Tottenham – Everton 3:2 (kon.) | Sunderland – Manchester City 0:2 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
3:2 (1:0)
Everton FC
Nedeľa 05.03.2017, 14:30 • White Hart Lane, London • Anglická Premier League • 27. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Odo mňa je to v tejto chvíli všetko, prajem vám príjemný zvyšok víkendu. (16:32:01)
     
    Veľké veci sa diali v závere zápasu na White Hart Lane. Tottenham až do 80. minúty viedol jasne 2:0 vďaka dvom gólom Harryho Kanea, potom sa však pošmykol Jan Vertonghen a túto hrúbku potrestal gólom Lukaku. Na konci zápasu sa nadstavovali štyri minúty. V tej druhej sa gólom do štatistík zapísal aj Dele Alli a vyzeralo to tak, že je definitívne rozhodnuté. O to väčší bol šok domácich, keď v priebehu 60 sekúnd znížil na 2:3 striedajúci Enner Valencia. Jedno pošmyknutie domáceho obrancu nám tak prinieslo náboj do stretnutia, tri body však ostávajú v Londýne. Tottenham Hotspur si po napínavom konci poradil s Evertonom po výsledku 3:2.
    Romelu Lukaku sa stal najlepším strelcom Evertonu v histórii Premier League, avšak ani zásah s poradovým číslom 61 nestačil na bodový zápis proti Tottenhamu.

     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 5:1. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 9:14.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Ashley Williams fauluje pred vlastnou šestnástkou čerstvého Janssena a nádej Evertonu na aspoň bod z tohto zápasu je preč.
     
    90+4
    Neskutočný záver zápasu, do útoku trielia domáci, ktorí už budú chcieť udržať loptu ďaleko od Llorisa.
    90+3. Enner Valencia (EVE) - 3:2
     
    90+3
    Everton FC dal gól! Tak pozor! Hostia okamžite reagujú, keď po štandardke sa presadil pohotovým half-volejom ENNER VALENCIA. Máme znížené, do konca ostáva niečo vyše minúty a pol.
    90+2. Dele Alli (TOT) - 3:1
     
    90+2
    Tottenham dal gól! Faul na vlastnej obrannej polovici asi už definitívne obral Everton o možnosť bodovať na White Hart Lane. DELE ALLI si zbehol za Bainesa a zvyšuje na 3:1!
     
    90+1
    Nadstavujú sa štyri minúty!
     
    90
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Harry Kane, prichádza Vincent Janssen.
     
    89
    Hugo Lloris musel z brány von, Romelu Lukaku sa rútil na bránu. S pomocou svojich obrancov sa akcia vyriešila ku spokojnosti kapitána Tottenhamu.
     
    88
    Prichádza čas na záverečný tlak hostí. Lukaku po súboji nevybojoval rohový kop, Hugo Lloris sa s výkopom od svojej brány veľmi neponáhľa. Spurs majú v zálohe ešte jedno striedanie.
     
    87
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Christian Eriksen , prichádza Moussa Sissoko.
     
    86
    Lloris vyboxoval loptu za šestnástku, jeden z hráčov Evertonu ju ale netriafa a na rad mohol prísť rýchly brejk Tottenhamu. Christian Eriksen si to ale rozmyslel a hru pre istotu spomalil. Akcia sa skončila u Kanea, ktorý technickou strelou nad bránu ukončuje pôsobenie Eriksena v tomto zápase.
     
    85
    Toby Alderweireld rieši center Barkleyho odkopom za bránkovú čiaru, rohový kop pre Toffies.
     
    84
    Najlepšia obrana je útok. Týmto heslom sa riadia domáci. Žiaľ, Christian Eriksen stráca loptu na súperovej polovici a Everton sa môže vrhnúť do útoku.
     
    83
    Romelu Lukaku a jeho strela spomedzi dvoch protihráčov nachádza iba pripraveného Llorisa. Tento zápas potreboval kontaktný gól, Everton je stále v hre o body.
     
    82
    Harry Kane sa chytá za hlavu! Zisk lopty na polovici súpera, nájazd na Roblesa nebol úspešný! Kane zahadzuje obrovskú šancu na dokončenie hattricku, Robles si napravuje reputáciu po prvom aj druhom góle.
     
    81
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Idrissa Gueye, prichádza Enner Valencia.
    80. Romelu Lukaku (EVE) - 2:1
     
    80
    Everton FC dal gól! Jediné pošmyknutie, jediná chyba a Everton je späť v hre! V súboji s Lukakuom stratil rovnováhu Jan Vertonghen, ROMELU LUKAKU dostal časový priestor a bežecky sa uvoľnil. Strela k vzdialenejšej tyči, Hugo Lloris bol bez šance!
     
    79
    Eriksen zahral roh s rozumom, keď si vymenil loptu so spoluhráčom a z lepšieho uhla odcentroval do šestnástky. Tam sa už činil Joel Robles, ktorý upokojuje situáciu iba za cenu ďalšieho rohu.
     
    79
    Po odrazenej lopte sa do palubnej pozície dostal Kane, strela vonkajším priehlavkom sa obtrela o protihráča a budeme tak vidieť rohový kop.
     
    78
    Na ľavom krídle sa dopustil faulu hosťujúci hráč, domáci budú zahrávať štandardku.
     
    78
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Moussa Dembélé, prichádza Harry Winks.
     
    77
    Hosťom prevedenie štandardky nevyšlo podľa predstáv. Rozohranie nakrátko, Kevin Mirallas si loptu zle prebral a jeho strela končí blokom Bena Daviesa.
     
    76
    Žltú kartu dostáva za spomínaný zákrok Moussa Dembélé (Tottenham Hotspur).
     
    75
    Coleman spadol na hranici pokutového územia, keď bol faulovaný Dembélém. Priamy voľný kop pre Everton, dočkáme sa gólu na 1:2?
    74.
     
    74
    Hlavný rozhodca musel dohovárať Colemanovi aj Bainesovi po poslednom faule. Everton je totálne bezzubý, jeho hráči sú zrelí na uterák, hoci manko dvoch gólov nie je až také hrozné.
     
    73
    Rozhodnutie postranného rozhodcu zabránilo Tottenhamu v takmer istom góle. Skvelé prenesenie hry na Walkera, ktorý sa s Kaneom ocitli za obranou súpera. Walker okamžite prihral na Kanea, ten ale mieri iba do Roblesa. Píska sa však spomínaný ofsajd, ktorý bol ale veľmi tesný, rozhodovali naozaj iba centimetre.
     
    72
    Medzičasom sa nám začala posledná dvadsaťminútovka. Domáci jasne vedú a nevyzerá to tak, že by sa nechali obrať o tri body z tohto zápasu.
     
    71
    Ross Barkley vyskúšal vystreliť spoza vápna technickou strelou. Hugo Lloris mal dostatočný čas aj výhľad na trajektóriu zakončenia, Francúz si pripisuje ďalší zákrok.
     
    70
    Everton mal k dispozícii štandardnú situáciu po faule Alliho. Center odvrátil hneď prvý brániaci hráč a lopta smerovala postupne až k Roblesovi.
     
    69
    Kevin Mirallas sa uviedol do zápasu zblokovanou strelou po rýchlom brejku. Hugo Lloris loptu dobehol a schoval si ju do náručia.
     
    68
    Kontrola lopty od domácich, k výpadu sa opäť odhodlal Jan Vertonghen. Strela dobre stavaného hráča skončila na nohe Moriho.
     
    67
    Posledné minúty priniesli mierny útlm, keď sa väčšina súbojov odohráva hlboko v strede poľa. Kohútom sa stačí už iba brániť, dvojgólový náskok proti Evertonu, ktorý dnes ešte nič neukázal, by mal na tri body stačiť.
     
    66
    Victor Wanyama sa previnil voči pravidlám, keď v súboji stiahol na zem Gueyeho. Voľný kop rozohral Everton nakrátko, nebezpečenstvo z toho ale nebolo.
     
    65
    Séamus Coleman prenikol do šestnástky z pravej strany, Hugo Lloris loptu s prehľadom chytá.
     
    64
    Nakoniec sme boli svedkami až dvojitej zmeny. Už čoskoro uvidíme, ako tento zásah do hry zmení obraz tohto stretnutia.
     
    64
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Tom Davies, prichádza Kevin Mirallas.
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Gareth Barry, prichádza James McCarthy.
     
    63
    Gareth Barry s pretiahnutým centrom na Romela Lukakua, belgický hrotový útočník nemal nárok na spracovanie lopty.
     
    62
    A máme to tu, na trávnik príde stredopoliar James McCarthy. Everton v poslednom útoku nič špeciálne nevymyslel, vhadzovať bude Kyle Walker.
     
    61
    Táto minúta patrila Toffies, k lopte domáci ani nepričuchli. Čo z toho, keď sa hra odohrávala v strede poľa.
     
    60
    Romelu Lukaku našiel presným centrom Barkleyho v pokutovom území, ten sa ale po otočke okolo svojej osi pošmykol a spadol. Hostia loptu stratili.
     
    59
    Tottenham Hotspur je na nezastavenie. Kane vybojoval ďalší roh, Wanyama hlavičkuje nepresne.
     
    58
    Do konca zápasu ostáva niečo vyše polhodina hry. Je čas zmeniť niečo v hre Evertonu. Kedy sa tak udeje, to rozhodne až manažér Ronald Koeman.
     
    57
    Pri tomto góle musíme vyzdvihnúť skvelé čítanie hry Dele Alliho, ktorý loptu získal a preposlal na Kanea.
    56. Harry Kane (TOT) - 2:0
     
    56
    Tottenham dal gól! Joel Robles hodil loptu Schneiderlinovi, ten prihral Williamsovi. Na stopéra Evertonu ale dobiedzal Alli, ktorý mu loptu vypichol a zároveň poslal na Kanea. Domáci útočník sa k lopte dostal na hranici šestnástky a pozemnou strelou prekonáva Roblesa! HARRY KANE si pripisuje druhý gól v dnešnom stretnutí!
     
    55
    Ťažko povedať, čo teraz vymýšľal Dele Alli. Ten totiž mohol loptu posunúť lepšie postavenému Eriksenovi, nakoniec ale o túto možnosť prichádza po odzbrojení od Moriho.
     
    55
    Obrana Evertonu mierne poľavila, k hlavičkovému zakončeniu sa dostal Victor Wanyama, ten ale v ťažkej pozícii mieri nad.
    54. Jan Vertonghen (TOT), Joel Robles (EVE)
     
    54
    Jan Vertonghen podnikol výlet dopredu. Belgický obranca sa rozbehol, bolo ťažké ho zastaviť. Oklamal Williamsa, následnou ranou k bližšej tyči necháva vyniknúť Roblesa! Rohový kop.
     
    53
    Štandardka rozohraná nakrátko priniesla takmer gólovú hlavičku Alliho! Osamotený hráč Spurs v pokutovom území hlavičkuje na bránu, ak by to ale bolo viac k tyči, Joel Robles by vyťahoval loptu zo siete už druhýkrát v zápase!
     
    52
    Ben Davies neodcentroval cez Colemana, no vybojoval aspoň roh.
     
    52
    Tom Davies sa ocitol v nastraženej ofsajdovej pasci domácich zadákov.
     
    51
    Africký hráč je opäť na nohách, po minúte prerušenia pokračujeme v zápase.
     
    50
    Victor Wanyama sa drží za koleno a už k nemu pribieha aj klubový lekár.
     
    49
    Idrissa Gueye s nadýchaným centrom do šestnástky, na ktorý si nabehol Barkley. Domáca obrana sa musí mať na pozore, takéto centre sú nebezpečné. Kohúti túto situáciu zvládli, pri lopte ale zostávajú hostia.
     
    48
    Moussa Dembélé a Victor Wanyama zostrelili v strede ihriska Barkleyho, súboje začínajú naberať na intenzite.
     
    47
    Séamus Coleman fauloval rozbehnutého Bena Daviesa, voľný kop pre domácich.
     
    46
    Počas prestávky manažéri oboch celkov nevyužili možnosť striedania, pokračujeme tak bezo zmien.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.

     
    V prvom polčase sme videli pekný futbal, na jeho konci sú spokojnejší domáci futbalisti. Gól Harryho Kanea prekvapil všetkých, vrátane Roblesa v bráne Evertonu. Už o minútu po presnom zásahu sa mohol Kane tešiť opäť, Robles svoju hrúbku rýchlo vynahradil a v stopercentnej šanci útočníka Tottenhamu vychytal. Hostia v prvom polčase veľa neukázali, v druhej časti zápasu od nich musí prísť väčšia iniciatíva smerom dopredu.

    Druhý polčas sa začne približne o 15:32.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Nadstavuje sa jedna minúta.
     
    45
    Tom Davies znovu v zábere kamier, tentokrát sa objav Evertonu ocitol v ofsajde.
     
    44
    Tom Davies faulovaný Eriksenom, predposledná minúta prvého polčasu nič zaujímavé nepriniesla.
     
    43
    Po vhadzovaní Walkera sa lopta dostala až k Roblesovi, ktorého odkop spôsobil kopec nepresností v stredovom kruhu.
     
    42
    Toffies vytiahli pressing, loptu ale získať nedokázali. Jan Vertonghen a spol. si situáciu dokázali postrážiť.
     
    41
    Prvý polčas sa blíži ku koncu, nemôžeme očakávať vysoký počet nadstavených minút, hralo sa plynulo a bez veľkých prerušení.
     
    40
    Séamus Coleman vletel do súboja s Benom Daviesom ako víchor, loptu ale netrafil, čím dal možnosť Daviesovi na center. Presný center našiel hlavu Eriksena, ktorého zakončenie hlavou míňa bránu Roblesa.
     
    39
    Idrissa Gueye sa prezentoval skvelo časovaným zákrokom, keď obral o loptu protihráča.
     
    38
    Leighton Baines zabránil v poslednej možnej chvíli rohovému kopu, domáci majú k dispozícii aspoň vhadzovanie.
     
    37
    Rohový kop pre Everton domáci zvládli na výbornú, môžu sa tak opäť vrhnúť do útočenia.
     
    36
    Toto bola dlhá prihrávka na Alliho, šikovný ofenzívny futbalista túto loptu už nedobehne.
     
    35
    Gareth Barry chcel ako správny kapitán zaveliť ku gólu a poslal letiaci center za obranu. Romelu Lukaku si naň nabehol, lopta ale bola rýchlejšia a končí za bránkovou čiarou. Odkop od brány Tottenhamu.
     
    34
    Ashley Williams sa zbavuje lopty pomerne ľahkým spôsobom, pritom ale posiela guľaté čudo do autu. Lopta zadarmo pre Hotspur.
     
    33
    Vertonghenova pozemná prihrávka na Kanea nevyšla, Funes Mori veľa práce nemal.
     
    32
    V permanencii aj Joel Robles. Brankár Evertonu vybehol z brány von, aby rýchlu kontru hostí ukončil odkopom do autu.
     
    31
    Po dlhom čase sa hralo aj pred Llorisom. Francúzska reprezentačná jednotka musela loptu pohotovo nadvihnúť pri centri Colemana. K hlavičke sa už chystal Lukaku.
     
    30
    Úvodná polhodina priniesla niekoľko výborných príležitostí, ujala sa iba jedna z kopačky Kanea. Hostia by sa mali prebrať, ak nechcú celý zápas iba odolávať útokom domáceho mužstva.
     
    29
    Žltú kartu dostáva Idrissa Gueye (Everton FC).
     
    28
    K odrazenej lopte po množstve súbojov sa dostal Victor Wanyama. Reprezentant Kene vyslal strelu spoza šestnástky. Joel Robles zostal nehybne stáť a iba sledoval, ako lopta opečiatkovala žrď! K dorážke sa dostal pohotový Kane, ten ale míňa bránu. Gól z dorážky by aj tak neplatil, najlepší strelec Spurs stál v postavení mimo hry.
     
    27
    Nadýchaný center do šestnástky predviedol Eriksen, Harry Kane bol mierne potlačený a spadol v pokutovom území. Loptu nikto netečoval, bude sa kopať od brány hostí.
    26. Kyle Walker (TOT), Christian Eriksen (TOT)
     
    26
    Ramiro Funes Mori nepekne fauluje prvého strelca dnešného stretnutia. Michael Oliver ho upozorňuje. V ďalšom prípade to už bude žltá karta pre stopéra Evertonu.
     
    25
    Rýchla akcia Tottenhamu! Z ničoho-nič prišla kolmica za obranu na Eriksena, ten ešte prešiel zopár metrov a vyslal prízemnú strelu. Lopta mieri nanajvýš dva metre mimo bránu. Joel Robles bol opäť mimo svojej ideálnej pozície a strele sa iba prizeral.
     
    24
    Kyle Walker sa preštrikoval cez pravé krídlo a cez Bainesa poslal loptu na Roblesa. Joel loptu spracoval až na druhý raz, Harry Kane už nebezpečne otravoval.
     
    23
    Romelu Lukaku chcel odpovedať na zásah svojho najväčšieho konkurenta v počte strelených gólov v Premier League, k lopte po dobrom centri spoluhráča sa však nedostal.
    22. Harry Kane (TOT), Joel Robles (EVE)
     
    22
    To mohli byť kľúčové dve minúty duelu, Kane ale druhý zápis do streleckej listiny zatiaľ odmietol.
     
    21
    Razom to mohlo byť 2:0! Harry Kane vyzvŕtal možno aj polovicu hráčov Evertonu pri svojom ťahu na bránu. V šestnástke si vymenil loptu s Eriksenom, aby následne nechal vyniknúť Roblesa. Brankár hostí odčinil svoju chybu, keď vychytal Kanea v čistej šanci. Z následnej dorážky zvnútra šestnástky Eriksen prestreľuje!
    20. Harry Kane (TOT) - 1:0
     
    20
    Tottenham dal gól! Velikánska chyba Joela Roblesa. K lopte sa dostal v strede poľa HARRY KANE. Domáci kanonier zdvihol zrak a všimol si, že brankár Evertonu nie je v bráne, napriahol a vystrelil. Rana z vyše 25 metrov končí v sieti!
     
    18
    Po niekoľkých odrazoch v strede poľa sa k lopte dostal Morgan Schneiderlin. Francúz prihral dozadu na Moriho, stopér Evertonu okamžite vysunul Toma Daviesa. Ofenzívny hráč hostí sa k lopte nedostal, je tak po akcii.
     
    17
    Christian Eriksen štandardku takmer od rohovej zastávky, hostia s takýmito centrami problém nemajú.
     
    16
    Akcia strieda akciu, faul si tentokrát vypýtal Dele Alli. Proti pravidlám sa previnila januárová posila Evertonu. Morgan Schneiderlin dostáva upozornenie od hlavného rozhodcu.
    15. Eric Dier (TOT)
     
    15
    Jan Vertonghen hľadal v šestnástke Harryho Kanea. Urastený anglický útočník sa tam ale nenachádzal, loptu pre Roblesa sklepol hruďou Ramiro Funes Mori.
     
    14
    Tom Davies bol čisto odzbrojený Ericom Dierom. Zákrok sa udial na hranici pokutového územia, Dier zasiahol azda v poslednom momente.
     
    13
    Ross Barkley poslal zaujímavú prihrávku do šestnástky, činil sa Jan Vertonghen a hlavou posiela loptu preč.
     
    12
    Domáci sú mierne aktívnejší, preveriť pozornosť Joela Roblesa chcel aj Dele Alli. Dele triafa iba pred sebou stojaceho Kanea, druhý strelecký pokus mu už vôbec nevyšiel.
     
    11
    O niekoľko momentov neskôr sa k slovu dostal Benov menovec, Tom Davies. Mladík v drese Evertonu neudržal balans po ataku od protihráča. Voľný kop.
     
    10
    Ben Davies uvidel priestor a rozhodol sa vystreliť. Jeho rana z ľavého kraja pokutového územia bola zblokovaná.
     
    9
    Moussa Dembélé dokázal odolať presile dvoch protihráčov, navyše bol faulovaný.
     
    8
    Štandardku Karamelky zvládli, pri lopte ale ostáva domáci tím.
     
    7
    Kontroverzný súboj teraz musel posúdiť hlavný rozhodca. Kyle Walker prenikol do šestnástky z pravej strany, kryl ho Leighton Baines. Futbalista Tottenhamu spadol v šestnástke, faul sa ale nepíska, bude to iba roh.
     
    6
    Romelu Lukaku nevyzrel v súboji jeden na jedného na Jana Vertonghena. Belgický zadák sa nenechal oklamať a svojho krajana odzbrojil od lopty.
     
    5
    Christian Eriksen sa postavil k realizácii priameho kopu. Dán technickou strelou triafa iba múr Evertonu.
     
    4
    Gareth Barry najprv prehral súboj o loptu v strede poľa, aby o pár sekúnd neskôr fauloval súpera pred vlastnou šestnástkou. Priamy voľný kop pre domáci tím.
     
    3
    Domáci si udržali loptu na kopačkách celú minútu, avšak pri finálnej fáze akcie chybovali a Dele Alli stráca možnosť na ohrozenie brány.
     
    2
    Idrissa Gueye poslal prvý center zápasu do šestnástky. Lopta preletela celou šírkou pokutového územia a skončila na kopačke Bainesa, ktorý následne chybuje.
     
    1
    Výkop obstarali domáci Kohúti, ktorí sa dnes predstavia v bielych dresoch, pre Everton tak ostala možnosť mať na sebe klasickú modrú farbu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Tottenham Hotspur: Lloris – Dier, Alderweireld, Vertonghen – Walker, Wanyama, Dembélé, Davies – Eriksen, Alli – Kane.
    Náhradníci: Vorm – Wimmer, Trippier, Moussa Sissoko, Winks, V. Janssen, Son Heung-min.

    Everton FC: Robles – Coleman, A. Williams, Ra. Funes Mori, Baines – Schneiderlin, Gueye, Barry (C) – Davies, Barkley – R. Lukaku.
    Náhradníci: Stekelenburg – Holgate, Jagielka, James McCarthy, Lookman, Mirallas, E. Valencia.

    Rozhodca: Michael Oliver – Stuart Burt, Constantine Hatzidakis.
     
    Tottenham Hotspur

    Kohúti sú aktuálne na druhom mieste o bod pred Manchestrom City, Citizens majú ale zápas k dobru. Tottenham stráca na prvú Chelsea už desať bodov, na svojho súpera z Liverpoolu majú Spurs náskok deviatich bodov. Mauricio Pochettino v neľahkom stretnutí nemôže rátať s Lamelom a Roseom, neistota štartu visí nad dvojicou Belgičanov. Alderweireld a Vertonghen sú hráči základnej zostavy, uvidíme, či ich argentínsky kouč proti Evertonu zaradí do úvodnej jedenástky. Každé zaváhanie môže znamenať priblíženie sa k piatej priečke, ktorá už nezaisťuje postup do Ligy majstrov. Aj z tohto dôvodu bude duel na domácom štadióne v 27. kole proti Evertonu veľmi podstatný.
     
    Everton FC

    Karamelky držia siedmu priečku vďaka 44 bodom. Ronalda Koemana môže tešiť skvelá forma, veď v Premier League prehrali jeho hráči ešte 19. decembra v mestskom derby proti Liverpoolu. Či sa do zápasu dostane Calvert-Lewin ostáva záhadou. Isté je, že Yannick Bolasie sa stále lieči zo svojho zranenia. Ako sa bude dariť Evertonu na White Hart Lane? Oberú The Toffees Kohútov o dôležité body?
     
    Vážení diváci, vitajte pri priamom prenose zo zápasu 27. kola Premier League. V dnešnom dueli sa stretnú Tottenham Hotspur a Everton FC. Stretnutie sa začne o 14:30.

    Viktor Kalinács

    Góly: 20. Kane, 56. Kane, 90+2. Alli – 80. R. Lukaku, 90+3. E. Valencia

    Karty:   76. Dembélé (TOT) – 29. Gueye (EVE), 90+5. A. Williams (EVE)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 5:1. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 9:14.
    Tottenham Hotspur: Lloris – Dier, Alderweireld, Vertonghen – Walker, Wanyama, Dembélé (78. Winks), Davies – Eriksen (87. Moussa Sissoko), Alli – Kane (90. V. Janssen).
    Náhradníci: Vorm – Wimmer, Trippier, Moussa Sissoko, Winks, V. Janssen, Son Heung-min.

    Everton FC: Robles – Coleman, A. Williams, Ra. Funes Mori, Baines – Schneiderlin, Gueye (81. E. Valencia), Barry (C) (64. James McCarthy) – Davies (64. Mirallas), Barkley – R. Lukaku.
    Náhradníci: Stekelenburg – Holgate, Jagielka, James McCarthy, Lookman, Mirallas, E. Valencia.

    Rozhodca: Michael Oliver – Stuart Burt, Constantine Hatzidakis