Nitra – Trenčín 4:3 (kon.) | Žilina – Zvolen 6:3 (kon.) | Poprad – Lipt. Mikuláš 2:4 (kon.)
Košice – Nové Zámky 5:1 (kon.)
koniec
HC Slavia Praha
3:2 (1:0, 1:0, 1:2) Stav série: 1:0
SK Horácká Slavia Třebíč
cz Nedeľa 26.02.2017, 17:30 • ZS Eden • Play-off Chance ligy (CZ) • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:59
    Závěr zápasu ještě okořenila bitka. Pěstní souboj ocenili fanoušci potleskem, rozhodčí tresty na obou stranách. Dvě plus dvě minuty pro Nika (TRE) s Kubicou (SLA) už ale nic nezmění.
    57:31 Radim ZOHORNA - 3:2
     
    57:31
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Eden uvidí v závěru třetí třetiny ještě drama. Rychlá akce Třebíče znamená snížení na rozdíl jediné branky. Wasserbauer získal v útoku puk. Obratem našel volného RADIMA ZOHORNU. Ten už měl snadný úkol. Asistence: Jan Wasserbauer.
     
    56:44
    Beránek se Šafránkem se hnali do přečíslení dva na jednoho. První jmenovaný vzal zakončení na sebe. Minul.
     
    53:58
    Další přesilovka pro Horáky. Pohl podrazil protihráče a už sedí na trestné.
    50:37 Jiří RYS - 3:1
     
    50:37
    Slavia právě vstřelila branku!
    Parádní akce domácích. Kadlec našel před bankou Šagáta. Ten už měl velmi dobrou pozici ke střele. Ještě ji ale vylepšil, když přistrčil kotouč na JIŘÍHO RYSE. Ten se před odkrytou brankou nemýlil a poslal sešívané blíž k prvnímu bodu čtvrtfinálové série. Asistence: Martin Šagát a Martin Kadlec.
     
    47:55
    Zdráhal odjíždí na střídačku s úsměvem od ucha k uchu. Z jeho souboje s Jankovským byl totiž potrestán jen domácí hráč. S jeho vyloučením za krosček nejsou spokojení jak diváci, tak domácí střídačka.
     
    44:08
    Další komplikace pro domácí. Šafránek musí pykat za sekání.
     
    44:06
    Velký zmatek před brankovištěm Frodla. Hort nahodil a o dorážku neohroženě bojoval Jan Wasserbauer a Psota. Domácí muž s maskou situaci ustál.
     
    40:36
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Hosté v úvodu třetiny snižují. RICHARD KRISTL získal v útoku puk a už jeho první střela byla dost nebezpečná. Po nepřesnostech v rozehře domácích se Třebíč rychle dostala znovu do tlaku. Kristl se napodruhé u své dorážky už nemýlil. Asistence: Jan Zdráhal a Roman Erat.
    39:26 David ŠAFRÁNEK - 2:0
     
    39:26
    Slavia právě vstřelila branku!
    Závěry třetin se domácím daří! Na brankovišti byl nejaktivnější, a tedy i nejúspěšnější DAVID ŠAFRÁNEK. Jeho přesná dorážka Jekelem vyražené střely znamená dvoubrankové vedení domácího celku. Asistence: Václav Jankovský a Jan Novák.
     
    38:35
    Dolníček nekončeně předchozí zákrok reklamoval u rozhodčích, až si vysloužil osobní desítku.
     
    38:35
    Zajímavá šance pro Pražany. Paták v útoku (sice neúmyslně) fauloval a po jeho hře vysokou holí si Pražané zahrají přesilovku.
     
    33:09
    Beránek už zvedal ruce nad hlavu. Dorážkou do odkryté klece byl brance skutečně blízko, ovšem o několik málo centimetrů přestřelil.
     
    32:24
    Přece jen sešívaní něco z útočného snažení vytěžili. Havránek bude dvě minuty pykat za hákování a je tu přesilovka Pražanů.
     
    32:09
    Šafránek nabral podél pravého mantinelu rychlost a vydal se na útočný výpad. Obránce šikovně objel a střílel z mezikruží. Možná se střelou ale malinko otálel a Jekel se stihl připravit.
     
    29:35
    Kubica s Pletkou se hnali po zákroku Jekela za dorážkou. Druhý jmenovaný to ale s aktivitou na brankovišti přehnal a musí na trestnou (menší trest, sekání).
     
    27:34
    Jekel měl znovu co dělat. Hostující obrana nerozehrála ideálně a „namazala“ Kadlecovi. Ten z bezprostřední blízkosti neuspěl. Úspěch neslavily ani dorážky jeho spoluhráčů.
     
    22:16
    Obrovská šance Pražanů. Pletka na brankovišti vložil hůl do přihrávky do protipohybu brankáře. Zamířil jen pár centimetrů vedle tyčky Jekelovy branky.
     
    19:23
    Sešívaní se ale musí bránit. Jankovský musí na trestnou za držení.
     
    19:07
    Hostující gólman se rozhodl vyjet proti výpadu Kadlece. Dostal se hodně daleko ze svého pracoviště a moc nechybělo, aby domácí zakončovali do prázdné branky. Jekel ale dokázal situaci zachránit a puk lapil.
    18:42 Jan POHL - 1:0
     
    18:42
    Slavia právě vstřelila branku!
    Jekel už ale kapituloval. JAN POHL vypálil z modré znovu. V tomto případě ale trefil jednoho z obránců před brankou. Puk změnil směr a Jekel neměl šanci zareagovat. Asistence: Ronald Knot.
     
    16:45
    Bude se pokračovat ve čtyřech. Ihned po buly odpískali rozhodčí Dolníčkovi hru vysokou holí.
     
    16:08
    Moc nechybělo a měl Roman Erat na hokejce první branku. Zdráhalovu dělovku vyrazil Frodl betonem jen před sebe. Nebýt pohotové reakce sešívaného obránce, který puk odpálil, zakončoval by Erat do odkryté klece
     
    15:28
    Další komplikace pro červenobílé. Růžička míří za katr – držení protihráče.
     
    14:45
    Frodl jeho úmysl vystihl a puk zastavil. Zohorna mířil mezi betony.
     
    14:45
    Zohorna byl v samostatném úniku zastaven nedovoleně a svůj nájezd si zopakuje.
     
    12:43
    Nyní ale Mikyska nepřidal do statistik kladný zápis. Odsedí si dvě minuty za krosček.
     
    11:50
    Komplikace před brankou Dominika Frodla. Hostující Paták se po zmatcích v obraně dostal ke slibné dorážce. Z bezprostřední blízkosti ale úspěch neslavil. Sešívaný muž s maskou zastavil i následné pokusy Třebíče.
     
    07:29
    Milfait poslal Tejrala u mantinelu k ledu. Hostující hráč inkasuje menší trest za faul loktem.
     
    01:58
    Třebíč si zahraje přesilovku. Šagát musí pykat za držení.

    David Soumar

    Góly a asistencie: 19. Pohl (Knot), 40. Šafránek (Jankovský, J. Novák), 51. Rys (Šagát, M. Kadlec) – 41. Kristl (J. Zdráhal, R. Erat), 58. R. Zohorna (Jan Wasserbauer)


    HC Slavia Praha: Frodl (Polívka) – Kolařík (A), Knot, Pohl, J. Novák (C), J. Holý, A. Růžička, Bača – Jankovský, Šafránek (A), P. Beránek – Pletka, Kubica, Šmerha – M. Kadlec, Šagát, Rys – Tejral, Krliš, Půhoný.
    SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (Do. Svoboda) – Niko, J. Zdráhal (A), Lojek, D. Mikyska, Hort, Přibyl, Jiří Wasserbauer – R. Erat (A), Dolníček (C), Kristl – Jan Wasserbauer, R. Zohorna, Psota – Malec, T. Havránek, Paták – Kusko, Milfait, Huňa – Juráň.

    Rozhodca: Kopeček, Kašík – Reich, Měkýš

    Diváci: 1856
    Slavia 4 0 Třebíč
    #1 Nedeľa 26.02.2017 • 17:30
    Slavia - Třebíč 3:2
    #2 Pondelok 27.02.2017 • 18:00
    Slavia - Třebíč 2:1 po s.n. (1:0)
    #3 Štvrtok 02.03.2017 • 17:30
    Třebíč - Slavia 1:2
    #4 Piatok 03.03.2017 • 17:30
    Třebíč - Slavia 0:1