Atlético Madrid – Eibar 3:0 (kon.) | Sociedad – Barcelona 0:1 (kon.)
koniec
Real Sociedad San Sebastian
0:1 (0:1)
FC Barcelona
Štvrtok 19.01.2017, 21:15 • Nou Camp, Barcelona, Španielsko • Španielsky pohár • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:15.
     
    Real Sociedad San Sebastian zatiaľ v pohári prešiel cez dva kolá. Najprv narazil na Valladolid, ktorý v prvom zápase porazil na jeho ihrisku 3:1. Následná odveta skončila 1:1 a San Sebastian teda postúpil do ďalšej fázy. V nej narazil na Villarreal a i tento úvodný duel skončil 3:1 pre Real. V odvete to bolo 1:1.

    FC Barcelona tiež hrala štyri dueli. V minulom kole vyzvala Hercules a po prekvapení z prvého zápasu, 1:1, odvetu vyhrala 7:1. Následne prišlo na rad Bilbao. Hneď v úvode roka sa zrodila prekvapivá porážka 1:2 na San Mamés, odvetu ale "Blaugranas" pomerom 3:1 zvládli. Dnes ale bude hrať so San Sebastianom, na ihrisku ktorého to nejde podľa predstáv. FCB tu vyhrala naposledy v roku 2007. Od tej doby baskický klub doma obľúbeného súpera päťkrát porazil a tri razy remizoval.
     
    Posledné vzájomné zápasy

    San Sebastian – Barcelona 1:1
    San Sebastian – Barcelona 1:0
    Barcelona – San Sebastian 4:0
    Barcelona – San Sebastian 2:0
    San Sebastian – Barcelona 1:0
    San Sebastian – Barcelona 3:1
     
    Úvodné zostavy:

    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Yuri Berchiche, Raúl Navas, Iñigo Martínez, Elustondo – Xabi Prieto (C), Illarramendi, Zurutuza – Vela, Willian José, Oyarzabal
    Náhradníci: Toño Ramírez – Juanmi, Granero, Canales, Litri, Gaztañaga, Concha

    FC Barcelona: Cillessen – Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Digne – Rakitič, Busquets, Iniesta (C) – Messi, Suárez, Neymar
    Náhradníci: Masip – Denis Suárez, Arda Turan, Mascherano, Paco Alcácer, Alba, André Gomes

    Rozhodca: González – Sánchez, Rubio.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvod stretnutia mohol patriť domácim hráčom, keďže po dlhom aute sa Willian José v šestnástke pretláčal s dvomi obrancami. K zakončeniu sa na hranici malého vápna nedostal a po jeho páde sa nepíska ani penalta.
     
    3
    Presing futbalistov zo San Sebastianu slávil úspech, pretože pásikavé dresy sa dostali k lopte. Tá však v strede poľa Oyarzabalovi ušla za čiaru.
     
    4
    Carlos Vela pri postrannej čiare v ofsajde, loptu museli domáci odovzdať súperovi. Busquets však riskoval pred vlastnou šestnástkou v roli posledného, chybu nakoniec neurobil.
     
    5
    Prvý rohový kop Barcelony kopol Neymar veľmi zle, lenže lopta sa aj tak odrazila k Luisovi Suarézovi, ktorý chcel technickou strelou ohroziť Rulliho. Zrazený pokus pristál v Argentínčanových rukaviciach.
     
    6
    Velov nákop z krídla do šestnástky nebol na Williana Josého vôbec presný a nenašiel ani Oyarzabala na zadnej žrdi. Mladíka bránil Roberto.
     
    7
    Na opačnej strane sa snažil dopredu po krídle preniknúť Neymar, avšak Elustondo ho veľmi rýchlo pripravil o loptu. Napriek tomu prišla prihrávka za obranu pred Digneho, Rulli bol na mieste.
     
    8
    Neymar sa snažil v prehustenej šestnástke vytvoriť si pozíciu na strelu, ale radšej prihrával smerom k Messimu, ktorý sa k lopte nedostal. Tá doputovala k Rullimu.
     
    10
    Yuri nenašiel prihrávkou na hrot Oyarzabala ani Williana Josého, takže sa lopty ujali hostia začínajúci od svojho brankára Cillessena. Problémy s rozohrávkou mal Umtiti a prihral iba na súpera.
     
    11
    Francúzsky stopér si veľmi zbytočne skomplikoval rozohrávku, nenašiel Busquetsa ale Oyarzabala, lenže pokus mladíka ide vysoko nad. Na druhej strane zas neuspel Neymar, slabou strelou po zemi mieril k Rullimu.
    11. Neymar (BAR)
     
    12
    Sergio Roberto stihol na poslednú chvíľu odcentrovať z bránkovej čiary, spoluhráčov už nenašiel. Prechod domácich dopredu však zastavil žltý faul Digneho, kartu napriek tomu neuvidí.
     
    14
    Willian José sa pokúsil poslať vonkajškom pas za obranu na Velu, ktorý by pri troche šťastia mohol ísť na Cillessena, lenže prihrávka bola zrazená Piquého rukou, ktorá nebola ďaleko od tela.
     
    15
    Domáci získali loptu v strede poľa po hlavičkovom súboji, ale dopredu im nedovolia Barcelončania ukázať v tejto chvíli nič. Po nákope Yuriho už hrá Cillessen.
     
    16
    Messi postupoval dopredu, našiel na ľavej strane Neymara, ale toho doslova zožral Elustondo. Španiel k nemu okamžite dostúpil a nenechal ani milimeter priestoru.
     
    17
    Raúl Navas prudkou hlavičkovou vyslal za defenzívu Williana Josého, ktorý ale loptu pred Cillessenom nedobehol. Po zlej rozohrávke držia guľatý nezmysel zas hráči Realu.
     
    18
    Zbytočne pokazená prihrávka v podaní Yuriho však znamená, že lopta opäť mení majiteľa. Prechod trojice MSN vpred sa nakoniec nepodaril.
     
    19
    Neymar prestrčil loptu na Messiho pred šestnástky, sám po kontakte spadol na trávnik. Argentínčan síce postupoval ďalej, ale veľmi rýchlo aj skončil.
    19. Neymar (BAR)
     
    20
    Zbytočná chyba v zadných radoch domácich a jednoznačná penalta. Prihrávka na Neymara za obranu prešla, aj keď ju hráči Realu mohli pokojne zachytiť. Brazílčan sa teda dostal do pokutového územia a pri kľučke ho Elustondo evidentne zostrelil.
     
    21
    Barcelona dala gól!
    Samotný faulovaný NEYMAR pokutový kop aj zahral. Pri rozbehu raz zastavil, čím možno zmiatol Rulliho, ktorý išiel v argentínsko-brazílskom súboji do opačnej strany, ako lopta.
    21. Neymar (BAR) - 0:1
     
    22
    Rakitič v súboji vedľa šestnástky súpera postrčil súpera, ešte si pýtal faul, aj keď sa malo kopať proti bráne Barcelony. Nakoniec bol z toho pre hostí aut.
     
    23
    Messi išiel na zem po súboji s dvojicou domácich na krídle. Illaramendi ho sklzom fauloval, Yuri do neho následne kopol loptu.
     
    24
    Neymarov center našiel na hranici šestnástky voľného Sergiho Roberta, ktorého volej ide nad. Ešte pred tým sa pískal ofenzívny faul Busquetsa.
     
    25
    Umtiti vo vzduchu fauloval Xabiho Prieta na vlastnej polovici, ale ďaleko do brány. K šestnástke následne prešiel Yuri, lenže centrom trafil iba Rakitiča.
     
    26
    Real následne vybojoval rohový kop, ktorý zahral Vela presným centrom, lenže spoluhráči ani na dvakrát nedokázali ohroziť neistého Cillessena.
     
    27
    Luis Suaréz dokázal odcentrovať aj napriek tomu, že bol vytlačený, no nepresne. Na druhýkrát to nevyšlo ani Iniestovi, ale Roberto získal aspoň aut.
     
    28
    Ťažko povedať, čo teraz zamýšľal Elustondo, keďže jeho nákop z krídla do šestnástky bol pre Wiliana Josého dlhý a vysoký a pre nabiehajúceho Yuriho na druhej strane veľmi nepresný.
     
    29
    Yuri sa snažil nájsť si streleckú parketu pred pokutovým územím Barcelony, ale bol veľmi blízko dvoch súperov, do ktorých loptu napálil priamo.
     
    31
    Po niekoľkých náročných súbojoch v strede poľa sa Barcelončania pokúsili prejsť stredom poľa dopredu, lenže narazili na pozornú obranu Realu, takže zostalo iba pri prihrávkach.
     
    32
    Illaramendi prišiel o loptu, pretože mu v súboji s Dignem ušla za čiaru. Domáci ju ale veľmi rýchlo získali späť do držania.
     
    33
    Neymar sa vrátil pomôcť defenzíve, čo sa mu podarilo. Carlos Vela sa ho jemne dotkol, Brazílčan hneď spadol na zem a hlavný arbiter píska.
     
    34
    Po faule na Prieta v strede poľa sa domáci pokúsili o nákop dopredu, ktorý im síce nevyšiel, ale aspoň sa udržali na lopte.
     
    35
    Nezáživná pasáž hry sa dostala pred naše oči. Oba tímy si ako keby vyberali menšiu prestávku a s loptou sa hrajú v strede poľa.
     
    36
    Xabi Prieto vo svojom prechode neuspel, zozadu mu hostia čisto loptu odobrali. Dlho sa pri nej neohriali, už zas hrajú domáci.
     
    37
    Po centri do pokutového územia prišla prihrávka vzad a Illaramendiho prudká strela zrazená tesne vedľa žrde na roh. Ten našiel Raúla Navasa. Obranca ešte sklepával pred seba, lenže nikoho nenašiel.
     
    39
    Hráči Barcelony sa nikam neponáhľajú, nútia súpera napádať ich rozohrávku, zatiaľ čo si loptu postupne medzi sebou posúvajú.
     
    40
    Faul v strede poľa na Neymara trochu podvihol emócie na štadióne, pretože to opäť bolo hraničná situácia a pískať sa pokojne ani nemuselo.
     
    42
    Messi faulovaný, pri arbitrovi si pýta kartu pre súpera. Rozhodca mu ale jasne ukázal, že sám vie, ako posudzovať zákroky na ihrisku.
     
    43
    Karta to predsa len bude, lenže pre samotného Messi, ktorý zdržoval rozohrávku. Dlho otáľal a následne loptu prepustil Robertovi.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    FC Barcelona bola v prvom polčase tímom, ktorý nemal viac šancí, ale išiel do vedenia z pokutového kopu. Faulovaný Neymar ho aj premenil. Zápasu zatiaľ chýbajú vyložené príležitosti.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Iniesta, prichádza André Gomes.
     
    46
    Neymar, autor jediného presného zásahu v doterajšom priebehu, zakončil ako prvý v druhom polčase, lenže bránu Rulliho sa mu ohroziť nepodarilo.
     
    47
    Aj Luis Suaréz je dnes hladný po góle a tak sa pokúsil o prienik pred bránu súpera, lenže v zakončení mu zabránili obrancovia Realu.
     
    49
    Už po niekoľkýkrát sa dnes hostia takmer dostali do veľkých problémov, pretože Umtiti aj Cillessen si pri rozohrávke veria viac, ako vedia a často preceňujú svoje sily. Domáci im nakoniec loptu nezobrali a tak to pre FCB dopadlo dobre.
     
    50
    Messi s Neymarom pripravujú pre fanúšikov Blaugranas príjemnejšie chvíle na druhej strane ihriska. Brazílčan však napálil iba obrancu pred sebou.
     
    51
    Real Sociedad San Sebastian túži minimálne vyrovnať, čo je na hráčoch v modro-bielom jasne vidieť. Defenzíva súpera sa tak na nedostatok práce sťažovať nemôže.
     
    53
    Willian José dobre sklepol loptu pre nabiehajúceho Carlosa Velu, ktorý vystrelil z dobrej pozície do pripravených obrancov z Barcelony.
     
    54
    Aktívny Real neustále hryzie. Oyarzabal tentoraz pálil z hranice veľkého vápna. Strele sa snažil pomôcť José, avšak svojim tečom ju poslal mimo cieľ.
     
    56
    Neymar sa pokúsil po rohovom kope vytvoriť nebezpečenstvo aj na druhej strane ihriska, avšak nik zo spoluhráčov nedokázal jeho nepresný pas zakončiť.
     
    57
    Messi vysunul Neymara do šestnástky, ktorý sa pokúsil o technický obstrel na vzdialenejšiu žrď, ale priestor Rulliho svätyne tesne minul.
    57. Neymar (BAR)
     
    59
    Priamy kop domácich mohol dopadnúť oveľa nebezpečnejšie, ako sa nakoniec zdalo, keďže center z neho našiel v dobrej pozícii Velu. Nanešťastie pre domácich, ofsajdovej.
     
    60
    Už druhýkrát sme mohli sledovať rozohrávku barcelonského rohu na voľného Roberta, ktorý strieľal z voleja mimo.
     
    62
    Domáci sa natlačili do pokutového územia v dosť veľkom počte, takže Cillessen si musel dávať pozor na prípadné zakončenie. To však neprišlo.
     
    63
    Yuri Berchiche dostal skvelú loptu na hranicu malého vápna a z prvej ju poslal smerom pred bránu, kde čakal spoluhráčov. Nedočkal sa a priestor troch žrdí tiež minul.
    63. Yuri (RSC)
     
    64
    Žltú kartu dostáva Neymar (FC Barcelona).
     
    66
    Iňigo Martínez dobrým zákrokom zastavil Neymara a poslal loptu na Williana Josého, ktorý začal akciu dobre, lenže k zakončeniu sa ani nedostal. Pokazil to.
     
    68
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Rakitič, prichádza Denis Suaréz.
     
    70
    Messi ponuka pre spoluhráčov sa s pochopením od tejto skupiny populácie nestretla, takže našla iba krajana Rulliho, ktorý sa môže s pokojom pozrieť a prihrať presnejšie.
     
    72
    Willian José po prieniku sprava nezakončoval presne. Domáci sa ale dostali do ďalšej šance, alebo jeho náznaku. Skrumáž v šestnástke FCB k ničomu neviedla.
     
    72
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Vela, prichádza Juanmi.
     
    76
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Xabi Prieto, prichádza Canales.
     
    77
    Strela Andrého Gomesa nebola pre Rulliho nijak extra náročná, poslal ju na roh. Ten hostia rozohrali veľmi zle a tak sa domáci snažia dostať rýchlo vpred.
     
    78
    Za Cillessena odviedol prácu Umtiti, ktorý zachytil prihrávku súpera a odkopol loptu do bezpečia.
     
    79
    Výhody priameho kopu dostali hostia, ale André Gomes si s tým neporadil najlepšie, keďže strelou prestrelil svätyňu Rulliho.
     
    81
    Kolmica Messiho na Neymara nemala požadovaný účinok, k adresátovi sa totižto nedostalo. Defenzíva Realu si dala veľký pozor.
     
    82
    Zo začiatku polčasu bolo viac vidieť domácich, teraz je to o hosťoch, ktorí si chcú dvojzápas upokojiť druhým gólom. Messi však teraz neprihrával presne.
     
    83
    Yuriho pokus prišiel z veľkej diaľky a nebol presný. Cillessen si všetko radšej postrážil, ale zasahovať nemusel.
     
    85
    Defenzíva domáceho celku sa opäť zomkla a nedovolila súperovi v podstate nič. Loptu získala a posunula na svojich ofenzívnejších kolegov.
     
    87
    K strele sa dostal prekvapivý zakončovateľ – stopér Gérard Piqué. Nebol ale vôbec presný a už vôbec nie úspešný, pretože trafil obrancov San Sebastianu pred sebou.
     
    88
    Messi nenapodobnil svoje krásne priame kopy z prvých tohtoročných zápasov. Tentoraz namieril iba do múru z hráčov Realu.
     
    89
    Vzrastom nie najvyšší Canales hlavičkoval po priamom kope v šestnástky Barcelony, ale trafil iba nad priestor troch Cillessenových žrdí.
     
    90
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90+2
    Po faule Messiho dostali ešte domáci šancu so zápasom niečo urobiť po priamom kope, ale nestalo sa. Lopta trafila iba múr.
     
    90+3
    Žltú kartu dostáva Illarramendi (Real Sociedad San Sebastian).
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    FC Barcelona nevstúpila do dvojzápasu Copa del Rey ako naposledy proti Bilbau, ale dnes vyhrala. Síce najtesnejšie, no výhra na pôde súpera je do odvety dobrým prísľubom. Navyše, na pôde Realu San Sebastian vyhrala prvýkrát od roku 2007. (23:06:39)

    Matej Kubove

    Góly: 21. Neymar (pen.)

    Karty:   90+3. Illarramendi (RSC) – 43. Messi (BAR), 64. Neymar (BAR)


    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Yuri Berchiche, Raúl Navas, Iñigo Martínez, Elustondo – Xabi Prieto (C), Illarramendi, Zurutuza – Vela, Willian José, Oyarzabal
    Náhradníci: Toño Ramírez – Juanmi, Granero, Canales, Litri, Gaztañaga, Concha

    FC Barcelona: Cillessen – Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Digne – Rakitič, Busquets, Iniesta (C) – Messi, Suárez, Neymar
    Náhradníci: Masip – Denis Suárez, Arda Turan, Mascherano, Paco Alcácer, Alba, André Gomes

    Rozhodca: González – Sánchez, Rubio
    Štvrtok 26.01.2017
    Barcelona - Sociedad 5:2

    Góly: 17. Suaréz, 55. Messi, 63. Suaréz, 80. Turan, 82. Suaréz – 62. Juanmi, 73. José

    Karty:   40. Neymar (BAR), 51. Suaréz (BAR) – 40. Vela (RSC), 43. Yuri (RSC), 54. Martínez (RSC)