Florian Baak, Fabian Lustenberger, Arne Maier a Julian Schieber. O tom, či bude k dispozícii chorý Jordan Torunarigha sa rozhodne tesne pred začiatkom stretnutia.

    POSLEDNÝCH PÄŤ VZÁJOMNÝCH ZÁPASOV:

    Hertha Berlín – Kolín n. R. 2:1
    Kolín n. R. – Hertha Berlín 0:1
    Hertha Berlín – Kolín n. R. 2:0
    Hertha Berlín – Kolín n. R. 0:0
    Kolín n. R. – Hertha Berlín 1:2
     
    Úvodné zostavy:

    1. FC Kolín nad Rýnom: Horn – Olkowski, Maroh, Subotić, Hector – Clemens, Jojić, Lehmann (C), Zoller – Osako, Modeste.
    Náhradníci: Müller – F. Sørensen, Höger, Rudņevs, S. Özcan, Klünter, Hartel.

    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík, Langkamp, Brooks, Plattenhardt – Skjelbred, Stark – Haraguči, Darida, Kalou – Ibišević (C).
    Náhradníci: Kraft – Esswein, Allagui, Stocker, Allan, Weiser, Mittelstädt.

    Rozhodca: Marco Fritz.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Stretnutie sa začalo rozohrávkou hostí z Berlína. Prvá akcia však patrila domácemu Kolínu. Simon Zoller sa ale tesne nedostal k "sklepnutej" lopte od Juju Osaka.
     
    2
    Prvým nedovoleným zákrokom sa previnil Anthony Modeste, ktorý poslal v strede ihriska k zemi Niklasa Starka.
     
    3
    Vladimír Darida potiahol loptu až na hranicu pokutového územia, kde mohol nájsť voľného Genkiho Haragučiho, no ešte predtým ho pekným sklzom odzbrojil Miloš Jojić.
     
    4
    Po prvý raz sa pripomenul aj Peter Pekarík, ktorý ale pri narážačke s Genkim Haragučim cez Jonasa Hectora neprešiel. Slovenský bek Herthy však môže vhadzovať.
     
    5
    Anthony Modeste ukazuje, prečo je jedným z najlepších strelcov Bundesligy. V tejto chvíli napriahol zo vzdialenosti približne 20 metrov, mieril to k pravej žrdi, no Rune Jarstein vytiahol skvelý zákrok.
     
    6
    Kolín nad Rýnom dal gól! Nádherný futbalový moment! JUJA OSAKO si prebral prihrávku na hranici asi 25 metrov od brány, nevymýšľal a napálil ju priamo do ľavého horného rohu zaskočeného gólmana Jarsteina!
    6. Juja Osako (KLN) - 1:0
     
    7
    Domáci futbalisti zatiaľ predvádzajú skvelý výkon. Naopak, Hertha sa do týchto chvíľ akoby nevedela celkom dostať do zápasu.
     
    8
    Capkovia sú pri chuti. Pawel Olkowski vyzval na center Christiana Clemensa, loptu na prvý rohový kop zblokoval Sebastan Langkamp.
     
    9
    Kolínčanom táto štandardná situácia nevyšla, rýchly protiútok Herthy sa však končí po nepresnej prihrávke na Salomona Kaloua. Vhadzuje Pawel Olkowski.
     
    10
    Domáci sa zatiaľ snažia hrať veľmi jednoducho a po zisku lopty okamžite vyrážajú do rýchlych protiútokov. Tento nákop od Christiana Clemensa na Anthonyho Modesteho však končí len mimo ihriska.
     
    11
    Berlínčania síce v týchto momentoch držia loptu na svojich kopačkách, vymieňa si ju medzi sebou však len obranná štvorica.
     
    12
    Po rýchlom góle sa futbalisti Kolína stiahli na vlastnú polovicu, kde svojmu súperovi robia veľké problémy v rozohrávke. Berlínčania zatiaľ nevedia nájsť žiadnu medzeru v pozornej defenzíve domácich.
     
    13
    V hlavičkovom súboji pred pokutovým územím Kolína sa nepríjemne zrazili Genki Haraguči a Miloš Jojić. Hlavný rozhodca píska v prospech 1.FC.
     
    14
    Simon Zoller chcel individuálne prejsť cez Genkiho Haragučiho, no zamotal sa do vlastných kľučiek, a tak loptu stráca. Vhadzuje Haraguči.
     
    15
    Séria nepresností na oboch stranách. Najskôr kolmicu Jonathana Brooksa zachytil Simon Jojić, ktorý ale následne nenašiel žiadneho svojho spoluhráča, no a presný nebol ani pas Vladimíra Daridu na Vedada Ibiševića.
     
    16
    Rýchly protiútok Kolína. Christian Clemens sa tentokrát ocitol na ľavej strane, prenikol do pokutového územia, kde ponúkal loptu ako na podnose Anthonymu Modestemu, no tomu v dosiahnutí 20. gólu v sezóne zabránil Rune Jarstein.
     
    17
    Na opačnej strane nevýraznú strelu Genkiho Haragučiho zblokoval Neven Subotić na rohový kop. K lopte sa postaví Vladimír Darida.
     
    18
    Darida si svoj center z ľavej strany zopakuje potom, čo loptu od Marvina Plattenhardta dostala defenzíva Kolína znova mimo brány.
     
    19
    Tento center českého tvorcu hry už vyzeral nebezpečnejšie, no Timo Horn ho dokázal vyboxovať. Bol z toho rýchly protiútok domácich, po ktorom sa ale Juja Osako do zakončenia nedostal.
     
    20
    Salomon Kalou je dnes zatiaľ na ihrisku neviditeľný. Aj tentokrát na ľavom krídle nedokázal udržať loptu na ihrisku, a tak môžu vhadzovať domáci futbalisti.
     
    21
    Genki Haraguči roztiahol hru doprava, kde bol Peter Pekarík, a ten poslal svoj typický prudký prízemný center "do ohňa", kde si ho do vlastnej brány takmer zrazil kapitán Kolínčanov Matthias Lehmann. Po zásahu Tima Horna má Hertha k dispozícii ďalší rohový kop.
     
    22
    Po tejto štandardnej situácii zostali hostia pred pokutovým územím, znova sa lopta dostala k Petrovi Pekaríkovi, Genki Haraguči ju ale po centri slovenského obrancu na bránu Kolína nenasmeroval.
     
    23
    Máme za sebou polovicu prvého polčasu. Loptu na svojich kopačkách majú síce častejšie hráči z hlavného mesta Nemecka, no domáci futbalisti hrajú veľmi inteligentne a zatiaľ, dá sa povedať, že zaslúžene vedú.
     
    24
    Tak na toto sa fanúšikom Herthy Berlín ani Pálovi Dardaovi rozhodne príjemne nepozerá. Na ihrisku totiž zostáva Salomon Kalou potom, čo ho nepríjemne poslal k zemi Pawel Olkowski.
     
    25
    Ďalším nedovoleným zákrokom sa previnil na ľavej strane Anthony Modeste proti stopérovi Herthy Sebastianovi Langkampovi.
     
    26
    Hostia to tentokrát skúsili vysokým nákopom od Runeho Jarsteina, Vedada Ibiševića ale veľmi dobre postrážil Neven Subotić.
     
    27
    Vladimír Darida teraz videl na pravej strane dobre rozbehnutého Petra Pekaríka, no česko-slovenská spolupráca úspešná nebola. Lopta končí v aute, vhadzuje Jonas Hector.
     
    28
    Peter Pekarík tentokrát dobre aj v defenzíve. Po nepresnej narážačke Juju Osaka s Anthonym Modestem si musel dať pozor proti dobiedzajúcemu Christianovi Clemensovi.
     
    29
    Jonathan Brooks trochu zaskočil svojho gólmana, keď pri pokuse o odkop Clemensovho centru loptu dobre netrafil. Rune Jarstein však dobre čítal hru a s týmto nepredvídateľným momentom si poradil bez problémov.
     
    30
    Peter Pearík vyhral šprintérsky súboj s Anthonym Modestem, následne však bol nútený odkopnúť na tribúnu.
     
    30
    Už po polhodine hry tu máme prvé striedanie v tíme hostí. Je vynúteného charakteru a podľa očakávania po nepríjemnom zákroku Olkowského spred pár minút nebude môcť v zápase pokračovať Salomon Kalou, ktorého strieda Mitchell Weiser.
     
    31
    Mohlo byť vyrovnané! Vladimír Darida trafil svoj center z ľavej strany presne tam, kde stál Vedad Ibišević a Timo Horn musel proti Bosniakovej hlavičke vytiahnuť reflexívny zákrok.
     
    32
    Rune Jarstein teraz trochu zahral na nervy svojim fanúšikom, keď proti dvojici útočníkov domácich váhal s rozohrávkou a takmer o loptu prišiel.
    32. Vedad Ibišević (HER)
     
    32
    V 32. minúte vidíme aj prvú žltú kartu zápasu, ktorou je "odmenený" Japonec v tíme Berlína Genki Haraguči.
     
    33
    Hertha pokračuje v kombinácii na polovici domácich, Kolínčania však zatiaľ bránia veľmi pozorne.
     
    34
    Veľmi nepríjemný center Petra Pekaríka do pokutového územia, mal nájsť Vedada Ibiševića, no tam bol len Timo Horn.
     
    35
    Kolín nad Rýnom dal gól! Kolínčania hrajú veľmi trpezlivo a to im prináša ovocie v podobe už druhého gólu. Juja Osako sa tentokrát premenil na nahrávača, prihrávkou pod seba našiel na hranici pokutového územia ANTHONYHO MODESTEHO, ktorý triafa presne k ľavej žrdi Runeho Jarsteina a zaznamenáva svoj 20. gól v sezóne.
    35. Anthony Modeste (KLN) - 2:0
     
    37
    Kolín nad Rýnom dal gól! Tak to je šokujúci priebeh prvého polčasu tohto stretnutia! Marvin Plattenhardt stratil loptu na polovici domácich, tá sa dostala k Milošovi Jojićovi, ktorý vymyslel nádherný pas za obranu Herthy na ANTHONYHO MODESTEHO a francúzsky kanonier pridáva už tretí gól svojho tímu!
    37. Anthony Modeste (KLN) - 3:0
     
    38
    Hráči Herthy Berlín sú ako obarení. Uvidíme, ako sa spamätajú z tohto trojitého úderu, ktorí im Kolínčania v prvom polčase zasadili.
     
    39
    Peter Pekarík sa chcel presadiť individuálne cez Jonasa Hectora, no na nemeckého reprezentačného obrancu nevyzrel. Odkopávať môže TImo Horn.
     
    41
    Sebastian Langkamp zahral v súboji s Jujom Osakom vysokou nohou, za čo vidí žltú kartu.
     
    42
    Berlínčania sú teda poriadne frustrovaní. Ďalším zbytočným nedovoleným zákrokom proti Jonasovi Hectorovi sa previnil Mitchell Weiser.
     
    43
    Christian Clemens teraz prechádzal stredom obrany Herthy ako nôž maslom, po kontakte so Sebastianom Langkampom sa dokonca porúčal k zemi, no hlavný rozhodca ukazuje:" Hrajte ďalej."
     
    44
    Tak toto je veľmi nepríjemný pohľad. Juja Osako totiž v strede ihriska veľmi nepríjemne nakopol do hlavy Mitchella Weisera sa streidajúci hráč Herthy bude potrebovať ošetrenie.
     
    45
    Vedad Ibišević sa už-už dostával do streleckej príležitosti, no v poslednej chvíli ho od lopty odstavil Dominic Maroh.
     
    45
    V prvom polčase sa bude hrať ešte jednu minútu.
     
    45+1
    Mitchell Weiser bude v poriadku. Teraz sa poľahky dostal cez Jonasa Hectora a naservíroval loptu pre Vedada Ibiševića, ktorý ale jeho center tesne minul.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Tak takýto prvý polčas si predstavoval azda len málokto. Futbalisti 1. FC Kolín vstúpili do zápasu veľmi dobre a ujali sa aj zaslúženého vedenia, keď sa exportnou strelou presadil Juja Osako. Následne už prebrali iniciatívu hostia z Berlína a domáci sa sústredili najmä na protiútoky. Potom však dvakrát v priebehu dvoch minút udrel kanonier Anthony Modeste a o víťazovi stretnutia je, zdá sa, rozhodnuté. Alebo nie? Uvidíme v druhom polčase, ktorý sa začína už o niekoľko minút.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Podľa očakávania prichádza k zmene v základnej zostave hostí. Pál Dardai z ihriska pred druhým polčasom stiahol Pera Skjelbreda a na jeho miesto poslal Samiho Allaguiho.
     
    47
    Hertha vstúpila do druhého polčasu aktívne. Marvin Plattenhardt to na ľavej strane skúsil už trikrát kombináciou s Mitchellom Weiserom. Po jeho treťom centri sa musel mať na pozore Timo Horn, ktorý loptu vyboxoval spod brvna na rohový kop.
     
    48
    Center Vladimíra Daridu síce vyzeral nádejne, no defenzíva Kolína si s ním bez problémov poradila.
     
    49
    Dominic Maroh poslal nešetrným zákrokom k zemi Samiho Allaguiho. Vidí žltú kartu a je z toho veľmi zaujímavá štandardná situácia pre hostí.
    49. Timo Horn (KLN)
     
    50
    Niklas Stark skákal do súboja s Timom Hornom, domáci brankár si nedal pozor a zasiahol súpera do hlavy! Pokutový kop pre Herthu!
     
    50
    Hertha dala gól! K lopte sa postavil kto iný ako VEDAD IBIŠEVIĆ, napálil ju do stredu brány a znižuje na rozdiel dvoch gólov. Tento zápas napokon predsa len môže priniesť drámu.
    50. Vedad Ibišević (HER) - 3:1
     
    51
    Futbalisti Herthy sú ako pokropení živou vodou a defenzíva Kolína odrazu nevie, kam skôr skočiť. Marvin Plattenhardt hľadal centrovanou loptou znova Vedada Ibiševića, no tam bol Neven Subotić.
     
    52
    Ďalšia žltá karta pre domácich a znova v tom má prsty Mitchell Weiser. Ten zrýchlil okolo Matthiasa Lehmanna a kapitánovi Kolína už nezostávalo nič iné ako poslať Weisera k zemi.
     
    53
    Anthony Modeste sa pohyboval na hranici ofsajdovej pasce, ktorú si napokon po prhrávke od Juju Osaka nedokázal ustrážiť.
     
    54
    Poslať na ihrisko Samiho Allaguiho sa zatiaľ pre Pála Dardaia ukazuje ako dobrý ťah. Tento Tunisa poriadne rozhýbal ofenzívu Herthy. Aj v tejto chvíli vybojoval proti Nevenovi Subotićovi rohový kop.
     
    55
    Od rohovej zastávky to ale dnes Vladimírovi Daridovi zatiaľ príliš nejde. Kolín sa znova ubránil a môže loptu podržať na pár momentov vo svojej moci.
     
    56
    Domáci spravili chybu v kombinácii na polovici súpera, no rýchly protiútok Berlínčanov najskôr zastavil nedovolený zákrok Juju Osaka a následne aj ofsajdové postavenie Samiho Allaguiho.
     
    57
    Tak teraz určite tŕpnu fanúšikovia na tribúnach RheinEnergieStadiona v Kolíne. Jonathan Brooks totiž v hlavičkovom súboji veľmi nepríjemn zasiahol Anthonyho Modesteho a domáci kanonier bude potrebovať ošetrenie.
     
    58
    Zo štandardnej situácie centroval Miloš Jojić, no loptu namieril len do náruče Runeho Jarsteina, ktorý sa v úvodnej štvrťhodine druhého polčasu zatiaľ trochu nudí.
     
    59
    Anthony Modeste je späť na hracej ploche. Jeho návrat doprevádzal potlesk domácich tribún.
     
    60
    Vedad Ibišević pekne pristavil loptu Genkimu Haragučimu, ktorý sa už takmer rútil sám na Tima Horna, no skvelo zasiahol Dominic Maroh.
     
    61
    Mitchell Weiser pekne videl Samiho Allaguiho, ktorý odovzdal loptu Vladimírovi Daridovi a ten v dobrej pozícii trochu zbytočne volil v pokutovom území prihrávku pod seba, kde bol len Neven Subotić.
     
    62
    Striedajú aj domáci. Na ihrisku v záverečnej polhodine už neuvidíme Simona Zollera, naopak, svoje umenie nám predvedie Marco Höger.
     
    63
    Kolín nad Rýnom dal gól! Tak a z tohto sa už budú hostia spamätávať asi len ťažko. Vladimír Darida nezachytil prihrávku Genkiho Haragučiho, Marco Höger našiel krásnym pasom ANTHONYHO MODESTEHO, ten sa zbavil Jonathana Brooksa a krásnou umiestnenou strelou k bližšej žrdi završuje dnešný hetrik a zaznamenáva svoj 22. gól v sezóne!
    63. Anthony Modeste (KLN) - 4:1
     
    64
    Berlínčania to budú mať v záverečnej fáze druhého polčasu mimoriadne náročné. Po dobrom úvode druhého polčasu sa zdalo, že by mohli z tohto zápasu ešte spraviť drámu, no v tejto chvíli sú na koni opť Kolínčania.
     
    65
    Peter Pekarík už nie je taký výrazný ako v prvom polčase. Ani tentokrát nezachytil dlhú prhrávku od Niklasa Starka na pravé krídlo. Domáci tak môžu opäť ušetriť cenné desiatky sekúnd.
     
    66
    Christian Clemens to skúšal centrovanou loptou na hrdinu domácich fanúšikov Modesteho, no tentokrát sa Francúz k lopte nedostal a tá prešla celou širkou ihriska.
     
    68
    Futbalisti Kolína sa už naozaj nemajú v tejto chvíli kam ponáhľať a tak sa snažia našetriť cenné sekundy v každom možnom momente.
     
    69
    Peter Pekarík po dlhšej kombinácii svojho tímu hľadal centrovanou loptou Mitchella Weisera, pred ním vyráža na rohový kop Timo Horn.
     
    69
    Hertha dala gól! Tak konečne to Vladimírovi Daridovi vyšlo. Pekným centrom na bližšiu žrď našiel JONATHANA BROOKSA, ten sa zavesil do vzduchu a nekompromisnou hlavičkou strieľa svoj prvý gól v sezóne.
    69. John Anthony Brooks (HER) - 4:2
     
    70
    V Kolíne dnes sledujeme skutočne skvelé futbalové predstavenie. V posledných dvadsiatich minútach sa rozhodne od oboch tímov máme na čo tešiť.
     
    71
    O kontaktný gól sa v tejto chvíli pokúsil prekvapivou strelou z veľkej diaľky Niklas Stark, no trafil len do miest, kde stál pripravený Timo Horn.
     
    72
    Hertha Berlín predviedla veľmi rýchly protiútok, Sami Allagui našiel v pokutovom území Genkiho Haragučiho, no podľa názoru hlavného rozhodcu si Japonec pomáhal nedovolene v súboji s Matthiasom Lehmannom.
     
    73
    Genki Haraguči pre dnešok dohral. Na jeho miesto prichádza dnešný narodeninový oslávenec Maximilian Mittelstädt.
     
    74
    Miloš Jojić videl na pravej strane rozbehnutého Marca Högera, no ten bol v momente prebratia prihrávky v postavení mimo hry.
     
    75
    Do konca riadneho hracieho času nám zostáva presne 15 minút, domáci majú dvojgólový náskok. Dočkáme sa ešte vyrovnania zo strany Berlínčanov?
     
    76
    Sami Allagui prišiel do súboja s Jonasom Hectorom príliš neskoro, nešetrne ho zasiahol a vidí žltú kartu.
     
    77
    Miloš Jojić má pre dnešok odpracované. Na posledné momenty zápasu ho prichádza nahradiť Frederik Sørensen.
     
    77
    Peter Pekarík sa vydal na ofenzívny výlet, odovzdal loptu Vladimírovi Daridovi, ten však bránu Tima Horna míňa.
     
    78
    Hertha vyvíja veľkú snahu o čo najrýchlejšie dosiahnutie kontaktného gólu, no proti zatiaľ dobre pracujúcej defenzíve Kolína to budú mať hostia veľmi ťažké.
     
    79
    Peter Pekarík tentokrát kombinoval s Mitchellom Weiserom, no mladému Nemcovi lopta ušla mimo ihriska, a tak vhadzujú znova domáci.
     
    80
    Tempo hry nám poriadne upadlo. Futbalisti 1. FC Kolín sa budú pravdepodobne v posledných desiatich minútach sústrediť len na defenzívu. Od cenných troch bodov už ich veľa času nedelí.
     
    81
    Maximilian Mittelstädt vymyslel veľmi nebezpečný prudký center pred Tima Horna a Vedad Ibišević nemôže uveriť tomu, čo teraz domáci brankár chytil!
     
    82
    Center Marvina Plattenhardta po rozohrávke rohového kopu nakrátko žiaden vzruch v domácom pokutovom území nepriniesol, útočiť môžu Capkovia.
     
    83
    Christian Clemens sa prebíjal cez Mitchella Wesiera, no získal pre svoje mužstvo len autové vhadzovanie.
     
    84
    Po dobrej práci hráčov Kolína sa teraz hra pomerne dlhý časový úsek odohrávala v blízkosti rohovej zastávky na polovici Herthy. Pokračovať však budú hostia.
     
    85
    Maximilian Mittelstädt si dnešný narodeninový zápas celkom užíva. Ani tento jeho pas však nenašiel Vedada Ibiševića, keď hru dobre čítal Timo Horn.
     
    86
    Anthony Modeste sa dostával do ďalšej príležitosti, no tentokrát bol v ťažkej pozícii, a tak proti Sebastianovi Langkampovi dôraznejšie zakončiť nedokázal.
     
    87
    Futbalisti Herthy síce držia loptu vo svojej moci, no všetko sa to deje ešte na ich vlastnej polovici a odtiaľ sa góly dávajú len veľmi často.
     
    88
    Aktívny Sami Allagui to všetko zrýchlil a po jeho nadvakrát odvrátenom centri a zásahu Christiana Clemensa bude Hertha rozohrávať ďalší rohový kop.
     
    89
    Fantastický Timo Horn! Vladimír Darida znova našiel hlavu Jonathana Brooksa a gólman Kolína vytiahol ďalší neuveriteľný zákrok!
     
    90
    Neven Subotić teraz skúsene proti Marvinovi Plattenhardtovi v súboji pri rohovej zastávke našetril ďalšie desiatky sekúnd.
     
    90
    Marvin Plattenhardt si nedokázal s Anthonym Modestem poradiť inak ako za cenu nedovoleného zákroku.
     
    90
    Nadstavovať sa budú tri minúty.
     
    90+1
    Prvá minúta nadstavenia je za nami. Kolínčanom síce táto štandardná situácia nevyšla, no naďalej držia loptu na svojich kopačkách.
     
    90+2
    Marco Höger znova veľmi dobre videl Anthonyho Modesteho. Francúzsky kanonier sa dostal k lopte už v pokutovom území, no tentokrát hľadal niektorého zo svojich spoluhráčov, čo na obranný zákrok využil Sebastian Langkamp.
     
    90+3
    Marco Höger to ešte skúsil z veľkej diaľky, bránu Runeho Jarsteina síce netrafil, no rozhodne ho to mrzieť nemusí.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    1. FC Kolín zvládol domáci zápas proti Herthe Berlín, zvíťazil 4:2 a dočkal sa prvého ligového víťazstva po piatich zápasoch. Hrdinom domácich bol kanonier Anthony Modeste, ktorý zaznamenal hetrik a ďalej tak v tabuľke strelcov naháňa hviezdnu dvojicu Aubameyang-Lewandowski. Kolínčania sa vďaka tomuto triumfu dostali na 6. miesto v tabuľke, len tri body za svojho dnešného súpera. Odo mňa je to pre dnešok všetko, lúči sa s vami Jakub Kocourek! (17:25:03)

    Jakub Kocourek

    Góly: 6. Osako, 35. Modeste, 37. Modeste, 63. Modeste – 50. Ibišević (pen.), 69. Brooks

    Karty:   49. Maroh (KLN), 52. Lehmann (KLN) – 32. Haraguči (HER), 41. Langkamp (HER), 76. Allagui (HER)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 1:2. Rohy: 2:9. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:12.
    1. FC Kolín nad Rýnom: Horn – Olkowski, Maroh, Subotić, Hector – Clemens, Jojić (77. F. Sørensen), Lehmann (C), Zoller (62. Höger) – Osako, Modeste.
    Náhradníci: Müller – F. Sørensen, Höger, Rudņevs, S. Özcan, Klünter, Hartel.

    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík, Langkamp, Brooks, Plattenhardt – Skjelbred (46. Allagui), Stark – Haraguči (73. Mittelstädt), Darida, Kalou (30. Weiser) – Ibišević (C).
    Náhradníci: Kraft – Esswein, Allagui, Stocker, Allan, Weiser, Mittelstädt.

    Rozhodca: Marco Fritz