Wolfsburg – Darmstadt 1:0 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Hertha 4:2 (kon.) | Augsburg – Freiburg 1:1 (kon.)
Brémy – Lipsko 3:0 (kon.) | Hoffenheim – Leverkusen 1:0 (kon.) | Frankfurt – Hamburger 0:0 (kon.)
koniec
1. FC Kolín nad Rýnom
4:2 (3:0)
Hertha BSC
Sobota 18.03.2017, 15:30 • RheinEnergieStadion • Nemecká Bundesliga • 25. kolo
Predzápasové kurzy
     
    1. FC Kolín zvládol domáci zápas proti Herthe Berlín, zvíťazil 4:2 a dočkal sa prvého ligového víťazstva po piatich zápasoch. Hrdinom domácich bol kanonier Anthony Modeste, ktorý zaznamenal hetrik a ďalej tak v tabuľke strelcov naháňa hviezdnu dvojicu Aubameyang-Lewandowski. Kolínčania sa vďaka tomuto triumfu dostali na 6. miesto v tabuľke, len tri body za svojho dnešného súpera. Odo mňa je to pre dnešok všetko, lúči sa s vami Jakub Kocourek! (17:25:03)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Marco Höger to ešte skúsil z veľkej diaľky, bránu Runeho Jarsteina síce netrafil, no rozhodne ho to mrzieť nemusí.
     
    90+2
    Marco Höger znova veľmi dobre videl Anthonyho Modesteho. Francúzsky kanonier sa dostal k lopte už v pokutovom území, no tentokrát hľadal niektorého zo svojich spoluhráčov, čo na obranný zákrok využil Sebastian Langkamp.
     
    90+1
    Prvá minúta nadstavenia je za nami. Kolínčanom síce táto štandardná situácia nevyšla, no naďalej držia loptu na svojich kopačkách.
     
    90
    Nadstavovať sa budú tri minúty.
     
    90
    Marvin Plattenhardt si nedokázal s Anthonym Modestem poradiť inak ako za cenu nedovoleného zákroku.
     
    90
    Neven Subotić teraz skúsene proti Marvinovi Plattenhardtovi v súboji pri rohovej zastávke našetril ďalšie desiatky sekúnd.
     
    89
    Fantastický Timo Horn! Vladimír Darida znova našiel hlavu Jonathana Brooksa a gólman Kolína vytiahol ďalší neuveriteľný zákrok!
     
    88
    Aktívny Sami Allagui to všetko zrýchlil a po jeho nadvakrát odvrátenom centri a zásahu Christiana Clemensa bude Hertha rozohrávať ďalší rohový kop.
     
    87
    Futbalisti Herthy síce držia loptu vo svojej moci, no všetko sa to deje ešte na ich vlastnej polovici a odtiaľ sa góly dávajú len veľmi často.
     
    86
    Anthony Modeste sa dostával do ďalšej príležitosti, no tentokrát bol v ťažkej pozícii, a tak proti Sebastianovi Langkampovi dôraznejšie zakončiť nedokázal.
     
    85
    Maximilian Mittelstädt si dnešný narodeninový zápas celkom užíva. Ani tento jeho pas však nenašiel Vedada Ibiševića, keď hru dobre čítal Timo Horn.
     
    84
    Po dobrej práci hráčov Kolína sa teraz hra pomerne dlhý časový úsek odohrávala v blízkosti rohovej zastávky na polovici Herthy. Pokračovať však budú hostia.
     
    83
    Christian Clemens sa prebíjal cez Mitchella Wesiera, no získal pre svoje mužstvo len autové vhadzovanie.
     
    82
    Center Marvina Plattenhardta po rozohrávke rohového kopu nakrátko žiaden vzruch v domácom pokutovom území nepriniesol, útočiť môžu Capkovia.
     
    81
    Maximilian Mittelstädt vymyslel veľmi nebezpečný prudký center pred Tima Horna a Vedad Ibišević nemôže uveriť tomu, čo teraz domáci brankár chytil!
     
    80
    Tempo hry nám poriadne upadlo. Futbalisti 1. FC Kolín sa budú pravdepodobne v posledných desiatich minútach sústrediť len na defenzívu. Od cenných troch bodov už ich veľa času nedelí.
     
    79
    Peter Pekarík tentokrát kombinoval s Mitchellom Weiserom, no mladému Nemcovi lopta ušla mimo ihriska, a tak vhadzujú znova domáci.

    Jakub Kocourek

    Góly: 6. Osako, 35. Modeste, 37. Modeste, 63. Modeste – 50. Ibišević (pen.), 69. Brooks

    Karty:   49. Maroh (KLN), 52. Lehmann (KLN) – 32. Haraguči (HER), 41. Langkamp (HER), 76. Allagui (HER)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 1:2. Rohy: 2:9. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:12.
    1. FC Kolín nad Rýnom: Horn – Olkowski, Maroh, Subotić, Hector – Clemens, Jojić (77. F. Sørensen), Lehmann (C), Zoller (62. Höger) – Osako, Modeste.
    Náhradníci: Müller – F. Sørensen, Höger, Rudņevs, S. Özcan, Klünter, Hartel.

    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík, Langkamp, Brooks, Plattenhardt – Skjelbred (46. Allagui), Stark – Haraguči (73. Mittelstädt), Darida, Kalou (30. Weiser) – Ibišević (C).
    Náhradníci: Kraft – Esswein, Allagui, Stocker, Allan, Weiser, Mittelstädt.

    Rozhodca: Marco Fritz