Turín – AC Miláno 2:2 (kon.)
koniec
FC Turín
2:2 (2:0)
AC Miláno
Pondelok 16.01.2017, 20:45Talianska Seria A • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Po prvom polčase sa zdalo, že Turín si dokáže tri body ustrážiť, ale AC Miláno sa vrátilo do hry po trochu šťastnom góle a následnej penalte Baccu. Práve preto môže Ljajiča mrzieť, že tú svoju ešte v prvom polčase nedal, vtedy to mohlo byť 3:0 a možno by sa AC už nezodvihlo. Nechajme však dohady tak, dohrávka skončila remízou. (22:41:48)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Turínčania sa ešte snažili niečo vymyslieť zľava, lenže Iturbeho zrazený center neprešiel a po odkope sa píska koniec.
     
    90+2
    Kontra AC Milána mohla skončiť rozhodnutím, lenže Suso to aj napriek prítomnosti spoluhráčov v dobrých pozíciách zobral na seba a prestrelil.
     
    90+1
    Ljajič prehadzoval loptu v šestnástke na Belottiho, ktorý sa k nej kvôli dobrému zákroku Palettu nedostal. Argentínčan ju vyviezol dopredu.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 4 minúty.
    90. Alessio Romagnoli (ACM)
     
    90
    Okamžite prichádza nedorozumenie na pravej strane. Iturbe tam adresoval prihrávku, Ljajič so Zappacostom sa rozostúpili a ani jeden nezareagoval.
     
    89
    Tento duel však nedohrá mladý stopér Romagnoli, ktorý po druhej žltej karte opustí ihrisko, takže Turín bude mať v závere výhodu presilovky.
     
    89
    Belotti dral za loptou na hranicu šestnástky súpera spoločne so stopérom Palettom, ktorý ho telom jemne postrčil na zem, ale penalta sa nepíska.
     
    88
    Rohový kop futbalisti Turína totálne pokazili, pretože chceli zakombinovať po rozohrávke na krátko dvaja. Prišla nepresná prihrávka a strata.
     
    87
    Striedanie v tíme AC Miláno: z ihriska odchádza Davide Calabria, prichádza Leonel Vangioni.
     
    86
    Calabria si vypýtal faul na ľavej strane, ale AC Miláno sa pri lopte dlho nezdržalo, pretože dopredu rýchlo prešli domáci a Ljajič tvrdou strelou spred malého vápna zamestnal Donnarummu, ktorý vyrazil na roh.
     
    85
    Iturbe zľava opäť potiahol akciu a tentoraz sa k centru dostal, avšak svojou loptou trafil presne do rukavíc Donnarummu.
     
    84
    Striedanie v tíme AC Miláno: z ihriska odchádza Giacomo Bonaventura, prichádza M´Baye Niang.
     
    83
    Iturbe sa snažil prejsť po ľavej strane, lenže tam boli súperi a tak si to namieril smerom do stredu, kde po nepresnej prihrávke o loptu prišiel.
     
    81
    Striedanie v tíme FC Turín: z ihriska odchádza Marco Benassi, prichádza Daniele Baselli.
     
    80
    Lukič stratil loptu v pre Turín veľmi nebezpečnej zóne, ale hostia to potrestať nedokázali, keďže center po zemi pred Baccom zachytil Hart.
     
    78
    Pašalič sa uvoľnil k strele pred hranicou veľkého vápna. Skúsil to technicky na vzdialenejšiu žrď, ale priestor troch žrdí netrafil.
     
    77
    Domáci sa snažili udržať loptu v blízkosti šestnástky súpera, aj keď im už takmer ušla. Snaha ešte situáciu zachrániť skončila iba nepresnou prihrávkou na Donnarummu.
     
    75
    Začína posledných pätnásť minút riadnej hracej doby. Dokáže niektorý z tímov strhnúť vedenie na svoju stranu, alebo to skončí remízou?
     
    74
    Benassi našiel medzi hranicou šestnástky a malým vápnom zle pokrytého Belottiho, ktorý z prvej zakončil a prudkým halfvolejom len tesne minul svätyňu AC.
     
    74
    Striedanie v tíme AC Miláno: z ihriska odchádza Andrea Bertolacci, prichádza Juraj Kucka.
     
    73
    Iturbe vystrelil z veľkej diaľky a navyše v páde cez obrancu protivníka, takže už asi tušíte, že to nijako zaujímavé nebolo. Donnarumma zasahovať nemusel.
     
    72
    Tímy sa po niekoľkých minútach striedajú v tom, kto drží loptu a kombinuje s ňou na polovici súpera. Od góly na 2:2 ale žiadne nebezpečenstvo nevidíme.
     
    70
    Obliehanie pokutového územia pokračuje, lenže je to veľmi ďaleko od miest, odkiaľ by sa dala ohroziť brána. Navyše, fauloval Bonaventura.
     
    69
    Veľmi nepodarené prenesenie hry Locatelliho nakoniec Pašaliča našlo, takže milánsky celok môže postupovať smerom k bráne Harta.
     
    68
    Striedanie v tíme FC Turín: z ihriska odchádza Mirko Valdifiori, prichádza Saša Lukić.
     
    67
    Po rozohrávke na krátko vypálil spoza pokutového územia Iturbe, lenže nastrelil prvého protihráča. Následný center nenašiel.
     
    66
    Hostia sa s menšími problémami dostali od vlastnej šestnástke, ale už v strede poľa sa k lopte prihlásili opäť domáci futbalisti, ktorí následne získali roh.
     
    64
    Bonaventura po aute o loptu prišiel a tak sa dopredu snaží predrať nový hrča Iturbe, lenže po jeho prenesení hry to bude iba päťka pre Donnarummu.
     
    63
    Suso uvoľnil na krídle Bonaventuru. Ten hľadal v šestnástke Baccu, lenže pred ním prišiel veľmi dobrý zákrok Rossettiniho. Mimo hry ostal ležať v strede poľa Valdifiori a potrebuje ošetrenie.
     
    62
    Falqué sa snažil zamotať obrancov súpera v šestnástke. Nakoniec sa mu cez Romagnoliho podarilo získať roh, ale po ňom prišla iba nepresná strela spoza šestnástky.
     
    61
    Striedanie v tíme FC Turín: z ihriska odchádza Joel Obi, prichádza Juan Manuel Iturbe.
    60. Carlos Bacca (ACM) - 2:2
     
    60
    AC Miláno dalo gól!
    Ako to po prvom prenose vyzeralo zle, tak teraz sa hostia dostali späť do zápasu, pretože CARLOS BACCA premenil penaltu bez väčších problémov.
     
    59
    K dispozícii mali hráči AC ďalší roh a po ňom faulovaný práve Paletta získal penaltu po faule od Rossettiniho.
     
    58
    Abateho center skončil ziskom rohového kopu pre AC. Prvý center ešte nevyšiel, ale lopta sa odrazila k Bonaventurovi, ktorý na hranici malého vápna našiel Palettu. Stopér zahodil obrovskú šancu.
     
    57
    Žltú kartu dostáva Joel Obi (FC Turín).
     
    56
    Turín krátko na to takmer opäť posunul rozdiel gólov na dva, lenže aj keď Donnarumma strelu len vyrazil pred bránu, Valdifiori dorážal do brány z ofsajdu.
    55. Andrea Bertolacci (ACM) - 2:1
     
    55
    AC Miláno dalo gól!
    Aj s prispením šťastia, ale predsa. Hosťom sa podarilo znížiť, keď po centri sprava prišlo niekoľko dorážok. Nakoniec sa presadil ANDREA BERTOLACCI, ktorého gól musel uznať až nová technika.
     
    54
    Ofenzívny faul na krídle od Bertolacciho ukončil snahu hostí. Rozohrávky sa ujal krajný bek Zappacosta. Po jeho nákope sa k lopte opäť dostali hráči AC.
     
    52
    Rohový kop, ktorý AC Miláno dostalo znovu neviedol k žiadnemu ohrozeniu brány Joea Harta. Ten ostal po niekoľkýkrát po štandardke bez zákroku.
     
    51
    Bertolacci vyskúšal tvrdú strelu ľavačkou z priameho kopu po pristrčení lopty od Bonaventuru, no neuspel. Následne prišiel ešte jeden pas do malého vápna, na ktorý najlepšie zareagoval Hart.
     
    60
    Žltú kartu dostáva Andrea Belotti (FC Turín).
     
    49
    AC Miláno s problémami kombinuje v okolí šestnástky súpera, no do nej to hráčov tohto tímu ide veľmi ťažko, ba priam až nejde.
     
    47
    Rýchla kontra domácich skončila centrom zľava a hlavičkou Belottiho smerom na bránu, ale tesne pred ňou loptu zastavil Romagnoli.
     
    47
    Bonaventura sa pokúsil o zaujímavú strelu, ale jeho pokus spoza šestnástky cez hlavu skončil vysoko nad bránou Harta.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    FC Turín po prvom polčase vedie 2:0 a mohlo to byť viac, pretože Ljajič nepremenil penaltu. AC Miláno síce nejaké šance malo, ale gólovo sa nepresadilo.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    45
    Žltú kartu dostáva Alessio Romagnoli (AC Miláno).
     
    44
    Bacca uvoľnil do šestnástky Bertolacciho, ktorý sa ocitol v dobrej pozícii tesne za hranicou veľkého vápna v jeho vnútri, lenže strelou nasmeroval iba do stredu brány.
     
    43
    Valdifiori centroval od rohovej zástavky veľmi nízko, takže hráči AC Milána mali uľahčenú pozíciu a dostali loptu von.
     
    42
    Suso vybojoval priamy kop tesne spred rohu šestnástky, ktorý zaujímavou strelou aj sám zahral, lenže lopta nakoniec preletela tesne vedľa bližšej žrde.
     
    40
    Žltú kartu dostáva Emiliano Moretti (FC Turín).
     
    38
    Suso veľmi nebezpečne vypálil spoza šestnástky a donútil Harta predviesť asi jeho najlepší zákrok v zápase. Loptu vytlačil nad.
     
    37
    Bertolacci spracoval loptu v šestnástke po tom, čo sa odrazila od Bonaventuru, ale dostal sa k bránkovej čiare a nedokázal cez súpera odcentrovať.
     
    35
    Veľmi vysoký center Pašaliča preletel ponad dvojicu spoluhráčov, ktorých mladý chorvátsky futbalista hľadal. To znamená, že opäť neprišlo k zakončeniu.
     
    33
    Suso mohol po nepremenenej penalte na strane Turínu trestať, lenže svoju príležitosť z rohu malého zahodil nepresnou strelou tesne vedľa.
    32. Adem Ljajić (TUI)
     
    32
    Adem Ljajič to však kopol hrozne. Donannrumma ostal stáť v strede a balkánsky strelec ho presne trafil do rúk. Následná dorážka zblízka od Falquého letela tiež hrôzostrašne.
     
    31
    Abate na hranici šestnástky podkopol protihráča a bude to pokutový kop.
     
    30
    Prechod hostí do pokutového územia sprava skončil centrom Pašaliča na Bonaventuru, ale ten si pomáhal pri spracovaní rukou a tak sa píska proti bráne AC.
     
    28
    Nepodarený center zľava od Calabriu našiel iba nohy hráčov vo fialových dresoch, ale takmer hneď sa k lopte AC vrátili. Iba v strede poľa.
    26. Marco Benassi (TUI) - 2:0
     
    26
    FC Turín dal gól!
    Ďalšia neprehľadná situácia pred bránou Donnarummu a druhý gól. Obi ešte zoči-voči mladíkovi neuspel, ale hostia loptu zbytočne neodkopli, čo využil MARCO BENASSI.
     
    25
    Center do šestnástky vyriešil pred Baccom a ďalším hosťujúcim hráčom Joe Hart, ktorý vybehol a boxoval do bezpečia.
     
    23
    AC Miláno sa stále nevie dostať do žiadnej príležitosti, aj keď sa snaží, tak prechodová fáza tomuto milánskemu celku stále nevychádza.
    21. Andrea Belotti (TUI) - 1:0
     
    21
    FC Turín dal gól!
    Najlepší strelec udrel, aj keď po krkolomnej situácii. Falqué sprava naviedol loptu do šestnástky, prihral na jej hranicu, odkiaľ prišla nepodarená strela, no dobre postavený ANDREA BELOTTI ju tečoval za Donnarummu.
     
    19
    Presing hostí slávil úspech a tak sa biele dresy hráčov AC opäť dostali k lopte, lenže dlho im to nedržalo.
     
    17
    Prienik dvojice hráčov AC Milána do šestnástky súpera sa podaril, lenže na jej hranici zasiahli obrancovia Turína a loptu odkopli.
     
    16
    Bonaventura veľmi pekne prehodil loptu jedným dotykom na Baccu k šestnástke, no ten bol okamžite dostúpený a navyše sa ocitol v ofsajde.
     
    15
    Bacca sa cez Morettiho natlačil do šestnástky a následne aj malého vápna, kde sa snažil ešte vymyslieť centrom lepšiu pozíciu pre Susa, lenže toho nenašiel.
     
    13
    Domáci sa dostal k rohovému kopu, ktorý najskôr hráči Milána odvrátili, avšak následne prišlo zakočenie Valdifioriho spoza šestnástky nad bránu.
     
    12
    V strede poľa však o ňu prišiel a hostia sa jej ujali. Ich prihrávky v okolí poliacej čiary nemali žiadnu myšlienku.
     
    11
    Niekoľko centrov do šestnástky AC Miláno dokázali jeho hráči odvrátiť, no Turín naďalej ostáva pri držaní lopty.
     
    8
    AC Miláno sa dostalo v strede poľa pod menšiu dominanciu Turína, ale bolo to len povrchové a žiadne nebezpečenstvo nehrozilo.
     
    5
    Belotti je veľmi aktívny a znova sa dostal, tentoraz do ešte väčšej šance. Ocitol sa sám pred Donnarumom asi tak 12 metrov pred ním, ale mladý taliansky brankára zasiahol.
     
    3
    Domáci sa takmer dostali veľmi rýchlo do vedenia, pretože chybu v zadných radoch spravil Paletta a Belotti takmer potvrdil svoju formu, ale neuspel.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Turín: Hart – Zappacosta, Rossettini, Moretti, A. Barreca – Benassi, Valdifiori, Obi – Falqué, Belotti, Ljajić.
    Náhradníci: D. Padelli, Cucchietti – Baselli, Maxi López, Samuel Gustafsson, Iturbe, Lukić, De Silvestri, Boyé, Ar. Ajeti, Carlão.

    AC Miláno: G. Donnarumma – Abate, Paletta, A. Romagnoli, Calabria – Pašalić, Locatelli, Bertolacci – Suso, Bacca, Bonaventura.
    Náhradníci: Plizzari – Ely, Lapadula, Honda, Niang, G. Gomez, C. Zapata, Vangioni, J. Sosa, Kucka, Cutrone..
     
    Druhý vzájomný zápas za päť dní sľubuje zaujímavú dohrávku 20.kola Serie A. Vo štvrtok to bolo o postupe do štvrťfinále Coppa Italia. Turín síce viedol 1:0, ale AC Miláno gólmi nášho Juraja Kucku a Bonaventuru otočilo na konečných 2:1:

    FC Turín

    Menší turínsky klub sa nachádza na ôsmom mieste tabuľky so ziskom 29 bodov. V poslednom ligovom kole klub získal bod na pôde celku US Sassuolo, pred tým doma vyhral s Janovom, čím ukončil sériu troch prehier v rade.

    Tréner Granata však nemôže pre zranenie počítať s Molinarom, Castánom a Falquém.

    Najlepším strelcom klubu je Andrea Belotti, ktorý dal 15 gólov.

    Počas januárového prestupového obdobia prišli už traja hráči. Z AS Rím Iago Falqué za necelých päť miliónov, Juan Manuel Iturbe z toho istého celku na hosťovanie a brazílsky obranca Carlão z APOEL-u Nikózia. Do Pescary sa porúčal Cesare Bovo.

    AC Miláno

    Šiesty tím sa chce natlačiť späť do pohárovej Európy, ale bude to mať veľmi náročné. K dispozícií však má o dva zápasy menej, ako väčšina súperov. AC naposledy v lige porazilo Cagliari a predtým získalo bod v dueli s Atalantou.

    Pre zranenia nenastúpia Matias Fernandéz, Mattia De Sciglio a Luca Antonelli. V téme prestupov sa hovorí o mnohých hráčoch. Zatiaľ sa udiala iba jedna výmena s Cagliari. Prišiel skúsený Marco Storari, hosťovať tam bude Gabriel.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Matej Kubove

    Góly: 21. Belotti, 26. Benassi – 55. Bertolacci, 60. Bacca (pen.)

    Karty:   40. Moretti (TUI), 60. Belotti (TUI), 57. Obi (TUI), 59. Rossettini (TUI) – 45. A. Romagnoli (ACM)   89. A. Romagnoli (ACM)

    Nepremenená penalta: 32. Ljajić (TUI), brankár G. Donnarumma zneškodnil


    FC Turín: Hart – Zappacosta, Rossettini, Moretti (C), A. Barreca – Benassi (81. Baselli), Valdifiori (68. Lukić), Obi (61. Iturbe) – Falqué, Belotti, Ljajić.
    Náhradníci: D. Padelli, Cucchietti – Baselli, Maxi López, Samuel Gustafsson, Iturbe, Lukić, De Silvestri, Boyé, Ar. Ajeti, Carlão.

    AC Miláno: G. Donnarumma – Abate (C), Paletta, A. Romagnoli, Calabria (87. Vangioni) – Pašalić, Locatelli, Bertolacci (74. Kucka) – Suso, Bacca, Bonaventura (84. Niang).
    Náhradníci: Plizzari, Storari – Ely, Lapadula, Honda, Niang, G. Gomez, C. Zapata, Vangioni, J. Sosa, Kucka, Cutrone.