Čeljabinsk – Jekaterinburg 0:1 (po pr.) | S.Moskva – HC Slovan sk 0:3 (kon.) | Záhreb – Jugra Chanty-Mansijsk 4:1 (kon.)
koniec
Spartak Moskva
0:3 (0:1, 0:2, 0:0)
HC Slovan Bratislava
Utorok 17.01.2017, 17:30 • Malá športová aréna Lužniki, Moskva • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    HC Slovan po desať zápasovej sérii na domácom ľade vycestuje na ľad súpera, v prvom meraní síl sa belasí predstavia na ľade Spartaku Moskva.

    Hokejový klub Spartak Moskva vznikol v roku 1946. V histórii ruských najvyšších súťaží klub zaknihoval 4 majstrovské tituly, 11 krát obsadil druhé miesto a 9 krát sa mu ušla „bronzová“ medaila. 2 krát vyhrali hráči Spartaka ruský hokejový pohár. Na medzinárodnej scéne zaznamenali úspechy v podobe 5 víťazstiev Spenglerovho pohára. Klub účinkuje v KHL od jej vzniku, hneď v prvom ročníku hráči v play-off obsadili konečné pekné 7. miesto, ktoré potvrdili aj o rok neskôr. V ďalších troch ročníkoch obsadili postupne 13., 19. a dvakrát 23. miesto. V ďalšej sezóne Spartak Moskva v KHL neúčinkoval a v uplynulej sezóne to bolo v konečnom účtovní 21. miesto.

    V súčasnosti červeno-biely dres klubu obliekajú výlučne hráči z Ruskej federácie, káder dopĺňajú traja hráči z USA, jeden hráč zo Švédska, káder dopĺňa Česká republika – Lukáš Radil. Hlavným trénerom mužstva je Alexej Anatolievič Jaruškin. Domáce zápasy Spartak hráva v Malej športovej aréne Lužniki, ktorá pojme 8.500 divákov.

    V aktuálnej tabuľke KHL zaznamenal Spartak z 50 zápasov 60 bodov, Slovan odohral rovnaký počet zápasov a do tabuľky zapísal 69 bodov. V aktuálnej sezóne sa kluby stretli už trikrát, v septembri na ľade v Bratislave zvíťazil Spartak po výsledku 2:1, odveta v Moskve sa hrala v novembri, domáci zvíťazili po výsledku 4:2, keď o svojom víťazstve rozhodli tromi gólmi v záverečnej tretine duelu. Tretí duel sa odohral v decembri v Bratislave a belasí zaťažili konto súpera v druhej tretine štyrmi gólmi, no ani to nestačilo na plný bodový zisk a napokon sa domáci tešili z víťazstva po samostatných nájazdoch.

    Najproduktívnejším hráčom v tíme hostí je Jeff Taffe s 37 kanadskými bodmi (17+20), na druhej priečke Jonathan Cheechoos 34 kanadskými bodmi (13+21). V tíme domácich je na čele kanadského bodovania 36 bodový Ryan Stoa (22+14), na druhej priečke rovnako 36 bodový Matthew Gilroy (7+29). Gólman hostí Barry Brust disponuje k dnešnému dňu v aktuálnej sezóne 91,7% úspešnosťou zásahov s priemerom 2,45 gólov na zápas, Justin Pogge s 90,4% úspešnosťou drží priemer 3,03 gólov na zápas. Na druhej strane Nikita Bespalov s 92,6% úspešnosťou zásahov pri priemere 2,03 gólov na zápas, Markus Svensson90,6% úspešnosť zásahov s priemerom 2,79 gólov na zápas.

    Srdečne Vás pozývam k sledovaniu ďalšieho zápasu KHL, v Malej športovej aréne Lužniki privítajú klub spod Tatier a my vám aj z tohto zápasu krátkymi písanými vstupmi sprostredkujeme aktuálne dianie na ľadovej ploche.
     
    Úvodné zostavy:

    Spartak Moskva:

    Svensson (Truškov) – Provolnev, Gilroy (A), Sergijenko, Bondarev, Kirillov, Dyblenko, V. Sorokin, Klauzov – Leščenko, Stoa, Radil – Glazačov, Stapleton, Mirnov – Šmeľov, Potapov (C), Tolpeko – Pavľukov, Bobrov, Li

    HC Slovan Bratislava:

    Brust (Pogge) – Sersen (C), Kundrátek, Plastino, Švarný (A), Starosta, Bačík, Pätoprstý, Rosandič – Sukeľ, Taffe (A), Cheechoo – Musatov, Jeglič, Chipchura – Skalický, Lušňák, Šťastný – M. Hlinka, Šiška, Petráš

    Rozhodca:

    Buturlin, Jeřábek (CZE) – Golovľov, Lazarev.
     
    Príjemný podvečer vám želám pri sledovaní textového prenosu zo zápasu belasých z ľadovej plochy v Malej športovej aréne Lužniki. V bránke hostí sa nám dnes predstaví Barry Brust, v bránke domácich Markus Svensson.
     
    Oba tímy už máme na hracej ploche, nasledujú hymny oboch krajín a po nich všetko bude prichystané k úvodnému buly duelu.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:31
    Sukeľ poslal puk vpravo a Jonathan Cheechoo potiahol puk na kruh, vystrelil na bránku domácich, Svensson puk vyrazil pred seba a domáci ho okamžite dostali pod svoju kontrolu.
     
    02:02
    Lušňák dostal krásnu prihrávku, keď ho na modrej našiel Skalický, Patrik potiahol puk na bránku a vystrelil z pravej strany spred bránkoviska, Svensson puk zrazil za svoju bránku.
     
    02:21
    Bobrov vystrelil z ľavého kruhu a prácu mal teraz Brust, Barry mal odkrytý výhľad a puk poľahky zneškodnil.
     
    03:27
    Jeglič si chystal puk na zakončenie na pravom kruhu, bek domácich ho však odzbrojil a po prestriedaní do úroku vyrazí Spartak.
     
    04:45
    Spartak poslal puk von z pásma cez všetky čiary, nebude to zakázané uvoľnenie, Brust rozohral puk na hokejky svojim spoluhráčom.
     
    05:13
    Slovan pokazil prechod do útočného pásma, Kundrátek bol v prihrávke nepresný, po zakázanom uvoľnení budeme vhadzovať pred Brustom.
     
    06:05
    Slovan Bratislava dal gól!
    Jeglič potiahol puk vpred, prešiel s ním poza bránku a ideálnu prihrávku naservíroval pred bránkovisko, IGOR MUSATOV poľahky puk poslal do odkrytej bránky domácich. Asistencie: Žiga Jeglič a Nick Plastino.
    06:05 Igor Musatov - 0:1
     
    07:04
    Bobrov dostal puk do pásma a zakončil na ľavej strane pred bránkoviskom, Brust šiel do pokľaku, puk zrazil pred seba a následne ho zlikvidoval pod svojou rukavicou.
     
    07:34
    Šiška vystrelil spoza obrancu spoza pravého kruhu, Svensson šiel do pokľaku a puk zlikvidoval.
     
    08:05
    Slovan vyhodil puk von z pásma aj za cenu zakázaného uvoľnenia, predtým Radil z ľavej strany od kruhu minul bránku hostí.
     
    08:43
    Gilroy vypálil príklepom spoza pravého kruhu, Brust puk cez vyrážačku poslal späť do hry a podržal tím belasých, Slovan následne puk poslal von z pásma.
     
    09:38
    Tolpeko dostal dve minúty za zovretie puku, Slovan bude hrať presilovú hru.
     
    10:15
    Slovan to točil pred Svenssonom, no efektný palebný priestor si nevypracoval, puku sa zmocnili domáci a puk vyhodili von z pásma.
     
    10:43
    Jeglič za podrazenie Svenssona dostal dve minúty, sily na ľadovej ploche sa nám vyrovnajú.
     
    10:59
    Plastino vystrelil príklepom spoza pravého kruhu, Mironov puk zblokoval na ochrannú sieť, Svensson bol teraz bez práce.
     
    11:25
    Slovan kombinoval s pukom v okolí bránky domácich, Svensson však zasahovať nemusel, Spartak hosťom puk napokon zobral.
     
    11:38
    Domáci v plnom počte a bude to Spartak, kto bude pokračovať v hre svojou presilovkou.
     
    12:29
    Mirnov z pravej strany poslal puk do priestoru bránky hostí, Brust v pokľaku puk zlikvidoval a zmenu skóre nepripustil.
     
    12:43
    Hostia v plnom počte, Slovan svoje krátke oslabenie o jedného muža v poli ubránil bez ujmy.
     
    13:51
    Štvrtý útok belasých vyrobil ofsajd, keď bol v pásme skôr Petráš ako Šiška s pukom, hra je prerušená.
     
    14:32
    Pekná akcia domácich, ktorú zakončil z medzikružia strelou Gilroy, puk si však cestu za chrbát Brusta nenašiel, Barry ho cez pravý betón v pokľaku poslal za svoju bránku.
     
    16:37
    Gilroy po prechode modrou len nahodil puk na bránku hostí, Brust s tým pukom problémy nemal a zlikvidoval ho.
     
    17:09
    Spartak opäť vyrobil peknú akciu, Radil spoza bránky poslal puk za kruhy, našiel Dyblenka, ktorý vystrelil švihom, puk však poslal len na ochranné sklo.
     
    18:32
    Švarný vystrelil od modrej, Svensson puk vyrazil pred seba, Musatov bol tiesnený a k dorážke sa nedostal.
     
    19:08
    Svensson vyrazil puk z pravej strany cez svoje betóny a Spartak teraz hrá pod tlakom vo svojom obrannom pásme.
     
    19:32
    Puk skončil na vrchnej sieti Brustovej bránky, keď Šmeľov na pravej strane pred bránkoviskom tečoval puk poslaný na bránku od modrej čiary.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V prvej tretine bol aktívnejším od úvodu hosťujúci tím, ktorý sa po peknej akcii ujal vedenia. Dostal k dispozícii presilovku, no vzápätí sa sily vyrovnali a gól sme nevideli. Domáci potom pridali na dôraze, vyrobili pekné akcie pri bránke súpera, vyrovnať ale nedokázali. Pomer striel medzi žrde 9:7.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 18:22.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    21:16
    Slovan Bratislava dal gól!
    Plastino vystrelil od modrej z pravej strany, puk sa odrazil od ľavej žrde domácej bránky a k dorážke sa dostal na pravej strane IGOR MUSATOV, ktorý svojmu bývalému klubu vsietil dnes druhý kúsok. Asistencie: Nick Plastino a Kyle Chipchura.
    21:16 Igor Musatov - 0:2
     
    23:08
    Puk skončil mimo hracej plochy, arbitri nariadili vhadzovanie pred Brustom.
     
    24:38
    Slovan stratil pásmo, s pukom sa musel vybrať až do svojho obranného pásma a po prestriedaní môže do ďalšieho útoku.
     
    25:38
    Lušňák vystrelil z ľavej strany od kruhu, Svensson puk vyrazil pred seba a v bekhendovom zakončení v dorážke neuspel Šťastný, ktorý puk poslal mimo priestor domácej bránky.
     
    27:09
    Stoa poslal puk vľavo a od kruhu vystrelil Šmeľov, Brust puk zrazil za svoju bránku a následne hostia puk poslali von z pásma.
     
    27:41
    Jeglič sa v prečíslení dva na jeden rozhodol vystreliť, na pravej strane pred bránkoviskom švihom poslal puk na bránku, bek domácich puk usmernil na ochrannú sieť.
     
    28:13
    Li nahodil od modrej puk na bránku hostí, Brust mal odkrytý výhľad a puk schoval vo svojej lapačke.
     
    28:29
    Sersen od modrej z jej stredu po ľade poslal puk do priestoru bránky, Svensson pohotovo puk vyrazil pred seba a defenzíva domácich puk poslala do bezpečia.
     
    29:22
    Šťastný sa dostal k zakončeniu na ľavej strane pri bránkovisku, Svensson puk vyrazil späť do hry a domáci zakladajú svoju útočnú akciu.
     
    30:37
    Provolnev vystrelil švihom od modrej z jej stredu, Brust pravým betónom puk usmernil do rohu klziska, belasí dostali puk na svoje hokejky.
     
    32:51
    Slovan stratil puk a Spartak sa dostal do šance, Leščenko vystrelil z ľavého kruhu, Brust puk len zrazil na ľad cez svoju lapačku a okolo ľavej žrde puk prefrčal do rohu klziska.
     
    33:04
    Stoa mal na palici výbornú príležitosť, keď zakončil z medzikružia z pravej strany, Brust jeho puk poslaný na bránku švihom ukryl bezpečne do lapačky!
     
    35:02
    Švarný nahodil puk do pásma, dokorčuľoval ho Chipchura, aby ho poslal na modrú, z pravej strany pálil od mantinelu Plastino, Svensson v pokľaku puk schoval medzi betónmi.
     
    35:18
    Gilroy vystrelil príklepom spoza pravého kruhu, Brust v pokľaku puk ukryl opäť vo svojej roztancovanej lapačke.
     
    36:15
    Spartak trest pre hráčsku lavičku za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche, po šarvátke dostal dve minúty aj Bačík s Dyblenkom, obaja za hrubosť, presilovka pre Slovan.
     
    37:01
    Prvý útok belasých bol v akcii, puk v bránkovisku Svensson okamžite schoval pod rukavice a zaľahol, Cheechoo sa k zakončeniu už nedostal.
     
    37:06
    Sersen vystrelil od modrej z jej stredu, Svensson puk zneškodnil a arbitri sa trochu upískli, keďže Svensson puk úplne nemal pod kontrolou.
     
    37:36
    Slovan Bratislava dal gól!
    Slovan to rozbalil v pásme domácich, TOMÁŠ KUNDRÁTEK vystrelil švihom od modrej a vymietol pavučinu v ľavom hornom rohu bránky Spartaka. Asistencia: Jonathan Cheechoo.
    37:36 Tomáš Kundrátek - 0:3
     
    38:49
    Slovan si teraz mohol dovoliť taktickú chybu, keď pokazil prechod do útočného pásma, po zakázanom uvoľnení vhadzujeme pred Brustom.
     
    39:10
    Rosandič dostal dve minúty za držanie, v závere druhej tretiny bude hrať presilovku domáci Spartak.
     
    39:28
    Kundrátek vyhodil puk von z pásma cez všetky čiary a Slovan získal sekundy zo svojho oslabenia.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine Slovan pridal v jej úvode a v jej závere po jednom góle a pred záverečnou tretinou má trojgólový brejk. V Bratislave mal na svätého Štefana štvorgólový brejk a nestačilo to, no dnes je tím od Dunaja jednoznačne lepším tímom a v bránke so spoľahlivým Brustom kráča za plným bodovým ziskom. Pomer striel do priestoru bránky v druhej časti hry 10:15.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 19:15.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:39
    Leščenko vystrelil spoza pravého kruhu, trafil masku Brusta, puk sa odrazil späť do hry, belasí puk poslali do stredného pásma.
     
    41:02
    Bondarev vystrelil rovnako tak spoza pravého kruhu, Brust pravým ramenom puk vytesnil na ochrannú sieť.
     
    41:10
    Hostia v plnom počte, Slovan svoje delené oslabenie prežil bez ujmy a Brust drží sebe čisté konto.
     
    43:51
    Slovan vysoko v dvojici napádal rozohrávku domácich, Jeglič s Chipchurom si tam podelili úlohy, prihrávka domácich na modrú bola neúspešná, no Musatov sa do brejku nedostal, čiarový akciu hosťom zastavil pre ofsajd.
     
    45:02
    Opäť hru prerušil čiarový rozhodca, keď píska belasým ďalšie ofsajdové postavenie.
     
    47:05
    Slovan dlho držal puk v pásme, aby ho napokon nahodil na bránku domácich a oba tímy mohli prestriedať počas hry.
     
    47:42
    Kundrátek vygumoval na pravom kruhu v akcii Leščenka, Slovan dostal puk pod kontrolu, hráme dlho bez prerušenia hry.
     
    48:55
    Chipchura síce dokorčuľoval nahodený puk do pásma Spartaka, bol však vzápätí od puku odstavený, oba tímy budú striedať počas hry.
     
    49:28
    Až teraz je hra prerušená, keď Bačík hákoval Bobrova, ktorý sa chystal zakončiť, Spartak bude hrať po reklamnej prestávke presilovku.
     
    50:03
    Taffe ťahal puk do brejku, v strednom pásme po súboji skončil na ľade, arbitri však hru neprerušili a súboj posúdili ako dovolený.
     
    50:55
    Švarný vyhodil puk von z pásma, domácim sa čas k zmene skóre rapídne kráti.
     
    51:28
    Hostia v plnom počte, Slovan aj toto svoje oslabenie ubránil a domácich hráčov k ohrozeniu Brusta v bránke vôbec nepustil.
     
    52:54
    Slovan kontroluje hru aj v tretej tretine, hral chvíľu s pukom v pásme domácich, efektne na čas.
     
    53:57
    Šťastný nahodil puk do pásma domácich, Slovan strieda počas hry, blíži sa čas do záverečnej sirény.
     
    54:55
    Jeglič bol v pásme skôr ako puk, čiarový hru prerušil pre ofsajd.
     
    55:00
    Jeglič vyhral buly, puk posunul Chicphurovi, ktorý ho podal Švarnému, Ivanovo nahodenie do pásma vyrobilo ďalší ofsajd.
     
    56:17
    Šťastný v páde zakončil ešte na ľavom kruhu z vnútornej strany, minul však bránku domácich a puk skončil na zadnom mantineli.
     
    57:42
    Musatov dokorčuľoval puk za bránkou Svenssona, proti trom hráčom v červených dresoch bol však bezmocný a o puk prišiel.
     
    58:01
    Bobrov dostal dve minúty za seknutie, Slovan bude hrať v závere zápasu ešte presilovku.
     
    58:09
    Spartak vyhodil puk von z pásma a belasí tak budú musieť vymyslieť inú presilovkovú akciu.
     
    58:53
    Prvý útok belasých stratil puk a belasí tak na chvíľu strácajú útočné pásmo.
     
    59:28
    Švarný drží puk na hokejke za bránkou Brusta a veru, niet kam ponáhľať, je dobojované.
     
    Koniec zápasu.
     
    V záverečnej tretine Lužniki už gól nevideli a Slovan si postrážil svoj sľubný náskok. Barry Brust vychytal svoj tretí tohto sezónny shut-out, gratulujeme. Slovan si do tabuľky Západnej konferencie pripíše tri cenné body a opäť sa o krok priblížil k svojmu cieľu. Pomer striel medzi žrde v tretej tretine 4:3, celkom 23:25, belasí sa predstavia o dva dni na ľade v Nižnekamsku. Pekný večer a dobrú noc fans HC Slovan želá Vladimír Korduliak. (19:45:37)

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 7. Musatov (Jeglič, Plastino), 22. Musatov (Plastino, Chipchura), 38. Kundrátek (Cheechoo)


    Spartak Moskva: Svensson (Truškov) – Provolnev, Gilroy (A), Sergijenko, Bondarev (A), Kirillov, Dyblenko, V. Sorokin, Klauzov – Leščenko, Stoa, Radil – Glazačov, Stapleton, Mirnov – Šmeľov, Potapov (C), Tolpeko – Pavľukov, Bobrov, Li
    HC Slovan Bratislava: Brust (Pogge) – Sersen (C), Kundrátek, Plastino, Švarný (A), Starosta, Bačík, Pätoprstý, Rosandič – Sukeľ, Taffe (A), Cheechoo – Musatov, Jeglič, Chipchura – Skalický, Lušňák, Šťastný – M. Hlinka, Šiška, Petráš

    Rozhodca: Buturlin, Jeřábek (CZE) – Golovľov, Lazarev

    Diváci: 7.284