Barys – Helsinki 0:2 (kon.) | Jekaterinburg – Dinamo Minsk 2:3 (kon.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Riga 2:1 (kon.)
Metallurg Magnitogorsk – Čerepovec 6:4 (kon.) | Čeljabinsk – CSKA Moskva 4:3 (kon.) | Ufa – Petrohrad 1:3 (kon.)
Novgorod – Soči 1:2 (0:1 po s.n.)
koniec
Metallurg Magnitogorsk
6:4 (2:0, 4:3, 0:1)
Severstaľ Čerepovec
cz Streda 01.02.2017, 15:00 • Arena Metallurg • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojováno. Divoké utkání nakonec ovládl Metallurg poměrem 6:4. Přesto nemohou být hráči z Magnitogorsku zcela spokojeni se svým výkonem. Po první fantasitcké třetině šla jejich výkonost dolů a málem se připravili sami o vítězství. Naopak Severstal může být i přes prohru s předvedenou hrou spokojen. Nicméně body dnes ale opět nezískal. (17:20:21)
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Dohrání tohoto zápasu bude už jen pouhou formalitou.
     
    58:40
    Denis Zaripov měl výtečnou šanci! Ve finální části ale upadl a vlétl do brankoviště.
     
    58:29
    První oslabení zvládl Severstal bravůrně. Nicméně hrají pořád v oslabení.
     
    57:55
    Denis Ježov poslal svůj tým do dvojnásobného oslabení. Výhra Metallurgu je tudíž víceméně spečetěna.
     
    57:20
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Denis Ježov – 2 min., vysoká hůl).
     
    56:09
    Juksejev tímto faulem dost možná připravil svůj tým o vyrovnání. Momentální výbornou formu Severstalu přerušilo zbytečné vyloučení.
     
    55:40
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Alexandr Juksejev – 2 min., podražení).
     
    53:45
    Tlak Severstalu sílí. Od modré se ošemetnou střelou prezentoval Wilson Clay. Na vstřelení gólu to bylo však málo a hra pokračuje.
    52:57 Sergej LAPIN - 6:4
     
    52:57
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Severstal se přeci jenom dočkal. Po vytrvalém obléhání branky se prosadil SERGEJ LAPIN svojí hbitou střelou k tyčce. Asistence: Denis Ježov.
     
    52:09
    Tuňov se opět vehementně domáhal vstřelení branky. Samsonov ale stačil včas uskutečnit rozklek.
     
    51:12
    Když se Lišky po dlouhé době uadili v pásmu Severstalu přišlo Semjonovo pochybení na modré čáře a puku se tak zmocnili hosté.
     
    50:15
    Truňov se opět prosadit. tentokrát to však zkusil přes střed hřiště, kde mu cestu zkřížili domácí obránci. Severstal je přesto stále na puku a dobývá bránu Metallurgu.
     
    49:15
    Ruslan Karlin vyslal vynikající křižnou přihrávku na Truňova. Ten však netrefil puk ideálně a bude se vhazovat před domácí bránou.
     
    48:09
    Hosté se i přes nepříznivý stav ve třetí třetině snaží hrát otevřeně a útočit. Naopak hráči Magnitogorsku zalezli do obrany a trpí nájezdy Čerepovce.
     
    47:00
    Sergej Monachov nabil výtečně Alexandru Avicinovi, který tvrdou ránou ohrozil procentuální úspěšnost Samsonova. Jeho pokus šel naštěstí pro domácí vedle.
     
    46:20
    Chris Lee teď uštědřil velice tvrdý hit jednomu z protihráčů. Situace vzešla paradoxně lépe pro Severstal, když se do zakončení propracoval Truňov.
     
    45:45
    Mashur vyslal dalekonosnou přihrávku na dobře rozjetého Karlia. Ten však ve velké rychlosti proti výtečnému Samsonovovi neuspěl.
     
    44:05
    Útok Severstalu zastavila až hokejka Fillipphio, který se pustil do rychlého kontru. Brzy však přišel o kotouč a jeho formace se musela opět věnovat bránění.
     
    43:32
    Tlak hostů ale neutuchá. Na bránu nebezpečně pálil i Mashur.
     
    43:21
    Lapinův dobrý pokus zpoza kruhů dobře viděl Samsonov, a ještě lépe proti němu zakročil svojí vyrážečkou.
     
    42:02
    Po nebezpečné skrumáži před Košečkinem se nejlépe zorientoval Ilija Chochlov, který následně zavelel k rychlému protiútoku.
     
    41:36
    Tomáš Fillippi předvedl pohotové ruce a po rychlém úniku po levé straně se pokusil o zalončení. Jeho pokus ale nemířil mezi tři tyče.
     
    40:59
    Sergej Lapin se hned v úvodu dostal ke střele. Jeho naděje ale utnul Samsonovovův pravý beton.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Čerepovec se v druhé třetině pokusil o mocný comeback, který však velmi dobře kontroloval jehou soupeř a rozdíl je tak stále o tři branky. Nicméně Čerepovec velmi zlepšil ofenzivní hru a ve třetí třetině se určitě pokusí smazat třígólové manko.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:55
    Třetina se dohraje na hokejkách hráčů hostujícího týmu.
    38:58 Sergej MOZJAKIN - 6:3
     
    38:58
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Magnitogorsk záhy využívá přesilovou hru a utíká tak z dosahu Severstalu. Již podruhé se dnes podobným způsobem trefil SERGRJ MOZJAKIN, který po křižné nahrávce přes kluziště nedal tvrdou střelou brankaři šanci. Asistence: Denis Zaripov, Chris Lee.
     
    38:43
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Alexej Ugarov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    38:08
    Magnitogorsk osvobodil až nához amerického obránce Chirse Leeho, který zařídil svému mužstvu vhazováni před svatyní Smirjagina.
     
    37:09
    Metallurg se po slabší pětiminutovce upět ujímá kotouče a diktuje tempo hry. To se jim ale aktuálně nedaří a poprvé za zápas musí čelit dlouhodobému tlaku.
    36:04 Maxim TRUŇOV - 5:3
     
    36:04
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Čerepovec ještě nesložil všechy zbraně. S trochou štěstí se po dorážce nakonec přeci jen prosazuje MAXIM TRUŇOV. Asistence: Denis Vovčenko, Jaroslav Trubačov.
     
    35:12
    Do dobré příležitosti se dostal ihned po vhazování Maxim Truňov, který si hbitě obhodil obránce a dostal se do zakončení tahem.
     
    34:04
    Hra se nám teď začala přelévat z jedné strany na druhou a oba celky působí tak trochu zmatečným dojmem.
    33:27 Clay WILSON - 5:2
     
    33:27
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Čerepovec se nenechává zahanbit. Stav utkání snižuje po krásné individuální akci střelou tahem CLAY WILSON, který tímto gólem vykřesal svému týmu ještě malou naději.Asistence:Alexej Ugarov, Ruslan Karlin.
    31:47 Sergej MOZJAKIN - 5:1
     
    31:47
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Brankostroj domácích se ne a ne zastavit! Na listinu střelců se zapisuje i lídr bodování KHL SERGEJ MOZJAKIN, který využil parádní crossovou přihrávku a bezxhybně napálil puk za Smirjaginova záda. Asistence:Jan Kovář, Denis Zaripov.
     
    30:29
    Jaroslav Kosov si pohrál s obranou Severstalu jako kočka s myší a chytře namazal Timkinovi. Jeho pokus ale pokryl Košečkin.
     
    29:47
    Čerepovec po čtvrtém gólů působí velice odevzdaně a dopouští se řady obranných chyb. Metallurg má zápas jasně ve svých rukách.
    28:51 Oskar OSALA - 4:1
     
    28:51
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Nakonec se Magnitogorsk přeci jen prosazuje. Nahozený kotouč od Tomáše Fillippiho do brány ukázkově uklidil OSKAR OSALA, který definitivně sráží na zem Čerepovec.Asistece: Tomáš Fillippi, Jaroslav Kosov.
     
    27:13
    Metallurg tentokrát přesilová hra mo c nevychází. Nedokáže se pořádnš usadit a čelí výhozům kotouče na brankáře Samsonova.
     
    26:46
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Nikolaj Stasenko – 2 min., hákování).
     
    25:14
    Liśky se velmi dobře zhostili přesilové hry a málem přidal další branku. Nový brankář Smirjagin je ale zatím v dobrém rozpoložení.
     
    24:56
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Jurij Trubačjov – 2 min., nedovolené bránění).
    24:26 Adam MASUHR - 3:1
     
    24:26
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    ADAM MASHUR se přeci jen trefuje. Po krásné kombinační akci dostal puk z pravého rohu přesně na hokejku a tvrdou ránou pohotově zakončil.Asistence: Vojtěch Polák, Dmitrij Kagarlickij.
     
    24:01
    Hosté mají výhodu hned dvojnásobné přesilovky. V takřka gólové šanci se ocitl Adam Mashur, jehož pokus jen o milimetry netrefil bránu. Čerepovec je stále na puku.
     
    23:20
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Chris Lee – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    23:14
    Severstalu se nabízí možnost korekce skóre pomocí přesilové hry. To se jím ale momentálně nedaří. Chybí přesnost a načasování.
     
    22:45
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Tomáš Filippi – 2 min., nedovolené bránění).
     
    21:14
    Tlak Magnitogorsku opět sílí. Obránci Čerepovce mají plné ruce práce, aby odvrátili další gólovou situaci. Zatím si ovšem vedou velice rozporuplně.
     
    20:23
    Střídání v týmu Severstal Čerepovec: ze hřiště odchází Jakub Kovář, přichází Roman Smirjagin.
    20:23 Tomáš FILIPPI - 3:0
     
    20:23
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Metallurg navyšuje své vedení. TOMÁŠ FILLIPPI se s trochou štěstí prosazuje po přesné kombinaci Sjomina a Bereglazova. Asistence: Alexandr Sjomin, Alexej Bereglazov.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou první třetinu zatím velice jednoznačného utkání. Naprosto suveréně si počíná v dosavadním průběhu domácí celek, který nepustil hosty do žádné větší šance. Čerepovec ještě čekají dvě perné periody.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:55
    Třetina se dohraje na hokejkách domácích hráčů.
    18:14 Dmitrij KAZIONOV - 2:0
     
    18:14
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Metallurg vede o dvě branky. Po dobré kombinaci na středovém kruhu se do samostatného úniku dostal DENIS KAZINOV, který se svým pokusem tahem nezmýlil a navyšuje vedení.Asistence: Chris Lee, Denis Platonov.
     
    16:48
    Monachov prověřil přípravu beků Metallurgu rychlým přešapováním, díky kterému pohotově vybruslil z rohu kluziště a vypálil na bránu. Samsonov je ovšem dnes zatím bezchybný,
     
    15:10
    Stasenko měl výhodnou pozici na ohrožení brány. Než se ale pořádně rozkoukal, byl o puk připraven a jeho mužstvo muselo čelit rychlému kontru.
     
    14:06
    Po příchodu Tomáše Fillippiho zanechala první domácí formace na ledě výborný dojem. Po vhazování se agresivně vrhla do útoku a dobývala Samsonovovu bránu. Mozjakin měl dobrý střelecký pokus. Ten však zneškodnil Jakub Kovář.
     
    13:50
    Metalllurg může být rád že přežil toto oslabení bez obdržené branky. Hráči Magnitogorsku nebyli totiž schopni obsazovat protihráče, ktří se tak dostávali do vyložených gólovek.
     
    12:29
    Čerepovec se dostává díky přesilové hře do velmi dobrých příležitostí. Na modré čáře čekal se svým golfovým pokusem Wilson Clay. Jeho rána šla ale jen těsně mimo.
     
    11:52
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Tomáš Filippi – 2 min., podražení).
     
    11:01
    Čerepovec si poprvé za zápas připisuje střelu mezi tři tyče. Tu má na svědomí Vladislav Kodola, jehož pokus byl pozastaven až gólmanskou lapačkou.
     
    10:22
    Hosté se sice na kratší dobu osvobodili od tlaku Lišek, ale momentálně se opět věnují obranné činnosti. Magnitogorsk je dnes velice aktivní.
     
    9:53
    Adam Mashur teď ukildňuje hru hostujícího týmu přesnou rozehrávkou. Čerepovec se po dlouhé době dostal opět na kotouč.
     
    8:30
    Kosov prošel obranou Čerepovce jako nůž máslem. Zakončit se mu ale nepodařilo, nicméně na puku jsou stále jeho spoluhráči.
     
    7:09
    Metallurg neustává v útočení a čerepovec je ve velkých problémech. Tvrdě od modré opět pálil Lee. Tentokrát jeho pokus cíl neneašel.
     
    6:59
    Čerepovec je po obdrženém gólu jako opařený a kupí spoustu taktických chyb.
    5:06 Chris LEE - 1:0
     
    5:06
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Brzy se nám v Metallurg Aréně mění skóre. CHRIS LEE svojí pohotovou bombou od modré čáry nedal Kovářovi šanci a nemilosrdně ho propálil. Bez asistence.
     
    4:42
    Severstal poprvé udeřil. Chacej se ocitl v samostaném úniku a pohotově zakončil .Jeho střelu však bez větších problémů pokryl Kovář.
     
    3:20
    Severstal ma zatím spíše obranářské starosti. Nedaří se mu přecházet přes střední pásmo a často nahazuje puk na soupeřovu branku.
     
    2:08
    Denis Zaripov se dostal po dobře sehrané akci před brankáře Samsonova. Na přesné zakončení byl ale moc v úhlu a pokus skončil na boční síti.
     
    1:59
    Sergej Mozjakin je dnes v úvodu velice aktivní. Svým dobrým bruslením velmi potrápil beky Severstalu. Kovář ale výborně zakročil lapačkou.
     
    0:34
    Domácí začali první periodu výrazně aktivněji a hned si připsali první střelu na bránu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Metallurg Magnitogorsk: Samsonov (Košečkin) – J. Birjukov, Antipin, Bereglazov, Lee (A), Chabarov, Budkin, Dronov – Jan Kovář, Zaripov (A), Mozjakin (C) – Osala, Filippi, A. Sjomin – Kosov, Timkin, Berestennikov – Dm. Kazionov, Platonov, Železkov.

    Severstal Čerepovec: Jakub Kovář (Smirjagin) – Masuhr, Kudako, Juksejev, Stasenko (C), D. Ježov (A), Wilson, Chochlov – V. Polák, P. Černov, Kagarlickij – Truňov, Vovčenko, Trubačjov (A) – Ugarov, Monachov, Chacej – Karlin, Avcin, Kodola..
    Jakub Kovář dovedl svůj tým již k devatenácti výhrým, úspěšnost zákroků má 91,6%

    Jakub Kovář z @hc_severstal ✌️???????????? #CCMGoalie #MadeOfHockey #repost

    Fotka zveřejněná uživatelem CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),


     
    Poslední vzájemné zápasy:
    Čerepovec – Magnitogorsk 3:2pp
    Magnitogorsk – Čerepovec 4:3
    Čerepovec – Magnitogorsk 3:4
     
    Severstal Čerepovec
    Dnešní zápas nám mimochodem svede protisobě jednu bratrskou dvojici. Brankář Jakub Kovář bude muset čelit střeleckému náporu svého bratra. Zatím má však důvod k radosti spíše Jan. Čerepovec se totiž potácí na beznadějném posledním místě v Tarasovově divizi a play-off je pro něj tabu. V týmu působí ještě jeden český zástupce, a sice Vojtěch Polák, který se v dosavadním průběhu sezóny v A-týmů objevil 37krát. Čerepovec bude mít dnes co dělat pokud chce pomýšlet na body.
     
    Metallurg Magnitogorsk
    Lišky z východu země patří k nejlepším klubům soutěže. Se 117 body suveréně vládnou Charlamově divizi a můžou se těšit na vyřazovací část. Metallurg je navíc druhým nejproduktivnějším týmem KHL (184 branek). Lídrem kanadského bodování v kabině Magnitogorsku je Sergej Mozjakin, který si drží úctyhodnou bilanci 37+42. Nezaostává však ani jeden ze dvou Čechů, kteří působí v Metallurgu. Tomáš Fillippi a Jan Kovář dohromady posbíali 84 kanadských bodů!!! Bookmakeři proto jednoznačně favorizují domácí mužstvo.
     
    Dobré odpoledne ,vítejte u zápasu KHL mezi celky Metallurg Magnitogorsk a Severstal Čerepovec.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Jakub Šteg

    Góly a asistencie: 6. Lee (Dm. Kazionov, Kosov), 19. Dm. Kazionov (Lee, Platonov), 21. Filippi (Bereglazov, A. Sjomin), 29. Osala (Filippi, Kosov), 32. Mozjakin (Zaripov, Jan Kovář), 39. Mozjakin (Lee, Zaripov) – 25. Mazur (V. Polák, Kagarlickij), 34. Wilson (Karlin, Ugarov), 37. Truňov (Trubačov, Vovčenko), 53. Lapin (D. Ježov)


    Metallurg Magnitogorsk: Samsonov (Košečkin) – J. Birjukov, Antipin, Bereglazov, Lee (A), Chabarov, Budkin, Dronov – Jan Kovář, Zaripov (A), Mozjakin (C) – Osala, Filippi, A. Sjomin – Kosov, Timkin, Berestennikov – Dm. Kazionov, Platonov, Železkov.
    Severstaľ Čerepovec: Jakub Kovář (21. Smiriagin) – Mazur, Kudako, Juksejev, Stasenko (C), D. Ježov (A), Wilson, Chochlov – V. Polák, P. Černov, Kagarlickij – Truňov, Vovčenko, Trubačov (A) – Ugarov, Monachov, Chacej – Karlin, Avcin, Kodola – Lapin.

    Rozhodca: Evgeny Gamalei, Ivan Fateyev – Daniil Zakharov, Artyom Savenkov