Lyon – Lille 1:2 (kon.) | Nancy – Bordeaux 0:2 (kon.) | Lorient – Dijon 2:3 (kon.)
Bastia – Caen 1:1 (kon.) | Rennes – Nantes 1:1 (kon.)
koniec
FC Lorient
2:3 (0:1)
Dijon FCO
cz Sobota 28.01.2017, 20:00 • Stade Yves Allainmat - Le Moustoir, Lorient • Ligue 1 Uber Eats • 22. kolo
Predzápasové kurzy
    90+3. Pierre LEES-MELOU - 2:3
     
    90+3
    Dijon právě vstřelil branku!
    Tak to je neuvěřitelný závěr zápasu! Domácí měli v posledních minutách tlak, ale propadli ve středu pole a poté se již řítil na branku Abeid, který ještě přihrával před prázdnou branku, kam si naběhl PIERRE LEES-MELOU a zcela utišil domácí stadion. Dijon v poslední možné minutě rozhoduje zápas.
    70. Jordan LOTIÈS - 2:2
     
    70
    Dijon právě vstřelil branku!
    Z druhé velké šance za několik sekund je tu vyrovnávací branka. Marvin Martin poslal míč do pokutového území, tam si na míč naskočil JORDAN LOTIES. Hlavička šla jen do země, ale následně se odrazila od kolena domácího brankáře do sítě. Velká smůla pro Lorient.
    61. Majeed WARIS - 2:1
     
    61
    Lorient právě vstřelil branku!
    Míč si postavil na značku pokutového kopu sám faulovaný MAJEED WARIS. Pravačkou poslal míč k levé tyči, u které brankář Dijonu zdaleka nebyl. Lorient otáčí skóre ve druhém poločase.
    52. Sylvain MARVEAUX - 1:1
     
    52
    Lorient právě vstřelil branku!
    Domácí po tlaku v úvodu druhého poločase vyrovnávají. SYLVAIN MARVEAUX si naběhl podobně jako při první brance Diony za obranu, se štěstím ještě postrčil míč před obráncem a poté poslal míč přesně do sítě. Reynet byl bez šance.
    12. Loïs DIONY - 0:1
     
    12
    Dijon právě vstřelil branku!
    Je tu vedoucí branka zápasu. LOIS DIONY v úvodu zápasu simuloval, poté si pomohl faulem, ale nyní dává důležitou první branku zápasu. Naběhl si skvěle za obranu a přesným pokusem na zadní tyč překonává domácího brankáře, který s ještě nesáhl na balon.

    Vít Schück

    Góly: 52. S. Marveaux (Mvuemba), 61. Waris (pen.) – 12. Diony (Lees-Melou), 70. Lotiès (Martin), 90+3. Lees-Melou (Abeid)

    Karty:   31. Peybernes (LOR), 69. Lautoa (LOR), 72. Mesloub (LOR), 88. Moreira (LOR) – 56. Rüfli (DIJ), 60. Lang (DIJ), 63. Balmont (DIJ)

    Nepremenená penalta: 77. Waris (LOR), brankár Reynet zneškodnil


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 5:0. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:11.
    FC Lorient: Lecomte – Moreira, Ciani (C), Peybernes (46. Lautoa), Le Goff – Wakaso, Mvuemba, Mesloub – Philippoteaux (89. Aliadiére), Waris, S. Marveaux (71. Cabot).
    Náhradníci: Delecroix – Bellugou, Lautoa, Koffi, Cafú, Aliadiére, Cabot.

    Dijon FCO: Reynet – Lang, Varrault (C), Lotiès, Rüfli – Balmont, Abeid, Lees-Melou – Martin (73. Marié), Diony, Tavares (82. Sammaritano).
    Náhradníci: Leroy – Abdelhamid, Bela, Marié, Sammaritano, Amalfitano, Bahamboula.

    Rozhodca: Thual – Lombard, Saint-Cricq Lompre (všichni Francie)