TK k zahájení play off hokejové extraligy (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference k zahájení play off hokejové extraligy

cz Sobota 04.03.2017, 12:00Tlačové konferencie
     
    Tisková konference k play-off hokejové extraligy přinesla především rekapitulaci dosavadního dění v základní části. Zrekapitulovala následný los zápasů ve vyřazovací části a přestavila novinky i zavedené věci. Tímto se s Vámi loučím. Pěkný zbytek dne. (12:49:18)
     
    Tisková konference je následně u konce.
     
    Následuje otázka, proč nefunguje přímý postup a sestup místo baráže. "Český svaz ledního hokeje zavedl baráž na základě poznatků a v současnosti se komunikuje na každé valné hromadě. Ale bohužel tu není vůle extraligových klubů, které chtějí mít určitou ochranu a chtějí hrát baráž," odpovídá Řezníček.
     
    Pavel Mencl: "Možná to vypadá, že jsme si trochu hráli "na Zagorku", ale my jsme moc rádi, že tuhle nemalou částku můžeme věnovat."
     
    Jednoho z novinářů zajímá, odkud vedení extraligy vezme peníze na vyplacení "prémií" pro vítěze a finalistu extraligy. Podle Obermajerové se o odměnu postarala společnost Tipsport.
     
    Oficiální část konference je u konce a přichází čas na dotazy.
     
    "Pokračuje soutěž o nejlepší hokejovou akci. Ráda bych upozornila na datum 2, května, kdy se bude konat vyhlášení nejlepšího hokejisty sezony. Na závěr mi dovolte, abych poděkovala všem partnerům – Generali, Radegastu, Tipsportu, WSM a dalším," uzavírá Obermajerová.
     
    Mluví o dalších doprovodných aktivitách – projektu hokejka.cz, i aktivitách na sociálních sítích.
     
    Obermajerová se na závěr úvodní části věnuje serveru hokej.cz. "Od startu sezony ve spolupráci s eEsports realizujeme rozšířené statistiky a získáváme takové hodnoty, které se sbírají v zámoří, ale v Evropě jsou zatím raritou," říká ředitelka BPA.
     
    Každý z bojovníků by měl věnovat jeden artefakt, který si budou moci fanoušci vydražit. Peníze jdou klubu a fanouškovi, protože je nelze využít na dobročinné účely.
     
    Během slavnostního večera Tipsport extraligy by mělo být představeno všech 14 největších fanoušků.
     
    Radegast podle něj vybral tyto největší "bojovníky" v hledišti a natočil s nimi krátké medalonky.
     
    Grabovský poté mluví o projektu Hořká volba, který je určen fanouškům. Mezi kluby se hledají nejvěrnější fanoušci a jejich příběhy.
     
    Grabovský oznamuje vítěze Radegast Indexu základní části Jana Výtiska. Výtisk podle něj bude oceněn na vyhlášení nejlepších hokejistů extraligy, kde dostane kamennou helmu. Ve čtvrtfinále by měl Výtisk hrát v zelené helmě.
     
    Marek Grabovský, zástupce značky Radegast, představuje zajímavé věci k play-off.
     
    Následně se řeší kurzy na vítězství v extralize. Největším favoritem je Liberec následovaný Spartou a Třincem.
     
    Informace o akci poté připomíná krátké video.
     
    Zástupce společnosti Tipsport Václav Sochor následně předstsavuje další aktivity připravované pro play-off. Na stadionech se bude odehrávat Hokejová tombola. "Fanoušci si mohou přijít na zajímavé peníze a navíc podpořit svůj klub. Tiket do tomboly stojí 50 Kč a výtězek se dělí – padesát procent částky je pro vítěze a padesát pro neziskové aktivity klubů," popisuje Sochor.

    Martina Kramerová