Osmanlispor – Olympiakos 0:3 (kon.) | Besiktas – Be'er Sheva 2:1 (kon.) | AS Rím – Villarreal 0:1 (kon.)
Zenit – Anderlecht 3:1 (kon.) | Amsterdam – Légia Varšava 1:0 (kon.) | APOEL – Bilbao 2:0 (kon.)
Lyon – Alkmaar 7:1 (kon.) | Fiorentina – Mönchengladbach 2:4 (kon.) | Sparta Praha – Rostov 1:1 (kon.)
Tottenham – Gent 2:2 (kon.) | Doneck – Vigo 0:2 (po pr.) | Kodaň – Razgrad 0:0 (kon.)
Genk – Giurgiu 1:0 (kon.)
koniec
APOEL Nikósia
2:0 (0:0)
Athletic Club Bilbao
cz Štvrtok 23.02.2017, 19:00 • Neo GSP, Nikósie • Európska liga • Play-off
Predzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že ani domácí výhra 3:2 Bilbau k postupu nestačila, se s vámi loučím a přeji hezký zbytek večera. (20:59:05)
     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 2:8. Rohy: 0:11. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 21:19.
     
    Je hotovo! Dnešní noc bude na Kypru hodně dlouhá, APOEL totiž dokázal vyřadit favorizovaný Athletic Bilbao! Sledovali jsme strhující a vyrovnané utkání, o jehož osudu domácí rozhodli po změně stran. Hned v první minutě druhé půle otevřel skóre Pieros Sotiriou, krátce poté zvýšil z penalty Giannis Gianniotas. Oba týmy zápas dohrávaly v deseti mužích, po dvou žlutých kartách šli předčasně pod sprchu Sotiriou a Iturraspe.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Stále se nehraje, jelikož Giannis Gianniotas se nechává ošetřovat. Domácí už se pochopitelně nikam neženou...
     
    90+4
    Gólman Athleticu Gorka Iraizoz se vydal až na útočnou polovinu, po ztrátě míče ale fauloval Gianniotase a byl za to napomenut žlutou kartou.
     
    90+3
    Williamsův centr z pravé strany nikoho v červenobílém dresu nenašel, hosté ale ještě budou mít k dispozici rohový kop.
    90+2. Iker Muniain (ATB)
     
    90+2
    Rána Sabina Merina ještě byla zblokována, následně se ale do balonu opřel Iker Muniain, který z hranice pokutového území o fous přestřelil!
     
    90+1
    Ani Athletic nedohraje zápas v jedenácti, Ander Iturraspe nedovoleně zastavil rodící se protiakci domácích a po druhé žluté kartě končí!
     
    90
    Ruský arbitr Bezborodov ale nastavil hned šest minut, ještě se tak máme na co těšit!
     
    89
    Bilbao k postupu stále potřebuje vstřelit dva góly a míč je nyní až u hostujícího gólmana Iraizoze, zdá se, že je hotovo.
     
    88
    Rychlonohý Iñaki Williams se prokousal až do pokutového území, na poslední chvíli mu ale vletěl pod nohy Giorgos Merkis, který čistým obranným zákrokem uklidil balon do bezpečí!
     
    87
    Igor De Camargo u postranní čáry ostře zajel do Raúla Garcíi a za svůj zákrok vyfasoval žlutou kartu.
     
    86
    Necelých pět minut do konce základního časového rámce máme zaděláno na pořádnou senzaci, nyní je už prakticky jisté, že APOELu už postup neuteče.
     
    84
    Fotbalisté Athleticu se prokousali až do pokutového území a jejich obrovský tlak by co nevidět dost možná skončil gólem, hosté se ale provinili naprosto zbytečným útočným faulem na Watermana!
     
    83
    Špílmachr Athleticu sice dokázal zakroutit svůj pokus mezi tři tyče nikósijské svatyně, nicméně jeho projektil zamířil přímo do míst, kde stál připravený Waterman.
     
    82
    Hosté vybojovali přímý kop nedaleko hranice pokutového území, míč si už k exekuci připravuje zkušený Beñat Etxebarria.
     
    80
    Střídající Igor De Camargo utekl po pravém křídle a poté přenechal míč lépe postavenému Ebeciliovi, bývalý hráč Kubaně Krasnodar ale z dobré pozice nemířil přesně!
    APOEL je každou minutou blíže k postupu.

     
    79
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Óscar de Marcos, přichází Sabin.
     
    77
    Nicholas Ioannou zblokoval Williamsův centr z pravé strany do zámezí, hráči baskického celku tak budou mít k dispozici další rohový kop.
     
    76
    Střídání v týmu APOEL FC: ze hřiště odchází Vinicius, přichází Lorenzo Ebecilio.
     
    75
    Na hostech se začínají projevovat známky frustrace, zbytečným faulem na žlutou kartu to teď ukázal Ander Iturraspe.
     
    74
    Raúl García vypálil dvakrát v krátkém časovém sledu, s první střelou si ale Boy Waterman bez potíží poradil a ta druhá byla zblokována.
     
    73
    Střídající Asier Villalibre se vydal kupředu po levém křídle, daleko se ale nedostal. Domácí se velmi svědomitě brání a Waterman je prakticky bez práce.
     
    71
    Střídání v týmu APOEL FC: ze hřiště odchází Georgios Efrem, přichází Vander.
     
    70
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Xabier Etxeita, přichází Ander Iturraspe.
     
    69
    Nicholas Ioannou se svalil k zemi poté, co o něj nejspíš zaškobrtl napadající Iñaki Williams, tentokrát se ale vše obejde bez karetního trestu.
     
    68
    Hra se uklidnila, v těchto minutách se na trávníku vlastně nic neděje, což pochopitelně nahrává spíše fotbalistům Nikósie.
     
    66
    Hráči v červenobílých dresech se okamžitě poté usadili před pokutovým územím APOELu, nicméně zatím z toho pramenila jen velmi nepřesná střela Muniaina.
    65. Červená karta pro Sotirioua
     
    65
    Domácí budou dohrávat o deseti, Pieros Sotiriou za karatistický kop na bezmocného Etxeitu vyfasoval druhou žlutou kartu, a jde tak předčasně pod sprchu!
     
    64
    Raúl García se srazil s domácím gólmanem Watermanem, který zřejmě bude v pořádku, ale stále se drží za pravou nohu a na hřiště už míří týmoví lékaři.
     
    63
    Standardní situace zatím nejsou zbraní ani jednoho z týmů. Zatímco Athletic ze čtyř rohů nevytěžil vůbec nic, domácí se k rohovému kopu ještě ani nedostali a ani z přímých kopů nic zajímavého nevytěžili.
     
    62
    Nicholas Ioannou zblokoval Muniainův centr z pravé strany do zámezí, svěřenci Ernesta Valverdeho tak budou mít k dispozici rohový kop – už svůj čtvrtý.
     
    61
    Střídání v týmu APOEL FC: ze hřiště odchází David Barral, přichází Igor De Camargo.
     
    60
    Hodina hry je za námi a domácí fotbalisté se zatahují do defenzívy, napadající Iker Muniain to teď ale přehnal s agresivitou, a tak budou mít Kypřané spoustu času na rozehrávku.
     
    58
    Pokud chtějí fotbalisté Athleticu pomýšlet na postup do další fáze, budou muset v závěrečné půlhodině hry vsítit alespoň tři góly. APOEL je velmi blízko k vyřazení jednoho z největších favoritů Evropské ligy!
     
    57
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Markel Susaeta, přichází Asier Villalibre.
     
    56
    Se žlutými kartami se roztrhl pytel, za zbytečný faul na Susaetu ve středu hřiště byl napomenut Nicholas Ioannou.
    54. Giannis GIANNIOTAS - 2:0
     
    54
    APOEL právě vstřelil branku!
    Mikel Balenziaga si v souboji jeden na jednoho ve vlastním pokutovém území pomohl rukou a sudí Bezborodov nekompromisně ukázal na penaltový puntík. Na ten si míč postavil GIANNIS GIANNIOTAS, jenž dokázal střelou k levé tyči překonat Iraizoze!
     
    54
    Žlutou kartu dostává Óscar de Marcos (Athletic Bilbao).
    53. Balenziagův penaltový zákrok na Gianniotase.
     
    53
    Penalta pro APOEL!
     
    52
    Beñat Etxebarria se zmocnil odraženého míče před hranicí pokutového území a vypálil, jenže jeho pokus postrádal přesnost i razanci.
     
    51
    Nyní se hráčům baskického celku podařilo vybojovat alespoň autové vhazování na pravé straně hřiště, Williamsův centr z pravé strany byl totiž zblokován.
     
    50
    Po vstřeleném gólu se hráči ve žlutých dresech zatáhli do defenzívy, fotbalisté Athleticu se ale trápí a jen těžko překonávají obranný val APOELu.
     
    49
    Živko Milanov to přehnal s důrazem v souboji s Balenziagou, hosté tak budou mít spoustu času na rozehrávku ze středu hřiště.
     
    48
    Kyperští fanoušci slaví, v současnosti má totiž APOEL k postupu blíže! Kdo by to před začátkem tohoto dvojzápasu čekal...
    46. Pieros SOTIRIOU - 1:0
     
    46
    APOEL právě vstřelil branku!
    Zatímco v první půli byl Iraizoz prakticky bez práce, ihned po změně stran domácí udeřili a jdou do vedení! Georgios Efrem našel fenomenálním centrem z levé strany trestuhodně nepokrytého PIEROSE SOTIRIOUA, který se trefil přesně.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První půle námi sledovaného zápasu se obešla bez gólů, díky domácí výhře 3:2 tak má Athletic stále o fous blíže k postupu. Po atraktivním začátku zápasu tempo hry výrazně upadlo a hrálo se prakticky bez šancí, tak se nechme překvapit, jestli se to po změně stran změní. Na Kypr se společně vrátíme ve 20:03.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Po souboji s domácím kapitánem Moraisem se Raúl García komicky skácel k zemi a za simulování si vykoledoval žluté napomenutí.
     
    45+1
    Pieros Sotiriou podobně jako na druhé straně Etxebarria upadl v soupeřově šesnáctce, i tentokrát se ale penalta kopat nebude. Už známe také nastavený čas, sudí Bezborodov se rozhodl přidat jednu minutu.
     
    45
    Susaeta neudržel rovnováhu v souboji s Barralem, domácí se v samotném závěru první půle po delší době dostali ke kombinaci na útočné polovině.
     
    44
    Až nyní ruský arbitr poprvé sáhl pro žlutou kartu, za zbytečný faul na útočné polovině byl napomenut Pieros Sotiriou.
     
    42
    Jeho ošetřování se mezitím přesunulo do zámezí, a tak může hra znovu vesele pokračovat. Beñat Etxebarria se ihned pokusil vybojovat pokutový kop, jeho pád byl ale velmi okatý.
     
    41
    První půle se pomalu, ale jistě chýlí ke svému konci a hra je opět přerušena, jelikož Živko Milanov po nešťastném souboji ve vlastní šestnáctce zůstal ležet v bolestech na trávníku.
     
    39
    Tentokrát si vzal exekuci standardní situace na starost Raúl García, jeden z nejzkušenějších fotbalistů na hřišti ale poslal míč jen do míst, kde se pohyboval připravený Boy Waterman.
     
    38
    Vracející se David Barral nedovoleně zajel do unikajícího San Josého, Athletic Bilbao tak bude mít k dispozici přímý kop z velmi nebezpečné pozice.
     
    37
    Giannis Gianniotas to následně pořádně schytal od Extebarrii, i tentokrát se ale vše obešlo bez karetního trestu.
     
    36
    Pieros Sotiriou se podle sudího Bezborodova dral do šance příliš vehementně a jeho zákrok na Yeraye ruský arbitr posoudil jako útočný faul.
     
    35
    No, to by ale centr Beñata Etxebarrii nesměl být tak nepřesný. Balon skončil v zámezí a Waterman už si ho chystá k dalšímu odkopu.
     
    34
    Nicholas Ioannou nedovoleně povalil na zem zkušeného Garcíu, Athletic tak bude mít možnost udeřit ze standardní situace.
     
    33
    Domácí si nedělali starosti s rozehrávkou a odkopli kulatý nesmysl až do soupeřovy šestnáctky, ani hostující brankář Gorka Iraizoz s odkopem vůbec nespěchá.
     
    32
    Půlhodina hry je za námi a po svižném začátku se tempo hry výrazně snížilo, na hřišti je znát, že oběma týmům jde o hodně.
     
    30
    APOELu se na domácí půdě v letošní sezóně nadmíru daří, v rámci pohárové Evropy kyperský celek ovládl pět z posledních šesti zápasů hraných na stadionu Neo GSP (v tom šestém remizoval).
     
    29
    Markel Susaeta se krásně uvolnil ve středu hřiště, jeho následná kolmice ale zamýšleného adresáta de Marcose nenašla.
     
    27
    Hosté mají v posledních minutách územní převahu, v předfinální a finální fázi se ovšem stále trápí. Nepovedená rozehrávka San Josého teď doletěla až do Watermanovy náruče.
     
    26
    Po nepovedené rozehrávce nikósijských fotbalistů se odraženého míče zmocnil Beñat Etxebarria a bez váhání vypálil, jeho rána z dobrých pětadvaceti metrů ale postrádala přesnost.
     
    24
    Dalekonosný nákop Iñakiho Astize doletěl až k Barralovi, toho ale zradilo zpracování a hosté nyní mají spoustu času na rozehrávku.
     
    23
    V posledních minutách se hra uklidnila, ani jednomu týmu se nedaří kloudně rozehrát. To naposledy ukázal Markel Susaeta, jehož pas na Williamse skončil v autu.
     
    21
    Pieros Sotiriou to vzal na sebe z velké vzdálenosti, jeho pokus ale Iraizoze neohrozil a gólman Bilbaa už si v poklidu chystá míč k odkopu.
     
    20
    Tentokrát už Beñat Etxebarria dokázal najít zamýšleného adresáta Raúla Garcíu, jenž ale míč z nadějné pozice netrefil podle představ.
     
    19
    Ten si hosté zopakují, brankář Waterman totiž vyrazil Extebarriův centr z pravé strany zpět do zámezí.
     
    18
    Los Leones poté založili další rychlou protiakci, ne jejímž konci stál Iñaki Williams, jeho pokus ale dokázal Boy Waterman se štěstím vytěsnit na roh!
     
    17
    Viniciusův centr z pravé strany nečekaně propadl až k Efremovi, ten ale z podobné pozice jako před chvílí ale tentokrát promáchl.
     
    16
    Na Kypru dnes panovalo příjemných 18 stupňů Celsia a ačkoliv se ve večerních hodinách už ochladilo, hřiště je připraveno parádně.
     
    15
    Čtvrthodinka hry je za námi a zatím jsme se rozhodně nenudili, je znát, že naděje obou týmů na postup jsou téměř vyrovnané.
     
    13
    Domácí před chvilkou poprvé zahrozili! Georgios Efrem vypálil z levé strany pokutového území, Iraizoz ale jeho projektil dokázal vyrazit.
     
    12
    Kolmice na rozběhnutého Muniaina byla příliš prudká a míč se dokutálel až do Watermanovy nastavené náruče.
     
    11
    Centr z pravé strany Boy Waterman vyrazil jen za hranici pokutového území a následně se dostal ke střele z voleje Markel Susaeta, jeho projektil byl ale zblokován.
     
    9
    Ruský arbitr Bezborodov si už od úvodních minut zjednává respekt a často přerušuje hru, nyní si všiml faulu napadajícího Iñakiho Williamse na polovině hřiště.
     
    8
    Iker Muniain dostal v hlavičkovém souboji naloženo od důrazného Milanova, ani tady se ale o nic vážného nejednalo a hra může vesele pokračovat.
     
    7
    Hráči ve žlutých dresech se usadili na útočné polovině, do zakončení se ale nedostali a na druhou stranu se okamžitě vydal Williams, jehož pokus ovšem skončil přímo ve Watermanově náruči.
     
    5
    Iñaki Astiz zůstal ležet v bolestech na trávníku po hlavičkovém souboji se zkušeným Raúlem Garcíou, zdá se ale, že obránce APOELu bude v pořádku.
     
    4
    Hráči kyperského celku se ale míče následně snadno zbavili, hostující brankář Gorka Iraizoz má nyní spoustu času na rozehrávku.
     
    3
    Iñaki Williams prchl po levém křídle a dostal se až do pokutového území, jeho následná střela ale postrádala přesnost i razanci.
     
    2
    Domácí fotbalisté rychle po rozehrávce o balon přišli, po následné protiakci Athleticu ale míč skončil bezpečně ukryt ve Watermanově náruči.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    APOEL FC: Waterman – Ž. Milanov, Merkis, Astiz, Ioannou – Gianniotas, Morais, Vinicius, Efrem – Barral, Sotiriou.
    Náhradníci: Pardo – De Camargo, Lago, Ebecilio, Aloneftis, Yambéré, Vander.

    Athletic Bilbao: Iraizoz – de Marcos, Yeray, Etxeita, Balenziaga – San José, Etxebarria – Susaeta, Raúl García, Muniain – I. Williams.
    Náhradníci: Remiro Gargallo – Bóveda, Iturraspe, M. Rico, Sabin, Saborit, Villalibre.

    Rozhodčí: Bezborodov – Gavrilin, Dančenko (všichni Rusko).
     
    ATHLETIC BILBAO

    Baskický celek opanoval silnou skupinu, v tabulce za sebou nechal Genk, Sassuolo i Rapid Vídeň. V Primera División se ale Athleticu v poslední době příliš nedaří, tradiční klub pravidelně střídá výhry s porážkami a momentálně je na osmém místě. V minulém kole Bilbao nestačilo jasně 0:2 na zvedající se Valencii. Potvrdí dnes lvi ze San Mamésu roli favorita a dokráčí na Kypru k postupu?
     
    APOEL FC

    Nikósijský celek dlouhodobě patří k elitě kyperské nejvyšší soutěže, v letošním ročníku dokonce vede s pohodlným šestibodovým náskokem na druhý Apollon Limassol. V konkurenci Olympiakosu Pireus, Astany a Young Boys Bern se APOELu podařilo postoupit z druhého místa, první utkání na hřišti jasného favorita z Bilbaa navíc Kypřané prohráli pouze 2:3, a tak by je posunula dál i eventuální výhra 1:0 či 2:1.
     
    Hezký podvečer všem fotbalovým příznivcům. Co nejsrdečněji vás vítám u sledování textového přenosu z duelu Evropské ligy, ve kterém si to o postup rozdají APOEL FC a Athletic Bilbao. Tak si to od 19:00 nenechte ujít!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    Vojtěch Balon

    Góly: 46. Sotiriou (Efrem), 54. Gianniotas (pen.)

    Karty:   44. Sotiriou (APO), 56. Ioannou (APO), 87. De Camargo (APO) – 45+1. Raúl García (ATB), 54. de Marcos (ATB), 75. Iturraspe (ATB), 90+4. Iraizoz (ATB)   65. Sotiriou (APO) – 90+1. Iturraspe (ATB)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 2:8. Rohy: 0:11. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 21:19.
    APOEL Nikósia: Waterman – Ž. Milanov, Merkis, Astiz, Ioannou – Gianniotas, Morais, Vinicius (76. Ebecilio), Efrem (71. Vander) – Barral (61. De Camargo), Sotiriou.
    Náhradníci: Pardo – De Camargo, Lago, Ebecilio, Aloneftis, Yambéré, Vander.

    Athletic Club Bilbao: Iraizoz – de Marcos (79. Sabin), Yeray, Etxeita (70. Iturraspe), Balenziaga – San José, Etxebarria – Susaeta (57. Villalibre), Raúl García, Muniain – I. Williams.
    Náhradníci: Remiro Gargallo – Bóveda, Iturraspe, M. Rico, Sabin, Saborit, Villalibre.

    Rozhodca: Bezborodov – Gavrilin, Dančenko (všichni Rusko)
    16.02.2017
    Bilbao - APOEL 3:2

    Góly: 38. Merkis (vla.), 61. Aduriz, 72. I. Williams – 36. Efrem, 89. Gianniotas

    Karty:   25. Raúl García (ATB), 49. Laporte (ATB) – 9. Efrem (APO), 13. Merkis (APO), 52. Gianniotas (APO), 65. Yambéré (APO)

    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 8:1. Rohy: 14:0. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 15:15.