Lipt. Mikuláš – Nitra 1:4 (kon.) | Košice – B. Bystrica 2:3 (kon.) | Martin – Poprad 3:4 (1:2 po s.n.)
Nové Zámky – Žilina 2:3 (kon.) | Trenčín – Zvolen 4:1 (kon.)
koniec
HC MIKRON Nové Zámky
2:3 (1:0, 1:1, 0:2)
MsHK Žilina
Piatok 13.01.2017, 18:00 • Zimný štadión Nové Zámky • Tipos Extraliga (SR) • 38. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:06
    Prebieha už posledná minúta tretej tretiny. Žilinčania sa previnili proti pravidlám ofsajdom, ktorý je navyše posúdený ako úmyselný. Štefan Mikeš po oddychovom čase sťahuje z hry brankára a domáci hrajú v šestici.
    57:36 KONEČNÝ - 2:3
     
    57:36
    Žilina dala gól!
    Obrovská chyba v podaní domáceho tímu! Ján Chovan sa snažil rozohrať akciu domáceho tímu, ale pri pravom mantineli puk zachytil Marcel Holovič. Ten našiel pred bránou RASTISLAVA KONEČNÉHO a ten pohodlne strieľa tretí gól hostí. Asistencie: Marcel Holovič a Václav Stupka.
     
    50:42
    Žilina dala gól!
    Hosťom sa z ojedinelej šance podarilo vyrovnať skóre zápasu. Radim Hruška prenikol do útočného pásma, na pravej strane nezištnou prihrávkou našiel LUKÁŠA HANDLOVSKÉHO a ten usmernil puk do odkrytej časti brány. Asistencie: Radim Hruška a Marek Hovorka.
     
    47:28
    Domáci hráči mohli streliť mimoriadne dôležitý tretí gól. Kamil Brabenec presným pasom našiel Michala Hudeca, ale jeho pohotovú strelu vyráža Tomáš Tomek.
    39:13 NOVOTNÝ - 2:1
     
    39:13
    Žilina dala gól!
    Hostia dokázali stenčiť náskok súpera ešte v závere druhej časti hry. ŠTĚPÁN NOVOTNÝ dostal až príliš veľa priestoru na modrej čiare a strelou do pravého horného rohu prekonal Jána Chovana. Asistencia: Miroslav Macejko.
    28:34 KYTNÁR - 2:0
     
    28:34
    HC Nové Zámky dali gól!
    Domácim hokejistom sa podarilo pridať veľmi dôležitý druhý gól. Matej Paulovič prenikol do útočného pásma po ľavej strane a nahadzoval puk pred bránu. Gól je zatiaľ pripísaný MILANOVI KYTNÁROVI, no mám pocit, že si puk do vlastnej brány zrazil Jakub Drábek. Asistencie: Matej Paulovič a Marek Drtina.
     
    23:57
    Obrovská šanca na strane hostí! Štěpán Novotný síce individuálnou akciou neuspel, no následne ostal pred bránou súpera úplne voľný Juraj Jurík. Jeho bekhendové zakončenie ale likviduje dobrým zákrokom brankár Ján Chovan.
     
    21:20
    Žilina bude mať výhodu presilovej hry. Domáci priaznivcom sa to síce vôbec nepáči, no dve minúty za podrazenie dostáva Erik Čaládi.
     
    14:43
    Presilová hra domáceho tímu sa končí. Útočným faulom sa totiž previnil strelec otváracieho gólu zápasu Michal Hudec. Ten dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    13:18
    Budeme svedkami prvého vylúčenia. Menší trest za držanie dostáva obranca Michal Juraško, ktorý nedovolene atakoval Nicka McParlanda.
    03:09 HUCEC - 1:0
     
    03:09
    HC Nové Zámky dali gól!
    Domáci otvárajú skóre dnešného stretnutia. Obranca Jake Cardwell výborne podporil útok, v prečíslení našiel na druhej strane MICHALA HUDECA a ten poslal puk do hornej časti brány Tomáša Tomeka. Asistencie: Jake Cardwell a Nick McParland.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 4. Hudec (Cardwell, McParland), 29. Kytnár (Paulovič, Drtina) – 40. Novotný (Macejko), 51. Handlovský (Hruška, Hovorka), 58. Konečný (Holovič, Stupka)


    HC MIKRON Nové Zámky: J. Chovan – Sandgren, Čížek, Drtina, Cardwell, Mäkinen, M. Chovan, Sucharda, Maier – McParland, Brabenec, Hudec – Saarinen, Kytnár, Paulovič – Pitule, Čaládi, Lelkeš – Fábry, Dom. Rehák, Tibenský.
    MsHK Žilina: Tomek – Brejčák, Juraško, Gutwald, Den. Rehák, Drábek, Macejko, Prokop, Mendrej – Handlovský, Hruška, Hovorka – J. Jurík, Húževka, Novotný – Konečný, Holovič, Stupka – Matis, Ondruš, Švihálek.

    Rozhodca: Peter Lokšík – Jozef Valo, Tomáš Gegáň.