Pobr. Slonoviny – Togo 0:0 (kon.) | DR Kongo – Maroko 1:0 (kon.)
koniec
Demokratická republika Kongo
1:0 (0:0)
Maroko
cz Pondelok 16.01.2017, 20:00 • Stade d'Oyem, Oyem • Africký pohár národov • Skupina C
Predzápasové kurzy
    87. Youssef El Arabi (MRK)
     
    87
    El Arabi si po načechraném centru zprava nechal u zadní tyče posadit míč na hlavu, ale Matampi brilantním zákrokem vyrovnání odmítl. Tohle byl pravděpodobně rozhodující moment duelu.
    81. Červená karta po 2. žluté
     
    81
    Joyce Lomalisa (Demokratická republika Kongo) v blízkosti postranní čáry tvrdě dohrál Fajra a po druhé žluté kartě se musí předčasně pakovat do sprch. Jako střídající hráč si tak nezahrál ani dvacet minut.
     
    78
    Třetí a zároveň poslední střídání proběhlo také v týmu Maroko: dohrál Mehdi Carcela-González a na place se objevil Youssef El Arabi.
     
    77
    Demokratická republika Kongo vystřídala naposledy: hrací plochu opustil Cédric Bakambu a svůj fotbalový um přišel odprezentovat Dieumerci Mbokani.
     
    74
    Žlutou kartu dostává Joyce Lomalisa (Demokratická republika Kongo).
     
    73
    Výměna proběhla také v týmu Maroko: ze hřiště odešel Romain Saïss a zahrát si přišel Fayçal Fajr.
     
    72
    Střídání v týmu Demokratická republika Kongo: vinou zranění není schopen dále pokračovat ve hře Hervé Kage a nahradit ho proto musí Jacques Maghoma.
    70. Youssef En Nesyri (MRK)
     
    70
    Matampimu nadělala spoustu práce nepříjemná rána En Nesyriho, která těsně před gólmanem poskočila o zem. Brankář Konga možná ani netuší, jak se mu povedlo míč vyrazit před sebe.
     
    68
    Manuel da Costa (Maroko) u postranní čáry povalil na zem rozběhnutého Kageho a inkasoval za to žlutou kartu.
     
    65
    Střídání v týmu Demokratická republika Kongo: zraněného Fabrice N´Sakalu nahradil Joyce Lomalisa.
     
    61
    Střídání v týmu Maroko: po hodině hry odstupuje Nordin Amrabat a na jeho místo přichází Youssef En Nesyri.
    55. Hervé KAGE - 1:0
     
    55
    Kongo právě vstřelilo branku!
    Demokratická republika Kongo se ujímá vedení a po tomto inkasovaném gólu rozhodně nemá čisté svědomí Mohand, který podcenil centr z ostrého úhlu a nechal balon doputovat až do tyče. Od brankové konstrukce se balon odrazil ke špatně obsazenému HERVÉ KAGEMU, který ho nekompromisním způsobem uklidil na místo jeho určení.
     
    48
    Fabrice N´Sakala (Demokratická republika Kongo) si ve středu hracího pole vyšlápl na Carcelu-Gonzáleze a stal se prvním napomenutým hráčem klání.
    29. Chancel Mbemba (KNG)
     
    29
    Poprvé nebezpečně zahrozila také Demokratická republika Kongo. Na hranici pokutového území si míč ke střele připravil Mbemba a levou tyčku minul jen o chloupek.
    2. Nordin Amrabat (MRK)
     
    2
    Už ve druhé minutě jsme byli svědky gólové příležitosti. Vytvořil si ji Amrabat, který vypálil zpoza šestnáctky a rozezvučel břevno. Matampi se po balonu stačil pouze ohlédnout.

    Lukáš Jasoněk

    Góly: 55. Kage

    Karty:   48. N´Sakala (KNG), 74. Lomalisa (KNG) – 68. M. da Costa (MRK)   81. Lomalisa (KNG)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 2:8. Rohy: 1:9. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 27:17.
    Demokratická republika Kongo: Matampi – Mpeko, Tisserand, Zakuani (C), N´Sakala (65. Lomalisa) – Mbemba, Bokadi, Mulumba – Kage (72. Maghoma), Bakambu (77. Mbokani), Mubele.
    Náhradníci: Kiassumbua, Kudimbana – Ikoko, Lomalisa, Kebano, Maghoma, M'Poku, Mulumbu, Bokila, Bolingi, Botaka, Mbokani.

    Maroko: Mohand – Dirar, Benatia (C), M. da Costa, Mendyl – El Ahmadi – Carcela-González (78. El Arabi), Boussoufa, Saïss (73. Fajr), N. Amrabat (61. En Nesyri) – Bouhaddouz.
    Náhradníci: Bounou, El Kharroubi – Atouchi, Chafik, Aït Bennasser, Boufal, Fajr, Obbadi, Alioui, Boutaïb, El Arabi, En Nesyri.

    Rozhodca: Nampiandraza (MAD) – Marengula (MOZ), Mahamadou (NIG)