Sparta Praha – Litvínov 3:1 (kon.) | Třinec – Hradec Králové 4:1 (kon.) | Chomutov – Mladá Boleslav 3:1 (kon.)
Liberec – Kometa Brno 1:2 (kon.) | Plzeň – K. Vary 4:2 (kon.) | Pardubice – Vítkovice 1:3 (kon.)
Olomouc – Zlín 3:0 (kon.)
koniec
HC Oceláři Třinec
4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Mountfield HK
cz Nedeľa 26.02.2017, 15:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 míst) • Tipsport extraliga (ČR) • 50. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    55:39
    Vladimír Dravecký zamíchal před Rybárem s pukem a snažil se jej bekhendem zasunout do brány. Slovenský brankář kotouč za svá záda nepustil! Třinec neproměnil trestné střílení.
     
    55:39
    Blaž Gregorc (HKM) znovu chyboval a Dravecký mohl jet zase sám na branku. Slovinský bek mu rychle vysekl hůl, a tak je nařízeno trestné střílení.
    54:36 Marek RŮŽIČKA - 4:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    54:36
    Třinec právě vstřelil branku!
    Stará specialita Ocelářů je zpět, Třinec dokázal udeřit ve vlastním oslabení. Knotek s Gregorcem ztratili puk na modré čáře a Adamský s MARKEM RŮŽIČKOU ujížděli sami proti Rybárovi. Adamský zatáhl puk doleva a vrátil jej svému spoluhráči, který prostřelil brankáře Mountfieldu – 4:1! Asistence: Martin Adamský.
     
    54:04
    Ještě je tady slibná šance pro Mountfield. Rostislav Marosz (TRI) fauloval v útočném pásmu a je potrestán dvěma minutami za podražení.
    50:13 Daniel RÁKOS - 3:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    50:13
    Třinec právě vstřelil branku!
    Šťastnou brankou navyšují Oceláři vedení! Třinec sice střídal a byl v útočné třetině už pouze ve třech hráčích, ale i tak prošlo nahození DANIELA RÁKOSE od mantinelu až za Rybára. Puk totiž přesně pod horní tyčku smolně přizvedl Vydarený – 3:1! Asistence: Vladimír Roth.
     
    49:20
    Redenbach vyhrál buly čistě na Petružálka, který šikovnou přihrávkou uvolnil Martina Růžičku. Navrátilec do třinecké sestavy ale mezírku v Rybárově výstroji nenašel.
     
    48:01
    Richard Jarůšek (HKM) ukončuje přesilovku Východočechů. U mantinelu si pomohl nedovoleným způsobem a odpyká si dvě minuty za držení hole.
     
    46:41
    Martin Růžička (TRI) zasáhl Štajnocha v útočné třetině vysokou holí do obličeje a odsedí si dvě minuty. Zajímavá příležitost Hradce Králové v podobě přesilovky začne po komerční pauze.
     
    36:50
    Kukumbergova přihrávka zpoza branky proskákala až k volnému Dejovi, který naštěstí pro domácí netrefil puk dobře. Hrubec tak mohl zasáhnout betonem.
     
    33:27
    Dej unikal Třinci po levé straně a David Nosek (TRI) zatáhl za záchrannou brzdu. Jsou z toho dvě minuty za hákování, přesilovka Hradce Králové odstartuje po komerční pauze.
     
    25:15
    Bednář přihrál křížem útočného pásma Knotkovi, jehož nahození tečoval Köhler. Hrubec rychle zareagoval a vyrazil kotouč k mantinelu!
     
    24:43
    Východočechům se povedlo vykoledovat si faul. Lukáš Krajíček (TRI) oslabí své mužstvo na dvě minuty, a to kvůli sekání.
    23:29 Martin ADAMSKÝ - 2:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    23:29
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři jdou po aktivním startu do druhé třetiny zcela po zásluze do vedení! Nosek přihrál od vlastní modré čáry přímo do jízdy MARTINU ADAMSKÉMU, jenž se na levé straně vysmekl Kukumbergovi s Pláňkem a trefil se přesně do levého horního růžku. Tady mohl Rybár jen pramálo udělat – 2:1! Asistence: David Nosek, Milan Doudera.
     
    16:54
    M. Doudera postrčil puk po hrazení do přečíslení na Marosze s Hrňou. Marosz zvolil střelu okolo Vydareného, Rybár byl připraven.
     
    13:54
    Po dalším nahození před branku se kotouč odrazil k Netíkovi, ale ten nedokázal skákavý puk dopravit za Rybára. Horké chvilky pro Hradec Králové.
     
    11:25
    Džerinš s Köhlerem ujížděli ve dvou proti Rothovi a Lotyš dokázal přihrát Köhlerovi před odkrytou bránu. Jenže Hrubec se senzačně přemístil a zachytil střelu do lapačky!
     
    06:31
    Východočeši vyrazili hned po vypršení trestu Knotka do útoku a Třinečtí si při bránění Bednáře se Šimánkem pomohli faulem. Jakub Petružálek (TRI) je potrestán dvěma minutami za podražení, přesilovka začne po komerční přestávce.
     
    03:58
    Třinec si zahraje první přesilovou hru. Tomáš Knotek (HKM) to u mantinelu přehnal s agresivitou a odsedí si dvě minuty za napadení.
    01:35 Vladimír DRAVECKÝ - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    01:35
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinec se však dokázal rychle vzpamatovat a devětašedesát sekund po prvním gólu vyrovnává! Marosz získal puk u mantinelu a přihrál mezi obránce VLADIMÍRU DRAVECKÉMU. Slovenský útočník se protáhl před branku a bekhendový blafák zakončil přesnou střelou – 1:1! Asistence: Rostislav Marosz, David Nosek.
    00:26 Andris DŽERINŠ - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    00:26
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec Králové otevírá skóre již po šestadvaceti sekundách! Mountfield se usadil v útočném pásmu a vypracoval si střeleckou pozici na modré čáře. Vydareného tečovaná střela propadla Hrubcovi mezi betony a ANDRIS DŽERINŠ doklepl puk do brány – 0:1! Asistence: René Vydarený, Bedřich Köhler.

    Ondřej Zoubek

    Góly a asistencie: 2. Dravecký (Marosz, Nosek), 24. Adamský (Nosek, M. Doudera), 51. Rákos (Roth), 55. Marek Růžička (Adamský) – 1. Džerinš (Vydarený, Köhler)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Roth, M. Doudera, Krajíček, L. Galvas (A), Nosek, L. Doudera – Rákos, Redenbach, Petružálek (A) – Adamský (C), Kane, Martin Růžička – Dravecký, Marosz, Hrňa – Klimenta, Marek Růžička, Netík.
    Mountfield HK: Rybár (J. Pavelka) – Vydarený (A), Pláněk, Dietz, Gregorc, Newton, Štajnoch, Pavlas – Šimánek (A), Džerinš, Köhler – Dej, Kukumberg, Jaroslav Bednář (C) – Picard, T. Knotek, Jarůšek – R. Pavlík, Dragoun, Nedvídek.

    Rozhodca: René Hradil, Adam Kika – Vít Lederer, Jiří Gebauer

    Diváci: 4 625 (89 % celkové kapacity)