Tottenham – Everton 3:2 (kon.) | Sunderland – Manchester City 0:2 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
3:2 (1:0)
Everton FC
Nedeľa 05.03.2017, 14:30 • White Hart Lane, London • Anglická Premier League • 27. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+5
    Ashley Williams fauluje pred vlastnou šestnástkou čerstvého Janssena a nádej Evertonu na aspoň bod z tohto zápasu je preč.
    90+3. Enner Valencia (EVE) - 3:2
     
    90+3
    Everton FC dal gól! Tak pozor! Hostia okamžite reagujú, keď po štandardke sa presadil pohotovým half-volejom ENNER VALENCIA. Máme znížené, do konca ostáva niečo vyše minúty a pol.
    90+2. Dele Alli (TOT) - 3:1
     
    90+2
    Tottenham dal gól! Faul na vlastnej obrannej polovici asi už definitívne obral Everton o možnosť bodovať na White Hart Lane. DELE ALLI si zbehol za Bainesa a zvyšuje na 3:1!
     
    90+1
    Nadstavujú sa štyri minúty!
     
    90
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Harry Kane, prichádza Vincent Janssen.
     
    87
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Christian Eriksen , prichádza Moussa Sissoko.
     
    82
    Harry Kane sa chytá za hlavu! Zisk lopty na polovici súpera, nájazd na Roblesa nebol úspešný! Kane zahadzuje obrovskú šancu na dokončenie hattricku, Robles si napravuje reputáciu po prvom aj druhom góle.
     
    81
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Idrissa Gueye, prichádza Enner Valencia.
    80. Romelu Lukaku (EVE) - 2:1
     
    80
    Everton FC dal gól! Jediné pošmyknutie, jediná chyba a Everton je späť v hre! V súboji s Lukakuom stratil rovnováhu Jan Vertonghen, ROMELU LUKAKU dostal časový priestor a bežecky sa uvoľnil. Strela k vzdialenejšej tyči, Hugo Lloris bol bez šance!
     
    78
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Moussa Dembélé, prichádza Harry Winks.
     
    76
    Žltú kartu dostáva za spomínaný zákrok Moussa Dembélé (Tottenham Hotspur).
     
    73
    Rozhodnutie postranného rozhodcu zabránilo Tottenhamu v takmer istom góle. Skvelé prenesenie hry na Walkera, ktorý sa s Kaneom ocitli za obranou súpera. Walker okamžite prihral na Kanea, ten ale mieri iba do Roblesa. Píska sa však spomínaný ofsajd, ktorý bol ale veľmi tesný, rozhodovali naozaj iba centimetre.
     
    64
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Tom Davies, prichádza Kevin Mirallas.
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Gareth Barry, prichádza James McCarthy.
    56. Harry Kane (TOT) - 2:0
     
    56
    Tottenham dal gól! Joel Robles hodil loptu Schneiderlinovi, ten prihral Williamsovi. Na stopéra Evertonu ale dobiedzal Alli, ktorý mu loptu vypichol a zároveň poslal na Kanea. Domáci útočník sa k lopte dostal na hranici šestnástky a pozemnou strelou prekonáva Roblesa! HARRY KANE si pripisuje druhý gól v dnešnom stretnutí!
     
    53
    Štandardka rozohraná nakrátko priniesla takmer gólovú hlavičku Alliho! Osamotený hráč Spurs v pokutovom území hlavičkuje na bránu, ak by to ale bolo viac k tyči, Joel Robles by vyťahoval loptu zo siete už druhýkrát v zápase!
     
    29
    Žltú kartu dostáva Idrissa Gueye (Everton FC).
     
    28
    K odrazenej lopte po množstve súbojov sa dostal Victor Wanyama. Reprezentant Kene vyslal strelu spoza šestnástky. Joel Robles zostal nehybne stáť a iba sledoval, ako lopta opečiatkovala žrď! K dorážke sa dostal pohotový Kane, ten ale míňa bránu. Gól z dorážky by aj tak neplatil, najlepší strelec Spurs stál v postavení mimo hry.
     
    25
    Rýchla akcia Tottenhamu! Z ničoho-nič prišla kolmica za obranu na Eriksena, ten ešte prešiel zopár metrov a vyslal prízemnú strelu. Lopta mieri nanajvýš dva metre mimo bránu. Joel Robles bol opäť mimo svojej ideálnej pozície a strele sa iba prizeral.
     
    21
    Razom to mohlo byť 2:0! Harry Kane vyzvŕtal možno aj polovicu hráčov Evertonu pri svojom ťahu na bránu. V šestnástke si vymenil loptu s Eriksenom, aby následne nechal vyniknúť Roblesa. Brankár hostí odčinil svoju chybu, keď vychytal Kanea v čistej šanci. Z následnej dorážky zvnútra šestnástky Eriksen prestreľuje!
    20. Harry Kane (TOT) - 1:0
     
    20
    Tottenham dal gól! Velikánska chyba Joela Roblesa. K lopte sa dostal v strede poľa HARRY KANE. Domáci kanonier zdvihol zrak a všimol si, že brankár Evertonu nie je v bráne, napriahol a vystrelil. Rana z vyše 25 metrov končí v sieti!

    Viktor Kalinács

    Góly: 20. Kane, 56. Kane, 90+2. Alli – 80. R. Lukaku, 90+3. E. Valencia

    Karty:   76. Dembélé (TOT) – 29. Gueye (EVE), 90+5. A. Williams (EVE)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 5:1. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 9:14.
    Tottenham Hotspur: Lloris – Dier, Alderweireld, Vertonghen – Walker, Wanyama, Dembélé (78. Winks), Davies – Eriksen (87. Moussa Sissoko), Alli – Kane (90. V. Janssen).
    Náhradníci: Vorm – Wimmer, Trippier, Moussa Sissoko, Winks, V. Janssen, Son Heung-min.

    Everton FC: Robles – Coleman, A. Williams, Ra. Funes Mori, Baines – Schneiderlin, Gueye (81. E. Valencia), Barry (C) (64. James McCarthy) – Davies (64. Mirallas), Barkley – R. Lukaku.
    Náhradníci: Stekelenburg – Holgate, Jagielka, James McCarthy, Lookman, Mirallas, E. Valencia.

    Rozhodca: Michael Oliver – Stuart Burt, Constantine Hatzidakis