Novokuzneck – Vladivostok 3:2 (2:1 po s.n.) | Novosibirsk – Red Star Kunlun 1:0 (kon.) | Omsk – Chabarovsk 2:4 (kon.)
Nižnekamsk – Kazaň 8:2 (kon.) | Záhreb – D. Moskva 3:6 (kon.) | HC Slovan – Jaroslavľ sk 3:2 (2:0 po s.n.)
po s.n. (2:0)
HC Slovan Bratislava
3:2 (1:0, 1:0, 0:2 - 0:0)
Lokomotiv Jaroslavľ
Utorok 31.01.2017, 19:30 • Aréna Ondreja Nepelu, Bratislava • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:30.
     
    Základná časť KHL sa blíži k záveru, HC Slovan sa teraz predstaví v trojzápasovej sérii pred domácim publikom a hneď na úvod ho čaká súper z iného súdka, silný Lokomotiv Jaroslavľ.

    Lokomotiv Jaroslavľ, hokejový klub vznikol v roku 1959. Názov Lokomotiv nesie klub od roku 2000. Predtým vo svojej histórii menil viackrát názvy, vznikol ako JAMZ, neskôr bol premenovaný na Trud, potom Motor a Torpedo. Jaroslavľ, mesto s viac ako 600.000 obyvateľmi, sa na mape sveta nachádza 250 km severovýchodne od Moskvy, na rieke Volga. Historická časť mesta je zapísaná na Zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Hokejový klub vo svojej histórii zaznamenal úspechy až v novodobej histórii a to úspechy ako sa patrí. Majstrom ruskej ligy sa stal v rokoch 1997, 2002 a 2003. V poslednom ročníku, pred vznikom KHL, zaznamenal strieborné miesto a v rokoch 1998, 1999 a 2005 skončil na treťom mieste.

    Klub samozrejme účinkuje v KHL od jej vzniku v roku 2008, a od samého začiatku úspešne. Hneď v prvom ročníku obsadil Lokomotiv druhé miesto, keď vo finále boli nad jeho sily hráči AK Bars Kazaň, ktorí vyhrali sériu tesne 4:3 na zápasy. O rok neskôr skončil Lokomotiv na štvrtom mieste a tretí ročník ukončili hráči bronzovým stupienkom. V sezóne 2011/2012 klub v KHL na základe rozhodnutia vedenia hokejového klubu Lokomotiv neúčinkoval, po leteckej katastrofe, keď 07.09.2011 hráči cestovali za súperom do Minsku a ich lietadlo sa krátko po štarte zrútilo na zem. V piatej sezóne obsadil Lokomotiv pekné 10. miesto, keď v prvom kole play-off podľahol po sérii 2:4 na zápasy hráčom Čerepovca. Šiesta sezóna KHL opäť vrátila mužstvo tam, kam patrí. Lokomotiv v prvom kole play-off vyradil obhajcu trofeje, silné Dinamo Moskva po sérii 4:3 na zápasy. Nasledovalo úspešné konferenčné semifinále a na rad prišiel ďalší mega klub – SKA Petrohrad prehral v sérii 2:4 a Lokomotiv išiel do finále Západnej konferencie. Tam už ale nestačil na pražských HC Lev a sériu zakončil 1:4 na zápasy. Napriek neúčasti vo finále Gagarinovho pohára klub zaknihoval opäť krásne 4. miesto. Vďalšej sezóne obsadil Lokomotiv, tak ako dva roky predtým, pekné 10. miesto, keď v prvom kole play-off stroskotal na moskovskom Diname. V uplynulej sezóne Lokomotiv úspešne ukončil základnú časť, no v prvom kole play-off narazil na SKA Petrohrad a rezultát série znel 4:1 v prospech SKA. Lokomotiv tak v konečnom účtovaní zaknihoval 9. priečku.

    Červeno-biely dres klubu obliekajú okrem domácich hráčov z Ruskej federácie aj dvaja hokejisti z Kanady, jeden hráč z Fínska, jeden zo Švédska a zastúpenie má aj Česká republika – Jakub Nakládal. Hlavným trénerom mužstva je Alexej Nikolajevič Kudašov. Univerzálny kultúrno-športový komplex, Arena-2000-Lokomotiv, pojme 9.070 divákov.

    V aktuálnej tabuľke KHL zaznamenal Lokomotiv z 55 zápasov 100 bodov, HC Slovan odohral rovnaký počet zápasov a do tabuľky Západnej konferencie zaknihoval 78 bodov. V aktuálne sezóne sa súperi stretli v Jaroslavli v októbri minulého roka, belasí viedli po prvej tretine rozdielom dvoch gólov, v tej záverečnej súper ale vyrovnal, no víťazstvo belasých zariadil v predĺžení Taffe.

    Najproduktívnejším hráčom v tíme domácich je Jeff Taffe so 40 kanadskými bodmi (18+22), na druhej priečke Jonathan Cheechoo s 37 kanadskými bodmi (13+24). V tíme hostí je na čele kanadského bodovania 47 bodový Brandon Kozun (18+29), na druhej priečke 36 bodový Petri Kontiola (17+19). Gólman domácich Barry Brust disponuje k dnešnému dňu v aktuálnej sezóne 92,1% úspešnosťou zásahov s priemerom 2,32 gólov na zápas, Justin Pogge s 90,4% úspešnosťou drží priemer 3,03 gólov na zápas. Na druhej strane Alexej Murygin s 92,6% úspešnosťou zásahov pri priemere 1,86 gólov na zápas, Alexander Sudnicin91,5% úspešnosť zásahov s priemerom 2,15 gólov na zápas.

    Srdečne Vás pozývam k sledovaniu ďalšieho zápasu KHL, Aréna Ondreja Nepelu privíta klub Lokomotiv Jaroslavľ a my vám aj z tohto zápasu krátkymi písanými vstupmi sprostredkujeme aktuálne dianie na bratislavskej ľadovej ploche.

     
    Úvodné zostavy:

    HC Slovan Bratislava:

    Brust (Pogge) – Sersen (C), Kundrátek, Plastino, Švarný (A), Starosta, Luža, Bačík, Pätoprstý – M. Hlinka, Taffe (A), Cheechoo – Musatov, Jeglič, Šťastný – Skalický, Lušňák, Chipchura – Vopelka, Šiška, Petráš

    Lokomotiv Jaroslavľ:

    Sudnicin (Murygin) – Osipov, Nakládal, Ľubuškin, Gavrikov, Rafikov, Pašnin (C), Koledov, D. Mosaľov – Talbot (A), Kontiola, Kozun – Polunin, Kraskovskij, Ilienko – Apalkov (A), Kartajev, E. Galimov – Lugin, Loktionov, Kadejkin

    Rozhodca:

    Vasilijev, Sergejev – Palej, Sivov.
     
    Príjemný večer z Arény Ondreja Nepelu z Bratislavy želám všetkým priaznivcom ľadového hokeja a HC Slovan obzvlášť. Na ľadovej ploche nám pomaly bude končiť rozcvička oboch tímov, hostia dnes v bielo-červených farbách v bránke s Alexandrom Sudnicinom, domáci v modrých farbách v bránke s Barrym Brustom.
     
    Na ľadovej ploche už máme oba tímy, vypočujeme si hymny Ruskej federácie a Slovenskej republiky a všetko bude pripravené k úvodnému buly duelu.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    01:31
    Kartajev dostal puk na modrú, nakorčuľoval na ľavý kruh a vystrelil švihom, minul však bránku domácich, Slovan vyrazil vpred.
     
    02:33
    Slovan od úvodu aktívnejším tímom, puk teraz skončil mimo hraciu plochu, vhadzujeme po ľavej ruke Sudnicina.
     
    02:44
    Kontiola od modrej nahodil puk na bránku belasých, Brust ho schoval do lapačky a rozohral akciu domácich.
     
    02:53
    Slovan chyboval pri prechode do útočného pásma, vyrobil zakázané uvoľnenie a hra sa vráti pred Brusta.
     
    03:11
    Talbot z ľavého kruhu poslal málo razantný puk do priestoru domácej bránky, Brust puk cez hokejku poslal vľavo k mantinelu.
     
    04:28
    Chipchura z ľavej strany mieril medzi žrde, Sudnicin puk poslal za svoju bránku.
     
    04:50
    Lušňák spoza kruhov preveril Sudnicina v bránke hostí, aj teraz Alexander včas zasiahol a puk poslal do rohu klziska.
     
    05:30
    Výborná atmosféra v Aréne Ondreja Nepelu ženie domácich vpred, Lokomotiv sa previnil proti pravidlám zakázaným uvoľnením.
     
    06:11
    Barry vykorčuľoval za bránku, puk dobre nerozohral, z rohu klziska ho do bránkoviska poslal jeden z hráčov v bielom drese, puk len preletel popred bránku domácich a skončil na druhej strane klziska.
     
    07:55
    Druhá neistá rozohrávka Brusta za bránkou domácich, Ilienko našťastie puk z pravej strany spoza bránky do siete nezasunul, defenzíva domácich na čele s Brustom to zvládla a Slovan vyrazil do útoku.
     
    09:09
    Gavrikov poslal z ľavej strany puk pred bránku, tiesnený Apalkov zakončiť nedokázal.
     
    09:27
    Apalkov sa predral z rohu klziska s pukom na hokejke až k bránkovisku, vystrelil na pravej strane, Brust puk poslal späť do hry.
     
    09:57
    Puk mal pod lapačkou Sudnicin a po malej šarvátke dostal dve minúty za hrubosť Ľubuškin, presilová hra pre belasých.
     
    10:00
    Slovan vyhral buly a puk smeroval na modrú na voľného Kundrátka, ktorý svojim príklepom opečiatkoval len ochranné sklo.
     
    10:43
    Efektné zakončenie Kundrátka spoza ľavého kruhu od modrej, Sudnicin po malom semafore puk schoval v lapačke.
     
    11:22
    Sersen dostal naservírovaný puk za kruhy, Michal vystrelil príklepom, Sudnicin puk cez vyrážačku poslal za svoju bránku.
     
    11:57
    Hostia v plnom počte, Slovan hral presilovku na výbornú, chýbalo jej už len presné zakončenie a radosť vypredanej arény.
     
    12:41
    Jeglič si prevzal puk na hokejku v strednom pásme, na ľavej strane sa sťahovačkou zbavil súpera, nakorčuľoval medzi kruhy a zakončil, Sudnicin ho v pokľaku vychytal a puk schoval vo svojom výstroji.
     
    12:50
    Zakázané uvoľnenie Lokomotiv, hra sa sťahuje pred Sudnicina.
     
    14:28
    Rovnako výborná šanca na druhej strane, Ilienko sa s pukom predral cez hráča domácich na pravej strane, zbavil sa ho sťahovačkou a nakorčuľoval s pukom medzi kruhy, zakončil, Brust ho v pokľaku vychytal.
     
    14:52
    Slovan Bratislava dal gól!
    Cheechoo poslal puk spoza bránky pred bránkovisko a z prvej zakončil MICHAL HLINKA, ktorý otvoril účet dnešného výborného hokeja. Asistencia: Jonathan Cheechoo.
    14:52 Michal Hlinka - 1:0
     
    15:57
    Pekný brejk hostí, Kozun si prevzal puk na modrej na pravej strane, korčuľoval smerom k bránke a chcel sa zbaviť Starostu, nedokázal to, Tomáš Starosta vo výbornom obrannom zákroku Kozuna z akcie vygumoval a puk skončil za bránkou Brusta.
     
    17:31
    Slovan zahral s vysokou hokejkou, hlavný hru prerušil a nariadil vhadzovanie pred Brustom.
     
    19:12
    Osipov poslal nepríjemný puk od modrej na Brusta, Barry poskakujúci puk zneškodnil, no predtým bol puk v strednom pásme, čiarový rozpažil a atak Kontiolu na Lušňáka v rohu klziska vyvolal len emócie na tribúnach, arbitri to posúdili ako čisté.
     
    19:52
    Cheechoo potiahol puk na palici vpred, z ľavej strany zakončil, no puk skončil mimo priestoru bránky hostí, Lokomotiv následne akciu belasých ubránil.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V prvej tretine vypredaná aréna videla jeden gól, keď sa presadil po peknej akcii domácich a nezištnej prihrávke Cheechooa Michal Hlinka. Slovan hral aj jednu presilovku, výborný Lokomotiv si túto štatistiku nepohoršil. Aj hostia si vypracovali gólové šance, Brust v pokoji odolal. Pomer striel medzi žrde v prvej tretine 11:5.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 20:21.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:21
    Lokomotiv hneď v úvode tretiny vyrobil zakázané uvoľnenie.
     
    20:48
    Icing aj na druhej strane, vhadzovať budeme teraz po pravici Brusta.
     
    21:37
    Ilienko roztlieskal tribúny, uvoľnil sa na ľavej strane a spred bránkoviska zakončil, Brust priestor pri pravej žrdi vykryl a v pokľaku puk zneškodnil.
     
    23:14
    Brust si poradil s tromi pukmi hostí, nepochodili Lugin z ľavej strany, z pravého kruhu Loktionov a Andrej Loktionov tečoval aj na vnútornej strane ľavého kruhu puk po strele od modrej, Brust všetko poslal späť do hry.
     
    24:03
    Menší tlak hostí ukončil Brust, ktorý ukryl do lapačky puk po strele jedného z hráčov Lokomotivu.
     
    24:10
    Brust bez masky, keď likvidoval puk hostí z pravej strany, puk poskakoval v bránkovisku, defenzíva belasých ho poslala do bezpečia a až potom hlavný prerušil hry, vidiac Barryho s holou hlavou.
     
    24:31
    Puk skončil na ochrannej sieti, Lokomotiv stále drží domácich v pásme a Slovan sa v tejto fáze hry len a len bráni.
     
    24:43
    Spoza pravého kruhu puk švihom na bránku domácich poslal Apalkov, Brust v pokľaku puk schoval vo svojom náručí.
     
    25:53
    Loktionov potiahol puk vpred po ľavej strane, poslal ho pred bránkovisko, Kozun vložil do trajektórie puku hokejku, no usmernil ho mimo bránku belasých.
     
    26:54
    Sudnicin na istotu, nahodený puk na bránku pred korčuľujúcim Hlinkom radšej prikryl pod rukavicu, Slovan vybojoval pásmo na vhadzovanie.
     
    27:15
    Slovan na čele s Cheechoom teraz pomotal hlavy súperom pred bránkou Sudnicina, ktorý však zasahovať nemusel, defenzíva hostí to zvládla.
     
    27:58
    Švarný vystrelil od modrej, Cheechoo pred bránkou puk ešte tečoval, no poslal ho mimo priestor domácej klietky.
     
    28:39
    Čiarový píska belasým zakázané uvoľnenie, hra sa tak vráti pred Brusta.
     
    29:34
    Chipchura konzultuje s čiarovým ofsajd, nič sa na tom nezmení, hra je prerušená, vhadzujeme pri obrannej modrej hostí.
     
    30:31
    Máme tu vylúčenie Bačíka, ktorý dostal dve minúty za držanie, presilovku si zahrá Lokomotiv.
     
    30:43
    Rafikov vystrelil príklepom od modrej, Brust puk v rozkľaku ľavým betónom vyrazil späť do hry, aby vzápätí zlikvidoval dorážku Loktionova.
     
    31:02
    Slovan vyhodil puk von z pásma a od Sudnicina začína akcia hostí.
     
    31:25
    Ďalší puk až za bránkou hostí, Slovan zbiera cenné sekundy zo svojho oslabenia.
     
    32:23
    Lokomotiv kombinoval s pukom v pásme domácich, Talbot zakončil z otočky z vnútornej strany ľavého kruhu, Brust puk schoval do lapačky a tribúnami opäť znelo mohutné Barry, Barry.
     
    32:31
    Domáci v plnom počte, Slovan svoje oslabenie bravúrne ubránil, Brust vo výborných zákrokoch podržal svoj klub.
     
    32:54
    Za podrazenie odchádza na trestnú Jeglič, Slovan bude hrať opäť so štyrmi hráčmi v poli.
     
    33:09
    Za seknutie Brusta dostal dve minúty Talbot a sily na ľadovej ploche sa nám vyrovnajú.
     
    33:29
    Apalkov sa na pravej strane s pukom dostal až k bránkovisku, zakončil, Brust puk pri ľavej žrdi zneškodnil a domáci sa dostali s pukom do stredného pásma.
     
    34:16
    Šťastný poslal z pravej strany diagonálu a pri bránkovisku na ľavej strane zakončiť nedokázal Švarný, puk len preletel okolo jeho hokejky.
     
    34:41
    Luža si potiahol puk na pravý kruh a švihom zakončil, Sudnicin puk schoval do lapačky, pásmo pre belasých.
     
    34:54
    Domáci v plnom počte a zároveň v tejto sekunde aj zakázané uvoľnenie hostí.
     
    35:05
    Slovan Bratislava dal gól!
    Na ľavom kruhu sa s pukom pohral Taffe, ktorý ho poslal na pravý kruh a JONATHAN CHEECHOO vymietol pavučinu pod brvnom bránky Sudnicina. Asistencie: Jeff Taffe a Tomáš Kundrátek. Celú situáciu ešte posúdil videorozhodca zápasu, hostia reklamovali ofsajd.
    35:05 Jonathan Cheechoo - 2:0
     
    36:37
    Ofsajd domácich, po odpískaní sme videli faul hostí, potom sa strhla šarvátka a po dve minúty dostali Rafikov a Bačík, obaja za hrubosť. Hráme opäť štyria proti štyrom.
     
    38:15
    Kozun poslal puk z pravej strany na ľavú a pred bránkoviskom zakončoval Osipov, bol nepresný a puk poslal za bránku domácich, mohli sme si tu všetci vydýchnuť veru.
     
    38:37
    Oba tímy s plným počtom hráčov, pri hre štyroch proti štyrom mali trochu viac z hry hostia, dlho sme držali bez pohybu puk za bránkou Brusta.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina sa niesla opäť v znamení kvalitného hokeja vo výbornej atmosfére, Lokomotiv sa chopil taktovky a od úvodu režíroval hru, nuž a vytvoril si pekné šance. Plné ruky a nohy práce mal Brust a ešteže hráči hostí majú sem-tam aj vychýlenú mušku. Domáci v druhej polovici tretiny hru v poli vyrovnali a po peknej akcii rozveselil dnes tribúny aj Cheechoo, ktorý pridal do siete Sudnicina druhý dnešný kúsok. Môžeme očakávať nápor hostí do tretej tretiny, pomer striel medzi žrde v tej druhej 4:15.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 21:20.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    41:22
    Slovan od úvodu opäť aktívnejším tímom, Musatov síce v okolí bránky hostí veľa vody nezamútil, čas však plynie a Lokomotiv sa nástupu ešte nedočkal.
     
    41:48
    Puk rovno z buly smeroval na Brusta, Barry dobre čítal hru, puk zrazil pred seba a rozohral na hokejky svojim spoluhráčom.
     
    43:03
    Petráš bol tiesnený v zakončení a aj preto puk skončil v rohu klziska, na hokejkách ho majú belasí.
     
    43:19
    Kundrátek vystrelil od modrej po ľade, Sudnicin mal odkrytý výhľad a puk cez hokejku poslal do rohu klziska.
     
    44:13
    Barry Brust v pokľaku na svojej hrudi zneškodnil puk hostí od modrej, Lokomotiv vybojoval aj pásmo na vhadzovanie.
     
    45:53
    Za svoj faul na Starostu mimo diania hry dostal dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou Loktionov, ešteže si to všimol hlavný, Slovan bude hrať presilovku.
     
    46:00
    Sudnicin hasil skrumáž pred svojou bránkou, puk Alexander schoval pod svoje rukavice.
     
    46:05
    Cheechoo pálil od ľavého kruhu, Sudnicin puk schoval do lapačky, Slovan začal presilovku na výbornú.
     
    46:10
    Hostia vyhrali nuly a puk poslali von z pásma cez všetky čiary, Slovan stráca sekundy z početnej výhody.
     
    47:04
    Taffe z pravej strany lišiacky vystrelil po ľade, Sudnicin stihol zareagovať a puk poslal späť do hry, Sersen potom po modrej nabil Kundrátkovi, jeho príklep Sudnicin schoval v lapačke.
     
    47:49
    Šťastný dostal puk pred bránku spoza bránky, zoči-voči gólmanovi Andrej neuspel, Sudnicin puk dokázal vyraziť späť do hry a podržať Lokomotiv.
     
    47:53
    Hostia v plnom počte, Sudnicin podržal Lokomotiv a Slovan tak rozhodujúcu gólovú poistku nepridal.
     
    49:52
    Pašnin dokázal puk preštrikovať až na pravý kruh, hostia zakombinovali s pukom v pásme domácich, Gavrikov pálil spoza ľavého kruhu, Brust puk vyrazil späť do hry.
     
    50:25
    Nezvládnutý prechod do útočného pásma vyprodukoval zakázané uvoľnenie, vhadzujeme pred Sudnicinom.
     
    50:58
    Švarný alebo Šťastný vystrelil z ľavej strany od modrej, Sudnicin puk letiaci tesne nad ľadom schoval v lapačke a pohotovo rozohral na hokejky svojim spoluhráčom.
     
    52:08
    Puk na hokejkách hráčov v bielych dresoch, Slovan súpera cez svoju modrú do tretiny takmer nepúšťa.
     
    52:40
    Polunin dostal na pravú stranu puk do jazdy, vystrelil spred bránkoviska po ľade, Brust ležiac v bránkovisku puk zastavil a do bezpečia ho vyhodil von z pásma jeden z jeho spoluhráčov.
     
    53:14
    Atak na hráča domácich posúdili hlavní ako dovolený, vzápätí sa dostal do kontaktu s hráčom súpera Taffe, ktorý už inkasuje dve minúty za seknutie, Slovan pôjde do štyroch.
     
    53:39
    Lokomotiv Jaroslavľ dal gól!
    BRANDON KOZUN vystrelil z ľavého kruhu, mám pocit, že puk sa obtrel o hokejku jedného z hráčov belasých a Barry už zareagovať nedokázal. Asistencia: Jakub Nakládal.
    53:39 Brandon Kozun - 2:1
     
    54:14
    Hostia pri chuti, to je jasné, po góle ožili, akciu hostí teraz zastavil Brust, ktorý zneškodnil ich puk.
     
    54:44
    Pašnin chyboval v rozohrávke, našiel za kruhmi Cheechooa, Jonathan v rozhodujúcej chvíli spadol na ľad a zakončiť nedokázal.
     
    55:11
    Lokomotiv Jaroslavľ dal gól!
    BRANDON KOZUN zachytil puk v strednom pásme, nakorčuľoval vpred a pomedzi betóny zakončil, pričom atakoval Brusta. Za bránkou sa strhla šarvátka a zapojil sa aj Brust. Asistencie: Michail Pašnin a Petri Kontiola.
    55:11 Brandon Kozun - 2:2
     
    55:11
    Barry Brust inkasuje za nešportové správanie osobný trest desať minút.
     
    56:43
    Z pravého kruhu strieľal Kartajev, Kundrátek puk poslal vysoko na ochrannú sieť.
     
    57:44
    Slovan nedokázal puk poslať mimo pásmo, ten skončil napokon pod lapačkou Brusta a Kozun si neodpustil zákrok na Starostu, ale to predsa patrí k hokeju.
     
    58:10
    Kundrátek vypálil spoza kruhu, Sudnicin puk zlikvidoval a Lušňák sa k dorážke už nedostal a opäť tu máme šarvátku.
     
    58:10
    Skalický a Nakládal po dve minúty za hrubosť, hráme opäť štyria proti štyrom.
     
    58:45
    Taffe poslal pekný puk na bránku hostí od modrej z ľavej strany, Sudnicin v rozkľaku cez ľavý betón poslal puk späť do hry.
     
    59:39
    Kundrátkov puk spoza ľavého kruhu bol zblokovaný do rohu klziska, ideme zrejme do predĺženia.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Lokomotiv dokázal v tretej tretine predsa len vyrovnať, aj keď mal Slovan réžiu v rukách, arbitri pustili trochu tvrdšiu hru, napokon až v závere tretiny dohovárali kapitánom oboch mužstiev, pomer striel medzi žrde v tretej tretine 8:6. V najlepšej atmosfére tejto sezóny tak diváci uvidia minimálne časť z predĺženia, možno aj obľúbené samostatné nájazdy.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:10
    Oba tímy s plným počtom hráčov, do najbližšieho prerušenia hry štyria proti štyrom.
     
    60:20
    Taffe ušiel po ľavej strane a po prechode modrou príklepom poslal puk do priestoru bránky hostí, Sudnicin ľavým betónom puk vyrazil pred seba a zmenu skóre nepripustil.
     
    62:06
    Zakázané uvoľnenie hostí, odteraz už v hre budeme pokračovať traja proti trom.
     
    62:38
    Kadejkin sa predral s pukom až na ľavý kruh a zakončil, Brust puk zneškodnil a dovolil si parádičku, riskantne poslal do prečíslenia dvoch svojich spoluhráčov, domácim to ale nevyšlo.
     
    63:45
    Talbot poslal puk pred bránku, Lugin ho však netrafil, puk skončil za bránkou Brusta a Slovan pôjde vpred.
     
    64:03
    Chipchura vystrelil z pravej strany, Sudnicin puk vyrazil späť do hry, belasí sa k dorážke nedostali.
     
    64:55
    Obe mužstvá hrajú aj predĺženie do plných v snahe strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Puk opustil hraciu plochu, vhadzujeme v strednom pásme.
     
    64:59
    Švarný ešte dokázal zakončiť, keď s pukom korčuľoval vpred a po prechode modrou vystrelil, Sudnicin aj tento puk zastavil na svojich betónoch.
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    Výborné predĺženie, šance boli na oboch stranách a gólmani ukázali svoje umenie, po krátkej úprave ľadu tak o majiteľovi dvoch bodov rozhodnú nájazdy, pomer striel medzi žrde počas predĺženia 5:3.
     
    Samostatné nájazdy bude začínať HC Slovan.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    1. séria
    1:0
    Žiga Jeglič prestrelil Sudnicina!
     
    1. séria
    1:0
    Daniil Apalkov puk poslal na ochranné sklo.
     
    2. séria
    1:0
    Jeff Taffe to skúsil pomedzi betóny, nevyšlo to.
     
    2. séria
    1:0
    Brandon Kozun to chcel na kľučku, Brust mu puk hokejkou lišiacky vypichol.
     
    3. séria
    2:0
    Igor Musatov si položil Sudnicina na ľad a zakončil.
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HC Slovan Bratislava.
    Rozhodujúci nájazd premenil IGOR MUSATOV.
    Igor Musatov - 3:2
     
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované, Slovan dnes stratil jeden bod, vybojoval však po úspešných nájazdoch dva. Najlepšími hráčmi zápasu vyhlásení: v tíme hostí Daniil Apalkov, v tíme domácich Jonathan Cheechoo. Nás už čaká len tradičná ďakovačka a dnešné publikum bolo výborné, právom si ju zaslúži. O dva dni hostíme Dinamo Moskva, ďalší zo súperov silného rangu, máme sa na čo tešiť. Mne už príde len sa s vami rozlúčiť a zaželať vám dobrú noc, z Bratislavy sa s vami lúči Vladimír Korduliak. (22:18:14)

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 15. M. Hlinka (Cheechoo), 36. Cheechoo (Taffe, Kundrátek), rozh. náj. Musatov – 54. Kozun (Nakládal), 56. Kozun (Pašnin, Kontiola)

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    1:0   Žiga Jeglič (SBA)
    1:0   Daniil Apalkov (JAR)
    2. séria:
    1:0   Jeff Taffe (SBA)
    1:0   Brandon Kozun (JAR)
    3. séria:
    2:0   Igor Musatov (SBA)


    HC Slovan Bratislava: Brust (Pogge) – Sersen (C), Kundrátek, Plastino, Švarný (A), Starosta, Luža, Bačík, Pätoprstý – M. Hlinka, Taffe (A), Cheechoo – Musatov, Jeglič, Šťastný – Skalický, Lušňák, Chipchura – Vopelka, Šiška, Petráš
    Lokomotiv Jaroslavľ: Sudnicin (Murygin) – Osipov, Nakládal, Ľubuškin, Gavrikov, Rafikov, Pašnin (C), Koledov, D. Mosaľov – Talbot (A), Kontiola, Kozun – Polunin, Kraskovskij, Ilienko – Apalkov (A), Kartajev, E. Galimov – Lugin, Loktionov, Kadejkin

    Rozhodca: Vasilijev, Sergejev – Palej, Sivov

    Diváci: 10.055