Barys – Helsinki 0:2 (kon.) | Jekaterinburg – Dinamo Minsk 2:3 (kon.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Riga 2:1 (kon.)
Metallurg Magnitogorsk – Čerepovec 6:4 (kon.) | Čeljabinsk – CSKA Moskva 4:3 (kon.) | Ufa – Petrohrad 1:3 (kon.)
Novgorod – Soči 1:2 (0:1 po s.n.)
koniec
Metallurg Magnitogorsk
6:4 (2:0, 4:3, 0:1)
Severstaľ Čerepovec
cz Streda 01.02.2017, 15:00 • Arena Metallurg • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Dobré odpoledne ,vítejte u zápasu KHL mezi celky Metallurg Magnitogorsk a Severstal Čerepovec.
     
    Metallurg Magnitogorsk
    Lišky z východu země patří k nejlepším klubům soutěže. Se 117 body suveréně vládnou Charlamově divizi a můžou se těšit na vyřazovací část. Metallurg je navíc druhým nejproduktivnějším týmem KHL (184 branek). Lídrem kanadského bodování v kabině Magnitogorsku je Sergej Mozjakin, který si drží úctyhodnou bilanci 37+42. Nezaostává však ani jeden ze dvou Čechů, kteří působí v Metallurgu. Tomáš Fillippi a Jan Kovář dohromady posbíali 84 kanadských bodů!!! Bookmakeři proto jednoznačně favorizují domácí mužstvo.
     
    Severstal Čerepovec
    Dnešní zápas nám mimochodem svede protisobě jednu bratrskou dvojici. Brankář Jakub Kovář bude muset čelit střeleckému náporu svého bratra. Zatím má však důvod k radosti spíše Jan. Čerepovec se totiž potácí na beznadějném posledním místě v Tarasovově divizi a play-off je pro něj tabu. V týmu působí ještě jeden český zástupce, a sice Vojtěch Polák, který se v dosavadním průběhu sezóny v A-týmů objevil 37krát. Čerepovec bude mít dnes co dělat pokud chce pomýšlet na body.
     
    Poslední vzájemné zápasy:
    Čerepovec – Magnitogorsk 3:2pp
    Magnitogorsk – Čerepovec 4:3
    Čerepovec – Magnitogorsk 3:4
    Jakub Kovář dovedl svůj tým již k devatenácti výhrým, úspěšnost zákroků má 91,6%

    Jakub Kovář z @hc_severstal ✌️???????????? #CCMGoalie #MadeOfHockey #repost

    Fotka zveřejněná uživatelem CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),


     
    Úvodní sestavy:

    Metallurg Magnitogorsk: Samsonov (Košečkin) – J. Birjukov, Antipin, Bereglazov, Lee (A), Chabarov, Budkin, Dronov – Jan Kovář, Zaripov (A), Mozjakin (C) – Osala, Filippi, A. Sjomin – Kosov, Timkin, Berestennikov – Dm. Kazionov, Platonov, Železkov.

    Severstal Čerepovec: Jakub Kovář (Smirjagin) – Masuhr, Kudako, Juksejev, Stasenko (C), D. Ježov (A), Wilson, Chochlov – V. Polák, P. Černov, Kagarlickij – Truňov, Vovčenko, Trubačjov (A) – Ugarov, Monachov, Chacej – Karlin, Avcin, Kodola..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    0:34
    Domácí začali první periodu výrazně aktivněji a hned si připsali první střelu na bránu.
     
    1:59
    Sergej Mozjakin je dnes v úvodu velice aktivní. Svým dobrým bruslením velmi potrápil beky Severstalu. Kovář ale výborně zakročil lapačkou.
     
    2:08
    Denis Zaripov se dostal po dobře sehrané akci před brankáře Samsonova. Na přesné zakončení byl ale moc v úhlu a pokus skončil na boční síti.
     
    3:20
    Severstal ma zatím spíše obranářské starosti. Nedaří se mu přecházet přes střední pásmo a často nahazuje puk na soupeřovu branku.
     
    4:42
    Severstal poprvé udeřil. Chacej se ocitl v samostaném úniku a pohotově zakončil .Jeho střelu však bez větších problémů pokryl Kovář.
     
    5:06
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Brzy se nám v Metallurg Aréně mění skóre. CHRIS LEE svojí pohotovou bombou od modré čáry nedal Kovářovi šanci a nemilosrdně ho propálil. Bez asistence.
    5:06 Chris LEE - 1:0
     
    6:59
    Čerepovec je po obdrženém gólu jako opařený a kupí spoustu taktických chyb.
     
    7:09
    Metallurg neustává v útočení a čerepovec je ve velkých problémech. Tvrdě od modré opět pálil Lee. Tentokrát jeho pokus cíl neneašel.
     
    8:30
    Kosov prošel obranou Čerepovce jako nůž máslem. Zakončit se mu ale nepodařilo, nicméně na puku jsou stále jeho spoluhráči.
     
    9:53
    Adam Mashur teď ukildňuje hru hostujícího týmu přesnou rozehrávkou. Čerepovec se po dlouhé době dostal opět na kotouč.
     
    10:22
    Hosté se sice na kratší dobu osvobodili od tlaku Lišek, ale momentálně se opět věnují obranné činnosti. Magnitogorsk je dnes velice aktivní.
     
    11:01
    Čerepovec si poprvé za zápas připisuje střelu mezi tři tyče. Tu má na svědomí Vladislav Kodola, jehož pokus byl pozastaven až gólmanskou lapačkou.
     
    11:52
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Tomáš Filippi – 2 min., podražení).
     
    12:29
    Čerepovec se dostává díky přesilové hře do velmi dobrých příležitostí. Na modré čáře čekal se svým golfovým pokusem Wilson Clay. Jeho rána šla ale jen těsně mimo.
     
    13:50
    Metalllurg může být rád že přežil toto oslabení bez obdržené branky. Hráči Magnitogorsku nebyli totiž schopni obsazovat protihráče, ktří se tak dostávali do vyložených gólovek.
     
    14:06
    Po příchodu Tomáše Fillippiho zanechala první domácí formace na ledě výborný dojem. Po vhazování se agresivně vrhla do útoku a dobývala Samsonovovu bránu. Mozjakin měl dobrý střelecký pokus. Ten však zneškodnil Jakub Kovář.
     
    15:10
    Stasenko měl výhodnou pozici na ohrožení brány. Než se ale pořádně rozkoukal, byl o puk připraven a jeho mužstvo muselo čelit rychlému kontru.
     
    16:48
    Monachov prověřil přípravu beků Metallurgu rychlým přešapováním, díky kterému pohotově vybruslil z rohu kluziště a vypálil na bránu. Samsonov je ovšem dnes zatím bezchybný,
     
    18:14
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Metallurg vede o dvě branky. Po dobré kombinaci na středovém kruhu se do samostatného úniku dostal DENIS KAZINOV, který se svým pokusem tahem nezmýlil a navyšuje vedení.Asistence: Chris Lee, Denis Platonov.
    18:14 Dmitrij KAZIONOV - 2:0
     
    19:55
    Třetina se dohraje na hokejkách domácích hráčů.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první třetinu zatím velice jednoznačného utkání. Naprosto suveréně si počíná v dosavadním průběhu domácí celek, který nepustil hosty do žádné větší šance. Čerepovec ještě čekají dvě perné periody.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:23
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Metallurg navyšuje své vedení. TOMÁŠ FILLIPPI se s trochou štěstí prosazuje po přesné kombinaci Sjomina a Bereglazova. Asistence: Alexandr Sjomin, Alexej Bereglazov.
    20:23 Tomáš FILIPPI - 3:0
     
    20:23
    Střídání v týmu Severstal Čerepovec: ze hřiště odchází Jakub Kovář, přichází Roman Smirjagin.
     
    21:14
    Tlak Magnitogorsku opět sílí. Obránci Čerepovce mají plné ruce práce, aby odvrátili další gólovou situaci. Zatím si ovšem vedou velice rozporuplně.
     
    22:45
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Tomáš Filippi – 2 min., nedovolené bránění).
     
    23:14
    Severstalu se nabízí možnost korekce skóre pomocí přesilové hry. To se jím ale momentálně nedaří. Chybí přesnost a načasování.
     
    23:20
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Chris Lee – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    24:01
    Hosté mají výhodu hned dvojnásobné přesilovky. V takřka gólové šanci se ocitl Adam Mashur, jehož pokus jen o milimetry netrefil bránu. Čerepovec je stále na puku.
     
    24:26
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    ADAM MASHUR se přeci jen trefuje. Po krásné kombinační akci dostal puk z pravého rohu přesně na hokejku a tvrdou ránou pohotově zakončil.Asistence: Vojtěch Polák, Dmitrij Kagarlickij.
    24:26 Adam MASUHR - 3:1
     
    24:56
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Jurij Trubačjov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    25:14
    Liśky se velmi dobře zhostili přesilové hry a málem přidal další branku. Nový brankář Smirjagin je ale zatím v dobrém rozpoložení.
     
    26:46
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Nikolaj Stasenko – 2 min., hákování).
     
    27:13
    Metallurg tentokrát přesilová hra mo c nevychází. Nedokáže se pořádnš usadit a čelí výhozům kotouče na brankáře Samsonova.
     
    28:51
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Nakonec se Magnitogorsk přeci jen prosazuje. Nahozený kotouč od Tomáše Fillippiho do brány ukázkově uklidil OSKAR OSALA, který definitivně sráží na zem Čerepovec.Asistece: Tomáš Fillippi, Jaroslav Kosov.
    28:51 Oskar OSALA - 4:1
     
    29:47
    Čerepovec po čtvrtém gólů působí velice odevzdaně a dopouští se řady obranných chyb. Metallurg má zápas jasně ve svých rukách.
     
    30:29
    Jaroslav Kosov si pohrál s obranou Severstalu jako kočka s myší a chytře namazal Timkinovi. Jeho pokus ale pokryl Košečkin.
     
    31:47
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Brankostroj domácích se ne a ne zastavit! Na listinu střelců se zapisuje i lídr bodování KHL SERGEJ MOZJAKIN, který využil parádní crossovou přihrávku a bezxhybně napálil puk za Smirjaginova záda. Asistence:Jan Kovář, Denis Zaripov.
    31:47 Sergej MOZJAKIN - 5:1
     
    33:27
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Čerepovec se nenechává zahanbit. Stav utkání snižuje po krásné individuální akci střelou tahem CLAY WILSON, který tímto gólem vykřesal svému týmu ještě malou naději.Asistence:Alexej Ugarov, Ruslan Karlin.
    33:27 Clay WILSON - 5:2
     
    34:04
    Hra se nám teď začala přelévat z jedné strany na druhou a oba celky působí tak trochu zmatečným dojmem.
     
    35:12
    Do dobré příležitosti se dostal ihned po vhazování Maxim Truňov, který si hbitě obhodil obránce a dostal se do zakončení tahem.
     
    36:04
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Čerepovec ještě nesložil všechy zbraně. S trochou štěstí se po dorážce nakonec přeci jen prosazuje MAXIM TRUŇOV. Asistence: Denis Vovčenko, Jaroslav Trubačov.
    36:04 Maxim TRUŇOV - 5:3
     
    37:09
    Metallurg se po slabší pětiminutovce upět ujímá kotouče a diktuje tempo hry. To se jim ale aktuálně nedaří a poprvé za zápas musí čelit dlouhodobému tlaku.
     
    38:08
    Magnitogorsk osvobodil až nához amerického obránce Chirse Leeho, který zařídil svému mužstvu vhazováni před svatyní Smirjagina.
     
    38:43
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Alexej Ugarov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    38:58
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Magnitogorsk záhy využívá přesilovou hru a utíká tak z dosahu Severstalu. Již podruhé se dnes podobným způsobem trefil SERGRJ MOZJAKIN, který po křižné nahrávce přes kluziště nedal tvrdou střelou brankaři šanci. Asistence: Denis Zaripov, Chris Lee.
    38:58 Sergej MOZJAKIN - 6:3
     
    39:55
    Třetina se dohraje na hokejkách hráčů hostujícího týmu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Čerepovec se v druhé třetině pokusil o mocný comeback, který však velmi dobře kontroloval jehou soupeř a rozdíl je tak stále o tři branky. Nicméně Čerepovec velmi zlepšil ofenzivní hru a ve třetí třetině se určitě pokusí smazat třígólové manko.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:59
    Sergej Lapin se hned v úvodu dostal ke střele. Jeho naděje ale utnul Samsonovovův pravý beton.
     
    41:36
    Tomáš Fillippi předvedl pohotové ruce a po rychlém úniku po levé straně se pokusil o zalončení. Jeho pokus ale nemířil mezi tři tyče.
     
    42:02
    Po nebezpečné skrumáži před Košečkinem se nejlépe zorientoval Ilija Chochlov, který následně zavelel k rychlému protiútoku.
     
    43:21
    Lapinův dobrý pokus zpoza kruhů dobře viděl Samsonov, a ještě lépe proti němu zakročil svojí vyrážečkou.
     
    43:32
    Tlak hostů ale neutuchá. Na bránu nebezpečně pálil i Mashur.
     
    44:05
    Útok Severstalu zastavila až hokejka Fillipphio, který se pustil do rychlého kontru. Brzy však přišel o kotouč a jeho formace se musela opět věnovat bránění.
     
    45:45
    Mashur vyslal dalekonosnou přihrávku na dobře rozjetého Karlia. Ten však ve velké rychlosti proti výtečnému Samsonovovi neuspěl.
     
    46:20
    Chris Lee teď uštědřil velice tvrdý hit jednomu z protihráčů. Situace vzešla paradoxně lépe pro Severstal, když se do zakončení propracoval Truňov.
     
    47:00
    Sergej Monachov nabil výtečně Alexandru Avicinovi, který tvrdou ránou ohrozil procentuální úspěšnost Samsonova. Jeho pokus šel naštěstí pro domácí vedle.
     
    48:09
    Hosté se i přes nepříznivý stav ve třetí třetině snaží hrát otevřeně a útočit. Naopak hráči Magnitogorsku zalezli do obrany a trpí nájezdy Čerepovce.
     
    49:15
    Ruslan Karlin vyslal vynikající křižnou přihrávku na Truňova. Ten však netrefil puk ideálně a bude se vhazovat před domácí bránou.
     
    50:15
    Truňov se opět prosadit. tentokrát to však zkusil přes střed hřiště, kde mu cestu zkřížili domácí obránci. Severstal je přesto stále na puku a dobývá bránu Metallurgu.
     
    51:12
    Když se Lišky po dlouhé době uadili v pásmu Severstalu přišlo Semjonovo pochybení na modré čáře a puku se tak zmocnili hosté.
     
    52:09
    Tuňov se opět vehementně domáhal vstřelení branky. Samsonov ale stačil včas uskutečnit rozklek.
     
    52:57
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Severstal se přeci jenom dočkal. Po vytrvalém obléhání branky se prosadil SERGEJ LAPIN svojí hbitou střelou k tyčce. Asistence: Denis Ježov.
    52:57 Sergej LAPIN - 6:4
     
    53:45
    Tlak Severstalu sílí. Od modré se ošemetnou střelou prezentoval Wilson Clay. Na vstřelení gólu to bylo však málo a hra pokračuje.
     
    55:40
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Alexandr Juksejev – 2 min., podražení).
     
    56:09
    Juksejev tímto faulem dost možná připravil svůj tým o vyrovnání. Momentální výbornou formu Severstalu přerušilo zbytečné vyloučení.
     
    57:20
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Denis Ježov – 2 min., vysoká hůl).
     
    57:55
    Denis Ježov poslal svůj tým do dvojnásobného oslabení. Výhra Metallurgu je tudíž víceméně spečetěna.
     
    58:29
    První oslabení zvládl Severstal bravůrně. Nicméně hrají pořád v oslabení.
     
    58:40
    Denis Zaripov měl výtečnou šanci! Ve finální části ale upadl a vlétl do brankoviště.
     
    59:35
    Dohrání tohoto zápasu bude už jen pouhou formalitou.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Divoké utkání nakonec ovládl Metallurg poměrem 6:4. Přesto nemohou být hráči z Magnitogorsku zcela spokojeni se svým výkonem. Po první fantasitcké třetině šla jejich výkonost dolů a málem se připravili sami o vítězství. Naopak Severstal může být i přes prohru s předvedenou hrou spokojen. Nicméně body dnes ale opět nezískal. (17:20:21)

    Jakub Šteg

    Góly a asistencie: 6. Lee (Dm. Kazionov, Kosov), 19. Dm. Kazionov (Lee, Platonov), 21. Filippi (Bereglazov, A. Sjomin), 29. Osala (Filippi, Kosov), 32. Mozjakin (Zaripov, Jan Kovář), 39. Mozjakin (Lee, Zaripov) – 25. Mazur (V. Polák, Kagarlickij), 34. Wilson (Karlin, Ugarov), 37. Truňov (Trubačov, Vovčenko), 53. Lapin (D. Ježov)


    Metallurg Magnitogorsk: Samsonov (Košečkin) – J. Birjukov, Antipin, Bereglazov, Lee (A), Chabarov, Budkin, Dronov – Jan Kovář, Zaripov (A), Mozjakin (C) – Osala, Filippi, A. Sjomin – Kosov, Timkin, Berestennikov – Dm. Kazionov, Platonov, Železkov.
    Severstaľ Čerepovec: Jakub Kovář (21. Smiriagin) – Mazur, Kudako, Juksejev, Stasenko (C), D. Ježov (A), Wilson, Chochlov – V. Polák, P. Černov, Kagarlickij – Truňov, Vovčenko, Trubačov (A) – Ugarov, Monachov, Chacej – Karlin, Avcin, Kodola – Lapin.

    Rozhodca: Evgeny Gamalei, Ivan Fateyev – Daniil Zakharov, Artyom Savenkov