Pardubice – Třinec 5:4 (po pr.) | Litvínov – Olomouc 0:3 (kon.) | Chomutov – K. Vary 3:1 (kon.)
Mladá Boleslav – Hradec Králové 3:5 (kon.) | Liberec – Plzeň 3:1 (kon.) | Kometa Brno – Zlín 2:4 (kon.)
koniec
HC Kometa Brno
2:4 (1:0, 0:1, 1:3)
Berani Zlín
cz Piatok 20.01.2017, 18:00 • DRFG Arena, Brno • Tipsport extraliga (ČR) • 40. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:34 Dalibor ŘEZNÍČEK - 2:4
    Zdroj: Hokejka TV
     
    59:34
    Zlín právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Všechny body získají Ševci! Kometa sice vyhrála buly, ale o kotouč přišla, přičemž se k němu dostal volný DALIBOR ŘEZNÍČEK, jenž vyhozením přes celé hřiště trefil prázdnou brankou – 2:4! Bez asistence.
     
    58:34
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:34
    Drama vrcholí a domácí si zahrají přesilovku. Pavel Sedláček za brankou podrazil Hynka Zohornu a Kometa má unikátní šanci pro hru 6 na 4!
    56:01 Jan KÁŇA - 2:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    56:01
    Kometa právě vstřelila branku!
    Drama je na světě! Vincour našel prudkou přihrávkou na modré čáře Tršku, jehož ránu jeden z hostů srazil a k volnému puku se dostal na pravé straně JAN KÁŇA, jenž v pádu bekhendem dokázal skákající kotouč namířit do odkryté části branky – 2:3! Asistence: Peter Trška, Tomáš Vincour.
     
    55:40
    Oddechový čas pro hosty.
     
    55:01
    Nakonec se k puku dostal na levé straně Haščák, jenž nejprve trefil břevno a poté po dorážce nahození netrefil puk před prázdnou brankou!
     
    53:44
    Dnešní utkání sleduje v brněnské DRFG Areně 7 700 diváků! V Brně je tak opět vyprodáno!
     
    52:42
    Okál za brankou vybojoval kotouč, poslal jej na volného Chytila a ten z prostoru v mezikruží trefil břevno!
    49:29 Petr HOLÍK - 1:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    49:29
    Zlín právě vstřelil branku!
    Hosté se mílovým krokem přibližují vítězství! Šťastný ometl kotouč o mantinel a Zlínští se řítili do akce 2 na 1. PETR HOLÍK si počínal jako zkušený mazák, bránícího hráče si nechal projet kolem bruslí, byl sám před Čiliakem a zamířil přesně pod jeho vyrážečku – 1:3! Asistence: David Šťastný.
     
    46:35
    Tutovka Zlína! Holík dostal v přečíslení 2 na 1 přihrávku před branku, byl sám před brankou, ale jeho rána orazítkovala pouze břevno!
    44:20 Oldrich KOTVAN - 1:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    44:20
    Zlín právě vstřelil branku!
    Hosté otáčejí vývoj utkání a jdou poprvé do vedení! Holík pokračoval na kotouč a našel na modré čáře volného Marušáka, jehož ránu Čiliaka ve změti těl vyrazil jen před sebe a k puku se dostal volný OLDRICH KOTVAN, který pod ležícím brankářem Komety propasíroval puk po ledě do sítě – 1:2! Asistence: Jiří Marušák, Petr Holík.
     
    43:48
    Hosté si zahrají další přesilovku. Vyloučen je domácí útočník Jan Káňa, který si na trestné lavici odsedí dvě minuty za hákování
     
    43:20
    Kvapil projel do pásma, položil si dva beky a byl na levé straně sám před Kašíkem, kterého se mu málem podařilo nahozením pokořit, ale rozhodčí odpískal dojíždějícímu Zohornovi postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    39:45
    A tak se také stalo! Po Dočekalové otočce se s kotouč na brankovišti otočil také Káňa, jeho rána Kašíkovi vypadla, ale Hynek Zohorna se v tísni k dorážce do prázdné branky nedostal.
     
    39:01
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    36:32
    Malec dobře nahodil od modré a jeho pokus tečoval Dočekal, Kašík s velkými problémy dokázal kotouč vyrazit nad břevno! Následně vybídl ke střele Malce také Vágner, ale Kašík opět bezchybně zasáhl.
     
    34:19
    Haščák si vyměnil kotouč s Vincourem, druhý jmenovaný byl sám před Kašíkem, ale střelou na zadní tyč branku ve skvělé pozici těsně minul!
    33:07 Robert ŘÍČKA - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    33:07
    Zlín právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Holík zavezl kotouč do pásma, kde jej předal Blaťákovi. Zlínský obránce s reprezentačním zkušenostmi projel až k mantinelu, odkud našel v mezikruží volného ROBERTA ŘÍČKU a ten střelou z první nasměroval puk mezi tělo a ruku Čiliaka – 1:1! Asistence: Miroslav Blaťák, David Šťastný.
     
    28:41
    Hosté si zahrají první přesilovku. Vyloučen je domácí křídelník Marcel Haščák, jenž si odpyká dvě minuty za krosček.
     
    28:22
    Hosté ujeli do akce 2 na 1, Okál našel kolem hokejky Němce volného Veselého, ale jeho ránu k tyči Čiliak skvěle zastavil a vracející se Král zastavil blížící se nebezpečí z druhé vlny.
     
    23:50
    Zlín se usadil v pásmu, Blaťák povedenou křižnou přihrávkou našel volného Matějíčka, ale jeho pokus do vzdálenější šibenice Čiliak opět pohotově vyrazil do ochranné sítě!
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    17:43
    Zdeněk Okál využil chyby domácích v obranném pásmu, jel sám na Čiliaka, ale nakonec přes dojíždějícího obránce zakončit nedokázal. Jak Okál, tak Čiliak se poté octli v brance a hra je přerušena.
     
    07:05
    Popelka dostal přihrávku osamocen do mezikruží, zakončoval bekhendem, ale Čiliak opět pozorně zasáhl a následný závar vyřešila domácí obrana vyhozením do středního pásma.
     
    05:42
    Vincour dostal v pokračující přesilovce přihrávku na brankoviště, ale Kašík pohotově zasáhl betonem! Následně pálil Čermák, ale zlínský brankář opět obstál.
     
    04:32
    Domácí si zahrají první přesilovku. Lotyšský útočník Roberts Bukarts ve středním pásmu zcela zbytečně fauloval Dostálka a odsedí si dvě minuty za držení protihráče.
    03:04 Marcel HAŠČÁK - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    03:04
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí jdou do vedení! Kometa vyhrála buly na modrou čáru, kde se k puku dostal Král, který posunul doleva na Vincoura. Brněnský útočník po ledě střílenou přihrávkou našel před brankou úplně volného MARCELA HAŠČÁKA, jenž ukázkovou tečí nasměroval kotouč přesně do levého horního rohu – 1:0! Asistence: Tomáš Vincour, Filip Král.
     
    01:46
    Honejsek se rozjel pomalu, zvolil svou typickou kličku do forhendu, ale Čiliak si prostor u tyčky pohlídal a jeho ránu vyrazil pravým betonem!
     
    01:46
    Honejsek byl faulován při svém úniku a hosté budou mít k dispozici trestné střílení! Fauloval Michal Gulaši!

    Daniel Kinc

    Góly a asistencie: 4. Haščák (Vincour, F. Král), 57. J. Káňa (Trška, Vincour) – 34. Říčka (Blaťák, P. Holík), 45. Kotvan (Marušák, P. Holík), 50. P. Holík (Šťastný), 60. Řezníček


    HC Kometa Brno: Čiliak (Dostál) – F. Král, O. Němec (A), Štencel, Trška, Gulaši, Zábranský, Malec, L. Vágner – Haščák, Čermák (C), Vincour (A) – J. Káňa, V. Němec, H. Zohorna – M. Kvapil, Nečas, R. Zohorna – Dočekal, F. Dvořák, Dostálek.
    Berani Zlín: Kašík (Štůrala) – Kotvan, Marušák (A), Blaťák, Matějíček, Žižka (A), Řezníček, Gazda – Říčka, P. Holík, Šťastný – Honejsek, Popelka, Bukarts – O. Veselý (C), Chytil, Okál – Ostřížek, Sedláček, Kubiš – Gago.

    Rozhodca: Čech, Hejduk – Hlavatý, Tošenovjan

    Diváci: 7700 (vyprodáno)