Vigo – Alavés 0:0 (kon.)
koniec
Celta Vigo
0:0 (0:0)
Deportivo Alavés
Štvrtok 02.02.2017, 21:00Španielsky pohár • Semifinále
Predzápasové kurzy
     
    Celta Vigo môže byť po tomto stretnutí sklamaná, pretože útočná snaha hlavne v druhom polčase bola pre súpera miestami priam zdrvujúca. Gól však nepadol a Alavés bude mať v odvete na domácej pôde o niečo lepšie výhliadky, aj keď šance na postup do finále sú stále vyrovnané. (22:52:14)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Alavés ubránilo svoju štandardku s veľkým vypätím všetkých síl a obrovskou túžbou udržať tento zápas bezgólovým. Loptu následne odpratali hráči v ružovom do stredu, kde dokonca prišiel faul domáceho tímu.
     
    90+2
    Dlhý center hostí do šestnástky smeroval na hlavu Laguardiu. Ten síce loptu nezakončil, lenže Deyverson v páde už áno a strela z ničoho-nič mohla narobiť problémy. Álvaréz však dobre zareagoval.
     
    90
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    89
    Aspas s ďalším pokusom spoza šestnástky, Pacheco vyrazil, nazbieral sekundy a chytil loptu do rukavíc. Chvíľu na to si to zopakoval a tak má Alavés stále šancu na veľmi dobrý výsledok.
    88. P. Hernández (CVG)
     
    88
    Celta Vigo dnes zahodila už veľké množstvo šancí a toto bola jedna veľká z nich, pretože po centri na hranicu malého vápna ostal úplne voľný Hernández pred Pachecom a dokonca za neho loptu dostal, no trafil tyčku.
     
    87
    Tak nakoniec sa k tomu postavil čerstvý Guidetti, ktorý vyslal tvrdú strelu, ale iba na Pacheca. Ten síce vyrazil, avšak do bezpečia a odtiaľ si loptu zobral.
     
    86
    Balkánsky záložník Radoja tentoraz pred šestnástkou súpera padá a to znamená jediné, veľmi dobrá pozícia na priamy kop pre Celtu Vigo. Rozohrá to buď Aspas, alebo Díaz.
     
    85
    Radoja si to skúsil sám namieriť stredom až do šestnástky súpera. Z časti mu to vyšlo, lenže v poslednej chvíli si loptu predkopol a prišiel o ňu.
     
    84
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Camarasa, prichádza Romero.
     
    83
    Aspasovi už ani jeho pokusy nepočítam, ale bolo ich veľa. Tentoraz to vyskúšal technicky spoza šestnástky, lenže zradila ho ľavačka a namieril vedľa.
     
    82
    Boj o tento zápas prichádza do finálovej rovinky. Celta Vigo je na koni, útočí a striedaniami posilnila ofenzívu. Alavés naopak poslalo do hry ďalšieho beka.
     
    81
    Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Cabral, prichádza Sergi Gómez.
     
    80
    Bude to však musieť počkať, pretože zdravotné problémy má Cabral. Sám ostal sedieť v stredovom kruhu a to neveští nič dobré.
     
    79
    Faul v strede poľa kartou ocenený nie je, ale hvizdom áno, takže Celta Vigo bude musieť rozohrávať zo stredového kruhu.
    78. Deyverson (DAL)
     
    78
    Manu García si dnes asi druhý raz vyskúšal, aké je to unikať do šestnástky po krídle, lenže aj tentoraz mu jeho finálna prihrávka, alebo skôr strela z uhlu priamo na bránu, bola zneškodnená.
     
    77
    Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Wass, prichádza Guidetti.
     
    76
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Ibai Gómez, prichádza Vigaray.
     
    75
    Iago Aspas dostal opäť presný center do pokutového územia. Tentoraz skúsil nožničky, zakončenie mu nesadla a poslal ho tesne vedľa troch žrdí.
     
    74
    Sisto sa ocitol na trávniku vedľa postrannej čiary, ale veľmi ďaleko od brány protivníka, takže Celta sa musí znova postupne dostávať bližšie.
     
    73
    Domáci však namiesto centru rozohrali len na krátko a hneď na to sa dopustili útočného faulu, takže o loptu prišli.
     
    72
    Domáci neprestávajú tlačiť na protivníka a chcú ho čo najrýchlejšie nejakým gólom zlomiť. Po ďalšej akcii prišiel nevyberavý sklz a zisk priameho kopu.
     
    71
    Celta po ďalšej svojej ofenzívnej snahe získala rohový kop, lenže nedokázala z neho vyťažiť nič poriadne a tak bude odkopávať Pacheco.
     
    70
    Celta Vigo v posledných minútach zatlačila na svojho súpera a zdá sa, že defenzíva Alavésu má svoju hluché miesta a tým by mohli byť centrované lopty. Aspas na jednu znova skákal, lenže v páde nedokázal zakončiť presne.
     
    69
    Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Bongonda, prichádza Sisto.
     
    67
    Žltú kartu dostáva Camarasa (Deportivo Alavés).
    67. Marcelo Díaz (CVG)
     
    67
    Centrovaný pas na Aspasa do šestnástky síce španielsky útočník nezakončil, lenže našiel Díaza za sebou a ten mal ideálnu streleckú parketu. Svojou bombou opečiatkoval brvno!
     
    65
    Ibai Gómez skvele získal odrazenú loptu, dostal sa cez dvoch protihráčov, lenže po jeho prihrávke na Camarasu dobre vybehol Álvaréz.
     
    64
    Bongonda síce získal aut na súperovej polovici, ale následne Jonny nemal komu hodiť a keď sa rozhodol, defenzíva súpera zapracovala veľmi dobre.
     
    63
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Toquero, prichádza Edgar Méndez.
     
    62
    Hugo Mallo sprava centroval pomerne dobre, aj na zaujímavé miesto, lenže z hranice päťky odvrátil nebezpečenstvo Feddal.
     
    61
    Po ďalšom veľmi zlom centri Díaza smer šestnástka súpera sa dopredu vydali aj hostia, lenže ich krkolomná kombinácia na krídle viedla k strate.
     
    60
    Žltú kartu dostáva M. Llorente (Deportivo Alavés).
     
    59
    Lopta v strede poľa niekoľkokrát nenašla svojho majiteľa, oba tímy sa jej nedobrovoľne vzdali. Zdá sa však, že Celta si ju na nejaký čas udrží.
    58. Aspas (CVG)
     
    58
    Centrovaná lopta prepadla až na zadnú tyč k úplne voľnému Aspasovi. Ten mal snáď stopercentnú šancu, ale Pacheco predviedol úžasný zákrok.
     
    58
    Čiľan v konečnom dôsledku poslal veľmi nízky center, takže už prvý postavený hráč, ktorým bol Camarasa, odvrátil na roh.
     
    57
    Po faule Toquera na Hernándeza prichádza aj priamy kop z miesta vedľa postrannej čiary, takže Díaz môže centrovať.
     
    56
    Domáci mali kvôli presingu súpera menší problém s rozohrávkou a tak to vyriešili nákopom dopredu. Získali dokonca aut.
     
    55
    Zo samotného rohu sa síce nič nestalo, ale hostia ostali v šestnástke a po prudkej lopty do malého vápna od Manuho Garcíu odkopol priamo k svojmu brankárovi Roncaglia.
     
    54
    Ibai Gómez našiel hlavu Laguardiu, ten ale nedokázal zakončiť presne. Domáci odkopli na ďalší roh.
     
    53
    Hernándezov center zľava takmer obrane Celty narobil problémy, ale pred Toquerom prišiel dobrý zákrok a tak to bude roh.
     
    52
    Ďalšia nepresnosť na strane domáceho celku. Možno zavinená aj klzkým terénom. Každopádne, Cabral nikoho na krídle nenašiel.
     
    51
    Dlhý pas zo stredu poľa mal na krídle nájsť Bongonda, avšak lopta na jeho osobu bola o niečo rýchlejšia, ako by mladík potreboval.
     
    50
    Ibai Gómez sa krásne zbavil súpera na krídle. Potreboval k tomu veľmi málo miesta, lenže napriek tomu loptu nikomu zo spoluhráčov na hlavu neposadil. Našiel len Roncagliu.
     
    49
    Manu García po niekoľkýkrát terčom tvrdšieho zákroku, tentoraz sa v strede poľa previnil Hugo Mallo, aj keď do sklzu išli obaja rovnako.
     
    48
    Hugo Mallo dokázal sprava odcentrovať, keďže sa tam lopta odrazila po neúspešnej akcii, no našiel iba hlavu stopéra Feddala.
     
    47
    Rozohrávka domácich úplne nevyšla, pretože Cabral pri nákope na krídlo ako keby stratil rovnováhu a trafil iba priestor za postrannou čiarou.
     
    46
    Ani jeden z tímov nestriedal, takže si môžeme zopakovať zostavy.

    Celta Vigo: Álvarez – Mallo, Roncaglia, Cabral, Jonny Castro – Díaz, Radoja – Wass, P. Hernández, Bongonda – Aspas

    Deportivo Alavés: Pacheco – Kiko Femenía, Feddal, Laguardia, Theo Hernández – Manu García, M. Llorente – Camarasa, Toquero, Ibai Gómez – Deyverson
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Zdá sa, že po prestávke pršať neprestalo, priam naopak. Na trávnik štadiónu Balaídos padá ešte hustejšie množstvo kvapiek.
     
    Jedným slovom: Opatrné. Z oboch strán, hlavne z úvodu. Postupom času sa začali tímy osmeľovať, ale na ofenzívnu kvalitu španielskych celkov je to hrozne málo. Nie je sa ale čomu čudovať, v hre je veľa, postup do finále by bol obrovským úspechom pre oba zainteresované strany.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Manu García bol pri lopte neskoro a podkopol Bongondu. Domáci chcú žltú kartu, čo by aj mohlo byť, ale tá nepríde.
     
    44
    Lopta sa niekoľkokrát dostala z jednej polovice na druhú, až sa k akcii a následnému centru z krídla dostal Toquero, lenže našiel iba Roncagliu.
     
    43
    Celta medzičasom získala rohový kop, po ktorom nastal v šestnástke menší biliard, ktorý vyriešil Deyverson. Následný pas späť vyriešil zákrokom Pacheco.
     
    42
    Vo Vigu výdatne prší, čo môžeme sledovať od začiatku stretnutia, takže je možné, že aj tento fakt hrá do karát tohto stretnutia.
     
    41
    Po prvom rohu prišiel aj druhý, keďže brankár Celty musel opäť vyrážať. Následne sa do lopty spoza šestnástky oprel Theo Hernández, avšak v čase strely sa pošmykol a minul cieľ.
    40. Manu García (DAL)
     
    40
    Do šestnástky po nejakom čase odcentroval Wass, našiel iba futbalistov v ružovom, teda hostí, čo tí okamžite využili. Kiko Femenía poslal skvelý center na hranicu malého vápna, Camarasa ho ešte predlžoval na Toquera, lenže pred ním na poslednú chvíľu skvele zasiahol Álvaréz.
     
    39
    Celta Vigo sa síce drží na polovici súpera, lenže k ničomu nebezpečnému sa nevie dostať a hrá hlavne vedľa postranných čiar.
     
    38
    V strede poľa sme mohli sledovať niekoľko veľmi zaujímavých súbojov, nakoniec loptu vyťažili pre svoje používanie domáci futbalisti.
     
    37
    Bongonda už jednu žltú má, takže by si mal dávať pozor na zákroky. Tentoraz sa mu to nepodarilo a unikajúceho protihráča zastavil sklzom.
     
    36
    Diváci teraz pískajú, pretože hlavný arbiter menil loptu, nakoľko doterajšia bola veľmi mäkká. Problém nastal, keď sa malo rozhodnúť, komu pôjde. Alavés ju nakoniec športovo prihral domácim.
     
    35
    Odvrátený center našiel nohu Marcela Díaza a tento Čiľan vyslal z diaľky veľmi dobrú strelu na to, v akej ťažkej situácii sa ocitol. Strieľal volejom, ale do rany sa mu hokejovo hodil jeden z hostí.
     
    34
    Aspas síce v náročnom súboji s Feddalom v šestnástke súpera neuspel, ale získal pre svoj celok aspoň rohový kop.
     
    33
    Žltú kartu dostáva Bongonda (Celta Vigo).
     
    33
    Ten z diaľky aj prišiel, avšak Camarasu bol okamžite zastavený dobre hrajúcim Hugom Mallom.
     
    32
    Manu García ostáva ležať na zemi po tom, čo mu jeden zo súperov nepríjemne stúpil na nohu. Hostia dostali priamy kop, asi uvidíme center.
     
    31
    Wass po veľmi peknej kombinácii spoluhráčov centroval z blízkosti šestnástky do nej, no našiel iba Laguardiu, ktorý odvrátil. Po následnom súboji na krídle sa faul nepíska.
     
    30
    Hugo Mallo na krídle odovzdal loptu Aspasovi, ktorý sa mu ju pätou snažil vrátiť, lenže tam bol Hernández a všetko vyriešil k svojej spokojnosti.
     
    29
    Feddal predskočil svojho protihráča v strede poľa a loptu pred ním odpratal do bezpečia autového vhadzovania pre súpera.
     
    28
    Center Wassa sprava bol na poslednú chvíľu, lenže pas do druhej vlny prepadol cez niekoľko hráčov hostí a Aspasa. K strele sa hodlal Bongonda, vôbec mu nesadla a tak Pacheco spravil iba minimálnu prácu.
     
    27
    Celta Vigo zastavila nákop do svojej šestnástky, lenže z kontry nebolo nič. Postupný útok domácich však pokračuje.
     
    26
    Cabral veľmi dobre zapracoval proti Ibaiovi, loptu od neho získal a navyše si vypýtal faul, takže sa nemusel obťažovať s jej vyvezením.
     
    25
    Krkolomný protiútok hostí sa dostal až pred šestnástku, kde najskôr nedokázal vystreliť Ibai Gómez a následne ten istý hráč neuspel ani pri kombinácii s Deyversonom.
     
    24
    Prihrávka na Huga Malla smerujúca k rohovej zástavke bola pridlhá, odpratať ju dokázal Feddal, no len do autu.
     
    23
    Až od poliacej čiary prišla dlhá lopta, do pokutového územia sa dokonca presunuli stopéri, lenže Roncaglia bez problémov odvracia.
     
    22
    Hugo Mallo sa v strede poľa previnil faulom, takže defenzíva Celty sa môže sformovať a Alavésu sa do tejto skrumáže tiel bude presadzovať ťažko.
     
    21
    Domáce tribúny by po jednom zo súbojov pred šestnástkou súpera chceli faul, ten sa nepíska a navyše prichádza zo strany Celty strata lopty.
     
    20
    Bongonda s Jonnym zakombinovali na krídle, ale k ničomu to neviedlo a hráči Celty boli následne nútení poslať loptu až k svojim zadným radom. Camarasa opäť aktívne napádal, lenže zaváhanie Cabrala nevyužil. Ak by loptu zachytil, rútil by sa sám na Álvaréza.
     
    19
    Cabral posielal trochu riskantnú prihrávku hlavou na svojho brankára, ale Álvaréz si loptu pred Toquerom bez problémov postrážil.
     
    18
    Celta sa následne previnila faulom, avšak center z priameho kopu bol odvrátený a hneď na to veľmi poľahky zastavený aj Deyverson.
     
    17
    Camarasa ale loptu získal a doviezol až k šestnástke súpera. Tam bol však priestor prehustený a v spolupráci s Deyversonom hostia o loptu prišli.
     
    16
    Celta Vigo ďalej praktikuje svoju taktiku na uspávanie hadov a bez okolkov si prihráva medzi obrancami a defenzívnymi záložníkmi v okolí poliacej čiary.
     
    15
    Aspas sa snažil vrátiť loptu Jonnymu, lenže útočník Celty bol okamžite zostrelený na zem a nakoniec prihral nepresne. Pred šestnástkou Alavésu sa nepíska ani faul.
     
    14
    Theo Hernández sa zľava dostal k centrovanej lopte, keďže loptu na poslednú chvíľu zachytil pri postrannej čiare, lenže jeho pas neskončil na hlave žiadneho spoluhráča.
     
    13
    Wass predĺžil dlhý nákop smerom medzi stopérov súpera, kadiaľ si chcel cestu vytvoriť Aspas, lenže jeho prienik bol Feddalom zastavený už po prvom dotyku.
     
    12
    Bongonda bol síce faulovaný Toquerom, ale domáci celok po niekoľkých prihrávkach o loptu po nepresnej kolmici prišiel.
     
    11
    Celta Vigo pokračuje vo svojom vyčkávacom štýle v strede poľa, kde si loptu posúva medzi jednotlivými hráčmi.
     
    10
    Máme za sebou úvodné minúty a musíme poznamenať, že je to veľmi opatrné z oboch strán. Lopta sa drží na kopačkách jedného či druhého tímu v strede poľa, jediný vážnejší náznak akcie prišiel po centri Aspasa, ale Feddal pred Wassom zasiahol.
     
    9
    Zisk lopty hráčmi Alavésu mohol byť na začiatku rýchlej kontry, lenže Deyverson smerom dopredu takmer nikoho nemal a tak dlhou prihrávkou našiel iba Feddala.
     
    8
    Ďalšia ofenzívna akcia Celty nebola dotiahnutá do úplného konca, pretože po nepresnosti môže od svoje svätyne odkopávať Pacheco.
     
    7
    Nákop do šestnástky hostí sa u domácich s presnosťou nestretol, keďže lopta spadla priamo do rukavíc brankára Pacheca.
     
    6
    Tentoraz to už Aspas vymyslel oveľa lepšie a po peknom prechode do šestnástky hľadal pred prázdnou bránou Wassa, lenže pred ním v poslednej chvíli sklzom zakročil Feddal.
     
    5
    Aspas síce vyhral hlavičkový súboj, lenže loptu poslal za seba smerom na brankára Pacheca a tam nik z domácich hráčov nečíhal.
     
    4
    V úvode je to veľmi opatrné z oboch strán, no loptu takmer výlučne doposiaľ držali hráči domáceho celku. Dá sa však očakávať, že Alavés vyrovná hru.
     
    3
    Dlhý nákop hľadajúci Aspasa pri postrannej čiare Laguardia odvrátil a následná snaha Wassa nevedie k rohu, ani faulu. Aj keď sa domáci hnevajú.
     
    2
    Celta má loptu na kopačkách, lenže iba na vlastnej polovici, kde si ju posúva z nohy na nohu. Presing hostí zatiaľ nijako výrazný nie je.
     
    1
    O výkop stretnutia sa postarali hráči domáceho celku, ktorí sú hnaní do finále zaplneným štadiónom s vernými fanúšikmi na tribúnach. Dokáže po Reale Madrid vyradiť aj Alavés, alebo zvíťazí outsider.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Celta Vigo: Álvarez – Mallo, Roncaglia, Cabral, Jonny Castro – Díaz, Radoja – Wass, P. Hernández, Bongonda – Aspas
    Náhradníci: Villar – Fontás, Guidetti, Sisto, Jozabed, Sergi Gómez, Rossi

    Deportivo Alavés: Pacheco – Kiko Femenía, Feddal, Laguardia, Theo Hernández – Manu García, M. Llorente – Camarasa, Toquero, Ibai Gómez – Deyverson
    Náhradníci: Ortolá – Alexis, Rubén Sobrino, Romero, D. Torres, Méndez, Vigaray.
     
    Posledné vzájomné zápasy

    Celta – Deportivo 1:0
    Celta – Deportivo 2:1
    Deportivo – Celta 1:2
    Celta – Deportivo 2:3
    Deportivo – Celta 2:3
     
    Real Club Celta de Vigo už v pohári vyradila troch súperov a je teda v semifinále. Najskôr narazila na Murciu a oba duely vyhrala tesne 1:0. Potom sa stretla s Valenciou, kedy prvý zápas na ihrisku súpera vyhrala Celta prekvapivo 4:1. Doma neskôr zvíťazila 2:1 a šla do ďalšej fáze. Vo štvrťfinále ju čakal Real Madrid. Tu sa postarala o obrovský šok, keďže na Bernábeu prišla výhra hostí 1:2 a domáca remíza 2:2 na postup medzi štyroch najlepších bohato stačila.

    Deportivo Alavés si najskôr poradil s druholigovým Gimnasticom Tarragona po výsledkoch 3:0 a 3:0. Druhý súper bol o niečo ťažší, ale prejsť sa podarilo aj cez La Coruňu. Na ihrisku súpera sa zrodila remíza 2:2 a domáca 1:1 vďaka gólu navyše na ihrisku súpera posunula ďalej nováčika La Ligy. Naposledy sa Alavésu do cesty postavil madridský Alcorcón. Po výhre 2:0 stačila aj domáca remíza 0:0.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky. Španělský pohár pokračuje dalším zápasem, ve kterém vyzve Celta Vigo celek Deportiva Alavés. Favoritem tohoto úvodního zápasu je domácí celek.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Matej Kubove

    Góly:

    Karty:   33. Bongonda (CVG) – 60. Llorente (DAL), 67. Camarasa (DAL)


    Celta Vigo: Álvarez – Mallo, Roncaglia, Cabral, Jonny Castro – Díaz, Radoja – Wass, P. Hernández, Bongonda – Aspas
    Náhradníci: Villar – Fontás, Guidetti, Sisto, Jozabed, Sergi Gómez, Rossi

    Deportivo Alavés: Pacheco – Kiko Femenía, Feddal, Laguardia, Theo Hernández – Manu García, M. Llorente – Camarasa, Toquero, Ibai Gómez – Deyverson
    Náhradníci: Ortolá – Alexis, Rubén Sobrino, Romero, D. Torres, Méndez, Vigaray
    Streda 08.02.2017
    Alavés - Vigo 1:0

    Góly: 82. Méndez

    Karty:   39. Feddal (DAL) – 39. Aspas (CVG), 53. Díaz (CVG), 90+7. Hernández (CVG)