Willem II – Zwolle 2:0 (kon.) | Feyenoord – Alkmaar 5:2 (kon.) | Kerkrade – Groningen 3:1 (kon.)
Amsterdam – Twente 3:0 (kon.)
koniec
Feyenoord Rotterdam
5:2 (2:0)
AZ Alkmaar
cz Nedeľa 12.03.2017, 14:30 • De Kuip • Holandská Eredivisie • 26. kolo
Predzápasové kurzy
    90+1. Wout WEGHORST - 5:2
     
    90+1
    Alkmaar právě vstřelil branku!

    WOUT WEGHORST střílí po dvou měsících branku a koriguje na 5:2. Hostující útočník využil toho, že domácí špatně rozehráli svůj přímý kop, z protiútoku se řítil sám na bránu a obloučkem překonal Vermeera. Přihrávku na gól si připsal opět Souza.
    82. Nicolai JØRGENSEN - 5:1
     
    82
    Feyenoord právě vstřelil branku!

    Domácí svého soupeře už drtí! Přihrávku Botteghina Toornstra posunul z první za obranu soupeře na NICOLAIE JÖRGENSENA, ten obešel nesmyslně vyběhnuvšího Krula a pomalou střelou si vychutnal oslavy hatt-ricku!
    80. Nicolai JØRGENSEN - 4:1
     
    80
    Feyenoord právě vstřelil branku!

    NICOLAI JÖRGENSEN proměňuje pokutový kop, když si pomalým rozběhem počkal na pohyb Tima Krula a sám míč poslal po zemi po Krulově pravici. Je to jeho 17. gól v tomto ročníku Eredivisie!
    63. Derrick LUCKASSEN - 3:1
     
    63
    Alkmaar právě vstřelil branku!

    Hosté využili standardní situace z levé strany. Odtud nacentroval Dabney dos Santos Souza a DERRICK LUCKASSEN si připsal gól hlavou, když hlavičkoval na zadní tyči. Zápas nám ještě nekončí!
    59. Dirk KUIJT - 3:0
     
    59
    Feyenoord právě vstřelil branku!

    Domácí dokázali využít situace po přímém kopu, k míči se na pravé straně dostal Karsdorp, který ocentroval na Jörgensena. Dánský snajpr sklepl hrudí na nabíhajícího DIRKA KUIJTA a nizozemský veterán propálil vše, co mu stálo v cestě!
    21. Jens TOORNSTRA - 2:0
     
    21
    Feyenoord právě vstřelil branku!

    Tlak Feyenoordu v posledních pěti minutách je zužitkovaný. Krásnou kombinaci Neloma a přihrávajícího Jörgensena napálil z hranice šestnáctky k bližší tyči JENS TOORNSTRA.
    12. Nicolai JØRGENSEN - 1:0
     
    12
    Feyenoord právě vstřelil branku!

    Útok z hloubi pole založil technickou přihrávkou Rick Karsdorp, jeho jemný míč napálil pravačkou NICOLAI JÖRGENSEN a míč se od vzdálenější tyče odrazil do sítě. Střelce branky neuhlídal Ron Vlaar.

    Stanislav Mohorita

    Góly: 12. N. Jørgensen, 21. Toornstra, 59. Kuijt, 80. N. Jørgensen (pen.), 82. N. Jørgensen – 63. Luckassen, 90+1. Weghorst

    Karty:   13. M. Seuntjens (ALK), 58. J. Svensson (ALK)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 18:12.
    Feyenoord Rotterdam: Vermeer – Karsdorp, Botteghin, van der Heijden, Nelom – El Ahmadi (C), Kuijt (C) (65. Nieuwkoop), Vilhena – S. Berghuis (83. Hansson), N. Jørgensen (83. Kramer), Toornstra.
    Náhradníci: Bijlow, Hansson – Woudenberg, Nieuwkoop, Simon Gustafson, Dammers, Hansson, Hamer, el Hankouri, Kramer, Tapia.

    AZ Alkmaar: Krul (C) – J. Svensson, Luckassen, Vlaar (C) (77. Friday), Haps – M. Seuntjens, van Overeem, S. Wuytens – Jahanbakhsh, Weghorst, Garcia (60. Souza).
    Náhradníci: Rochet – M. Johansson, Ouwejan, Til, B. Rienstra, Friday, Souza.

    Rozhodca: Pol van Boekel

    Diváci: 47500