Osmanlispor – Olympiakos 0:3 (kon.) | Besiktas – Be'er Sheva 2:1 (kon.) | AS Rím – Villarreal 0:1 (kon.)
Zenit – Anderlecht 3:1 (kon.) | Amsterdam – Légia Varšava 1:0 (kon.) | APOEL – Bilbao 2:0 (kon.)
Lyon – Alkmaar 7:1 (kon.) | Fiorentina – Mönchengladbach 2:4 (kon.) | Sparta Praha – Rostov 1:1 (kon.)
Tottenham – Gent 2:2 (kon.) | Doneck – Vigo 0:2 (po pr.) | Kodaň – Razgrad 0:0 (kon.)
Genk – Giurgiu 1:0 (kon.)
koniec
FC Kodaň
0:0 (0:0)
PFC Ludogorets Razgrad
cz Štvrtok 23.02.2017, 21:05 • Parken Stadium, Kodaň (kapacita: 38 065 diváků) • Európska liga • Play-off
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:05.
     
    FC KODAŇ

    Několikanásobný dánský mistr se do vyřazovací části Evropské ligy probojoval z Ligy mistrů jakožto třetí nejlepší tým skupiny G. Nutno říci, že Kodaň hrála až do posledního kola o postup do osmifinále LM, avšak vinou výhry Porta nad Leicesterem se nakonec musí spokojit s druhou nejprestižnější klubovou soutěží. Právě v základní skupině Ligy mistrů však dánský tým na domácí půdě ani jednou neprohrál, když si připsal dvě remízy a jedno vítězství. V zimní přípravě sice Kodaň vyhrála jen jednou, ale po skvělé výhře v úvodním střetnutí tohoto dvojzápasu uhrála na úvod jarní části ligy pohodovou bezbrankovou remízu s druhým Brondby.
     
    PFC LUDOGOREC RAZGRAD

    Také hosté jsou v této fázi Evropské ligy díky umístění se na třetí pozici v rámci základní skupiny Ligy mistrů a to si připsali například remízu na půdě silného PSG! Oproti domácím měli hráči Razgradu perfektní zimní přípravu, když ani jednou neprohráli a navíc parádně hrají i v bulharské lize, kde mají na čele náskok deseti bodů. Jenže po překvapivé porážce v prvním utkání, přičemž Ludogorec doma prakticky neprohrává, jsou hosté v nezáviděníhodné situaci. Dnes totiž musí vyhrát a přitom vstřelit minimálně dvě branky!
     
    STATISTIKY PRVNÍHO ZÁPASU

    16. února 2017 – Ludogorec – Kodaň 1:2 (0:1)
    B: 81. Keseru – 2. Anicet (vl.), 53. Toutouh

    Držení míče: 60% – 40%
    Střely na branku: 4 – 2
    Střely mimo branku: 7 – 3
    Rohové kopy: 5 -3
    Ofsajdy: 8 -2
    Fauly: 5 – 26
    Žluté karty: 2 – 4
    Červené karty: 0 – 1
     
    Úvodní sestavy:

    FC Kodaň: Olsen – P. Ankersen, M. Jørgensen (C), E. Johansson, Augustinsson – Falk, Matić, Abou Keita, Toutouh – Santander, Cornelius.
    Náhradníci: Andersen – Høgli, Antonsson, Kusk, Boilesen, Pavlović, Okore.

    PFC Ludogorec Razgrad: V. Stojanov – J. Minev, Palomino, Moţi, Natanel – Djakov (C), Marcelinho, A. Abel – Wanderson, J. Cafú, Keșerü.
    Náhradníci: Renan – Sasha, Campanharo, Quixadá, Plastun, Joao Paulo, Misidjan.

    Rozhodčí: Miroslav Zelinka – Ondřej Pelikán, Jan Paták (vš. CZE).
     
    Miroslav Zelinka se svými kolegy na trávník přivádí aktéry dnešního zápasu. Domácí se dnes předvedou v bílých dresech, hosté budou ve své tradiční zelené.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí zahájili utkání výkopem, nicméně vinou důrazného napadání soupeře míč rychle ztrácejí.
     
    1
    Ludogorec ještě chvíli zaměstnával defenzivní řady domácích, avšak teď už bude vhazovat Kodaň. Dobrým obranným zákrokem to zajistil Falk.
     
    2
    Zničehonic se do dobré šance dostal Santander, který pálil z levé strany pokutového území a Stojanov míč musel rychle vykopávat levou nohou!
     
    3
    Další akce domácích fotbalistů tentokrát přináší nedovolený zákrok Mineva a standardní situaci. Nalevo byl totiž příliš důrazně atakován Toutouh.
     
    4
    Vysoký centr dolétl přesně ke Stojanovovi, ale ten míč vyboxoval pouze do Johanssonovy hlavy. Ten však neměl čas na přesnější zakončení.
     
    5
    Nepřesná souhra domácích fotbalistů. Keita se pokusil o kolmou přihrávku dopředu, ale příliš silným kopem našel jen hostujícího gólmana.
     
    6
    Hosté měli opět problém s rozehrávkou na vlastní polovině, což vedlo k rychlé ztrátě míče. Kodaň však nakonec musí hrát až k brankáři.
     
    8
    Hráči Ludogorce se poprvé dostali do slibnější pozice, ale zakončení z hranice pokutového území jsme se nedočkali. Přesto Razgrad pokračuje v ofenzívě.
     
    9
    Chybná kombinace hostů dala šanci Kodani. Santander se na chvíli zjevil sám na pravé straně, nicméně k míči se vinou ofsajdového postavení neprodral.
     
    10
    Wanderson dobře kombinoval s Cafúem a ve finále akce si připravil přihrávku do pokutového území. Tam ale kralovali domácí obránci.
     
    10
    Na druhé straně velmi dobře zakončoval Keita, který míč směřoval někde k pravé tyči Stojanovovy brány. Bulharský gólman se bleskově dostal na trávník a zakročil.
     
    11
    Rohový kop domácích již nepřinesl nebezpečí, nicméně útok Kodaně bude pokračovat aspoň vhazováním.
     
    12
    Jenže špatně provedené vhazování dává míč hostům. Ti tak rozjíždějí postupný útok, kterým se chtějí prodrat hlouběji na polovinu soupeře.
     
    13
    Razgrad nyní výborně obléhal pokutové území domácích. Nakonec ale Cafú vybojoval pouze rohový kop.
     
    14
    Roh i následná dvě vhazování hostů byla úspěšně ubráněna. Cafú poté v souboji s Matićem posunul míč spoluhráči pouze do ofsajdu.
     
    15
    Nyní už to vypadalo na nedovolený zákrok Uroše Matiće, avšak sudí naopak ukazuje, že rozehrávat bude Kodaň. Trochu sporné rozhodnutí.
     
    16
    V posledních minutách mají více ze hry hosté, kteří se každopádně musí tlačit do útoku. Obrana Kodaně však zatím nedovolila ani jednu střelu, jenž by prošla na bránu.
     
    17
    Poněkud zdlouhavější kombinace Ludogorce vyústila jen v lehce nepřesnou přihrávku na rozběhnutého Cafúa. Ten byl bez problémů pohlídán.
     
    18
    Marcelinho se pokusil překvapit domácího brankáře, který byl lehce vyběhnutý. Míč mu ale z nějakých čtyřiceti metrů doslova daroval do náruče.
     
    19
    Standardní situace domácích znamenala jen bleskový protiútok, který z pravé strany zakončil aktivní Cafú. Jeho přízemní střela se ale nevlezla do brány.
     
    21
    Domácí teď opravdu jen velmi těžce nacházejí cestu k přesnější kombinaci. Výsledkem byl další výpad hostů, jenž byl zakončen nepřesným centrem do pokutového území.
     
    22
    Ludogorec dále kombinuje, ale tentokrát se vůbec nedostává hlouběji na polovinu domácího celku. Defenzíva Kodaně je zatím pozorná.
     
    23
    Wanderson míč po perfektním zpracování prostrčil k Marcelinhovi, jenž nečekal a z levé strany šestnáctky zakončoval. Rohový kop!
     
    24
    Aktivita je nadále na straně hostujícího týmu. Nějaké pořádné zakončení jsme však dosud nezaregistrovali, neboť Kodaň neváhá s bráněním v osmi hráčích na hranici vlastní šestnáctky.
     
    25
    Po velmi dlouhé době se na útočnou polovinu podívali také fotbalisté Kodaně. Jejich kombinace se ale odehrává hodně daleko od Stojanovovy brány.
     
    26
    Standardní situace ve prospěch Razgradu, neboť Keita poměrně důrazně skluzem zastavil postup Cafúa. Nevypadá to ale na přímé ohrožení brány.
     
    27
    Střela z místa přestupku byla zastavena hned v dobře postavené zdi čtyř hráčů. Kodaň poté podnikla rychlou akci, ale na zadní tyči se k hlavičce nikdo nedostal.
     
    29
    Poměrně slabý centr z pravé strany sice doputoval do pokutového území domácích, nicméně tam zaúřadoval vysoký stoper domácích Mathias Jørgensen.
     
    30
    Po Wandersenové přihrávce se ke střele rychle odhodlal Keșerü, který pálil hned z otočky. Razantní zakončení šlo těsně vedle vzdálenější tyče!
    30. Keșerü střílel těsně vedle domácí brány.
     
    31
    Znovu se domácí vůbec k ničemu nedostali. Kodaň ztrácí míč okamžitě po přechodu přes půlící čáru a zatahuje se do obrany.
     
    32
    Musím konstatovat, že s předvedenou hrou svých oblíbenců dnes fanoušci Kodaně nemohou být spokojeni. Dánský mistr se totiž stále prakticky pouze brání.
     
    33
    Nyní byli hosté zataženi až daleko na obrannou polovinu, nicméně postupným útokem se pomalu dostávají vpřed. Defenzíva Kodaně však nenechává moc místa.
     
    34
    Anicet Abel (LUD) ve středovém kruhu zajel do uvolňujícího se Matiće a po zásluze vidí žlutou kartu.
     
    36
    Momentálně nesledujeme zrovna pohlednou pasáž utkání. U míče jsou hosté, kteří by jistě rádi skórovali ještě do poločasu, avšak k zakončení teď mají hodně daleko.
     
    37
    Nyní to konečně vypadalo trochu nadějněji. Djakov získal míč na nějakých dvaceti metrech a okamžitě to zkusil střelou. Olsen musel zakročit a schovat míč pod tělem.
     
    38
    Hosté se stále snaží najít cestu k pořádnému ohrožení Olsenovy brány. Nyní ale na útočné polovině poněkud zbytečně faulují.
     
    39
    A nakonec je to po menší rozmluvě se sudím Zelinkou druhá žlutá karta. Potrestán je Claudiu Keșerü (LUD).
     
    40
    Další nedovolený zákrok jednoho z hostujících fotbalistů. Domácí budou rozehrávat z nějakých 22 metrů, avšak poměrně výrazně z pravé strany.
     
    41
    Volný kop domácího celku byl naprosto bez problémů odvrácen do bezpečí. Ofenzivní choutky Kodaně pak byly zastaveny Toutouhovým faulem.
     
    43
    Toutouh se znovu provinil faulem a tentokrát už to bylo v rámci obranné činnosti. Následný pokus o přenesení hry však hostům těžce nevyšel.
     
    44
    Po rohovém kopu hostů míč doputoval až do zámezí, ale poté si šel Cafú pro penaltu. Ta mu nebyla odpískána, neboť se jednalo o ofsajd.
     
    45
    Znovu je jeden z hráčů na trávníku. Nyní se jedná o Corneliuse, který inkasoval zásah do krku. Rozhodně to ale nebylo tak razantní jak domácí hráč naznačuje.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Úvodních 45 minut zápasu je za námi a domácí zatím drží postupový výsledek 0:0. Nutno ale říci, že Ludogorec měl více ze hry a tlačil se do šancí. Nějaká stoprocentní gólovka ale přesto nepřišla a na úvodní branku si musíme počkat do druhého poločasu. Doufejme, že nějaký ten gól přijde!
     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:08.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hned v úvodu druhého poločasu to zkusil Wanderson, který si navedl míč na pravou nohu, avšak bránu o nějakých dvacet metrů netrefil.
     
    47
    Kodaň se podívala na útočnou polovinu. Po roztažení hry na rozběhnutého Ankersena však míč zamířil pouze do zámezí.
     
    48
    Začátek poločasu je stále poměrně nevýrazný. K míči se znovu pro změnu dostali hosté, nicméně ti ani tentokrát vůbec nic nevymysleli.
     
    49
    Rychlý protiútok Kodaně obětavě zastavil Cosmin Moti, který si ale při obranném zákroku ublížil. Na trávník tak vbíhají zdravotníci.
     
    50
    Pokračuje se ve hře a míč se dostal k nohám Toutouha. Domácí záložník okamžitě zakončoval, avšak z úctyhodné vzdálenosti trefil jen dobře postaveného Stojanova.
     
    52
    Nyní už se sice Ludogorec prodral až do pokutového území, ale k ničemu více než ke třem přihrávkám přes šíři šestnáctky se nedostal.
     
    53
    Z pokračující akce hosté poslali míč pouze k domácímu brankáři Olsenovi. Ten kulatý předmět odkopává daleko na polovinu soupeře.
     
    54
    Santander se sice hodně zlobí, neboť si žádal odpískání Motiho ruky, avšak nakonec je to právě on, komu je pískán přestupek proti pravidlům.
     
    55
    Série faulů Frederica Santandera (KOD) znamená žlutou kartu. Jedná se tak o prvního potrestaného hráče domácího celku.
     
    56
    Hodně překvapivé zakončení téměř z poloviny hřiště si to nenamířilo do prostoru Olsenovy brány.
     
    57
    Moti zezadu hodně důrazně povalil Corleniuse. Domácí však na útočné polovině vůbec nic nepředvedli.
     
    58
    Výborně si do pokutového území naběhl Keșerü, který se přes Jørgensena dostal k hlavičce, ale skákavý míč si to namířil znovu mimo tři tyče.
     
    59
    Kodaň je už zase celkem, jenž se v útoku vůbec neprosazuje a převážně se soustředí na defenzívu. Nadále to ale stačí na postupovou remízu.
     
    60
    Po souboji u rohového praporku se míč za brankovou čáru odrazil od Minevovy nohy, nicméně nařízen je pouze odkop od brány. Teď situaci sudí Zelinka nevyhodnotil správně.
     
    61
    Hosté se střelami pořád přibližují. Nyní to byl Wanderson, který míč dvakrát potáhl a po zemi prudce vypálil. Tyč byla minuta jen o pár decimetrů!
    61. Wandersonova přízemní střela těsně míjí bránu.
     
    62
    A další nebezpečná situace před bránou Olsena. Přízemní zakončení z pokutového území však ve skluzu zablokoval domácí stoper.
     
    64
    Dlouhý nákop na pravou stranu si zpracoval Minev, nicméně nějaký rychlejší posun k bráně se nekoná. Ludogorec musí rozvíjet postupný útok.
     
    65
    První střídání v utkání. Hřiště opouští Anicet Abel, kterého nahradil Júnior Quixadá.
     
    66
    A střídají také domácí. Místo vyčerpaného Aboubakara Keity se na hřišti objevuje Kasper Kusk.
     
    67
    Jedovatý centr z levé strany sice mířil na hlavu Corneliuse, ale ten byl dobře bráněn. Následně byla zablokována střela zpoza šestnáctky a vše končí Matićovým faulem.
     
    68
    Domácí se znovu poměrně rychle dostali k míči, ale v tomto případě se faulu dopustil Santander, jenž povalil soupeře běžícího před ním.
     
    69
    Dvakrát si teď hosté vůbec nerozuměli v ofenzivní pasáži hry a poslali míč pouze k Olsenovi. Ten pochopitelně nikam nespěchá.
     
    70
    Cornelius pro změnu dvakrát nedovoleně atakoval v poklidu rozehrávajícího soupeře. Samozřejmě je pískáno a Ludogorec může pokračovat ve snaze o vstřelení branky.
     
    71
    Poměrně nevýrazný centr z pravé strany skočil těsně před Olsonem a domácí brankář následně neposedný míč nezkrotil. Rohový kop pro hosty.
     
    72
    Jenže ze standardní situace už hosté vůbec nezahrozili. Domácí Kodaň tak může ulehčit své defenzívě a pokračuje na útočnou polovinu.
     
    73
    Cornelius si fantasticky naběhl do středu pokutového území, kde hlavou prudce zasáhl centr od rohového praporku. Míč ale vylétl vysoko nad.
     
    74
    Hosté hru znovu přenesli na polovinu domácích, nicméně přes pozornou defenzívu se neprodrali k zakončení. V rozvážné ofenzívě mohou pokračovat domácí.
     
    75
    Druhá změna v sestavě Ludogorce. Trávník opouští Jonathan Cafú, opačným směrem míří Virgil Misidjan.
     
    77
    Do obrovské šance se dostal Kusk! Cornelius totiž dlouhý centr z levé strany zklepl přesně pod jeho nohy, avšak zakončení z prvního doteku letělo nad bránu.
    77. Kusk přestřelil bránu zpoza malého vápna.
     
    78
    Hosté se konečně znovu dostali na polovinu soupeře. Jeden nízký centr byl ale sražený a další ofenzivní choutky byly zastaveny za cenu rohového kopu.
     
    79
    Wanderson roh rozehrál nakrátko, nicméně následná kombinace Ludogorce již nepřinesla nic zajímavého. Mezitím bylo nachystáno střídání domácích.
     
    80
    Místo uvolněné Fredericem Santanderem zaujímá Andrija Pavlović.
     
    81
    Hosté sice mocně signalizovali hru rukou, ale v pokutovém území si horní končetinou naopak pomohl jeden z hráčů Ludogorce.
     
    83
    A Ludogorec střídá naposledy. Poslední minuta odehraje Joao Paulo, jenž nahradil Wandersona.
     
    84
    Hosté si sice vypracovali standardní situaci, nicméně hodně nepovedený centr Natanaela letěl daleko za brankovou čáru.
     
    86
    Razgradu se pomalu krátí čas na vystřelení potřebných dvou branek. Nyní se sice Natanaelovi podařilo ubránit Ankersena, ale hrát budou nadále domácí.
     
    87
    Za zdržování hry při vhazování teď žlutou kartu dostává Peter Ankersen (KOD).
     
    88
    Míč se zničehonic odrazil za šestnáctku hostů a Matić to zkusil přízemním zakončením. To však letělo přesně ke Stojanovovi.
     
    89
    Taktické střídání na závěr řádné hrací doby. Odpracováno má Rasmus Falk, kterého vystřídal Nicolai Boilesen.
     
    90
    Z levé strany pokutového území se k zakončení odhodlal Claudiu Keșerü. Střela hostujícího útočníka však rozvlnila pouze boční síť.
    90. Keșerü trefil jen boční síť.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje čtyři minuty.
     
    90+2
    Již více než minuta a půl nastavení je minulostí a hosté se vůbec nedostávají k ohrožení brány domácího celku. Troufnu si říct, že o postupujícím je rozhodnuto.
     
    90+3
    Ještě je tady byla jedna standardní situace hostujícího celku. Posunutý míč na levou nohu tvrdě napálil Keșerü, nicméně ten ani v tomto případě netrefil bránu.
     
    90+4
    Na druhé straně je žlutou kartou odměněn Světoslav Djakov (LUD). Pro hostujícího kapitána to znamená stopku v dalším utkání, nicméně to přijde až v další sezóně.
     
    90+5
    Peter Ankersen míč napálil výborně, ale ranou pod břevno trefil jen prostředek brány, který si hlídal Stojanov. Rohový kop už ale nebude rozehrán.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Dnešní nevýrazné utkání je za námi a postup slaví domácí Kodaň. Ta sice rozhodně neměla více ze hry, ale soupeře jen zřídka pustila do lepší střelecké pozice. Jakýkoliv náznak větší možnosti na vstřelení branky dnes defenzíva dánského celku zastavila již v zárodku a to se stalo klíčem k udržení bezbrankové remízy. Po výsledcích 1:2 a 0:0 se tak Ludogorec s Evropskou ligou loučí.
     
    Ode mě je to k tomuto utkání vše. U dalších on-line přenosů na shledanou! (23:02:52)

    Lukáš Podleśny

    Góly:

    Karty:   55. Santander (KOD), 87. P. Ankersen (KOD) – 34. A. Abel (LUD), 39. Keșerü (LUD), 90+4. Djakov (LUD)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 5:11. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 21:12.
    FC Kodaň: Olsen – P. Ankersen, M. Jørgensen (C), E. Johansson, Augustinsson – Falk (89. Boilesen), Matić, Abou Keita (66. Kusk), Toutouh – Santander (80. Pavlović), Cornelius.
    Náhradníci: Andersen – Høgli, Antonsson, Kusk, Boilesen, Pavlović, Okore.

    PFC Ludogorets Razgrad: V. Stojanov – J. Minev, Palomino, Moţi, Natanel – Djakov (C), Marcelinho, A. Abel (65. Quixadá) – Wanderson (83. Joao Paulo), J. Cafú (75. Misidjan), Keșerü.
    Náhradníci: Renan – Sasha, Campanharo, Quixadá, Plastun, Joao Paulo, Misidjan.

    Rozhodca: Miroslav Zelinka – Ondřej Pelikán, Jan Paták (vš. CZE)
    16.02.2017
    Razgrad - Kodaň 1:2

    Góly: 81. Keșerü (Marcelinho) – 2. A. Abel (vla.), 53. Toutouh (Falk)

    Karty:   64. Marcelinho (LUD), 90+5. Djakov (LUD) – 37. Toutouh (KOD), 88. Greguš (KOD), 90+3. Kvist (KOD)   90+6. Greguš (KOD)

    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 7:3. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 8:2. Fauly: 5:26.