Barys – Novgorod 1:3 (kon.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Soči 3:1 (kon.) | Jekaterinburg – S.Moskva 4:3 (kon.)
HC Slovan – Vladivostok sk 3:2 (kon.)
koniec
HC Slovan Bratislava
3:2 (1:0, 1:2, 1:0)
Admiral Vladivostok
Nedeľa 08.01.2017, 17:00 • Aréna Ondreja Nepelu, Bratislava • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    HC Slovan sa v úvode nového roka predstaví v sérii šiestich zápasov na domácom ľade. V utorok večer belasí zdolali dvomi gólmi v druhej tretine Amur Chabarovsk, v tom druhom podľahli hráčom Kunlun Red Star gólom v oslabení v predĺžení zápasu, na rad prichádza Admiral Vladivostok.

    Vladivostok, prístavné mesto založili cárski vojaci v roku 1860 ako vojenskú pevnosť a v súčasnosti sčíta 625.000 obyvateľov. Nachádza sa na samom východe Ruskej federácie v blízkosti hraníc so Severnou Kóreou a Čínou. Transsibírska magistrála, alebo tiež „Transsib“, je najdlhšou železničnou traťou na svete a spája práve Vladivostok s hlavným mestom Ruskej federácie, Moskvou. Jej dĺžka je 9.288 km a prechádza siedmimi časovými pásmami. V 1918 roku obsadilo mesto po namáhavej sibírskej ceste asi 60.000 vojakov Československých légii, ktorí sa však neskôr, v priebehu dvoch rokov, cez prístav vrátili späť do vtedajšieho Československa. Vladivostok je dôležitým námorným a vojenským uzlom a sídli v ňom aj Tichomorská námorná flotila. Mesto označujú mnohí aj ako San Francisco východu, keďže sa svojou architektúrou a členením podobá na americké San Francisco. Vladivostok sa hrdí aj svojim delfináriom či podmorským múzeom umiestnenom v ponorke a na námestí, v samom centre mesta, možno vzdať hold pred sochou, ktorú postavili známemu rozprávkarovi z Dánska menom Hans Christian Andersen.

    Hokejový tím Admiral Vladivostok vznikol v roku 2013. Vo svojom prvom účinkovaní v KHL sa klub prebojoval do play-off, no hneď v úvode nestačil na neskoršieho víťaza Gagarinovho pohára, Metallurg Magnitogorsk, a porúčal sa zo súťaže po sérii 1:4 na zápasy. V druhej svojej sezóne zostali brány play-off pre Admiral zatvorené a napokon to bolo v konečnom účtovaní 19. miesto. V uplynulej sezóne hráči dosiahli na vytúžené play-off, no opäť to bolo len o prvom kole a séria skončila na zápasy 1:4 v prospech hráčov Sibir Novosibirsk. V konečnom účtovaní Admiral zaujal 13. miesto.

    Bielo-modro-tmavomodrý dres Admiralu obliekajú predovšetkým domáci hráči z Ruskej federácie, tím je doplnený dvomi hráčmi z Kanady, po jednom hráčovi majú zastúpenie Lotyšsko, Slovinsko a USA. Svoje domáce zápasy hráva Admiral v Koncertno-športovom komplexe s názvom Fetisov Arena, ktorá pojme 5.500 divákov. Hlavným trénerom mužstva je Alexander Leonidovič Andrijevskij.

    V aktuálnej tabuľke KHL zaznamenal Admiral zo 47 zápasov 67 bodov, Slovan odohral o jeden zápas menej a získal doposiaľ 58 bodov. V Bratislave sa bude hrať v nedeľu prvý z dvojice zápasov v aktuálnom ročníku.

    Najproduktívnejším hráčom v tíme domácich je Jeff Taffe s 31 kanadskými bodmi (13+18), na druhej priečke Jonathan Cheechoo s 30 kanadskými bodmi (12+18). V tíme hostí je na čele kanadského bodovania 37 bodový Robert Sabolič (15+22), na druhej priečke 35 bodový Vladimír Tkačov (14+21). Gólman domácich Barry Brust disponuje k dnešnému dňu v aktuálnej sezóne 91,4% úspešnosťou zásahov s priemerom 2,55 gólov na zápas, Justin Pogge s 90,4% úspešnosťou drží priemer 3,03 gólov na zápas. Na druhej strane Igor Bobkov s 93,8% úspešnosťou zásahov pri priemere 1,91 gólov na zápas, Nikita Serebriakov90,5% úspešnosť zásahov s priemerom 2,79 gólov na zápas.

    Srdečne Vás pozývam k sledovaniu ďalšieho zápasu KHL, Aréna Ondreja Nepelu privíta klub Admiral Vladivostok a my vám aj z tohto zápasu krátkymi písanými vstupmi sprostredkujeme aktuálne dianie na bratislavskej ľadovej ploche.

     
    Úvodné zostavy:

    HC Slovan Bratislava:

    Brust (Pogge) – Sersen (C), Kundrátek, Plastino, Švarný (A), Starosta, Ďaloga, Bačík, Pätoprstý – Sukeľ, Taffe (A), Cheechoo – Nedorost, Halama, Jeglič – Šťastný, Surový, Chipchura – Skalický, Lušňák, M. Hlinka

    Admiral Vladivostok:

    Serebriakov (Tretiak) – Blum (A), Bartulis (C), Morrisonn, Volčenkov (A), A. Zemčonok, Gavrilenko, Kurašov, Iľjin – Tkačov, Wright, Sabolič – Alexandrov, Jakovlev, Siagriov – Kazakov, Makarenko, D. Žafiarov – Gorškov, Sajustov, M. Plotnikov

    Rozhodca:

    Ansons (LOT), Olenin – Zacharenkov, Sadovnikov.
     
    Príjemný podvečer z Arény Ondreja Nepelu vám želám, na ľadovej ploche skončilo rozkorčuľovanie oboch tímov, hostia nastúpia dnes na duel v bielo-modrých farbách, domáci v modrých dresoch. V bránke belasých Barry Brust, na opačnej strane Nikita Serebriakov. V útoku belasých a hneď v prvej formácii pri dvoch najproduktívnejších sa nám predstaví dnes posila Slovana Matúš Sukeľ.
     
    Oba tímy už máme na hracej ploche, vypočujeme si hymny oboch krajín a všetko bude prichystané k úvodnému buly zápasu.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:21
    Sukeľ vystrelil príklepom z ľavého kruhu, Serebriakov šiel do pokľaku a puk cez betóny poslal späť do hry.
     
    00:45
    Hostia priviezli puk k bránkovisku z pravej strany, Brust cez ľavý betón puk usmernil za bránku a zo šance hostí napokon nič nebolo.
     
    02:13
    Slovan Bratislava dal gól!
    Surový vystrelil z pravého kruhu, Serebriakov puk vyrazil na druhý kruh a do odkrytej časti bránky puk pohotovo poslal ANDREJ ŠŤASTNÝ. Asistencia: Tomáš Surový.
    02:13 Andrej Šťastný - 1:0
     
    02:49
    Sabolič spoza bránky z ľavej strany poslal puk na Brusta, Barry ho cez chrbát zrazil za svoju bránku a domáci dostali na okamih puk pod kontrolu.
     
    04:29
    Makarenko sa s pukom preštrikoval až na ľavý kruh a švihom vystrelil, puk podvihol privysoko a ponad Brustovu bránku ho poslal len na ochranné sklo.
     
    05:05
    Brust v akcii na ľavej strane, keď zlikvidoval puk súpera poslaný na jeho bránku od pravého kruhu.
     
    06:24
    Cheechoo spoza bránky priviezol puk do bránkoviska hostí, Serebriakov dobre čítal hru, puk zlikvidoval a Jonathanovi zakončiť už nedovolil.
     
    07:34
    Prečíslenie domácich tri na jeden, Surový poslal puk za kruhy, tam si ho však Šťastný na zakončenie neprichystal, Andrejovi puk skĺzol z hokejky a Serebriakov ho pohotovo prikryl pod svoju rukavicu.
     
    08:39
    Taffe cez Sukeľa poslal puk vpravo na hokejku Cheechooa, Jonathan vystrelil od pravého kruhu, Serebriakov v pokľaku puk schoval vo svojom výstroji.
     
    09:50
    Šťastný potiahol puk vpred, po prechode modrou ho zadovkou prenechal Surovému, ktorý vystrelil spoza hráča v bielom drese, Serebriakov v rozkľaku puk cez lapačku vyrazil späť do hry.
     
    10:23
    Za podrazenie dostal dve minúty Švarný, Admiral ako prvý bude hrať dnes presilovú hru.
     
    11:20
    Strelu od modrej v podaní Saboliča pred bránkovisko tečoval Wright, Brust puk zrazil do rohu klziska a belasí puk poslali von z pásma.
     
    12:11
    Slovan poslal von cez všetky čiary ďalší puk a toto oslabenie už ubráni bez ujmy.
     
    12:23
    Domáci v plnom počte, Admiral ponuku na vyrovnanie účtu neprijal.
     
    12:55
    Alexandrov potiahol puk vpred po pravej strane, na efektné zakončenie už nemal ani priestor, ani síl, puk už len usmernil na bránku domácich.
     
    13:32
    Po malej skrumáži puk skončil pod rukavicou Brusta a Kundrátkov zákrok po odpískaní bol úplne zbytočný.
     
    13:32
    Kundrátek dve minúty za krosček, Gorškov dve minúty za hrubosť, hrať budeme štyria proti štyrom.
     
    14:55
    Kazakov priviezol puk pred bránkovisko a zakončil z ľavej strany, na pravej mal voľného Makarenka, ktorý zbytočne čakal na puk, Brust situáciu napokon zvládol, puk poslal späť do hry a tím belasých ho dostal pod svoju kontrolu.
     
    15:21
    Slovan poslal von puk len za cenu zakázaného uvoľnenia, hra sa tak vráti späť pred Brusta.
     
    15:31
    Strela hostí z ľavej strany bola zblokovaná na ochrannú sieť, vhadzujeme po pravici Brusta.
     
    15:32
    Oba tímy s plným počtom hráčov, Brust vyrazil puk späť do hry, belasí pôjdu do útoku.
     
    16:40
    Sukeľ vystrelil príklepom spoza ľavého kruhu od modrej, Serebriakov v pokľaku puk usmernil do rohu klziska.
     
    17:16
    Opäť previnenie proti pravidlám v podaní belasých, zakázané uvoľnenie, vhadzujeme po pravej ruke Brusta.
     
    18:21
    Nahodený puk na bránku hostí Serebriakov bezpečne schoval vo svojej lapačke, Slovan má pásmo na vhadzovanie.
     
    18:44
    Chipchura za podrazenie putuje na trestnú, Admiral má v závere prvej tretiny výhodu v podobe presilovej hry.
     
    19:16
    Malá skrumáž pred bránkoviskom domácich, Wright si puk chystal na zakončenie až do kuchyne, Brust mu ho hokejkou vypichol a napokon puk belasí dostali von zo svojho pásma.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V prvej tretine sme videli vyrovnaný duel, keď skóre duelu v úvode otvoril Šťastný. Admiral mal k dispozícii dve presilovky, tú druhú bude dohrávať na začiatku druhej tretiny, Brust bol v bránke bezchybný. Pomer striel medzi žrde v prvej tretine 11:14.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 17:51.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:44
    Domáci v plnom počte, Slovan svoje delené oslabenie ubránil.
     
    21:49
    Chipchura si potiahol puk na pravý kruh, z otočky vystrelil po ľade, Serebriakov puk cez pravý betón poslal späť do hry a puk hostia poslali von z pásma.
     
    22:27
    Podrazenie v podaní Zemčonoka, Slovan si zahrá svoju prvú presilovku v dnešnom dueli.
     
    22:54
    Admiral poslal von z pásma už druhý puk počas svojho oslabenia, Slovan súpera v pásme zatiaľ nezamkol.
     
    24:27
    Hostia v plnom počte, Slovan svoju presilovku nezahral zrovna ideálne, hostia sa ubránili.
     
    25:32
    Vladivostok dal gól!
    Prečíslenie hostí dva na jeden, z pravej strany poslal puk pred bránkovisko Tkačov a JAMES WRIGHT prehodil pravý betón Brusta, ktorý sa snažil presunúť na druhú stranu. Asistencia: Vladimír Tkačov a Robert Sabolič.
    25:32 James Wright - 1:1
     
    26:13
    Brust hasil situáciu vo svojom bránkovisku, keď puk schoval pod svoju rukavicu a upokojil hru na ľade.
     
    26:13
    Jakovlev vyrobil faul pred bránkou domácich, inkasuje dve minúty za hrubosť a Slovan má k dispozícii presilovku.
     
    26:46
    Sersen poslal puk po línii modrej za ľavý kruh, bez prípravy príklepom vystrelil Kundrátek, Serebriakov v pokľaku puk schoval vo svojom náručí.
     
    27:45
    Slovan mal hostí zamknutých v pásme, Kundrátkov puk zblokoval Sajustov a puk skončil mimo pásma hostí.
     
    28:13
    Hostia v plnom počte a vylúčený Jakovlev sa takmer dostal do šance.
     
    28:26
    Brejková akcia domácich, Jeglič naservíroval puk medzi kruhy Halamovi, Marko pálil, Serebriakov puk vyrazil nad svoju bránku do bezpečia.
     
    29:06
    Hostia dostali puk do bránky belasých, aspoň mám ten pocit, aj keď bránka domácich je na opačnej strane klziska, hlavný telefonuje s videorozhodcom zápasu!
     
    29:06
    Vladivostok dal gól!
    Áno, je to tak, gól hostí odobril videorozhodca zápasu, puk síce belasí poslali von z bránky, no bol už svojim objemom za čiarou a šťastným autorom strely je PAVEL MAKARENKO. Asistencie: Jonathon Blum a Andrej Sigariov.
    29:06 Pavel Makarenko - 1:2
     
    30:41
    Žafiarov sa prezentoval strelou z ľavej strany od kruhu, Brust puk zrazil do rohu klziska, defenzíva domácich ho zakrátko dostala pod svoju kontrolu.
     
    31:15
    Aktívny Žafiarov to teraz z aktivitou prehnal, dostal dve minúty za držanie a Slovan má výhodu v podobe presilovky.
     
    31:49
    Puk smeroval na pravú stranu k bránkovisku, Serebriakov bol pohotový a zneškodnil ho skôr, ako puk našiel adresáta v modrom drese.
     
    32:44
    Chipchura poslal puk na bránku hostí z ostrého uhla z ľavej strany, Serebriakov dobre čítal hru a puk okamžite schoval do lapačky.
     
    33:15
    Hostia v plnom počte, Slovan ponuku od svojho súpera na vyrovnanie neprijal.
     
    33:46
    Domáci sa dostali do prečíslenia tri na jeden, Skalický z ľavej strany hľadal medzi kruhmi spoluhráčov, jeden hráč súpera v ľahu na ľade cez svoju hokejku puk zblokoval.
     
    34:53
    Slovan Bratislava dal gól!
    Slovan vyrobil brejkovú akciu, Cheechoo vystrelil od pravého kruhu, Serebriakov opäť puk vyrazil na druhý kruh a skôr ako sa stihol presunúť, JEFF TAFFE zavesil. Asistencia: Jonathan Cheechoo.
    34:53 Jeff Taffe - 2:2
     
    35:29
    Nedorost hľadal pukom z ľavej strany pred bránkou Jegliča, aj ho našiel, no prihrávka Žigovi smerovala skôr na vysokú hokejku.
     
    36:58
    Chipchura vystrelil z pravého kruhu, Serebriakov v pokľaku puk zrazil pred seba, no stihol ho prikryť skôr, ako sa na dorážku z ľavej strany prihnal Ďaloga, škoda.
     
    38:32
    Halama vystrelil z ľavého kruhu, mieril k vzdialenejšej žrdi, minul však bránku námorníkov.
     
    39:09
    Plotnikov vozil puk na hokejke, vozil, až dovozil, defenzíva domácich ho na medzikruží odzbrojila a puk poslala von z pásma.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine aréna videla úrodu gólov, hostia najskôr vyrovnali po góle Wrighta, aby potom pridali do siete domácich druhý puk, ktorý odobril aj videorozhodca duelu. Slovan prepol na vyšší rýchlostný stupeň a zásluhou mu bolo vyrovnanie v podaní Taffeho. Pomer striel medzi žrde v druhej tretine 11:12, pred tou treťou je všetko otvorené.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 18:44.
    Verní fans belasých Miroslav so synom Petríkom veria vo víťazstvo svojho tímu
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    41:00
    Halama sa chcel zapísať do listiny strelcov, nateraz to Markovi ešte nevyšlo, Serebriakov zmenu skóre nepripustil.
     
    41:29
    Puk pod rukavicou gólmana hostí, ktorý upokojil hru na ploche, vhadzujeme po ľavej ruke Nikitu.
     
    42:37
    Lušňák dostal dve minúty za vrazenie, Admiral tak výhodu hry o jedného muža v poli naviac.
     
    42:59
    Sabolič nakorčuľoval s pukom z pravej strany pred bránkovisko, vystrelil, puk však poslal privysoko na ochrannú sieť.
     
    43:16
    Hostia chybovali v rozohrávke, sám na bránku korčuľoval Plastino, mohol sa opýtať Nikitu, kam to chceš? Nick zvolil strelu, gólman hostí Serebriakov puk cez ľavý betón vyrazil späť do hry.
     
    44:07
    Hostia akoby ani nehrali presilovku, Starosta sa oprel do puku za ľavým kruhom a príklepom poslal puk na bránku hostí, Serebriakov v pokľaku puk zlikvidoval.
     
    44:37
    Domáci v plnom počte a Slovan počas svojho oslabenia mohol zmeniť stav na svetelnej kocke, Serebriakov bol proti.
     
    45:55
    Z ľavej strany poslali domáci puk na bránku hostí, len to tak zazvonilo na betónoch Serebriakova, ktorý puk poslal späť do hry.
     
    47:08
    Hlinka potiahol puk do pásma a vystrelil od modrej spoza hráča hostí, Serebriakov bez väčších problémov puk usmernil k mantinelu na pravú stranu.
     
    48:05
    Sajustov potiahol puk na hokejke až k bránkovisku, nevystrelil, puk potiahol za bránku a prihrával ho pred bránkovisko, spoluhráča na zakončenie však nenašiel v efektnom postavení.
     
    48:27
    Na druhej strane vyrobila prvá lajna belasých skrumáž pred bránkou hostí, Serebriakov včas zareagoval a Sukeľov puk poslal späť do hry.
     
    50:49
    Starosta inkasuje dve minúty za podrazenie, Admiral dostal výhodu presilovej hry.
     
    50:49
    Oddychový čas hostí, ktorí volia taktiku na svoju blížiacu sa presilovku.
     
    50:55
    Tkačov vystrelil od modrej, Brust puk vyrazil pred seba a defenzíva domácich včas puk poslala mimo obranné pásmo.
     
    52:19
    Bartulis vystrelil od modrej, pred bránkou domácich puk tečoval Kazakov a pomedzi betóny Brusta puk poslal tesne vedľa ľavej žrde za bránku.
     
    52:30
    Brust zožal potlesk tribún, keď zlikvidoval v rukavici ďalší puk súpera.
     
    52:49
    Domáci v plnom počte, Admiral hral presilovku dobre, Slovan dobre bránil a zmenu skóre sme nezaznamenali.
     
    53:43
    Gorškov vystrelil od pravého kruhu, minul bránku Brusta, puk skončil v rohu klziska a mimo pásma belasých.
     
    54:40
    Nebezpečná hra so zdvihnutou hokejkou a na trestnú putuje Gavrilenko, Slovan dostal ponuku od súpera na zmenu skóre. Alexander vyfasoval za zranenie súpera trest dve + dve minúty.
     
    55:03
    Kundrátek vystrelil od modrej z ľavej strany, Serebriakov puk zrazil do rohu klziska.
     
    55:13
    Ďaloga dostal dve minúty za nedovolené bránenie a Barry Brust za protesty osobný trest v trvaní desiatich minút. Tak napokon zrejme nie, hlavný si to rozmyslel a Barrymu následne dôrazne dohovoril.
     
    56:40
    Surový vystrelil z ľavej strany od kruhu, Serebriakov puk vyrazil pred seba, nikto v modrom drese tam však na prípadnú dorážku nebol.
     
    57:13
    Domáci v plnom počte a belasí tak budú pokračovať v hre s výhodou jedného muža v poli.
     
    57:51
    Švarný sa oprel do puku a vystrelil švihom od modrej, Serebriakov puk zrazil za svoju bránku a na tribúnach to len tak zašumelo.
     
    58:40
    Hostia v plnom počte, Slovan túto presilovku vo víťazný gól nepretavil.
     
    59:02
    Admiral vyrobil akciu a puk skončil na ochrannej sieti, nevidel som úplne presne, či od brvna alebo konca Barryho hokejky.
     
    59:05
    Ihneď po buly smeroval puk do priestoru domácej klietky, Brust v pokľaku puk zneškodnil a podržal tím belasých.
     
    59:22
    Slovan Bratislava dal gól!
    Slovan vyrobil víťaznú akciu, Taffe od pravého kruhu poslal puk na modrú, tam ho na bránku hostí spoza kruhu poslal Chipchura a JEFF TAFFE pred bránkoviskom puk zblokoval za chrbát Nikitu Serebriakova. Asistencia: Kyle Chipchura.
    59:22 Jeff Taffe - 3:2
     
    Koniec zápasu.
     
    Zápas v Bratislave sa skončil víťazstvom Slovana, ktorý v tretej tretine svojou aktivitou prehral súpera a o zisku troch bodov rozhodol v samom závere zápasu Taffe. Najlepšími hráčmi zápasu vyhlásení: v tíme hostí Robert Sabolič, v tíme domácich Jeff Taffe. Slovan si do tabuľky zapíše tri cenné body a Bratislava uvidí ďalší zápas v stredu večer. Pekný večer a dobrú noc praje priaznivcom hokeja a športu Vladimír Korduliak. (19:22:01)

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 3. Šťastný (Surový), 35. Taffe (Cheechoo), 60. Taffe (Chipchura) – 26. Wright (Tkačov, Sabolič), 30. Makarenko (Blum, Sigarjov)


    HC Slovan Bratislava: Brust (Pogge) – Sersen (C), Kundrátek, Plastino, Švarný (A), Starosta, Ďaloga, Bačík, Pätoprstý – Sukeľ, Taffe (A), Cheechoo – Nedorost, Halama, Jeglič – Šťastný, Surový, Chipchura – Skalický, Lušňák, M. Hlinka
    Admiral Vladivostok: Serebriakov (Tretiak) – Blum (A), Bartulis (C), Morrisonn, Volčenkov (A), A. Zemčonok, Gavrilenko, Kurašov, Iľjin – Tkačov, Wright, Sabolič – Alexandrov, Jakovlev, Sigariov – Kazakov, Makarenko, D. Žafiarov – Gorškov, Sajustov, M. Plotnikov

    Rozhodca: Ansons (LOT), Olenin – Zacharenkov, Sadovnikov

    Diváci: 8.681