GA Eagles – Arnhem 1:3 (kon.) | Alkmaar – Zwolle 1:1 (kon.) | Feyenoord – Eindhoven 2:1 (kon.)
Amsterdam – Heracles 4:1 (kon.)
koniec
Feyenoord Rotterdam
2:1 (1:0)
PSV Eindhoven
cz Nedeľa 26.02.2017, 14:30 • Stadion Feijenoord (Rotterdam) • Holandská Eredivisie • 24. kolo
Predzápasové kurzy
     
    86
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Steven Berghuis, přichází Miguel Nelom.
     
    83
    Za následné protesty byl karetně potrestán Héctor Moreno (PSV Eindhoven).
    82. Jan-Arie van der Heijden - 2:1
     
    82
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Rotterdamští se znovu dostávají do vedení. Po rohovém kopu došlo uvnitř pokutového území k hlavičkovému souboji, k balonu se dostal JAN-ARIE VAN DER HEIJDEN a jeho ránu Zoet zkrotil až za brankovou čárou. O uznání gólu rozhodčímu napověděla branková technologie a podle opakovaných záběrů míč překročil brankovou čáru jen o milimetry!
    79. Gastón Pereiro (PSV)
     
    79
    Podstatně nebezpečněji bylo na opačné straně. Pereiro totiž prošel až do šestnáctky a do jeho rizikové střely na poslední chvíli vložil nohu obránce.
     
    72
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: dohrál Bart Ramselaar a svým fotbalovým umem se přijde pochlubit Siem de Jong.
    70. Berghuis orazítkoval tyčku
     
    70
    Že je Feyenoord v posledních minutách nebezpečný, dokázal Berghuis, který nastřelil pravou konstrukci brány. Stadionem to jenom zahučelo...
    65. Jørgensen zacílil do boční sítě
     
    65
    Vrátit vedení na stranu Feyenoordu mohl Jørgensen, jehož pumelice z pravé strany rozvlnila boční část síťky. Ke skórování tak opravdu moc nechybělo.
    62. Gastón PEREIRO - 1:1
     
    62
    PSV právě vstřelilo branku!
    Pohledná kombinační souhra hostů končí vyrovnávací trefou. Arias předal balon Pröpperovi, ten ho patou posunul na GASTÓNA PEREIRA a jeho rána zpoza vápna zamířila přesně k levé tyči.
     
    59
    Nucené střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Eljero Elia, zraněného spoluhráče nahradí Bilal Basaçikoglu.
    54. Botteghinova gólovka
     
    54
    Rohový kop pro rotterdamský Feyenoord. Lahodný centr byl adresován Ericu Botteghinovi, který neskóroval jen kvůli obránci Ariasovi, hlavičkujícímu na brankové čáře. Tato šance opravdu nahlas volala po gólu.
     
    45+2
    Bezprostředně po ukončení první půle Luuk de Jong (PSV Eindhoven) něco vyčítal hlavnímu arbitrovi, za což si vysloužil žlutou kartu.
     
    36
    V týmu PSV Eindhoven došlo k nečekané výměně: ze hřiště zřejmě vinou zranění odešel Marco van Ginkel a místo něj se na hrací ploše objevil Steven Bergwijn.
    9. Jens TOORNSTRA - 1:0
     
    9
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Domácí se k obrovské radosti zaplněných tribun ujímají vedení! Kongolo s odhodlaným výrazem v obličeji vnikl do levé části pokutového území a našel neobsazeného JENSE TOORNSTRU, který z penaltové značky zavěsil balon nechytatelně pod břevno.
    7. Jørgensenova šance
     
    7
    O mém předchozím příspěvku vypovídá šance ze sedmé minuty. Po přihrávce zprava se totiž přímo před Zoetem zjevil Jørgensen a v první gólové příležitosti utkání gólmana hostujícího týmu z ostrého úhlu nedokázal prostřelit.

    Lukáš Jasoněk

    Góly: 9. Toornstra, 82. van der Heijden – 62. Pereiro

    Karty:   45+2. L. de Jong (PSV), 83. H. Moreno (PSV)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 9:3. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 9:11.
    Feyenoord Rotterdam: Jones – Karsdorp, Botteghin, van der Heijden, Kongolo – El Ahmadi, Toornstra, Vilhena – S. Berghuis (86. Nelom), N. Jørgensen, Elia (59. Basaçikoglu).
    Náhradníci: Vermeer, Hansson – Vejinović, Woudenberg, Kuijt, Basaçikoglu, Nelom, Tapia, Simon Gustafson, Kramer, Dammers, Nieuwkoop.

    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Isimat-Mirin, H. Moreno, Willems – D. Pröpper, Guardado, van Ginkel (36. Bergwijn) – Pereiro, L. de Jong, Ramselaar (72. S. de Jong).
    Náhradníci: Pasveer, Koopmans – Schwaab, Hendrix, S. de Jong, Brenet, Locadia, Zinčenko, Bergwijn, Rosario, Koch.

    Rozhodca: Nijhuis – van de Ven, Schaap