Eibar – Espanyol 1:1 (kon.) | Bilbao – Real Madrid 1:2 (kon.) | Alavés – Sociedad 1:0 (kon.)
Real Betis – Osasuna 2:0 (kon.)
koniec
Athletic Club Bilbao
1:2 (0:1)
Real Madrid
Sobota 18.03.2017, 16:15Španielska LaLiga • 28. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Athletic Club Bilbao

    Baskičania strácajú na EL štyri body. Sú na siedmom mieste a majú ich 44. V poslednej dobe sa u tohto tímu vyskytujú striedavé výkony, po výhre príde prehra. Posledné dve stretnutia však zverenci Ernesta Valverdeho vyhrali. Okrem dueli s Málagou (1:0) aj prestížny duel na pôde rivala Realu Sociedad. Aj proti Realu sa budú fanúšikovia spoliehať na šesťnásťgólového Aritza Aduriza.

    Real Madrid CF

    Čo s Bayernom a náročným aprílom? To budú v Madride riešiť o niekoľko dní, pretože teraz je na programe iný ťažký duel a síce na horúcej baskickej pôde, kde to nikdy nemá ľahké nikto. Real Madrid sa po poslednom kole dostal späť na čelo tabuľky, keďže porazil Betis a využil zaváhanie Barcelony. Teraz to musí potvrdiť, pretože najväčší rival neprestáva atakovať zospodu. "Biely balet" po prehre vo Valencii síce zaváhal a len remizoval s Las Palmas, ale porazil Villarreal na jeho pôde a samozrejme vyradil Neapol v LM. Záchranca Sergio Ramos plní sociálne siete, Ronaldo sa dostáva späť do formy a zranenia v podstate pominuli, len hra tímu Zinedina Zidanea nie je v niektorých momentoch najideálnejšia. Aj napriek tomuto všetkému sú hostia v tomto stretnutí favoritom. Gólovo by mal ťahať tím znova Cristiano Ronaldo, najlepší ligový strelec s devätnástimi gólmi. Druhý je Álvaro Morata, ten ich dal osem.
     
    Úvodné zostavy:

    Athletic Club Bilbao: Arrizabalaga – de Marcos, Yeray, Laporte, Balenziaga – Etxebarria, Iturraspe – I. Williams, Raúl García, Lekue – Aduriz.
    Náhradníci: Iraizoz – Bóveda, G. Elustondo, Muniain, Susaeta, M. Rico, Saborit.

    Real Madrid CF: Navas – Carvajal, Nacho Fernández, Ramos, Marcelo – Modrić, Casemiro, Kroos – Bale, Benzema, Ronaldo.
    Náhradníci: Casilla – James Rodríguez, Kovačić, L. Vázquez, Morata, Isco, Danilo..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    O prvú ofenzívnu akciu sa postarali domáci, pretože Balenziaga prešiel až do šestnástky, centrom našiel v malom vápne Williamsa, lenže od tohto útočníka sa lopta len odrazila vedľa brány.
     
    2
    Sergio Ramos veľmi dobre čítal hru a nákop na krídlo stihol prvý pred Williamson. Dokonca dokázal konštruktívne rozohrať a prihrať na Marcela.
     
    3
    Raúl García sa snažil sklzom loptu udržať pre svoj tím, ale aj keď ju Modričovi vypichol, poslal ju za bránkovú čiaru, takže bude nasledovať odkop Navasa.
     
    4
    Bilbao je na úvod oveľa aktívnejšie a pokračovať bude môcť aj naďalej, keďže Ronaldo mal nohu na úrovni Laporteho hlavy, čo si hlavný arbiter všimol.
     
    5
    Lekue sa dostal až pred šestnástku Realu Madrid, odkiaľ sa pokúsil o zakončenie, lenže trafil iba prvého brániaceho hráča pred sebou.
     
    6
    Raúl García našiel na hrote Aduriza, lenže ten prihrával doľava na Lekueho do streleckej pozícii z ofsajdovej pozície.
     
    7
    Raúl García sa ocitol zle bránený pred hranicou malého vápna a je keď to nemal na ideálne zakončenie, jeho volej musel Keylor Navas vyrážať a následne Nacho odkopnúť spred bránkovej čiary.
    7. Raúl García (ATB)
     
    8
    Bilbao následne získalo aj prvý rohový kop tohto zápasu, lenže po centri na prednú tyč sa Real ubránil a následne sa navyše faulom previnil Aduriz.
     
    9
    Marcelo faulovaný v strede poľa a vyzerá to tak, že Real Madrid by sa dnes už konečne mohol dostať k svojej prvej ofenzívnej akcii. Zatiaľ s loptou na polovici súpera ešte nebol.
     
    10
    Hneď z prvej akcie bol gól, lenže Ronaldo zakončoval z ofsajdu. Carvajal si vymenil loptu s Benzemom, prihral pred prázdnu časť brány na voľného Portugalčana a vtedy hlavný rozhodca pískol do píšťalky.
     
    11
    Gareth Bale na krídle loptu nespracoval, takže mu ušla a bez problémov sa jej chopil Balenziaga, ktorý začína rozohrávať.
     
    12
    De Marcos mal na krídle dostatok priestoru, lenže jeho center nikoho nenašiel. Následne sa k tomu krajnému bekovi lopta vrátila a tak de Marcos získal roh.
     
    13
    Nízky center síce našiel hlavu Laporteho na prednej tyči, lenže mladý francúzsky stopér zakončoval nad priestor troch žrdí Keylora Navasa.
     
    14
    Casemiro našiel dlhým nákopom na hrote ofenzívy Benzemu, lenže tomu bol odpískaný ofsajd a tak tento Francúz pokračovať nemohol.
     
    15
    Raúl García získal priamy kop a ten bol kopnutý veľmi dobre, pretože Aduriz sklepol loptu pre Yeraya, ktorý zakončoval spred Navasa vo veľkej šanci tesne vedľa.
     
    16
    Príležitosť mal na druhej strane aj Cristiano Ronaldo, ktorý obdržal loptu od Benzemu, ľavačkou cez Laporteho vystrelil, ale Kepa Arrizabalaga ľavou rukou dočiahol.
    16. Cristiano Ronaldo (REA)
     
    17
    Real Madrid má menšie problémy pri rozohrávke, pretože domáci futbalisti veľmi dobre napádajú. Hostia aj napriek tomu zo všetkého veľmi dobre vykorčuľovali.
     
    18
    Benzema sa dostal k centru na zadnú tyč, kde nabiehal Bale a keby sa dostal k lopte mal by veľkú šancu, lenže Balenziaga včas odkopol na roh.
     
    19
    Center Toniho Kroosa smeroval na Garetha Balea, ale pred ním dostal loptu preč Yeray. Práve ten istý hráč o niekoľko sekúnd fauloval Ronalda a tak má Real k dispozícii priamy kop.
     
    20
    Toni Kroos poslal dlhý center na zadnú tyč, ale smeroval do miest, kde bola úplne voľná dvojica v bielom. Sergio Ramos sa nakoniec dostal k rybičke, ktorou priestor troch žrdí minul len tesne.
     
    21
    Cristiano Ronaldo si nabehol do šestnástky, cez dvojicu súperov k nemu lopta po dlhom pase spadla, lenže Portugalčan to nemal na volej z otočky a tak si ju pustil. Nakoniec mu ušla ku Kepovi.
     
    22
    Marcelo s Benzemom unikali k šestnástke, no po prihrávke Francúz loptu nespracoval a tak ju okamžite získali domáci futbalisti.
     
    23
    Po faule Casemira na Williamsa kopali domáci priamy kop, lenže po centri do šestnástky sa faulom previnil Lekue, ktorý postrčil Carvajala.
     
    24
    Modrič nedostal presnú prihrávku k postrannej čiare. Loptu síce ešte stihol, avšak prihral len k brankárovi súpera.
     
    25
    Real Madrid dal gól!
    Dlhý pas zo stredu poľa našiel Cristiana Ronalda, ktorý loptu z hranice šestnástky našiel KARIMA BENZEMU na malom vápne a ten otvára skóre.
    25. Karim Benzema (REA) - 0:1
     
    26
    Hostia sa okamžite dostali do ďalšieho brejku. Ronaldo aj so šťastím dostal loptu cez stopérov, pred šestnástkou prenechal na Balea a strela tohto Walesa preverila Kepu, ktorý na dvakrát loptu skrotil.
     
    27
    Na hracej ploche sú k videniu nejaké tie nezhody medzi väčšou skupinou hráčov. Všetkému predchádzal fakt, že Nacho ostal ležať po Garcíovom dohraní. Následne Raúl García schválne narazil do Ramosa a nafilmoval pád, plus Aduriz sa ohnal po kapitánovi Realu Madrid. Na rad prídu určite nejaké karty.
     
    28
    Žltú kartu dostáva Aritz Aduriz (Athletic Club Bilbao).
    Žltú kartu dostáva Daniel Carvajal (Real Madrid CF).
     
    29
    Centrovaný pas Lekue odvrátil spred malého vápna Nacho síce len k Raúlovi Garcíovi, lenže jeho hlavičkové zakončenie z diaľky nebolo presné.
     
    31
    Žltú kartu dostáva Casemiro (Real Madrid CF).
     
    32
    Po centri do šestnástky Realu Madrid spadol Aduriz, ktorý sa jemne zrazil s Marcelom. Na penaltu do určite nebolo, Španiel išiel na zem veľmi ochotne.
     
    33
    Williams dostal dlhý pas za obranu, lenže mal k nemu veľmi ďaleko a tak ho nestihol skôr, ako Kostaričan Keylor Navas.
     
    34
    Centrovaný pas na Raúla Garcíu trafil hlavu Marcela, ktorý nechtiac nasmeroval loptu smerom na vlastnú bránu, lenže Keylor Navas si požadované miesto postrážil.
     
    35
    Marcelo si krásne vymenil loptu s Ronaldom, Brazílčan zľava odcentroval a Benzema len tesne nedočiahol na zadnej žrdi, inak by zakončoval do prázdnej časti brány.
     
    36
    Bilbao už nie je také ofenzívne a nebezpečné ako v úvode stretnutia. V posledných minútach to domácim dopredu nejde takmer vôbec.
     
    37
    Williams stihol loptu pri rohovej zástavke a z prvej centrom hľadal spoluhráčov v pokutovom území, kde však kraľovali biele dresy hráčov Realu Madrid.
     
    38
    Ronaldo sa síce hnevá, ale faul, ktorý mu odpískal hlavný arbiter v hlavičkovom súboji prišiel. Lopta sa tak po výkope Keylora Navasa vracia na kopačky domácich.
     
    40
    Bilbao drží loptu na svojich kopačkách, lenže je to veľmi ďaleko od brány Keylora Navasa a keďže prišla v strede poľa nepresnosť, hráči v pruhovanom o ňu prišli.
     
    41
    Obrázok z posledných sekúnd hry pokračuje. Real Madrid je síce pod loptou, ale aktuálne mu prakticky nehrozí žiadne nebezpečenstvo.
     
    42
    Karim Benzema nevyzerá dobre. Ostal ležať na zemi po tom, ako ho Beňat trafil do nohy a tak Francúz potrebuje ošetrenie.
    42. Karim Benzema (REA)
     
    43
    Benzema až na konci tejto minúty odchádza za čiaru a môžeme pokračovať v hre. Následne však krívajúc na ihrisko prichádza späť.
     
    45
    William dokázal sprava odcentrovať na zadnú tyč, kde stál Lekue, ale toho dobehol Carvajal a loptu odvrátil. Balenziaga následne pálil na bránu, no trafil Lekueho.
     
    45+1
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Bilbao síce zastihlo úvod duelu v dobrom rozpoložení, ale následne sa do hry začal dostávať Real Madrid a gólom Benzemu otvoril skóre. Najtesnejší rozdiel platí až doposiaľ.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Hneď na úvod šanca Bilbaa, pretože po centri sprava a hlavičke Aduriza sa Navas s Marcelom nedohodol. Nakoniec lopta skončila vedľa brány, bude to roh.
     
    47
    Ten síce Beňat kopol dobre, avšak domáci dohrali jeden zo súbojov a tak sa píska ofenzívny faul.
     
    48
    Domáci znova začali polčas aktívne a na polovici súpera, kde sa teraz postarali o zisk priameho kopu. Mal by to byť center pred Navasa.
     
    49
    Priamy kop síce dobre kopnutý nebol, lenže Williams ešte zabojoval a po jeho zrazenom centri nasleduje roh.
     
    50
    Do zakončenia sa zo skrumáže tiel dostal Aritz Aduriz, avšak nenamieril presne a preto Kostaričan v bráne "bieleho baletu" zostal bez roboty.
     
    51
    Kroos rozohral roh na krátko, Modrič mu loptu vrátil, ale center Nemca nebol vôbec presný. Napriek tomu dezorientovaný de Marcos odvrátil na ďalší roh.
     
    52
    Hostia síce nezakončili, avšak Marcelo skvele zastavil kontru súpera a našiel v šestnástke Benzemu. Ten bol v postavení mimo hru.
     
    53
    Casemiro bol v strede poľa zaujímavo faulovaný, kedže ho súper trafil v momente, kedy bol oboma nohami niekoľko centimetrov nad zemou a tak ho pri dopade vystrelilo na trávu.
     
    54
    Gareth Bale zľava centroval ľavačkou len do brániaceho hráča a tak bude nasledovať rohový kop.
     
    55
    Real síce rohový kop nezvládol, ale podarilo sa mu zastaviť rýchlu kontru Williamsa s Beňatom už v strede poľa.
     
    56
    Williams v zakončení, Navas s prácou, ale nebolo to nič, s čím by mal Kostaričan problémy.
     
    57
    Marcelo prestrčil loptu do šestnástky, kde však Ronalda nenašiel a tak ju zo zeme zodvihol Kepa Arrizabalaga.
     
    59
    Beňat dlho váhal, čo s loptou pred šestnástkou súpera. Nakoniec sa pokúsil o pas na krídlo, ktorý však vystihli hostia.
     
    60
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Iñigo Lekue, prichádza Iker Muniain.
     
    61
    Nacho veľmi dobre čítal hru a vystúpil zo svojej pozície tak, že loptu smerujúci na krídlo odpálil čo najďalej.
     
    62
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Luka Modrić, prichádza Lucas Vázquez.
     
    63
    Williams posunul loptu na stranu, odkiaľ sa mu vrátila a černošský útočník sa následne ocitol vo veľkej šanci, lenže zuby si vylámal na Navasovi.
     
    65
    Bilbao dalo gól!
    Domáci sa po viac ako hodine dočkali a Real Madrid sa musí znova hrnúť do útoku. Elitný kanonier ARITZ ADURIZ dostal prihrávku hlavou od Raúla Garcíu, ktorého pred tým našiel center sprava. Sergio Ramos už na bránovej čiare za Navasom nedokázal zakročiť.
    65. Aritz Aduriz (ATB) - 1:1
     
    67
    Po kombinácii Realu Madrid v strede poľa prišiel pas na ľavé krídlo, kde však bol Ronaldo pokrytý a tak sa k lopte nedostal.
     
    68
    Real Madrid dal gól!
    Rohový kop hostí znamená, že Real sa vrátil späť do vedenia. Center Kroosa prepadol k úplne voľnému CASEMIROVI, ktorý nemal problém trafiť poloprázdnu bránu.
    68. Casemiro (REA) - 1:2
     
    70
    Vedenie Bilbaa trvalp iba tri minúty. Hostia okamžite prepli na ofenzívny mód a prinieslo to úspech. Pomohlo im však aj prepadnutie defenzívy Bilbaa.
     
    71
    Žltú kartu dostáva Toni Kroos (Real Madrid CF).
     
    72
    Muniainov center nedopadol podľa jeho predstáv sa tak sa dopredu vydal Ronaldo, lenže kontru prihrávkou pod seba spomalil.
     
    72
    Marcelo prestrčil loptu do šestnástky na Benzemu, ktorý sa prekľučkoval až pred Kepu, prihral pod seba na Ronalda, lenže tomu loptu vypichol Yeray. Avšak, priamo na Marcela, ktorý strieľal na prázdnu bránu – minul.
     
    73
    Bilbao sa nasťahovalo dopredu a aj druhýkrát sa bude pokúšať vyrovnať. Pomaly sa však čas domácich bude krátiť.
     
    74
    Center alebo skôr oblúčik do šestnástky Realu neprešiel už cez prvú inštanciu, ktorou bol Casemiro. Ten si hlavu s rozohrávkou nelámal, odkopol dopredu.
     
    75
    Posledných pätnásť minút riadne hracej doby. Dokáže Bilbao znova vyrovnať, alebo si Real Madrid postráži víťazstvo?
     
    76
    Domáci centrujú pred Navasa z každej možnej situácie, lenže ani jedna lopta nie je presná. Teraz takmer získali roh, no Carvajal odkopol z bránkovej čiary.
     
    77
    Williams sa sprava dostal do šestnástky, prudko vystrelil, lenže po teči trafil len do bočnej siete Keylora Navasa.
     
    78
    Aduriz sa takmer znova dostal do zakončenia z veľmi dobrej pozície po rohovom kope, avšak lopta jeho hlavu nakoniec tesne minula.
     
    79
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Cristiano Ronaldo, prichádza Isco.
     
    80
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Beñat Etxebarria, prichádza Mikel Rico.
     
    81
    Williams nespracoval dlhý pas na krídlom, takže lopta mu ušla za čiaru a preto nemohol pokračovať v akcii.
     
    83
    Lucas Vazquéz síce zachytil dlhý pas cez šírku ihriska od Marcela, lenže okamžite pri ňom bolo niekoľko hráčov a tak o loptu prišiel.
     
    84
    Real Madrid sa zatiaľ bráni veľmi dobre. Vlastne, brániť sa ani nemusí, pretože Bilbao nedokáže v posledných minútach vytvoriť poriadnu konsolidovanú akciu.
     
    85
    Yeray mal nohu veľmi vysoko a takmer zasiahol svojho súpera do hlavy. Hlavný arbiter logicky odpískal faul.
     
    86
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Karim Benzema, prichádza Álvaro Morata.
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Raúl García, prichádza Markel Susaeta.
     
    87
    Bilbau sa stále nedarí dostávať sa do nejakých zaujímavých možností, z ktorých by hrozilo vyrovnanie.
     
    88
    Keylor Navas mal síce robotu, ale nie ťažkú, keď mu stačilo stiahnuť centrovaný pas zo vzduchu.
     
    89
    Nepresnosť pred pokutovým územím Realu Madrid berie domácim loptu, avšak Morata fauloval Susaetu a tak pri nej Baskičania zostanú.
     
    90
    Posledná minúta riadneho hracieho času. Bilbao má posledné minúty, ak rátame nadstavený čas, aby sa pokúsilo vyrovnať.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90+2
    Domáci sa dostali ešte k priamemu kopu, lenže vôbec to nezvládli, keďže nízky center hráči Realu Madrid dostali bez problémov do bezpečia.
     
    90+3
    Jedna z posledných ofenzívnych snáh Bilbaa končí opäť nezdarom, pretože Aduriz sa ocitol v postavení mimo hru.
     
    90+3
    Žltú kartu dostáva Keylor Navas (Real Madrid CF).
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Real Madrid to mal znovu nahnuté, ale nakoniec si tri body odváža aj z Bilbaa, kde po prvom polčase viedol, lenže Aduriz neskôr vyrovnal. Nakoniec sa ako rozhodujúci gól ukázal zásah Brazílčana Casemira. (18:28:26)

    Matej Kubove

    Góly: 65. Aduriz – 25. Benzema, 68. Casemiro

    Karty:   28. Aduriz (ATB) – 28. Carvajal (REA), 31. Casemiro (REA), 71. Kroos (REA), 90+3. Navas (REA)


    Athletic Club Bilbao: Arrizabalaga – de Marcos, Yeray, Laporte, Balenziaga – Etxebarria (80. M. Rico), Iturraspe – I. Williams, Raúl García (86. Susaeta), Lekue (60. Muniain) – Aduriz.
    Náhradníci: Iraizoz – Bóveda, G. Elustondo, Muniain, Susaeta, M. Rico, Saborit.

    Real Madrid: Navas – Carvajal, Nacho Fernández, Ramos, Marcelo – Modrić (62. L. Vázquez), Casemiro, Kroos – Bale, Benzema (86. Morata), Ronaldo (79. Isco).
    Náhradníci: Casilla – James Rodríguez, Kovačić, L. Vázquez, Morata, Isco, Danilo.