Jihlava – Most 4:3 (kon.) | Benátky n/J – Přerov 0:0 (odl.) | Motor ČB – Prostějov 2:3 (0:1 po s.n.)
Litoměřice – Třebíč 2:3 (kon.) | Slavia – Kadaň 3:1 (kon.) | Kladno – Frýdek-M. 2:3 (po pr.)
Havířov – Ústí n/L 2:3 (0:1 po s.n.)
koniec
HC Dukla Jihlava
4:3 (1:0, 1:3, 2:0)
HC Most
cz Streda 01.02.2017, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance Liga (CZ) • 48. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího zápasu WSM Ligy, která má na programu již 48. kolo a do konce základní části tak zbývá už jen pět utkání. Na Horáckém zimním stadionu se první únorový den roku 2017 utká domácí HC Dukla Jihlava, která přivítá čtrnáctý a poslední celek tabulky HC Most. Oba týmy potřebují body a nechtějí ztratit. Dukla se totiž přetahuje s Kladnem o druhé místo v tabulce. Most je poslední a na záchranu ztrácí 12 bodů, přičemž bude hrát ještě šestikolové play-out.
     
    HC Dukla Jihlava:
    Červenožlutí zažívají hodně vydařené výsledkové období. Stačí k tomu jedna věta – z posledních jednadvaceti utkání jich hned devatenáct vyhráli. Porážku si Dukla připsala jen doma s Třebíčí a na ledě Kladna, se kterým bojuje o druhé místo. Jihlava má stejně jako Rytíři doposud 94 bodů, ale horší vzájemné zápasy. Na první Motor ztrácí oba týmy šest bodů.

    Poslední zápasy Dukly:
    Třebíč – Dukla 2:3 sn.
    Litoměřice – Dukla 1:4
    Dukla – Slavia 3:2 pr.
    Kladno – Dukla 5:2
    Dukla – Havířov 3:2.
    Pozvánka k utkání na FB Dukly Jihlava
     
    HC Most:
    Mostečtí se zuby nehty brání tomu, aby po šesti letech opustili druhou nejvyšší českou soutěž. Naposled hráli druhou ligu v sezoně 2010/2011 a rozhodně to v příštím ročníku nechtějí opakovat. Potřebují ale hodně zabrat, protože poslední tým WSM Ligy nikoliv po základní části, ale po šestikolovém play-out, padá přímo o patro níže. Jenže do play-out se započítávají výsledky po dvaapadesáti kolech a nyní ztrácí Most na předposlední třináctou Kadaň dvanáct bodů. Ovšem Mostečtí bojují, v posledním utkání doma urvali výhru nad Slavií 4:2.

    Poslední zápasy Mostu:
    Most – Slavia 4:2
    Kladno – Most 6:2
    Most – Havířov 2:4
    Benátky – Most 3:2
    Most – Motor 2:5.
    Pozvánka k utkání na FB Mostu
     
    Mostu se zatím příliš nedaří ani pod novým trenérem Alešem Totterem, který v závěru minulého roku odešel z ambiciozního Havlíčkova Brodu, jenž pohlíží na postup do WSM Ligy, a naopak přijal nabídku Mostu. Čtyřiačtyřicetiletý kouč, který v sezoně 2008/2009 působil v Dukle, zde nebude mít jednoduchou záchranářskou misi. Vedle výše uvedené dvanáctibodové ztráty na Kadaň dokázal ve dvanácti zápasech získat jen devět bodů za dvě vítězství, jednu výhru za dva body a porážku v prodloužení na ledě Třebíče.
     
    Letošní vzájemné zápasy:
    35. kolo: Most – Dukla 1:3
    22. kolo: Dukla – Most 3:0
    9. kolo: Most – Dukla 3:4 pr.
     
    Posily Dukly Jihlava:
    Včerejší 31. leden byl posledním dnem přestupního termínu WSM Ligy a napříč celé soutěže se odehrály zajímavé změny. Dukla angažovala po předešlém vítězném utkání na ledě Třebíče bojovníka Radka Hubáčka, jenž se vrací do známého prostředí, a také vysokého silového forvarda Tomáše Jiránka.

    Z kádru Mostu je naopak známá jedna změna. Jeho kádr opouští Martin Mical, jenž míří do Ústí nad Labem.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Škarek (Sáblík) – Půža, Říha, Dundáček, Bilčík, Kajínek, Kaláb – Jergl, Seman, Důras – Diviš, Skořepa, Březina – Anděl, Zeman, Čachotský – Protasenja, Hubáček, Jiránek. Trenér: Petr Vlk

    HC Most: Spěšný (Pinc) – Šefl, Hora, Walter, Černý, Rulík, Frolo – Veselý, Divíšek, Kubinčák – Jícha, Alinč, Rod – Smolka, Havlíček, Doležal – Stříbrný, Šimeček, Dufek. Trenér: Aleš Totter.

    Rozhodčí: Obadal – Měkýš, Rampír.
    Jak se bude dařit prvnímu útoku ve složení Jergl, Seman, Důras?
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Hosté vyhráli buly a Hora zkusil nahození vzduchem, které před Škarkem skočilo. Jihlavský gólman si puk zkušeně pohlídal a ještě jej rozehrál na spoluhráče.
     
    00:59
    Březina zkusil za pomocí mantinelu nahrát Divišovi, kterého pokryl obránce Černý.
     
    01:18
    Vyhození na modré sbírá Bilčík, vzápětí jsou Jihlavští hned dopředu.
     
    01:25
    Někteří jihlavští fanoušci již zvedali ruce nad hlavu, když z pravého kruhu vypálil na bližší šibenici Důras, ovšem svojí tvrdou střelou jen rozvlnil boční síť.
     
    02:17
    Novicové v jihlavské sestavě odehráli dobré střídání. Hubáček se prosmýkl přes modrou, ovšem nerozuměl si s Protasenjou na mezi kruhy jej těsně nenašel. Puk se poté dostal na modrou pro Říhu, jehož ránu vyrazil Spěšný, byť měl hodně těžkou pozici s clonícím Jiránkem a Protasenjou.
     
    02:27
    Po další ráně Říhy od modré končí v brankovišti Protasenja, hra je tak přerušena.
     
    02:37
    V rohu za mosteckou brankou došlo k souboji, kde bylo k vidění několik menších faulů. Sudí si nakonec vybrali Anatolije Protasenju, který jde ven za podražení.

    Na vyloučení: 1-0.
     
    02:47
    Střela Havlíčka z pravého kruhu nebyla přesná, protože útočníkovi hostí sjela z hole.
     
    03:14
    Zahrozila tak Jihlava, a to ve vlastním oslabení. Z levé strany od modré dával kotouč před branku Dundáček, který viděl, že v tomto prostoru je Seman. Útočník domácích dokázal ztečovat puk, který Spěšný vyrazil levým betonem.
     
    04:32
    Most se při přesilovce ještě nedostal k pořádné střele. Nejprve kotouč vyhodil z pásma jeden z jihlavských zadáků, při pokusu Smolky o zavezení puku je pískán ofsajd.
     
    04:37
    Jihlava hraje v plném počtu.
     
    04:49
    Tomáš Jiránek ukázal, čím by mohl být platný. Nejen že dokáže dávat góly, o čemž se Jihlava přesvědčila v loňské baráži, ale dokáže soupeře čistým hitem namáznout na mantinel, jako to udělal nyní s jedním z hráčů Mostu.
     
    05:17
    Důras zkoušel zavézt puk po pravé straně přes modrou, ovšem spoluhráči jí přejeli o něco dříve. Dukla tak musela ven z pásma, aby nebyl pískán ofsajd.
     
    05:30
    Střelu Vojtěcha Kubinčáka z levého kruhu schoval Škarek bezpečně do lapačky, hned po buly je pískáno zakázané uvolnění Dukly.
     
    05:47
    Nyní měl zkušený Vojtěch Kubinčák ještě lepší možnost, když si vybruslil s kotoučem mezi kruhy a napřáhl. Škarek měl před sebou Veselého, který se pokoušel clonit, nicméně domácí gólman dobře zasáhl.
     
    06:28
    Kanonýr Jiří Říha vyzkoušel pozornost gólmana Patrika Spěšného nahozením od modré, po kterém šel kotouč do ochranné sítě.
     
    06:55
    Hodně nepříjemně pálil z levé strany Ondřej Havlíček, jenž těsně minul přední tyčku branky Škarka. Ten celou situaci jistil pohledem.
     
    07:07
    Jiránek vybojoval kotouč a najel si s ním před branku. Zkusil vypálit a Spěšný musel opět zasáhnout, navíc u jeho levé tyče číhal volný Protasenja. Puk s poté znovu dostal na jihlavské hole. Střela Kajínka od modré byla tečována Jiránkem a ještě se od jednoho z hráčů Mostu odrazila do ochranné sítě.
     
    07:41
    Střelecký pokus zkusil také Tomáš Divíšek, jenž se po několika odrazech kotouče zorientoval před brankou nejlépe. Škarek zastavil jeho dorážku kdesi mezi betony.
     
    08:39
    Tak tohle byl pořádný tlak Jihlavy. Diviš to zkusil z kruhů, Spěšný byl pozorný. K dorážce z pravé strany se dostal Březina, ale gólman Mostu zase zasáhl dobře, stejně jako při ráně Anděla.
     
    09:10
    Dukla právě vstřelila branku!
    Nyní už jdou domácí do vedení. Most vyhodil puk ze svého pásma, ten však na modré převzal Ŕíha. Obratem rozehrál na Čachotského, jenž přihrál na pravou stranu do jízdy ADAMU ZEMANOVI. Domácí útočník, který rozhodl předešlé derby proti Třebíči, si sjel blíže k brance a zamířil ke vzdálenější tyči. Asistence: Tomáš Čachotský, Jiří Říha.
     
    10:20
    Ou, tak tohle je hodně nepříjemný moment. Poblíž pravého kruhu v jihlavském útočném pásmu chtěl Frolo přitlačit na mantinel Jergla, což se také stalo, jenže hodně nečekaně přišel k hitu také čárový sudí Tomáš Měkýš, jenž jel kolem. Na chvíli ležel na ledové ploše a poté se za potlesku tribun zvedá.
     
    10:45
    Jergl hledal střílenou přihrávkou mezi kruhy Semana, který na puk o dva metry nedosáhl.
     
    11:34
    Dvě zajímavé situace, po jedné na každé straně. Nejprve to zblízka z levé strany zkoušel agilní Ondřej Havlíček, ovšem Škarek si věděl rady a puk vyrazil. Hned z protiútoku přebíral kotouč na modré Březina, ovšem neměl dostatečnou rychlost, aby pospíchal sám na Spěšného.
     
    12:42
    Nahození hostí za brankou si pohlídal Škarek, vzápětí zkoušel Frolo přihrát puk na modrou pro Alinče, jenž jel z druhé vlny. Zkušený útočník napřahoval z první, jenže kus černé gumy již projel za modrou.
     
    13:15
    Přesilovou hru si vyzkouší také Jihlava. První zákrok na hraně ještě pískán nebyl, ale poté už jde ven Daniel Hora za hákování protihráče za svojí brankou.

    Na vyloučení: 1-1.
     
    13:34
    Dukla se sice krátce po buly ujala kotouče, ovšem poté se Mostu podařilo vyhodit přes všechny čáry.
     
    13:46
    Důrasovo nahození z levé strany tečoval jeden z jihlavských hráčů do ochranné sítě a bude se tak vhazovat ve středním pásmu.
     
    14:03
    Kajínkův nápřah od modré nebyl špatný, tím spíše, že puk před brankou tečoval Zeman, nicméně kus černé gumy prošel vedle tří tyčí.
     
    14:46
    Mostu se nepodařilo vyhodit, Kajínek na modré zastavil puk a po další kombinaci vypálil od modré. Spěšný stihl srazit puk do rohu za svojí branku.
     
    15:01
    Nyní se již hosté osvobozují a to je asi konec pro jihlavské přesilovkové naděje na navýšení stavu.
     
    15:15
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    16:05
    Po zakázaném uvolnění se hra stěhuje znovu před svatyni hostujícího gólmana Spěšného.
     
    16:26
    Hezký individuální průnik předvedl po pravé straně Ondřej Havlíček, jenž to hned zkusil střelou do levého horního rohu. Tam byla Škarkova lapačka.
     
    16:44
    Také na druhé straně byla k vidění pohledná akce, kterou předvedl Anděl. Namířil si to přímo před Spěšného, ovšem puk pod jeho betony nezasunul a hosté jej vzápětí posílají na zakázané uvolnění.
     
    17:16
    Dvakrát se buly před Spěšným opakovalo, následně byla hra vykázána do středního pásma.
     
    17:23
    Doležal předvedl pořádně tvrdou ránu z vrcholu pravého kruhu, kterou Škarek dokázal srazit před sebe. Ke kotouči se již sápal Smolka, který jej chtěl dorážet do volné klece, ovšem puk hodně rychle sebral Dundáček a dal jej pryč od branky.
     
    18:16
    Důrasovo nahození se zastavilo u Semana, který byl mezi kruhy. Skákavý puk dokázal trefit z otočky a nadělal tím Spěšnému dost potíží. Gólman Mostu musel zasahovat nadvakrát, aby jej zkrotil.
     
    18:46
    Mantinely přece jen trošku duní, když je na ledě čtvrtá formace Dukly. Narázem soupeře na mantinel se prezentoval Protasenja, poté i Jiránek.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta úvodního dějství.
     
    19:37
    Březina pálil z prostoru mezi kruhy, kam dostal přihrávku od Diviše. Jeho střelu z první zastavil pohotovým zákrokem Spěšný.
     
    19:54
    Dukla to zkusila ještě v závěru úvodního dějství, kdy klec Spěšného ostřeloval Anděl a poté Zeman, ovšem stav se nezměnil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dějství je za námi a dá se říct, že Dukla vede zaslouženě. Z několika slibných pokusů na jihlavské straně se ujal jediný, v desáté minutě se prosadil Adam Zeman. Most také dokázal ohrozit branku Škarka, ale na domácích hokejkách bylo příležitostí mnohem více a stav je tak zasloužený 1:0.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:23.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:40
    Mostečtí hned po buly zahrozili, Kubinčák s Veselým drželi kotouč před jihlavskou svatyní. K pořádné střele se ale nedostali.
     
    21:04
    Ani dělovka Kamila Černého od modré z první nepatřila k nejpříjemnějším. Jakub Śkarek byl asi rád, že kotouč prošel zhruba dva metry vedle levé šibenice.
     
    21:38
    Hosté jsou zkraje druhé půle hodně agilní a hraje se výhradně přes Škarkem. Havlíček pálil z vrcholu pravého kruhu na vzdálenější tyč, kde zasáhl domácí gólman betonem. K dorážce mířil Smolka, ale byl odstaven soupeřem.
     
    22:34
    V situaci dva na jednoho neprošla přihrávka Čachotského před branku na Zemana, poté dobře zakombinoval Hubáček, který za modrou zastavil a přihrál přesně najíždějícímu Kajínkovi. Pokus domácího zadáka byl zblokován a Spěšný tak zasahovat nemusel.
     
    24:11
    Dvě akce, po každé na jedné straně, vážnější ohrožení branky Jihlavy ani Mostu nepřinesly. Buly bude nyní probíhat po Spěšného pravici.
     
    25:01
    Po zakázaném uvolnění se hra nyní stěhuje ke Škarkovi.
     
    25:30
    Hned po buly se domácí dostali do pásma, ovšem nezahrozili. To přišlo až při druhé situaci, kdy se Jihlavští řítili do situace tři na jednoho. Kotouč převzal na modré Seman, najel si na pravý kruh a vystřelil na bližší tyč, kde byla vyrážečka gólmana.
     
    26:06
    Most právě vstřelil branku!
    Aktivita hostí je podtržena vyrovnávacím gólem. Střelu od modré v podání Waltera po Stříbrného rychlém průniku ještě dokázali domácí zblokovat. K odraženému puku se ale dostal na pravé straně volný JAROSLAV ŠIMEČEK, který zamířil přesně do levé šibenice. Asistence: Jan Walter, Josef Stříbrný.
     
    27:05
    Čachotský míří za odraženým pukem, který Bilčík přes teč odpálil z pásma. Chvilku to vypadalo, že se Dukla udrží v útočném pásmu, ale nakonec se hostům podařilo dostat puk do středního pásma.
     
    27:36
    Zakázané uvolnění Jihlavy.
    Dvě nové tváře v dresu Dukly
     
    28:03
    Tomáš Čachotský se mezi kruhy dostal k puku. Byť byl zády k brance, zahákoval jej Jan Walter, který jde na dvě minuty ven. V signalizované výhodě pálil od modré Kajínek, ovšem Spěšný byl pozorný.

    Na vyloučení: 1-2.
     
    28:41
    Mostu se dvakrát po sobě podařilo poslat kotouč až za jihlavskou klec a šetří tak cenné vteřinky.
     
    29:06
    David Kajínek si od modré najel až na vrchol pravého kruhu, odkud mířil do horní části branky, jenže tu přestřelil.
     
    29:33
    Jihlavu čeká půlminutová přesilovka pět na tři po tom, co Tomáš Frolo u jihlavské střídačky zahákoval zřejmě Tomáše Čachotského.

    Na vyloučení: 1-3.
     
    29:37
    Domácí vyhráli buly a kombinují, jenže nevyšla jim přihrávka a Most se snadno osvobozuje.
     
    30:03
    Hosté hrají ve čtyřech.
     
    30:14
    Dundáček chtěl přihrát z pravé strany na Čachotského, ovšem kotouč mu sjel po holi a Most znovu lehce uhájil obranné pásmo.
     
    30:56
    Dukla právě vstřelila branku!
    Ačkoliv Mostečtí pásmo skutečně uhájili, puk dál než do neutrální zóny neposunuli. Proto se Jihlava dostala znovu před branku Spěšného. Michal Důras nic nevymýšlel, z pravého kruhu pořádně napřáhl a poslal na gólmana hostí řádnou ránu. Spěšný měl možná trošku zakrytý výhled, takže puk vyrazil jen před sebe, kde přispěchal JOSEF SKOŘEPA s pohotovou přesilovkovou dorážkou. Asistence: Michal Důras, Filip Seman.
     
    31:52
    Daniel Hora mířil z levého kruhu, jenže jeho střela prošla hodně vedle vzdálenější tyče. Poté obránce Mostu obkroužil prakticky celé pásmo, až byl za brankou připraven o puk.
     
    32:04
    Bojovník Radek Hubáček si ale při odebírání puku pomohl vysokou holí, proto usedá na trestnou lavici na dvě plus dvě minuty. V tváři Hory možná nějaká ta krev, těžko říct.

    Na vyloučení: 3-3.
     
    32:20
    Hned po buly se dostal mezi kruhy k puku volný Divíšek, který netrefil prostor tří tyčí. Jihlava se poté osvobozuje.
     
    32:45
    Nyní přichází hned dvě vyhození domácích hokejistů v krátkém časovém sledu.
     
    33:05
    Most právě vstřelil branku!
    Máme i podruhé srovnáno. Tentokrát se již TOMÁŠ DIVÍŠEK nemýlil. Dostal přihrávku přesně do jízdy od Smolky, napřáhl z levého kruhu a trefil se ke vzdálenější tyči. Asistence: Pavel Smolka, Kamil Černý.
     
    33:31
    Most právě vstřelil branku!
    Také pokračující přesilová hra Mostu je využitá. Stříbrného střelu ještě dokázal Škarek vyrazit a Šeflův pokus se neujal. Ovšem před brankou byl zcela volný JAN DUFEK a ten již dopravil kotouč do odkryté klece. Asistence: Karel Šefl, Josef Stříbrný.
     
    35:17
    Jihlava je tak rázem v nezáviděníhodné situaci. Most tady zatím podává poměrně zodpovědný výkon a rázem je ve vedení.
     
    36:04
    Tohle byly dva hodně podivné odrazy puku, se kterými měl Jakub Škarek co dělat. Mladičký domácí gólman ale prostor u své levé tyče nadočista zavřel.
     
    36:49
    Půža vystartoval po odraženém puku, ale obhodil si jej Jan Dufek a rázem z toho byla nebezpečná situace Mostu. Střelec zatím rozdílového gólu dával přihrávku zleva před branku, kterou výborným blokem zastavil Vlastimil Bilčík.
     
    37:30
    Dukla si opět nepohlídala střední pásmo, takže po levé straně projel přes modrou bez větších problémů Vojtěch Kubinčák. S jeho ránou na bližší tyč si Škarek poradil betonem a puk srazil do ochranné sítě.
     
    38:01
    Kombinace se Dukle ale vůbec nedaří. Tentokrát to lehce zavázlo i na mostecké straně, je totiž pískán ofsajd.
     
    38:46
    Ofsajd Dukly. Semanova nahození se dotkl Důras, který právě vyjížděl ven z útočného pásma.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:28
    Půžovu střelu od modré srazil Spěšný vyrážečkou, následuje zakázané uvolnění hostí.
     
    39:53
    Hubáček vybojoval puk na modrou pro Říhu, jenž přihrál podél osy Bilčíkovi. Jeho střela nebyla špatná, nicméně se nevešla k pravé tyči. Poté je tu opět zakázané uvolnění Mostu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Utkání Dukly proti Mostu sleduje 1005 diváků.
     
    Ve druhé třetině nejprve Mostečtí srovnali stav, ve 27. minutě se prosadil Jaroslav Šimeček. O čtyři minuty později domácí opět vedli. Přesilovku pět na tři, trvající třicet vteřin, sice Dukla nevyužila, ale v klasické dohrávané výhodě dorazil puk do sítě Josef Skořepa. Jenže poté měli Mostečtí možnost čtyřminutové přesilovky a během 26 sekund otočili stav. Vyrovnání zařídil ránou ke vzdálenější tyči Tomáš Divíšek a na trefu zkušeného útočníka navázal dorážkou Jan Dufek – 2:3.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:13.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Rána Filipa Semana z vrcholu levého kruhu prošla kousek vedle vzdálenější tyče. To nebyla špatná šance Jihlavských.
     
    40:56
    Na ledě zůstal ležet Diviš, který se po souboji s jedním z mosteckých hráčů jen těžce sbírá z ledu.
     
    41:20
    Bilčík v rohu za vlastní klecí odstavil od puku Jíchu a rázem tak může jít dopředu Jihlava.
     
    41:38
    Čachotský využil laxnosti v rozehrávce Mostu, získal na útočné modré puk, dostal se přes dva obránce a byl sám přes Spěšným. Gólmana si natáhl lehce doprava, ovšem puk k jeho pravé tyči pod beton nedostal.
     
    42:34
    Nejproduktivnější hráč WSM LIgy se rve a chce s nepříznivým výsledkem něco udělat. Tentokrát Tomáš Čachotský obehrál snad tři hráče, takže se svým průnikem dostal od modré přes pravý kruh až k brance. Tam bylo jeho zakončení zblokované obranou hostí.
     
    43:01
    Půžova střela z levé strany od modré šla na bližší tyč a přesně v tomto místě byl i Spěšného beton.
     
    43:54
    Do nějakého výraznějšího tlaku se zatím Jihlava nedostává a Most úspěšně brání náskok z čtyřiceti minut.
     
    44:28
    No, tohle zavánělo proviněním. Seman převzal kotouč a pláchl obránci soupeře, který jej před brankou povalil na zem a poté mu ještě potáhl hokejku tak, aby jihlavský forvard vleže nemohl lépe nahrát Důrasovi před branku.
     
    45:47
    Skořepa využil prostoru, po levé straně projel přes modrou a hned vystřelil. Spěšný dokázal puk vytěsnit vyrážečkou za svojí branku.
     
    46:04
    Po další akci domácích dorážel z kruhů obránce Říha, proti kterému vyjel Spěšný hodně ven z branky, zmenšil mu úhel a střelu lapil.
     
    46:24
    Říha zkoušel na levé straně vymotat soupeře. První klička sice vyšla, ovšem na přihrávku pro spoluhráče to nebylo, a po druhé kličce byl jihlavský zadák zbaven puku.
     
    47:36
    Od modré to zkusil také David Kajínek, nicméně Spěšný na puk viděl a stačil jej schovat do výstroje.
     
    47:48
    Krátce po buly se puk odrazil na modrou opět ke Kajínkovi, který neměl dostatek prostoru, Zkusil tak nahození, jenž bylo ztečováno vedle pravé tyče mostecké klece.
     
    48:27
    První vyloučení třetí třetiny je na mostecké straně, kdy jde v dnešním utkání podruhé ven Tomáš Frolo. Nejprve to bylo za hákování, nyní za držení.

    Na vyloučení: 3-4.
     
    48:49
    Hosté hned po buly vyhodili kotouč. Poté zavezl puk po levé straně do pásma Skořepa a zkusil najít přihrávkou mezi kruhy naslepo spoluhráče, což se mu nepovedlo.
     
    49:12
    Dukla právě vstřelila branku!
    Když se Jihlava trápí v koncovce, může se spolehnout na dělovou ránu JIŘÍHO ŘÍHY. Obránce Dukly vypálil od modré po přihrávce Skořepy a byť si Spěšný na jeho pokus sáhl, nakonec se kotouč dokutálel za jeho záda do sítě. Asistence: Josef Skořepa, Filip Dundáček.
     
    49:38
    Před brankou Škarka se znenadání objevil jeden z hostujících hráčů. Nedokážu přesně říct, kdo, ale myslím si, že šlo o Divíška. Jeho zakončení totiž domácí gólman pokryl levým betonem a když se mostecký hráč snažil o dorážku, vznikla hned pořádná vřava. Vyloučovat se ale nebude.
     
    50:22
    Bilčík zachytil kombinaci soupeře na modré a jde dopředu. Ovšem nemá už tolik sil, aby z útoku dva na dva byla nějaká nebezpečná akce Dukly.
     
    51:25
    Skákající puk se mezi kruhy před brankou Spěšného nedorazil na hůl Jiránka nebo Semana, ale putoval k obránci Horovi, jenž jen zavezl za branku. Oba týmy jdou střídat.
     
    52:05
    Říhova rána od modré zase nebyla špatná, tím spíše, že jí chtěl tečovat Zeman, ovšem tentokrát si Spěšný poradil a kotouč vyrazil.
     
    52:33
    V levém rohu za svojí brankou udělal Říha kličku a Jan Dufek jej hodně zbytečně zastavil, proto už směřuje na trestnou lavici za vysokou hůl.

    Na vyloučení: 3-5.
     
    52:54
    Semanův střílený pokus z levého kruhu projel vedle vzdálenější tyče, kam nedosáhla hokejka jednoho z hráčů Dukly.
     
    53:18
    Po mosteckém vyhození Jihlava znovu zavezla kotouč přes modrou, ale její kombinace neměla dlouhého trvání a puk je opět ve středním pásmu.
     
    54:04
    Čachotského pokus z pravého kruhu tečoval před brankou Protasenja tak, že kotouč zajel přesně do horní síťky branky, kde zůstal ležet. Hra je vykázána do středního pásma.
     
    54:37
    Pokus Kajínka z pravé strany od modré viděl Spěšný a přerušil hru. To už z trestu Dufka zbývá jen vteřina.
     
    54:44
    Hosté hrají v plném počtu, pokus Důrase zblízka byl sražen mimo hrací plochu.
     
    54:51
    Zakázané uvolnění hostí vrací hru zpět před Spěšného.
     
    55:27
    Kaláb přihrál po prknech Semanovi, jehož střelu z vypětím sil vyrazil gólman Mostu. K dorážce se dvakrát dostal Důras a v okamžiku, kdy se puk dostal za čáru, přerušil sudí hru a gól neuznává.
     
    55:53
    Byť se mi zdálo, že Smolka dokázal kousek za červenou tečovat puk, čároví měli jiného názoru a jde o zakázané uvolnění Mostu.
     
    55:59
    Zajímavostí je, že Motor, Dukla i Kladno, tedy první tři celky tabulky, v zápasech proti svým dnešním soupeřům shodně remízují.
     
    56:19
    Nápřah Březiny z kruhů prošel těsně vedle pravé tyče, poté Most opět vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    56:35
    Tentokrát to již icing nebude, Dundáček musí pospíchat za kotoučem.
     
    57:00
    Už jen tři minuty zbývají do konce základní hrací doby. Hosté mají puk na holích před svojí brankou.
     
    57:25
    Dukla právě vstřelila branku!
    Dnešní zápas rozhodně není pro slabší povahy. Čachotský z levé strany našel mezi kruhy TOMÁŠE JIRÁNKA, který Spěšného nepropálil. Kotouč se odrazil doleva, kde jej Čachotský z nulového úhlu vrátil před branku a novic v jihlavském dresu byl napodruhé úspěšný, když dotlačil puk do sítě. Asistence: Tomáš Čachotský.
     
    57:25
    Zápas ale rozhodně nekončí, dnes jsme byli svědky již pár zvratů stavu.
     
    57:46
    Tím spíše, že David Březina nyní usedá na dvě minuty na trestnou lavici, provinil se dle sudího Obadala podražením.

    Na vyloučení: 4-5.
     
    57:46
    Trenér Mostu Aleš Totter si bere oddechový čas. Gólman Patrik Spěšný zatím zůstává v brankovišti.
     
    57:56
    Jihlava hned vyhazuje kotouč ven z pásma.
     
    58:15
    Jihlavští hokejisté dobrým napadáním sbírají cenné vteřiny v pásmu před Spěšným. Prsty v tom má zejména Tomáš Čachotský.
     
    58:25
    Patrik Spěšná putuje na střídačku, hosté to zkusí v šesti.
     
    58:55
    Dukla dává puk do středního pásma a vlastně i kousek za svojí útočnou modrou.
     
    59:16
    Nahození Jiřího Doležala od modré drží Škarek ve své lapačce, byť si myslím, že při jeho střele téměř nic neviděl.
     
    59:17
    Jiří Říha dokázal puk po buly posunout daleko od své klece.
     
    59:43
    Stejně tak jako nyní Josef Skořepa a za pár vteřin již je Dukla v plném počtu.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní zápas rozhodně nebyl pro slabší povahy. Dukla dvakrát vedla, po druhém jihlavském vedení Most otočil stav. Průběžný výsledek 2:3 trval až do poloviny třetí třetiny, kdy využil přesilovou hru Jiří Říha. Následné prodloužení odmítl Tomáš JIránek, jelikož posila jihlavského útoku rozhodla v čase 57:25 o třech jihlavských bodech – 4:3:
     
    S konstatováním, že HC Dukla Jihlava poráží Most i počtvrté v sezoně, z toho potřetí za tři body, se s Vámi loučí a hezký středeční večer přeje Tomáš Lysý. (21:25:07)

    Tomáš Lysý

    Góly a asistencie: 10. Zeman (Čachotský, Říha), 31. Skořepa (Důras, F. Seman), 50. Říha (Skořepa, Dundáček), 58. Jiránek (Čachotský) – 27. J. Šimeček (Walter, Stříbrný), 34. Divíšek (Smolka, K. Černý), 34. Dufek (Šefl, Stříbrný)


    HC Dukla Jihlava: Škarek (Sáblík) – Půža, Říha, Dundáček, Bilčík, Kajínek, Kaláb – Jergl, F. Seman (A), Důras (A) – Diviš, Skořepa, Březina – Anděl, Zeman, Čachotský (C) – Protasenja, Hubáček, Jiránek.
    HC Most: Spěšný (Pinc) – Šefl, Hora, Walter, K. Černý, A. Rulík, Frolo – R. Veselý, Divíšek (C), Kubinčák (A) – Jícha, Alinč, Rod – Smolka, Havlíček, J. Doležal – Stříbrný, J. Šimeček, Dufek.

    Rozhodca: Obadal – Měkýš, Rampír

    Diváci: 1005